Nova vest
Košarka

Utorak, 26.08.2014.

21:19

"Želimo domaćeg igrača, ali..."

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je da želi da angažuje domaćeg igrača, ali da profil igrača koji je potreban ekipi ne postoji na tržištu

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Crveno-beli“ se nalaze na Zlatiboru gde privode kraju brazični deo priprema.

Radonjić je lišen pomoći četvorice reprezentativca Nikole Kalinića i Luke Mitrovića koji se nalaze na pripremama sa reprezentacijom Srbije, kao i Majka Cirbesa koji je sa Nemačkom i Slovenca Jake Blažiča.

“Od prvog dana smo suočeni sa manjkom igrača, ali smo radili veoma dobro, kako u sali tako i van nje”, rekao ej Radonjić.

“Zadovoljni smo onim što smo uradili u dosadašnjem toku prelaznog roka. Nažalost, nismo uspeli da vidimo pojačanja na treninzima u pravom svetlu. Markus Vilijams je tek odradio jedan trening, a Dangubić trenira pod posebnim tretmanom“, rekao je Radonjić i dodao da su ekipi mnogo pomogli igrači FMP.

“Pomogli su nam mnogo i igrači FMP, koji su i prethodne godine bili sa nama i već poznaju atmosferu u timu. Željno očekujemo povratak igrača koji brane boje tri reprezentacije i sigurno da raduje njihov odnos prema obavezama koje ih očekuju. U komunikaciji koju oni redovno imaju sa nama kažu da pomno prate dešavanja u klubu i da željno očekuju da se nakon reprezentativnih obaveza priključe ekipi”, rekao je strateg “crveno-belih”.

Radonjić je potom upitan da prokomentariše učinke Cirbesa, Blažiča, Mitrovića i Kalinića u svojim reprezentacijama.

“Još je rano da se priča o tome jer su pripreme u toku i nisu još počeli zvanični mečevi. Verujem da će oni svojim kvalitetom, ponašanjem i odnosom biti adekvatan reprezent onoga što predstavlja grb Crvene zvezde”, rekao je Dejan Radonjić, a zatim ponovo pričao o prelaznom roku.

“Pokušaćemo da angažujemo igrača koji igra obe pozicije pod košem. Želja je da angažujemo domaćeg igrača, ali je situacija takva da profil igrača koji je nama potreban ne postoji na tržištu. U tom slučaju ćemo napraviti određene modifikacije”, istakao je trener Zvezde.

Već u četvrtak crveno-bele očekuje prvi pripremni meč protiv starog znalca sa Zlatibora rumunskog Asesofta. Naime, ove dve ekipe su se sastale i prethodne dve godine na pripremama i oba puta je Zvezda izašla kao pobednik.

“Prvi pripremni meč je zatvorenog tipa i igraćemo ga ovde na Zlatiboru 28. avgusta protiv rumunskog Asesofta. To je jedna jako dobra ekipa koja ima odličan tim. Oni su takođe na Zlatiboru, imaju osam stranaca i možda je to prejaka provera u ovom trenutku za nas. Ipak, nećemo da razmišljamo o rezultatu, već o tome da prilagodimo pridošle igrače na novu sredinu i uslove. Probaćemo da svi igrači koji su nam na raspolaganju budu što više spremni i da sve pripremimo da budemo 4. oktobra, kada je početak ABA lige, potpuno spremni”, rekao je trener Zvezde i dodao da ekipuu Beogradu očekuje pripremni meč 28. avgusta, ali još nije određen rival, a potom sledi turnir u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu