Nova vest
Košarka

Petak, 08.08.2014.

09:05

Umorni Durent odustao od SP

Kevin Durent, najbolji igrač Svetskog prvenstva 2010. godine u Turskoj, neće učestvovati na predstojećem Mundobasketu u Španiji.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Durent je iscrpljen sezonom sa Oklahoma Sitijem, u kojoj je igrao finale Zapada.

“Ovo je bila izuzetno teška odluka s obzirom da ponosno predstavljam našu zemlju. Mislim da dugujem saigračima da se posvetim maksimalno, ali shvatio sam posle trening kampa da to ne mogu, ni sa aspekta vremena koje imam, a ni sa stanovišta energije“, kazao je Durent.

“Moram malo da se udaljim od svega, i mentalno i fizički, kako bih se spremio za predstojeću NBA sezonu. Navijaću za SAD i radujem se budućim prilikama da zaigram“, dodao je 25-godišnji Durent.

Menadžer nacionalnog tima SAD Džeri Kolanđelo kazao je da je Durent kontaktirao selektora Majka Kžiževskog i obavestio ga o svojoj odluci.

“Trener i je u potpunosti podržavamo Kevina – najvažnije je da on bude dobro, da bude odmoran – deo je nacionalnog tima već osam godina, bio je veliki deo naših uspeha i nadamo se da će ih biti još u budućnosti“, izjavio je Kolanđelo.

SAD se nalazi u grupi C sa Dominikanskom Republikom, Finskom, Novim Zelandom, Turskom i Ukrajinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

"Nadam se da ću ostati"

Košarkaš Real Madrida Edi Tavares izjavio je da se nada da će postići dogovor sa "kraljevskim klubom" u vezi nastavka saradnje.

B92.Sport

19:18

11 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu