Nova vest
Košarka

Sreda, 30.04.2014.

18:57

Zvezda dobila derbi posle -15

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 75:72 u derbiju 5. kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crveno-beli su tako ostali jedini neporažen tim u Superligi i sada su se osamostalili na čelu tabele dobivši ’večitog rivala’ i treći put u sezoni.

Ništa nakon prvog poluvremena nije nagoveštavalo pobedu Zvezde u derbiju. Partizan je mnogo bolje počeo, nakon izjednačene prve deonice stekao je 15 poena prednosti na poluvremenu i delovalo je da će lako do trijumfa.

Zvezda se vratila u trećoj četvrtini, a u poslednjoj je uspela da preokrene i pobedi zahvaljujući sjajnim rolama Jake Blažiča i kapitena Marka Simonovića.

Boban Marjanović je međutim bio najbolji sa 15 poena i 9 skokova, a odličan je bio i Ivan Radenović sa 20 poena i 5 skokova. Jaka Blažič je ponovo pokazao da je čovek za velike mečeve, ubacio je 11 poena, ali i neke ključne, a Marko Simonović je svih 10 poena ubacio u poslednjih 10 minuta.

Na drugoj strani tragičar je Saša Pavlović sa 20 poena, Lovernj je imao 10 poena i 9 skokova, a Milutinov je dodao 13 poena i 5 skokova.

Tok meča pratite na našem sajtu:

Početak meča doneo je nešto bolji start Partizana, Nelson je promašio prvi šut večeri, a Radenović izgubio loptu, pa su crno-beli ponima Muslija poveli 3:0. Crveno-beli promašuju novi šut za tri poena, ali Marjanović hvata loptu i dobija faul, te sa penala donosi prve poene Zvezdi.

Usledila je serija promašaja igrača Partizana, pa Radenović sa tri poena i Marjanović prvim košem iz igre prave seriju 5-0, koju predika Milutinov košem za 7:5. Marjanović je nastavio da dominira u reketu sa još dva koša u nastavku četvrtine, sa druge strane mu parira Milutinov, a Pavlović prvoj trojkom na meču preokreće na 12:11.

U finišu prve deonice Pavlović je doneo prednost Partizanu, nakon trojke pogodio je i ulaz u prekršaj, a posle poena Tepića Partizan je imao i +3 (17:14).

Upravo je Pavlović i okončao prvu deonicu poenima sa distance za 20:16. Zvezda je nastavila da očajno šutira za tri poena, nakon 2-32 protiv Cibone, u prvoj deonici crveno-beli su imali 0-6.

Početkom druge deonice Partizan se odlepio. Pavlović je nastavio da nosi igru crno-belih, Zvezda nije mogla ništa da pogodi sa distance, pa su crno-beli nakon poena Bertansa došli do prve dvocifrene prednosti – 27:16 u 15. minutu.

Zvezdu je u igru vratio Radenović sa šest vezanih poena (jedna trojka), ali Pavlović i Milutinov vratili su Partizan na +9 (35:26 u 19. minutu). Nije se ni do kraja prvog dela ništa promenilo. Zvezda je bila potpuno dezorganizovana, Partizan je to koristio i posle 20 minuta imao je +15 (43:28).

Početak drugog poluvremena pripao je Zvezdi. Marjanović i Blažič pogodili su za dva, Lazić je iz ćoška ubacio trojku i Vujošević je u 22. minutu zatražio tajm-aut (43:35).

Poenima Radenovića Zvezda je prišla na -6, ali usledio je odgovor Pavlovića i Bogdanovića, pa je Radonjić u 24. minutu reagovao – 47:37. Uspela je Zvezda ponovo da se vrati, Nelson je igrao mnogo bolje nego u prvom delu, pa su crveno-beli u 17. minutu smanjili na 49:46.

Imala je Zvezda nekoliko napada da dođe do izjednačenja, ali nije uspela, pa je Partizan posle 30 minuta vodio sa 53:50.

Početkom poslednje deonice Partizan je stekao pet poena viška i čuvao tu prednost do 35. minuta. Tada je Simonović ubacio trojku, Nelson je pogodio težak ulaz levom rukom i Zvezda je uspela da izjednači – 61:61.

Veoma važnu trojku iz veoma teške pozicije pogodio je indisponirani Bogdanović u 36. minutu za 68:65, na to se nadovezao Lovernj poenima nakon skoka u napadu (70:66), ali tada je pojavio junak prethodna dva derbija Jaka Blažič.

Ubacio je trojku, ukrao loptu i pogodio uz nameran faul Pavlovića (peti) za vođstvo Zvezde 71:70. Crveno-beli nisu iskoristili tri napada pri tom rezultatu, ali nije ni Partizan dva na drugoj strani.

U samom finišu ključnu trojku postigao je Marko Simonović 18 sekundi pre kraja za 74:70, pa Partizan nije mogao da se vrati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

343 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu