Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.05.2013.

16:15

ASL: Bojić ne registruje 11. kolo!

Direktor košarkaške lige Srbije Predrag Bojić odbio je da registruje rezultate 11. kola Agroživ Superlige, jer pet timova nije izvršilo finansijske obaveze.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dužnici su Metalac, Crvena zvezda, Vojvodina, Partizan i Sloboda.

Klubovi imaju novi rok do utorka, 21. maja, a ukoliko to ne učine ni tada, utakmice će biti registrovane službenim rezultatom - pobedom za njihove rivale.

Finansijske obaveze odnose se na kazne od početka Superlige i članarinu. Zvezda je nekoliko puta ranije javno objavila da ne priznaje kazne KLS i da nema nameru da ih plati.

U mečevima 11. kola pobede su zabeležili Partizan, Zvezda i Vojvodina, dok su Metalac i Sloboda poraženi.

"Upozoravamo klubove da medjusobna vredjanja, insinuacije, etiketiranje i napadi na sudije, mogu manje nauditi onima kojima su upućene, ali mnogo više ugledu košarke, urušavajući sistem i dovodeći u pitanje sportski završetak takmičenja”.

"Shvatite to, imajte poverenja u ljude koje ste vi jednoglasno izabrali (sudije, delegati, kontrolori, direktor lige, predsednik sudijske komisije) i svojim ponašanjem izbegnite kazne koje će sigurno biti još rigoroznije. Jedino možemo sportskim ponašanjem, uzajamnim poštovanje, pridržavanjem propozicijama i pravilima igre zajednički dovesti ligu do kraja", navodi se u saopštenju.

Bojić je podsetio klubove na dogovor pre početka takmičenja da se za svaku ponovljenu tehničku grešku kazna udvostručuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu