Nova vest
Košarka

Subota, 04.05.2013.

19:15

KLS: Zvezda opet lako sa Slobodom

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Slobode iz Užica 85:51 u osmom kolu košarkaške lige Srbije.

Izvor:

Autor:

Default images

Zvezda je i dalje treća sa pet pobeda i tri poraza, dok su Užičani pretposlednji sa dve pobede i šest neuspeha.

'Crveno-beli' su došli do druge vezane pobede i polako izlaze iz krize, a do ubedljive pobede predvodio ih je Branko Lazić sa 17 poena i pet skokova, a pratio ga je DeMarkus Nelson 12 poena, šest asistencija i tri skoka. Kod gostiju najbolji je bio Anđić sa 12 poena.

Na otvaranju šampionata Zvezda je ubedljivo slavilva u Užicu sa 97:66, a sada su slavili sa tri poena više.

Prvo poluvreme je proteklo u brzoj i agerisvnoj igri uz veliki broj grešaka. Zvezda je uspevala da napravi prednost ali su gosti održali priključak.

Ipak, u drugom poluvremenu domaći su se uozbiljili. Napravili su seriju 17:0, dozvolili su Užičanima samo osam poena u trećoj deonici i rutinski priveli meč kraju.

koliko je Zvezda bila nadmoćna najbolje ilustruje podatak da je Sloboda u prvoj deonici ubacila 16 poena, isto koliko i u celom drugom poluvremenu.

Treba napomenuti da su se svi igrači iz dveju ekipa upisali u listu strelaca, kao i da je trener domaćih Dejan Radonjić odmarao najiskusnije igrače za predstojeći derbi.

Crvena zvezda će u devetom kolu u sredu igrati protiv Partizana, koji je slavio u Kruševcu, dok će Sloboda dočekati Vojvodinu.

Tok meča:

Domači su dobro otvorili meč i stigli do pet poena prednosti(7:2), da bi istu prednost imali i na sredini prve četvrtine. Gosti su u završnici prve četvrtine zaigrali nešto bolje i uspeli da zadrže kontrolu - 20:16.

Evidentno je da trener domaćih, usled činjenice da je njegov trener veliki favorit u ovom meču, odlučio da odmori najiskusnije igrače. —

U obe ekipe su poeni raspoređeni po celoj ekipi, a prednjače Subotić i Katić s četiri poena, odnosno Ćosović i Obrenović kod Užičana sa istim brojem poena.

Treba napomenuti da je prvih deset minuta odigrano u visokom ritmu uz dozu velike agresivnosti, ali i uz dosta grešaka i izgubljenih lopti.

U drugoj četvrtini dosta slička igra. Igra se dosta brzo, ali i dalje uz veliki broj grešaka. Zvezda je uspela na momenat da se odlepi, a gosti su odgovorili kao i u prvom delu igre i zadržali priključak - 37:35.

Subotić i Nelson predvode domaće sa po 8 poena, dok je Rakočević ubacio poen manje. Kod gostiju, Obrenović i Arnautović su ubacili po šest poena.

Zaigrala je Zvezda neuporedivo angazovanije u nastavku i već posle nekoliko minuta uspela da napravi dvocifernu razliku. Užičani su se držali do 41:39, ali domaći tada prave seriju 17:0 i odlaze na 19 poena prednosti. Gosti su totalno stali, što je Zvezda iskoristila i bez većih problema uspeva da poentira u svakom napadu.

Do kraja treće četvrtine domaći su samo povećavali svoju prednost i tako faktički rešili pitanje pobednika 67:43.

Subotić je nastavio sa doborm igrom, a do sada je uspeo da upiše 13 poena uz pet skokova. Rakočević ima 11, a Katić poen manje. Koliko su gosti bili nemočni u trećem periodu najbolje ilustruje podatak da su 'crveno-beli' taj period rešili sa u svoju korist 30:8

Domaći su i poslednji period lagano rešili u svoju korist. Demoralisani gosti nisu ni pokušali da se vrate u meč, a Zvezda je samo rutinski privodila meč kraju i na kraju stigla do ubedljive pobede - 85:51.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu