Nova vest
Košarka

Subota, 04.05.2013.

18:03

Partizan ubedljiv u Kruševcu

Košarkaši Partizana pobedili su Mega Vizuru u Kruševcu 89:66 (25:22, 19:15, 24:8, 21:21), u derbiju osmog kola Košarkaške Superlige Srbije.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

’Crno-beli’ su se sedmom pobedom izdvojili na prvom mestu na tabeli, dok je Mega Vizura zabeležila drugi poraz.

Šampion Srbije je jedini poraz doživeo od Radničkog u Kragujevcu u prošlom kolu, dok je Mega izgubila samo od Partizana.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Vesterman sa 17 poena i Bogdanović sa 13, a 'dvocifreni' su bili još i Lučić sa 11 i Gordić sa 10 poena.

Kod domaćina su dobru partiju odigrali Novica Veličković sa 21 poenom, dok je Boban Marjanović dodao 12, a Krstić 10.

Mega Vizura je parirala Partizanu samo u prvoj četvrtini, kada je imala 14:11. Nakon toga je Partizan potpuno preuzeo kontrolu nad mečom, postepeno uvećavao prednost i mirno preiveo meč kraju.

Tok meča:

Izjednačen početak meča u Kruševcu, poene za Partizan postizali su Lučić i Bogdanović, dok su sa druge strane bili precizni bili Veličković i Marjanović. Ekipa Duška Vujoševića je trojkama razbijala zonsku odbranu izabranika Dejana Milojevića, pa su u prvih pet minuta tri puta bili precizni izvan linije 6.75. Domaći su bili uspešniji pod košem zahvaljujući Bobanu Marjanoviću. Partizan je održavao pet poena prednosti, jer su precizni sa linije slobodnih bacanja bili Lovernj i Gagić. Prva četvrtina završena je rezultatom 25:22 za goste.

Druga četvrtina počela je promašajima na obe strane. Partizan je serijom 5:0 otišao na devet poena prednosti, ali Marjanović postiže prve poene za svoj tim u nastavku. 'Crno-beli' su prvi put imali dvocifrenu prednost kada je Bertans pogodio za tri poena, ali se to vođstvo brzo istopilo poenima Veličkovića i Dangubića (36:32). Ipak gosti nisu dozvolili da se Mega još približi, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 44:37.

Partizan je dobro igrao u odbrani, u napadu je sve funkcionisalo kako treba i ’crno-beli’ ponovo imaju dvocifrenu prednost (49:39). Vesterman i Bogdanović održavali su vođstvo svog tima, razlika se postepeno povećavala, ekipa Dejana Milojevića nije imala rešenja za napade Partizana, postigli su samo osam poena u ovom delu igre i treća četvrtina je završena rezultatom (68:45).

’Crno-beli’ su nastavili da kontrolišu meč i u poslednjoj deonici, gosti su gubili lopte i promašivali, za Partizan su pogađali Bertans, Gagić i Lučić, Posle deonica završena je nerešeno 21:21.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu