Nova vest
Košarka

Petak, 05.04.2013.

15:07

Vujošević: Ovo je skandalozno!

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da je skandalozna odluka o njegovoj suspenziji i rekao je da ga uprava Superlige kaznila pod strahom.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Vujošević je priznao da njegova reakcija tokom meča sa Crvenom zvezdom nije bila racionalna, ali je tek po okončanju susreta sa novinarima saznao za kaznu lige.

"Ovo je skandalozno! Bojić je prešao preko hiljadu situacija. Njemu je sve bilo u redu u Železniku prošle godine, u Kragujevcu. Tu nije koristio dokumentarni materijal kasnije da odredi kazne", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je rekao da mu najviše smeta što je Davis Bertans novčano kažnjen i suspendovan sa jedne utakmice, dok je igrač koji je isključen sa njim zbog medjusobnog koškanja, Bojan Subotić, samo novčano kažnjen.

"Ovo je stvarno skandal. Kažnjavanje Bertansa a ne igrača koji je isključen sa njim je nepošteno i neprincipijelno... Mnogo su se zamerili Partizanu, pre svega zbog Bertansa. Očigledno je da odluke donose pod strahom", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je rekao da mu nije jasno zašto se odluke donose sada naknadnim pregledanjem snimka koji nije bio iz direktnog prenosa nego je "vađen iz konteksta".

Vujošević je suspendovan sa dva meča zbog fizičkog kontakta sa sudijom posle gužve u kojoj su isključeni Bertans i Subotić.

Organizator utakmice Zvezda će morati i da platia kaznu i da igra meč bez publike. Sudijska trojka je takodje suspendovana jer nije isključila igrače koji su ušli u teren sa klupe.

Vujošević je ranije na konferenciji za novinare, pre nego što je bila poznata odluka o suspenziji, rekao da njegova odluka nije bila racionalna.

"Moja reakcija nije bila racionalna, već je to, jednostavno, bio moj doživljaj kompletne situacije, koja ne sme biti istrgnuta iz kontektsa. Sudije su isključile Bertansa...a nisu Zvezdine igrače koji su se sa klupe umešali u tuču, pre svih (Demarkusa) Nelsona. Ne mogu posle svega toga da ih vodim na sladoled", rekao je Vujošević novinarima.

"Nažalost, moja priroda je takva da me pogadjaju nepravde i pritisci. Sport je napravljen da bi u njemu pravda pobedjivala, jer nigde druge u životu ne pobeđuje", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu