Nova vest
Košarka

Nedelja, 10.02.2013.

22:37

Haos u KG zbog obračuna navijača

Finale Kupa Radivoja Koraća između Partizana i Crvene zvezde prekinuto je polovinom trećeg perioda zbog nereda na tribinama.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Sve je počelo kada je jedan navijač Zvezde navodno uhvaćen na tribini Partizana, a fanovi Zvezde kranuli sa tribina i uleteli na parket, nakon čega je usledio obračun sa policijom.

Bačene su dimne bombe, ekipe su se momentalno povukle u svlačionice. Sukob navijača se preselio se na tribine koje je policija počela da prazni. Huligani su posle pola sata obuzdani.

Nakon skoro sat vremena od početka prekida, čelnici Košarkaškog saveza Srbije su prihvatili predlog kapitena Zvezde Igora Rakočevića sa se meč ne nastavi. Ostatak će biti odigran u ponedeljak, bez prisustva publike. Termin još uvek nije poznat.

Incidenti na košarkaškoj utakmici u Kragujevcu izbili su zato što su navijači Crvene zvezde uleteli u teren i hteli da pretrče na deo s Partizanovim pristalicama koji su navodno fizički maltretirali jednog navijača crveno-belih.

Agenciji Beta je u policiji nezvanično rečeno da su huligani s Partizanove tribine uveli na svoj deo jednog pristalicu crveno-belih, tukli ga, zatim mu skinuli dres i zapalili ga.

Policija je reagovala, ali su reagovali i ljudi sa Zvezdine tribine i hteli da predju preko terena, posle čega je intervenisala žandarmerija. Posle toga je na teren bačena dimna bomba, a igrači oba tima su napustila parket.

Žandarmerija je potom počela da prazni deo tribine i tada je došlo do gurkanja i tuče, a huligani su polomili veliki broj stolica u dvorani Jezero.

Funkcioneri KSS, koji je zvanični organizator finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća povukli su se u hodnik sale, a meč je i dalje u prekidu.

Igrači su se posle pola sata pauze vratili na parket da se zagreju pred nastavak meča. U trenutku prekida meča rezultat je bio izjednačen - 43:43.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve