Nova vest
Košarka

Utorak, 29.01.2013.

14:47

Tomašević: Štitimo domaću košarku

Komesar za takmičenje KSS Dejan Tomašević rekao je za B92 da se odlukom da za domaće timove nastupaju najviše četiri stranca štiti domaća košarka.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

"Ta odluka je iz marta prošle godine, ona je konačna i tu neće biti promena. Da bi se nešto promenilo, potrebna je odluka skupštine KSS", rekao je Tomašević.

Komesar kaže i da se o tome dosta razgovaralo, ali da su samo iz Crvene zvezde i formalno interesovali za status jednog Borisa Savovića.

Čelnici Radničkog iz Kragujevca su putem medija izražavali svoje nezadovoljstvo tom odlukom, ali se kako tvrdi Tomašević nisu zvanično žalili.

To praktično znači da će naša tri najjača kluba morati da "precrtaju" strance, što je u slučaju Radničkog tri igrača, a Partizan i Zvezda po jednog.

Članovi Radničkog su Amerikanci Vajt i Vizer, Britanac Emening, Australijanac Stiven Marković i četvorica igrača sa ovih prostora, ali su članovi drugih nacionalnih selekcija, Aleksandar Ćapin, koji je igrao za Sloveniju, Ratko Varda za BiH, Borisov za Crnu Goru.

Partizan ima pet stranaca Gordona, Vestermana, Lovernja, Bartansa i Gordića.

Za Crvenu zvezdu igraju Amerikaci Skot, Nelson i Braun. Boris Savović je igrao za mladu selekciju Crne Gore, dok je Samardžiski makedonski reprezentativac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu