Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.11.2012.

09:58

Rakoč: 'Osmica' sećanje na Harisa

Odgovarajući na pitanja navijača Crvene zvezde, kapiten ’crveno-belih’ Igor Rakočević rekao je da ’osmicu’ na dresu nosi zbog sećanja na pokojnog Harisa Brkića.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"To je zanimljiva priča. Prvo sam nosio broj 6, a onda sam promenio i uzeo osmicu dok sam igrao za budućnost. To sam uradio kad je ubijen moj tadašnji saigrač iz Budućnosti Haris Brkić. Preuzeo sam osmicu kao sećanje na njega".

"Otkad sam uzeo ’osmicu’ karijera mi je krenula naglim usponom, mnogo sam zavoleo taj broj i nema šanse da bih igrao u bilo kom klubu a da na dresu nemam broj osam. Ma da me sad zovu Lejkersi i kažu: 'Osmica je zauzeta, ali imaš 50 miliona dolara ugovor', kunem vam se da ne bih pristao", dodao je Rakočević.

Na pitanje jednog od posetilaca zvaničnog sajta Zvezde da li bi ponovo zaigrao za reprezentaciju, Rakočević kaže:

"Vrlo teško, mislim da je reprezentacija za mene završena priča. Imam previše godina, ja sam svoje za nacionalnim tim odradio. Osvojio sam zlato na Svetskom i Evropskom prvenstvu, tako da je to sve od mene kada je nacionalni tim u pitanju".

Koliko poena si postigao u karijeri i koji je po tvom mišljenju bio najvažniji?

"To je vrlo teško pitanje. Zaista je teško reći koliko sam postigao poena. Lično ne znam, ali bilo je dosta bitnih koševa kojima sam odlučivao mečeve i posle kojih su osvajane titule. Jedan koji mi je ostao u sećanju je faul-koš protiv Barselone dok sam igrao za Taukermaku. Zahvaljujući tom košu osvojili smo titulu i on mi je jedan od najdražih".

Da li ćeš i sledeće sezone igrati u crveno-beliom dresu?

"Trenutno se osećam odlično fizički i uživam u igri. Naravno da ću igrati imam i važeći ugovor, ne vidim da tu nešto može da se promeni. Zaista uživam u Zvezdi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu