Nova vest
Košarka

Utorak, 21.08.2012.

15:37

KKCZ: Fenomenalna atmosfera

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se na pripremama na Zlatiboru, a iako mnogi sportisti smatraju da je to najteži deo, crveno-beli deluju i više nego raspoloženo.

Izvor:

Autor:

Default images

Njima će se uskoro pridružiti Amerikanac Moris Almond koji je potpisao ugovor na godinu dana.

"Ovo je pravi tim, odlično koncipiran, dugo nisam imao ovakve saigrače, ovakve ljude, neka se ovako i nastavi", rekao je jedan od Zvezdinih novajlija, Amerikanac Elton Braun.

Beogradski izveštači primetili su da je novajlija Marko Simonović u dva navrata na treningu šutirao za tri poena 10 od 10, a on je šaljivo rekao da "tako mora" zbog interne opklade.

"To je malo interno, ko izgubi plaća piće pa moramo da se potrudimo. Malo se trudimo zato i jer ste vi (novinari) došli", rekao je u šali Simonović.
Najzvučnije pojačanje Zvezde Igor Rakočevć šutirao je trojke 25 od 33 pred kraj treninga, ali je istakao da to "mora mnogo bolje do početka sezone".

Košarkaši Zvezde ostaće na Zlatiboru do nedelje kada putuju u Kraljevo na humanitarnu utakmicu protiv Sloge, a odmah nakon nje se vraćaju u Beograd.

Trener Crvene zvezde Milivoje Lazić je napomenuo da sve imaju iste šanse da se nađu u prvoj petorci, i da niko nema zagarantovano mesto u ekipi.

Rakočević: U Zvezdi i posle kraja karijere

Najveće pojačanje košarkaškog kluba Crvena zvezda ove sezone, Igor Rakočević, rekao je da je vrlo teško obećati trofej, ali da će njegova ekipa biti maksimalno posvećena tom cilju.

"Vrlo je teško obećati trofej jer se ne zna šta će se desiti tokom sezone. Moramo biti maksimalno posvećeni i samo nam mora biti u glavi želja da damo sve od sebe. Naša sredina je specifična, teško je igrati jer je ogroman pritisak bilo koji sport da je u pitanju, ali sam se već posle 10 dana navikao", rekao je Rakočević beogradskim izveštačima na Zlatiboru, gde se crveno-beli nalaze na pripremama.

Rakočević je kazao da želi da ostane u klubu i posle igračke karijere, ali da još ne razmišlja o tome jer je fokusiran na svoje nastupe.

"Za sada sve izgleda fenomenalno, pravi potez sa obe strane je što sam došao. Plan je da ostanem u Zvezdi i kada završim karijeru. Već sad učim kako to rade ljudi u klubu, ali sam sada maksimalno fokusiran na igračku karijeru. Imamo jako veliki igrački kvalitet, dosta dobrih igrača, stranac je odličan, samo još da se lepo uklopimo, na čemu intenzivno radimo", kazao je Rakočević.

Rakočević je istakao da nije bitno da li će kapiten crveno-belih predstojeće sezone biti on ili Vuk Radivojević, koji je do sada obavljao tu funkciju.

"Nije bitno, možemo i zajedno, bitno je da na terenu ispomažemo jedni druge, kapitena će izabrati klub, tako da uopšte i ne razmišljam o tome", istakao je ovaj 34-godišnji bek.

Rakočeviću je ovo treći put da oblači crveno-beli dres.

"Igrač koji sam sebi da nađe motivaciju nije ozbiljan igrač. Dobro je kada imaš nekoga da ti pomogne, ali je najveći motiv da budeš sve bolji iz dana u dan i pobeđuješ. 2004. godine smo bili jako dobri, možda smo mogli i do titule tada. Taj tim nije imao kvalitet kao ovaj, ali smo igrali fenomenalno. To su za sada dva najbolja Zvezdina tima u poslednje vreme", rekao je Rakočević.

Košarkaši Zvezde će prvu pripremnu utakmicu odigrati u nedelju, kada u humanitarnom meču igraju protiv Sloge u Kraljevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu