Nova vest
Košarka

Sreda, 25.07.2012.

10:58

Pešić savetnik, Gurović pomoćnik

Trofejni stručnjak Svetislav Pešić sledeće godine će biti samo savetnik u Crvenoj zvezdi, dok će u stručnom štabu biti Milan Gurović.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pešića će na klupi zameniti Milivoje Lazić, dosadašnji pomoćni trener, a pomoćnik će mu biti Gurović.

Odluka o raskidu saradnje Zvezde i Pešića doneta je u utorak na predsedništvu ‘crveno-belih’, a zvanično ju je saopštio predsednik kluba Nebojša Čović na konferenciji za medije na Malom Kalegdama.

"Posle razgovora je doneta zajednička odluka da on ne bude vise trener Zvezde, ali će ostati u klubu kao savetnik. Zahvalni smo Pešiću na saradnji, prihvatio se velikog posla u teškom trenutku za klub. Sa Pešićem je raskinut ugovor koji je prošlog leta potpisan na dve plus jednu sezonu", rekao je Čović novinarima u Beogradu i dodao da će Milan Gurović biti pomoćnik novog trenera Milivoja Lazića.

Pešić je Zvezdu preuzeo u avgustu prošle godine. Sa klubom je stigao do finala Superlige i Kupa Srbije, a u regionalnoj NLB ligi zauzeo je deseto mesto. Čović je istakao da je razlog prekida saradnje želja Svetislava Pešića da se posveti radu u reprezentaciji Nemačke.

Predsednik crveno-belih je dodao da je bilo kontakta sa Lukom Pavićevićem, ali da je prvi trener ekipe Milivoje Lazić.

"Tačno je da postoje kontakti i razgovori sa Lukom Pavićevićem, ali od danas je Lazić prvi trener ekipe. Ako može da dođe do promene u pregovorima bićete obavešteni", rekao je Čović.

Čović je dodao da je cilj crveno-belih u narednoj sezoni borba za prvo mesto u svim takmičenjima.

"Očekujemo da nam država ove godine pomogne i da se nastavi projekat izgradnje hale. Ne tražimo ništa što je van zakona, svi računi Crvene zvezde su deblokirani i mislim da su se stekli svi uslovi. Što se tiče kontrole i provere toka novca, naša vrata su otvorena i mislim da bi drugi klubovi trebali to da urade".

Čović je dodao da ne dolazi u obzir privatizacija Zvezde i da će u slučaju takvih nagoveštaja on prvi obavestiti javnost i napustiti klub. Zvezda je u utorak potpisala dvogodišnji ugovor sa krilnim igračem Markom Simonovićem, a potrebno joj je još četiri do pet igrača.

"Ne mogu da pričam o imenima jer bi onda neko drugi mogao da dođe do njih pre nas, ali biće svakako interesantno", rekao je Čović.

Čović je rekao da su novi članovi Predsedništva Zvezde postali nekadašnji košarkaš Andrej Vučić - brat političara Aleksandra Vučića, i diplomirani ekonomista Goran Veselinović, koga je predsednik crveno-belih predstavio kao stručnjaka za marketing.

Košarkaši Crvene zvezde okupiće se 5. avgusta, a prvi trening uoči nove sezone imaće dan kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu