Košarka 113

Sreda, 25.07.2012.

10:58

Pešić savetnik, Gurović pomoćnik

Trofejni stručnjak Svetislav Pešić sledeće godine će biti samo savetnik u Crvenoj zvezdi, dok će u stručnom štabu biti Milan Gurović.

Pešiæ savetnik, Guroviæ pomoænik IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

poznavalac

pre 11 godina

Hvala dragom Bogu. Putuj igumane ... A samo me intersuje sta to Pirke moze da savetuje: kako ne ispasti iz lige,kako upropastiti mlade igrace ili kako budalama zdipiti lovu.

Mornar

pre 11 godina

Ono što Ministarstvo sporta mora da uradi to je da proveri šta su ovo Čović, Đilas i bivša ministarka smislili - KKCZ nema tim, ne takmiči se, a cela Srbija FMP zove Crvenom zvezdom, govori da ovaj Čovićev klub ima 15 titula prvaka države a nema nijednu, da je osnovan 1945. godine (videti sajt ABA lige). Kako klub koji ne postoji može da se vodi u registru? Da li je ime KKCZ zakonom bilo zaštićeno? Jedna podvala živi normalno. Da li je moguće da u Srbiji ne postoje nijedne novine i nijedan novinar (televizije samo čitaju vesti i saopštenja Čovićeva) da istraže sve ovo? Na osnovi kojih propisa FMP postaje "klub sa Malog Kalemegdana"? Koliko je miliona stranica posvećeno Kariju i klubu iz Železnika, desetom u onoj ligi? Tri puta se više pisalo o jednoj podvali nego o timu koji je 11 puta zaredom osvojio titulu. O povratku u Partizan sjajnog trenera Vujoševiča bila je jedna vest, od Karija i FMP nismo mogle da živimo godinu dana. Novinari su uspeli da Železnik presele na Mali Kalemegdan.

isfrustrirani covic

pre 11 godina

"Što se tiče kontrole i provere toka novca, naša vrata su otvorena i mislim da bi drugi klubovi trebali to da urade".

Moze li ovaj covek da da jednu izjavu, a da ne misli na KK Partizan.Da mislio je na nas,sigurno mu nije prvi na pameti radnicki ili hemofarm.

iznogud

pre 11 godina

mora Pirke da uzme jos neki dinar zvezdi .Pa ako nisi trener onda budi čovek i reci zbog čega i idi a ne opet za dve godine ce opet da dodje na godinu.

camelia

pre 11 godina

Taman kad covek pomisli da su se stvari u Zvezdi sredile,oni opet se vrate na pocetak. E moja Zvezdo,neces ti videti trofeje jos dugo,dugo godina...

vladobgd

pre 11 godina

Ode Pesic, nek mu je sretan put, ta se njegova odluka mogla i ranije naslutiti. Mislim da je Luka Pavićević optimalno resenje u ovom trenutku.

Trica

pre 11 godina

Kari savetnik! smešno.. misle da će to navijači progutati. Gurke je postavljen zbog dobrog odnosa sa navijačima!! ili jednostavno prevedeno da navijači nebi bojkotovali klub.

pancevo

pre 11 godina

Realno mozda je i bolje sto je otisao.Zvezdi treba trener koji ce biti 100% posvecen klubu(Pesic to ne mozezbog ugovora sa Nemcima).Uskoro u Zvezdu dolazi ozbiljan trener i cetiri ozbiljna igraca.Objektivno bi bilo da drzava pomogne klub sa najvecim brojem navijaca.Nije normalno da Zvezda tavori na rubu egzistencije i da pri tom samo jedan klub(koji je opet u vlasnistvu drzave)kupuje sve sto je vredno na trzistu i osvaja titule.Znam da se ovo nece svideti drugoj polovini,ali cinjenica je da se sunovrat nase kosarke poklapa sa pocetkom dominacije jednog kluba(namerno kazem jednog kluba jer to nije dobro makar se on zvao Zvezda ili Partizan).Cinjenica je da su poceli da duvaju neki drugi vetrovi i nadam se da ce to pomoci ozdravljenju celokupne situacije u nasoj kosarci.

Rade

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da zvezdasi svaljuju krivicu na Pesica a podrzavaju Covica!!!Pesic je od raspalog tima, od igraca koji ne znaju da hodaju napravio tim koji moze da se meri cak i sa Partizanom!!!

smeker

pre 11 godina

Coveka ste gadjali flasom u glavu i sada od njega nesto ocekujete i ocenjujete kakav je covek.More, pare i razlaz,daleko vam lepa kuca.Ako neko sme neka gadja Gurovica,jadni ste...

Sto je sigurno - sigurno je

pre 11 godina

Mislim da je i za njega bolje da ode u fotelju posle one flase koja ga je na parketu pogodila u glavu u Zelezniku od strane sopstvenih navijaca KK Cz BG Dive, popularnih Divaljaka, mozda je taj dogadjaj bila kap koja je prelila limenku zuci.
Sve u svemu, u fotelji ce biti mnogo sigurniji od nekih takvih ponizavajucih ekscesa a s druge strane ce doprinositi klubu. Zaista sjajno resenje.

ZMAJ

pre 11 godina

Kliub? O kom klubu on prica na Malom kalimegdanu? Podvojene licnosti ili se ne zna ko pije ko placa? Pesic? Vidite li vi napredak u igri bilo kog igraca u ovoj godini? Covic? Ne zna koliki mu je budzet a "radi" na dovodjenju igraca. Moze li to neko da razume? Gurovic? Komacno se i on uvalio negde.
INTELIGENCIJA NAVIJACA = STANjE U KLUBU

rade

pre 11 godina

Pesic je dokazao kakav je trener 2001/2 godine kada nas je uzdigao do visina...alii je onda shvatio da nema dovoljno para i okrenuo se pljackanju napacenog kluba,sve pod izgovorom da radi za dobrobit kosarke i nasih talenata Nedovica,Cvetkovica,Milutinovica itd.Racunao je on da ce ga javnost prihvatiti kao spasioca,jer je znao da je izlapio kao osoba i trener na kraju krajeva.A svi ga mi prihvatismo kao spasioca,a on dodje i upropasti sav talenat crveno-belog kluba.
Toliko o ,,strucnjaku,, drugu pirocancu....

Vizionar

pre 11 godina

Pesic nije uradio ono sto se od njega ocekivalo kao trenera a sada ce da uradi kao savetnik Svasta. Covicu mani se corava posla i dovedi drugog trenera da se zna ko je odgovoran za rezultate.

Pavle

pre 11 godina

Pesic odrao od para . Lazic nekompetentan . Sliht Covicu kada je dosao rad 20 sati / To kod njega prolazi . A covicev zet je gmaz sa njim ni 3 dana

Majka mi je Srpkinja iz Like

pre 11 godina

Golobradi navijači FMP, valjda zato i ne shvataju da ovaj klub nije KKCZ nego privatni klub N.Čovića, pominju jogoslovenstvo u nekom pežorativnom smislu. Jugoslovenstvo je prvo bio ideal južnih Slovena da žive u jednoj državi. Godine 1918. to je postala stvarnost. Nije tu državu stvorio komunizam, nego srpski kralj Ujedinitelj i predsednik vlade Nikola Pašić, pre svega, uz podrđku sila pobednica u Prvom svetskom ratu. Tako je nastala i Čehoslovačka, na čelu sa Masarikom, a taj veliki plitičar i danas je cenjen i kod Čeha i kod Slovaka. Jugoslovenstvo ili južno slovenstvo odnosi se na narode, pa tek onda na državu. Da li svi Srbi danas žive u jednoj državi? Nažalost ne. Zašto je onda Jugoslavija za neznalice nešto loše? Sve što se kasnije desilo nema veze sa jugoslovenstvom nego sa nacionalizmom. I posle raspada Jugoslavije, južno slovenstvo postoji. Nas, južne Slovene (Jugoslovene) povezuju istorijske, jezičke, kulturne, sportske i druge veze. Da li je ABA liga srpska ili jugoslovenska? Nacionalisti nisu svesni svog neznanja. Odakle su Prosinečki i Gurović? Ili Tesla? Koliko Srba živi izvan Srbije, u drugim državama (Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini), kao južni Sloveni? Da li ćemo ih zazo što nisu u Srbiji - otpisati? Ništa ne znate, a grakćete na sva usta.

Bojsi

pre 11 godina

Gurovic nije za pomocnog trenera,bolje da je uzeo mladje kategorije ili nesto sl. jer nece moci da putuje na pola gostovanja u aba ligi a ona nikad vaznija...izgubicemo i ova bedna tri mesta

Deki

pre 11 godina

Cigani,lupate gluposti,Pešić je veliki trener.Pogledajte kako je Zvezda na kraju igrala a kako na početku.Bila je ravnopravna sa Partizanom na kraju.Tačno je jedino da je Partizan bio dosta slabiji od onog kada je igrao Bo,Veseli i ostali,ali to ne menja stvar da je Zvezda sa prosečnim igračima delovala na kraju dosta ozbiljno.To što Pešić dugo nije ništa osvojio,ništa ne znači.I Duda dugo u klubskoj košarci nije dugo radio,pa pogledajte ovu godinu.Zašto Pešić nije ostao,ne znam,ali da je normalno da mu se isplati plata,jeste.Mislim da je ona zadnja utakmica presudila da ode,jer posle one flaše,kada sedi na klupi onako izbezumljen i kako se češka po mestu gde ga je pogodila,bilo je jasno da za nikakve pare ne želi da radi u Srbiji.To je moje mišljenje kao grobara.

Aca

pre 11 godina

Drago mi je sto ide! Veliko trenersko ime ali mali kad je odnos prema klubu,trebao je na kraju sezone da kaze hvala i dovidjenja, razlozi nisu bitni a ne ko seljacka mlada ocu-necu . Pare je dobio! A zamolio bih navijace JSD Partizan da brinu svoju brigu ako mogu ....prijatno.

Mikele

pre 11 godina

Ма џабе ја и неколико мојих истомишљеника трубимо...
Самоје Владе Ђуровић у овом тренутку довољно добар...
Џаба,џаба,џаба...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Неприлагођен, 25. jul 2012 13:59

Šta i da dođe. Čemu bi se onda nadao!

Srdjan Todorovic

pre 11 godina

Hocete rezultate dovedite Vladu Djruvica i odresite kesu za dovodjenje novih igraca jer sa proslogodisnjim timom...A pesica necu ni da komentarisem...

srx

pre 11 godina

“Simonović je prvi novi igrač. Mogu samo da kažem da ćemo nastaviti tim tempom i u istom stilu. Treba nam još četiri, pet igrača za ono što nam je cilj”, zaključio je Čović.

Hmm

pre 11 godina

Ocigledno cemo opet imati los igracki kadar,posto je to politika predsednika. Da je hteo da plati sva pojacanja koja je Pesic trazio,a da otpusti 95% sadasnjeg tima(Filip ne bi igrao uopste sto za njega znaci i kraj karijere),Pesic bi ostao. Titulu bi verovatno uzeo sa tako jakim timom,ali bi dug opet narastao.. Resenje: recept iz vaterpola! ;)

H8er

pre 11 godina

Ukratko receno, ono sto je uradio Pesic za sve ovo vreme mogao je uraditi i bilo koji drugi trener za 20 puta manju platu (ma i vise). Neki mladi i neafirmisani trener recimo.

I da. Rece jednom brat Kari kako je Zvezda ljubav i kako je dosao da pomogne u NAJTEZEM trenutku za klub, kako je spremio petogodisnji plan (i to sve "pije vodu" jer je Covic sposoban covek i sve se moze sprovesti u delo).
Druze, i ja bih "voleo" klub i "pomagao u najtezim trenucima" za tolike pare koje si dobio. Sram te bilo, kostas Zvezdu reciprocno kao Barselonu Mesi! Dosao sam da pomognem, volim Zvezdu, ali daj ti ipak meni 200 000-300 000 evra za godinu (ili koliko vec). A da su ti nudili lupam sad 5 hiljada evra mesecno, da li bi dosao? Nikad! Lazni moralisti su mi preko glave. Pizon recimo nije trenercina, ali je u Zvezdi radio za "sicu", za burek i jogurt kada je klupska kasa bila prazna. Samo lova!

ko zna,zna

pre 11 godina

Dok se przite da trener treba da bude onaj kome je stalo do kluba vi rezultate necete imati.Ko jos radi zbog ljubavi prema klubu,samo pare i cist interes.Ako se pogodi to sa navijackom pripadnoscu tim bolje ali bez para nema nicega.

Toza

pre 11 godina

Ne balavite o Vladi Đuroviću, molim vas. Čovek je dao ostavku u FMP-u zbog sukoba sa Čovićem. Nije hteo da "vezuje konja gde mu gazda kaže". Nije lud da se vraća u isti klub, među iste ljude. Čovića mnogi bivši saradnici ne mogu više očima da gledaju. Pitajte Rašu Radovanovića.

Milos

pre 11 godina

Kao i uvek, i vi cigani, kao i mi grobari gresite u startu i napadate pogresnog coveka. Pesic Pirocanac juri samo pare.. pa tako je, al to se znalo od pocetka, on je jednostavno proslavljen trener i u zvezdu je dosao svakako jer su mu omogucene dobre pare i uslovi za rad. Zasto nije igrao Nedovic vec Covicev sin, mislim da je jasno da to nije do Pesica. Zasto je raskinut ugovor, ocigledno je da Covic ne zeli da placa Pesica vise, zapitajte se zasto se samo Covic oglasio i rekao da je Pesic izplacen, a od Pesica nismo culi nista. Sve u svemu, bilo je jasno, kao i one prve godine da zvezda nema novac da zadrzi Pesica duze od jedne godine, covek ide tamo gde su pare i samo mi balkanski emotivci cemo vecito napadati pogresne ljude - u ovom slucaju trenera koji je navikao na uredjene klubove u evropi za to sto, gle cuda, nece da nastavi da trenira zvezdu, a ne napadamo one koji su napravili dugove nasim omiljenim klubovima, a u slucaju kk crvena zvezda jos i zamazuju oci o pravnom licu, tj koji je ovo zapravo klub, jasno je da je u pitanju fmp.

Gaga

pre 11 godina

Dobio je:
-pare (da krenem od prve najvaznije stvari)
-punu podrsku navijaca
-punu podrsku kluba da realizuje sta god misli da treba
-punu podrsku kluba i javnosti da bude selektor Nemacke reprezentacije
-klub koji se jako brzo razvija i ima veliku perspektivu
-klub koji pretenduje da osvoji titulu, igra u jadranskoj ligi i igrace kvalifikacije za evropu

Putuj Pirke, hvala na dosadasnjem angazmanu i docice neko ko ce ovo vise da ceni.
(marko, 25. jul 2012 11:58)
Samo da dodam i ovo: I NE VRAĆAJ SE VIŠE!!!!!!!!!!!

Navijac

pre 11 godina

Zasto bi covek kidao zivce u nasoj zemlji gde uopste ne cene njegov rad i ucinak u reprezentaciji (svetski i evropski prvak). Ophodili su se prema njemu kao da je neki trener na pocetku karijere a ne covek koji ima toliko trofeja. Ceo savez cine partizanovi ljudi i ne moze da se ocekuje da se bolje ophode (i sudije i ostali kosarkaski ljudi) prema njemu. Skroz druga prica bi bila da je trener partizana ali iz poznatih razloga to nije ni razmatrano. Ne smes da se guras u tudje dvoriste ako te niko ne zove. Sve je to jedno vrzino kolo i nece covek da gubi zivce i zdravlje gde se sudi kako ti drugi kaze...

Urke

pre 11 godina

Pesic je jako dobar trener, veliki autoritet i veliki magnet za mnoge dobre igrace koji bi pristali da igraju za CZV i za mnogo manje novca samo da ih on trenira...Problem u tome je sto Covic Nebojsi treba "krpa" od trenera...da moze da ih menja kao na "traci" dok je mesto "play-a" zagarantovano pogodite kome?!Moje misljenje...

Uzdravlje!

roki

pre 11 godina

Sad je vreme da se vrati Uvalin. Covek je pravi trener za Zvezdu, ako je mogao uspesno da je vodi kad je bila na u najlosijem finansijskom stanju u istoriji i to je uspesno vodio sa klincima...onda sigurno moze i sada...

UrosBg

pre 11 godina

I meni je zao radi nase kosarke. Verujem da je Pesic dosta uradio za nasu kosarku i njegov odlazak nije samo veliki gubitak za Zvezdu. Nije mi jasno kako misli raditi kao savetnik, ali videcemo i to. Sad je veliko pitanje ko ce ostati a ko ce uopste hteti doci u Zvezdu kad Pesic nije trener.

http://hoopsuniverse.net

Lucchese

pre 11 godina

Prvo: On je trener koji je, hteli vi to ili ne izgradio neko trenersko ime u svetu kosarke i kao takav ima apsolutno pravo da ocekuje da redovno dobija platu. Da li iko od vas bundzija radi nekome za dzabe?
Drugo: Svi smo mi pametni i mislimo da sve sto izjavi neki PR ili se pojavi po stampi jeste 100% tako. Pa molim vas, zar mislite da je sve tako kao sto pise. Tu ima jos sto stvari iza cele price koje nikada necemo saznati, kao i u politici uostalom.
Trece: Molim vas prestanite sa licitacijama koga treba dovesti, kad je ocigledno da se nema para ni za nekog prosecnog trenera, a da ne pricam sto nije on jedini na platnom spisku.

Zoran

pre 11 godina

Pirocanac...svaka chast...drao nas je mesechno za 40.000 evra...kako drugachije nazvati to, no dranje ???? Sada, kao savetnik, ce da bude, brat-bratu, jedno 15 - 20.000 mesechno, shaljuci nam "savete" (kao ovo je atomska fizika, pa ko zna shta ce nam otkriti...) preko e-maila, iz Nemachke....ma, chovek je genije...

Deja Vu

pre 11 godina

Ne bih ja sad dokazivao da je Pešić loš trener (ionako ću dobiti gomilu minusa). Ali, šta je on uradio u Zvezdi? Ništa! Samo još jedan dokaz da je lako biti dobar trener sa dobrom ekipom. A u Zvezdi se godinama vodi pogrešna politika (nažalost i u fudbalu i u košarci), pa je meni, kao zvezdašu, prosto neprijatno kad shvatim da znam više igrača iz Partizana :(

DJ

pre 11 godina

Apsolutno JEDINo, ali JEDINO ime koje bih voleo da vidim u mojoj Zvezdi kao trenera, a opet kada se uzme u obzir, da nije grobar, da ima neku simbiozu sa Zvezdom ili FMP-om, da ima fantasticno znanje, poznavanje psihologije kosarke, da je odlican edukator, motivator . . je VLADE DJUROVIC.
Eto, zaista bih tog coveka voleo da vidim na klupi....A kada se malko razmisli, to nije toliko nezamislivo, upravo zbog nekadasnje saradnje sa FMP-om.

Ognjen-RS-Foca

pre 11 godina

Iskreno, neka je otišao! Da je gospodin Pešić imao ponuda nekog drugog kluba, ili da je uzeo reprezentaciju Njemačke prije Zvezde, mislite da bi je trenirao!? Čovjek ide samo za parama(svi idu samo za parama), ucjenjuje, samo pokazuje kakav je čovjek! Dovesti nekog drugog stručnjaka, koji će 100% biti uz klub! Trifunović je bio tu kad je bilo najteže, to je čovjek, a ne Pešić...

Caca

pre 11 godina

Ja mislim da je njemu najbolje da se vrati u svoju Nemacku. Tamo se najbolje oseca i za njihovom reprezentacijom zudi. Za te pare ZVEZDA moze uzeti dva trenera kojima ce biti cast da je vodi. Nije on bio uz ZVEZDU srcem.

Darko

pre 11 godina

Bas jadno od "gospodina" Pesica,ponovo je dosao kad nije imao gde,dobio ugovor na ogromnu svotu i na kraju na licemeran i bezobrazan nacin, pod laznim izgovorima, otisao...Ne bi me cudilo da jednog daa predje u partizan, jer od takvih malih ljudi kao sto je on se to i ocekuje..."bez duse si niko, bez duse si nista,kupujes,prodajes,oduzimas i dodajes" a ti si mali covece upravo dusu izgubio. Tolk"o

Max

pre 11 godina

Steta zbog kvaliteta lige ali drago mi je zbog prepotentnih delija.
Delije su jedini navijaci na Svetu koji se pale za svaku sitnicu.
Jedini navijaci koji misle da jedna lasta cini prolece i da je jedna sezona dovoljna da ekipa koja umalo nije ispala pre dve godine postane sampion i to preko Partizana, ekipe koja vlada vise od 10 godina na ovim prostorima a u Evropi svake godine pravi velika iznenadjenja, mada vise nema iznenadjenja, pobedjuju koga hoce. Ne moze niko da kaze da je to zbog domaceg terena jer redovno tuku i na gostujucim terenima i to ni malo slabe rivale, cak sta vise to su favoriti za osvajanje EL (Milano, Maccabi, PAO).
Tako da, ucite vi jos kako bi bili ozbiljan konkurent Partizanu.
Prava konkurencija Partizanu iz Srbije moze samo Radnicki KG da bude.
Dzaba sto ste imali dobrog trenera kad niste imali igrace, ne moze to preko noci...

trile

pre 11 godina

Odlazak Pesica,krije i neke druge stvari koje nisu dobre u Crvenoj zvezdi.Izgubili smo ne samo strucnjaka,nego i autoritet u klubu i na klupi,sto puno znaci u ovoj nasoj ligi,mozda i vise nego njegova stuka koja je neosporna.Bojim se da se ce se dovesti neki poltronski trener koji ce gurati pojedine igrace,koji moraju da igraju,a na stetu Zvezde.Stoji cinjenica da se dosta toga pomerilo na bolje,ali na sportskom planu,se prave velike greske,i ne koristi se potencijal kojeg je inace sve manje,u mladjim kategorijama.Iskreno se nadam da ovo nije korak u nazad i da nisam u pravu za ovo sto sam napisao,i da ce me demantovati rezultatima.

Неприлагођен

pre 11 godina

Ма џабе ја и неколико мојих истомишљеника трубимо...
Самоје Владе Ђуровић у овом тренутку довољно добар...
Џаба,џаба,џаба...

daki

pre 11 godina

ljudi,sad je vreme za vladu djurovica! covek je dokazan trener,izuzetan motivator i jako autoritativan! deceniju se vec nabacuje zvezdi,iako po kvalitetu i biografiji moze da vodi i jace klubove. ne znam zasto ga sve uprave zaobilaze??? ubedjen sam da bi bio pravi izbor,a i veliki je zvezdas!

Nemanja

pre 11 godina

Svaka čast njemu na trenerskoj karijeri, nesumljivo da je vrhunski trener ali kao čovek... dva puta je dolazio u Zvezdu i pričao o trogodišnjem i petogodišnjem planu kako će da se posveti Zvezdi i onda posle godinu dana pobegne ! I sad je kao neki savetnik... strašno

Mile

pre 11 godina

To što odlazi to je je manje bitno. Šta je uradio i šta je ostavio je pravo pitanje. Kog mladog igrača je afirmisao, a imaou je svu slobodu. Kad se sve sabere gde je bio, nigde, šta je uradio, ništa. U stvari gore od ništa. Oterao talentovane igrače, vezao ih za klupu a prednost data igračima koji su imali mnogo šansi u karijeri i nisu ih iskoristili. Ako je to još rađeno u dogovoru sa rukovodstvom kluba onda je to katastrofa. Volim zvezdu, još više volim košarku, a nisam dobio ni jedno ni drugo.

denzel

pre 11 godina

Sve vas je preveslao Čović,koji je i doveo Pešića samo zato da bi navijači lakše prihvatili ovu novu tvorevinu od kluba i rezultat tu nije bio bitan.

Predrag

pre 11 godina

-Ko se zadnji smeje....
-Zasto sam ja dosao u Beograd? Pa ja ovde imam najbolje uslove za trening, ja ovo nisam imao ni u Barseloni. A i kad cu da se vratim medju svoje prijatelje, ako necu sad!
-Kakve pare u Zvezdi? Nema ovde para, ovde ko dodje moze samo volonterski. Ko je taj sto trazi pare od Zvezde? Ko je on da dolazi sa policijom i da nosi koseve?

I ja verovao da covek prica istinu!

Mikele

pre 11 godina

Hoće li iko pošteno da kaže zašto je napustio klub?!

- Isplaćena su mu dugovanja.
- Mnogi igrači su čekali njegovu odluku da bi možda došli u Zvezdu.
- Klub je dobio poziv za igranje u Evropi.
- Trofeje ove godine nije ni obećavao.
Možda ih je očekivao, ali to je onda toliko pretenciozno, što govori
o njegovoj sujeti i samoljublju. Sa onakvim timom je bilo totalno
nerealno nadati se tituli. Računao je da je njegovo znanje toliko
dominantno u odnosu na Jovanovića.
Čisto podcenjivanje drugih i precenjivanje sebe. Veliki egoista,
a samim tim i čovek koji ne može da podnese poraz.
Ne vidim šta bi drugo bilo razlog odlaska.

prevarant

pre 11 godina

Kao što sam pisao, 5 godina nije osvojio NIŠTA. Živi na staroj slavi, drugi put se vraća u Zvezdu i opet bez rezultata. Izvršio je pritisak da mu se daju pare koje su mu dužni i ćao djaci. Postavlja se pitanje, zašto mu je uopšte data tolika mesečna plata, zašto je dovodjen drugi put a beži posle godinu dana, bez rezultata? Zašto je sklopljen ugovor na samo jednu godinu ako je u pitanju vrhunski stručnjak i treba da izvuče klub rezultatski i organizaciono kada je tim u pitanju? A sa tolikom platom?Zar njima nije bilo jasno sa kakvim čovekom imaju posla? On gleda samo lične interese a za godinu dana se ne stvaraju rezultati u klubu koji je bio u očajnom položaju. Da su pametni da mu zatvore vrata za sva vremena jer je meni davno bilo jasno na šta je spao ovaj čovek. Neka ga pozovu i treći put.A vi hvalite velikog trenera sa rezultatima od pre 20 godina.

Djordje Uzice

pre 11 godina

Klasican Pirocanac... Proracunat, perfidan, sujetan... Ne bih mu dao ni savetnik da ostane, jednostavno nije zasluzio, ni rezultatima, a pogotovo ne odnosom prema klubu !

U.T.

pre 11 godina

Kao što sam i ranije govorio, ja bih, kao Grobar, volio da je Pešić ostao. Njegov ugovor puno košta, kupilo bi se puno poprilično skupih igrača, ne bi se ulagalo u mlade, sve pod pritiskom da se konačno uzme ta famozna titula. A para nema baš puno, neće više biti toliko firmi koje će morati davati pare Čoviću (mada će se on sigurno opet dobro snaći), a i produkcija / prodaja igrača koja je ranije krasila FMP je presušila, još od prodaje Raduljice / Muslija nije bilo dobrih transfera, a kakva je koncepcija, neće ih uskoro ni biti.
Srećom, nisu doveli Trifunovića, toga sam se pribojavao.

dejan

pre 11 godina

cenim ga kao trenera i veliko postovanje ... ali ako sad ode ... ja kao navijac crvene zvezde zapamticu ga kao gubitnika koji zvezdi nije nista doneo ... ni trofej ... nti je stvorio nekog igraca ama nista ... a njegova plata je velika da se moze reci da je ipak nesto dobio zauzvrat i ako zvezda nije dobila nista sto joj ostaje posle odlaska... iskreno ako je takva situacija steta je sto je on isplacen aneki nisu ... jer novac je vid neke vernosti... razocaran sam ako je ovo istina sa gospodinom

Cokijeva pijaca

pre 11 godina

Ne, nego ce da ostane da sa 70 godina moli za ono sto mu je ugovoreno.
Sad ce komentatori da drze predavanje o moralu i prosipati o postenju KK Crvene zvezde Beograd, to su oni koji veruju da je neko vratio 10-ak miliona evra, da dugovanja ne postoje itd. .. A ne da je klub raspad u najavi, i da to i Pesic veoma dobro zna i da mozda ipak shvata covek da mu to ucestvovanje u magli pod stare dane ne treba.

tribina

pre 11 godina

mnogo neozbiljnosti od jednog tako ozbiljnog trenera,u Zvezdi moraju konačno da shvate da su tu da izvade tim iz pepela,a ne da čeprkaju šta još može iz pepela da se nosi kući,povratite dostojanstvo kluba pa se ovakve stvari neće događati,bolje je dovesti(platiti) tri vrhunska igrača,a svi ostali da budu juniori,nego dovesti deset prosečnih koji će samo odraditi sezonu,odmah praviti tim za trofeje,previše dugo ih nema da bi klub kao Zvezda ostao zdrava sredina,ali izgleda da kroz celo SD stalno prolaze ljudi koji tu traže samo ličnu korist i satisfakciju,bez imalo obzira prema navijačima

El Greco

pre 11 godina

Далеко му лепа кућа. Није ми овај нови тим Дива прирастао за срце, због Човкета, ткз. фузије, али сам се ипак нервирао и навијао. Осећам да је превеслао и тим и навијаче! 10. место у јадранској лиги, негативан учинак, неосвајање ниједног трофеја иако је, по реномеу и знању, морао да надмудри Јовановића, макар у једној утакмици у купу. Али, највише од свега - игра. Мучење лопте. Тип заснован да осредњим играчима(он је селектирао), без уиграних акција, без течности, без младости... без звездине деце. Оде Недовић, Цветко ни минут, Николић ни минут; они су све што је било остало од старе Звезде, играчи који су прирасли за срце борбом за опстанак из прошле године, а у ствари ништа лошије ни резултатски ни по игри! Ниједног младог играча није избацио, макар је Бјелицу прошли пут! Уместо тога фмп-овци, Човић јуниор, Милутиновић, Б. Поповић - јадан утисак о игри.
Трофеји - О. Игра - О. Избачени млади играчи - О.
Шта је урадио?? И сад иде...

dex

pre 11 godina

Luka Pavicevic??? Hahahahahhaa, ajoj Covicu sta uradi?! Pa zasto je uopste onda Pesic dolazio da vodi ove amatere? Znaci opet nista od tima. Dovesce se neki osrednji igraci koje ce voditi zalostan trener, i to je to. Dugo si Covicu grebao da udjes u Zvezdu, a kada si usao, ama bas nista na sportskom planu nisi promenio. Samo me manite te price o stabilizaciji kao u FK.

Pedja

pre 11 godina

Alo bre ljudi pa sta radite. Taman kad je sve krenulo vi dopustate da ode Pesic. Nikad mi necemo biti kosarkaska sila sa takvim ponasanjem. Sramota

JA

pre 11 godina

Uplasio se cika Duleta....kao i onda 2009 posle plej offa kako je pricao kako je bolji od Duleta a imao dupli jaci tim i opet nista...niti je taa napravio nesto u evropi a niti u aba ligi...al ovo je bolje za zvezdu bolje da vam dodje neki koji navija za vas i koji bi celog sebe davao za uspehe....

Alex

pre 11 godina

Uz svo poštovanje njegove dosadašnje karijere, čovek je svojim rezultatima sa Zvezdom u prethodnoj sezoni (tek 10.mesto u jadranskoj ligi) jako uprljao svoju karijeru. Još mu je za naše uslove bio obezbeđen više nego pristojan tim (imao u timu MVP italijanske lige). Šta još reći za način odlaska -tužbom je samo tražio izgovor da ode. Jedino trenera stranca mogu da razumem da podnosi tužbu za ne tako dugo kašnjenje plate, jer ipak radi isključivo za pare. To ne umanjuje sramotu rukovodstva Zvezde za tolike neizmirene obaveze

marko

pre 11 godina

Dobio je:
-pare (da krenem od prve najvaznije stvari)
-punu podrsku navijaca
-punu podrsku kluba da realizuje sta god misli da treba
-punu podrsku kluba i javnosti da bude selektor Nemacke reprezentacije
-klub koji se jako brzo razvija i ima veliku perspektivu
-klub koji pretenduje da osvoji titulu, igra u jadranskoj ligi i igrace kvalifikacije za evropu

Putuj Pirke, hvala na dosadasnjem angazmanu i docice neko ko ce ovo vise da ceni.

E

pre 11 godina

Pokupio pirocanac lovu i ode, toliko o njegovom postenju.
(Nenad, 25. jul 2012 11:02)

A zasto nije posten, pokupio je svoje pare koje je posteno zaradio, a nije ih video 10 meseci...

marko

pre 11 godina

Dobio je:
-pare (da krenem od prve najvaznije stvari)
-punu podrsku navijaca
-punu podrsku kluba da realizuje sta god misli da treba
-punu podrsku kluba i javnosti da bude selektor Nemacke reprezentacije
-klub koji se jako brzo razvija i ima veliku perspektivu
-klub koji pretenduje da osvoji titulu, igra u jadranskoj ligi i igrace kvalifikacije za evropu

Putuj Pirke, hvala na dosadasnjem angazmanu i docice neko ko ce ovo vise da ceni.

E

pre 11 godina

Pokupio pirocanac lovu i ode, toliko o njegovom postenju.
(Nenad, 25. jul 2012 11:02)

A zasto nije posten, pokupio je svoje pare koje je posteno zaradio, a nije ih video 10 meseci...

El Greco

pre 11 godina

Далеко му лепа кућа. Није ми овај нови тим Дива прирастао за срце, због Човкета, ткз. фузије, али сам се ипак нервирао и навијао. Осећам да је превеслао и тим и навијаче! 10. место у јадранској лиги, негативан учинак, неосвајање ниједног трофеја иако је, по реномеу и знању, морао да надмудри Јовановића, макар у једној утакмици у купу. Али, највише од свега - игра. Мучење лопте. Тип заснован да осредњим играчима(он је селектирао), без уиграних акција, без течности, без младости... без звездине деце. Оде Недовић, Цветко ни минут, Николић ни минут; они су све што је било остало од старе Звезде, играчи који су прирасли за срце борбом за опстанак из прошле године, а у ствари ништа лошије ни резултатски ни по игри! Ниједног младог играча није избацио, макар је Бјелицу прошли пут! Уместо тога фмп-овци, Човић јуниор, Милутиновић, Б. Поповић - јадан утисак о игри.
Трофеји - О. Игра - О. Избачени млади играчи - О.
Шта је урадио?? И сад иде...

Predrag

pre 11 godina

-Ko se zadnji smeje....
-Zasto sam ja dosao u Beograd? Pa ja ovde imam najbolje uslove za trening, ja ovo nisam imao ni u Barseloni. A i kad cu da se vratim medju svoje prijatelje, ako necu sad!
-Kakve pare u Zvezdi? Nema ovde para, ovde ko dodje moze samo volonterski. Ko je taj sto trazi pare od Zvezde? Ko je on da dolazi sa policijom i da nosi koseve?

I ja verovao da covek prica istinu!

JA

pre 11 godina

Uplasio se cika Duleta....kao i onda 2009 posle plej offa kako je pricao kako je bolji od Duleta a imao dupli jaci tim i opet nista...niti je taa napravio nesto u evropi a niti u aba ligi...al ovo je bolje za zvezdu bolje da vam dodje neki koji navija za vas i koji bi celog sebe davao za uspehe....

Alex

pre 11 godina

Uz svo poštovanje njegove dosadašnje karijere, čovek je svojim rezultatima sa Zvezdom u prethodnoj sezoni (tek 10.mesto u jadranskoj ligi) jako uprljao svoju karijeru. Još mu je za naše uslove bio obezbeđen više nego pristojan tim (imao u timu MVP italijanske lige). Šta još reći za način odlaska -tužbom je samo tražio izgovor da ode. Jedino trenera stranca mogu da razumem da podnosi tužbu za ne tako dugo kašnjenje plate, jer ipak radi isključivo za pare. To ne umanjuje sramotu rukovodstva Zvezde za tolike neizmirene obaveze

Cokijeva pijaca

pre 11 godina

Ne, nego ce da ostane da sa 70 godina moli za ono sto mu je ugovoreno.
Sad ce komentatori da drze predavanje o moralu i prosipati o postenju KK Crvene zvezde Beograd, to su oni koji veruju da je neko vratio 10-ak miliona evra, da dugovanja ne postoje itd. .. A ne da je klub raspad u najavi, i da to i Pesic veoma dobro zna i da mozda ipak shvata covek da mu to ucestvovanje u magli pod stare dane ne treba.

dex

pre 11 godina

Luka Pavicevic??? Hahahahahhaa, ajoj Covicu sta uradi?! Pa zasto je uopste onda Pesic dolazio da vodi ove amatere? Znaci opet nista od tima. Dovesce se neki osrednji igraci koje ce voditi zalostan trener, i to je to. Dugo si Covicu grebao da udjes u Zvezdu, a kada si usao, ama bas nista na sportskom planu nisi promenio. Samo me manite te price o stabilizaciji kao u FK.

Majka mi je Srpkinja iz Like

pre 11 godina

Golobradi navijači FMP, valjda zato i ne shvataju da ovaj klub nije KKCZ nego privatni klub N.Čovića, pominju jogoslovenstvo u nekom pežorativnom smislu. Jugoslovenstvo je prvo bio ideal južnih Slovena da žive u jednoj državi. Godine 1918. to je postala stvarnost. Nije tu državu stvorio komunizam, nego srpski kralj Ujedinitelj i predsednik vlade Nikola Pašić, pre svega, uz podrđku sila pobednica u Prvom svetskom ratu. Tako je nastala i Čehoslovačka, na čelu sa Masarikom, a taj veliki plitičar i danas je cenjen i kod Čeha i kod Slovaka. Jugoslovenstvo ili južno slovenstvo odnosi se na narode, pa tek onda na državu. Da li svi Srbi danas žive u jednoj državi? Nažalost ne. Zašto je onda Jugoslavija za neznalice nešto loše? Sve što se kasnije desilo nema veze sa jugoslovenstvom nego sa nacionalizmom. I posle raspada Jugoslavije, južno slovenstvo postoji. Nas, južne Slovene (Jugoslovene) povezuju istorijske, jezičke, kulturne, sportske i druge veze. Da li je ABA liga srpska ili jugoslovenska? Nacionalisti nisu svesni svog neznanja. Odakle su Prosinečki i Gurović? Ili Tesla? Koliko Srba živi izvan Srbije, u drugim državama (Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini), kao južni Sloveni? Da li ćemo ih zazo što nisu u Srbiji - otpisati? Ništa ne znate, a grakćete na sva usta.

Nemanja

pre 11 godina

Svaka čast njemu na trenerskoj karijeri, nesumljivo da je vrhunski trener ali kao čovek... dva puta je dolazio u Zvezdu i pričao o trogodišnjem i petogodišnjem planu kako će da se posveti Zvezdi i onda posle godinu dana pobegne ! I sad je kao neki savetnik... strašno

Deja Vu

pre 11 godina

Ne bih ja sad dokazivao da je Pešić loš trener (ionako ću dobiti gomilu minusa). Ali, šta je on uradio u Zvezdi? Ništa! Samo još jedan dokaz da je lako biti dobar trener sa dobrom ekipom. A u Zvezdi se godinama vodi pogrešna politika (nažalost i u fudbalu i u košarci), pa je meni, kao zvezdašu, prosto neprijatno kad shvatim da znam više igrača iz Partizana :(

Djordje Uzice

pre 11 godina

Klasican Pirocanac... Proracunat, perfidan, sujetan... Ne bih mu dao ni savetnik da ostane, jednostavno nije zasluzio, ni rezultatima, a pogotovo ne odnosom prema klubu !

Max

pre 11 godina

Steta zbog kvaliteta lige ali drago mi je zbog prepotentnih delija.
Delije su jedini navijaci na Svetu koji se pale za svaku sitnicu.
Jedini navijaci koji misle da jedna lasta cini prolece i da je jedna sezona dovoljna da ekipa koja umalo nije ispala pre dve godine postane sampion i to preko Partizana, ekipe koja vlada vise od 10 godina na ovim prostorima a u Evropi svake godine pravi velika iznenadjenja, mada vise nema iznenadjenja, pobedjuju koga hoce. Ne moze niko da kaze da je to zbog domaceg terena jer redovno tuku i na gostujucim terenima i to ni malo slabe rivale, cak sta vise to su favoriti za osvajanje EL (Milano, Maccabi, PAO).
Tako da, ucite vi jos kako bi bili ozbiljan konkurent Partizanu.
Prava konkurencija Partizanu iz Srbije moze samo Radnicki KG da bude.
Dzaba sto ste imali dobrog trenera kad niste imali igrace, ne moze to preko noci...

Deki

pre 11 godina

Cigani,lupate gluposti,Pešić je veliki trener.Pogledajte kako je Zvezda na kraju igrala a kako na početku.Bila je ravnopravna sa Partizanom na kraju.Tačno je jedino da je Partizan bio dosta slabiji od onog kada je igrao Bo,Veseli i ostali,ali to ne menja stvar da je Zvezda sa prosečnim igračima delovala na kraju dosta ozbiljno.To što Pešić dugo nije ništa osvojio,ništa ne znači.I Duda dugo u klubskoj košarci nije dugo radio,pa pogledajte ovu godinu.Zašto Pešić nije ostao,ne znam,ali da je normalno da mu se isplati plata,jeste.Mislim da je ona zadnja utakmica presudila da ode,jer posle one flaše,kada sedi na klupi onako izbezumljen i kako se češka po mestu gde ga je pogodila,bilo je jasno da za nikakve pare ne želi da radi u Srbiji.To je moje mišljenje kao grobara.

Pedja

pre 11 godina

Alo bre ljudi pa sta radite. Taman kad je sve krenulo vi dopustate da ode Pesic. Nikad mi necemo biti kosarkaska sila sa takvim ponasanjem. Sramota

denzel

pre 11 godina

Sve vas je preveslao Čović,koji je i doveo Pešića samo zato da bi navijači lakše prihvatili ovu novu tvorevinu od kluba i rezultat tu nije bio bitan.

H8er

pre 11 godina

Ukratko receno, ono sto je uradio Pesic za sve ovo vreme mogao je uraditi i bilo koji drugi trener za 20 puta manju platu (ma i vise). Neki mladi i neafirmisani trener recimo.

I da. Rece jednom brat Kari kako je Zvezda ljubav i kako je dosao da pomogne u NAJTEZEM trenutku za klub, kako je spremio petogodisnji plan (i to sve "pije vodu" jer je Covic sposoban covek i sve se moze sprovesti u delo).
Druze, i ja bih "voleo" klub i "pomagao u najtezim trenucima" za tolike pare koje si dobio. Sram te bilo, kostas Zvezdu reciprocno kao Barselonu Mesi! Dosao sam da pomognem, volim Zvezdu, ali daj ti ipak meni 200 000-300 000 evra za godinu (ili koliko vec). A da su ti nudili lupam sad 5 hiljada evra mesecno, da li bi dosao? Nikad! Lazni moralisti su mi preko glave. Pizon recimo nije trenercina, ali je u Zvezdi radio za "sicu", za burek i jogurt kada je klupska kasa bila prazna. Samo lova!

Mikele

pre 11 godina

Hoće li iko pošteno da kaže zašto je napustio klub?!

- Isplaćena su mu dugovanja.
- Mnogi igrači su čekali njegovu odluku da bi možda došli u Zvezdu.
- Klub je dobio poziv za igranje u Evropi.
- Trofeje ove godine nije ni obećavao.
Možda ih je očekivao, ali to je onda toliko pretenciozno, što govori
o njegovoj sujeti i samoljublju. Sa onakvim timom je bilo totalno
nerealno nadati se tituli. Računao je da je njegovo znanje toliko
dominantno u odnosu na Jovanovića.
Čisto podcenjivanje drugih i precenjivanje sebe. Veliki egoista,
a samim tim i čovek koji ne može da podnese poraz.
Ne vidim šta bi drugo bilo razlog odlaska.

Toza

pre 11 godina

Ne balavite o Vladi Đuroviću, molim vas. Čovek je dao ostavku u FMP-u zbog sukoba sa Čovićem. Nije hteo da "vezuje konja gde mu gazda kaže". Nije lud da se vraća u isti klub, među iste ljude. Čovića mnogi bivši saradnici ne mogu više očima da gledaju. Pitajte Rašu Radovanovića.

Gaga

pre 11 godina

Dobio je:
-pare (da krenem od prve najvaznije stvari)
-punu podrsku navijaca
-punu podrsku kluba da realizuje sta god misli da treba
-punu podrsku kluba i javnosti da bude selektor Nemacke reprezentacije
-klub koji se jako brzo razvija i ima veliku perspektivu
-klub koji pretenduje da osvoji titulu, igra u jadranskoj ligi i igrace kvalifikacije za evropu

Putuj Pirke, hvala na dosadasnjem angazmanu i docice neko ko ce ovo vise da ceni.
(marko, 25. jul 2012 11:58)
Samo da dodam i ovo: I NE VRAĆAJ SE VIŠE!!!!!!!!!!!

tribina

pre 11 godina

mnogo neozbiljnosti od jednog tako ozbiljnog trenera,u Zvezdi moraju konačno da shvate da su tu da izvade tim iz pepela,a ne da čeprkaju šta još može iz pepela da se nosi kući,povratite dostojanstvo kluba pa se ovakve stvari neće događati,bolje je dovesti(platiti) tri vrhunska igrača,a svi ostali da budu juniori,nego dovesti deset prosečnih koji će samo odraditi sezonu,odmah praviti tim za trofeje,previše dugo ih nema da bi klub kao Zvezda ostao zdrava sredina,ali izgleda da kroz celo SD stalno prolaze ljudi koji tu traže samo ličnu korist i satisfakciju,bez imalo obzira prema navijačima

ZMAJ

pre 11 godina

Kliub? O kom klubu on prica na Malom kalimegdanu? Podvojene licnosti ili se ne zna ko pije ko placa? Pesic? Vidite li vi napredak u igri bilo kog igraca u ovoj godini? Covic? Ne zna koliki mu je budzet a "radi" na dovodjenju igraca. Moze li to neko da razume? Gurovic? Komacno se i on uvalio negde.
INTELIGENCIJA NAVIJACA = STANjE U KLUBU

Caca

pre 11 godina

Ja mislim da je njemu najbolje da se vrati u svoju Nemacku. Tamo se najbolje oseca i za njihovom reprezentacijom zudi. Za te pare ZVEZDA moze uzeti dva trenera kojima ce biti cast da je vodi. Nije on bio uz ZVEZDU srcem.

smeker

pre 11 godina

Coveka ste gadjali flasom u glavu i sada od njega nesto ocekujete i ocenjujete kakav je covek.More, pare i razlaz,daleko vam lepa kuca.Ako neko sme neka gadja Gurovica,jadni ste...

prevarant

pre 11 godina

Kao što sam pisao, 5 godina nije osvojio NIŠTA. Živi na staroj slavi, drugi put se vraća u Zvezdu i opet bez rezultata. Izvršio je pritisak da mu se daju pare koje su mu dužni i ćao djaci. Postavlja se pitanje, zašto mu je uopšte data tolika mesečna plata, zašto je dovodjen drugi put a beži posle godinu dana, bez rezultata? Zašto je sklopljen ugovor na samo jednu godinu ako je u pitanju vrhunski stručnjak i treba da izvuče klub rezultatski i organizaciono kada je tim u pitanju? A sa tolikom platom?Zar njima nije bilo jasno sa kakvim čovekom imaju posla? On gleda samo lične interese a za godinu dana se ne stvaraju rezultati u klubu koji je bio u očajnom položaju. Da su pametni da mu zatvore vrata za sva vremena jer je meni davno bilo jasno na šta je spao ovaj čovek. Neka ga pozovu i treći put.A vi hvalite velikog trenera sa rezultatima od pre 20 godina.

Zoran

pre 11 godina

Pirocanac...svaka chast...drao nas je mesechno za 40.000 evra...kako drugachije nazvati to, no dranje ???? Sada, kao savetnik, ce da bude, brat-bratu, jedno 15 - 20.000 mesechno, shaljuci nam "savete" (kao ovo je atomska fizika, pa ko zna shta ce nam otkriti...) preko e-maila, iz Nemachke....ma, chovek je genije...

Mile

pre 11 godina

To što odlazi to je je manje bitno. Šta je uradio i šta je ostavio je pravo pitanje. Kog mladog igrača je afirmisao, a imaou je svu slobodu. Kad se sve sabere gde je bio, nigde, šta je uradio, ništa. U stvari gore od ništa. Oterao talentovane igrače, vezao ih za klupu a prednost data igračima koji su imali mnogo šansi u karijeri i nisu ih iskoristili. Ako je to još rađeno u dogovoru sa rukovodstvom kluba onda je to katastrofa. Volim zvezdu, još više volim košarku, a nisam dobio ni jedno ni drugo.

Rade

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da zvezdasi svaljuju krivicu na Pesica a podrzavaju Covica!!!Pesic je od raspalog tima, od igraca koji ne znaju da hodaju napravio tim koji moze da se meri cak i sa Partizanom!!!

Milos

pre 11 godina

Kao i uvek, i vi cigani, kao i mi grobari gresite u startu i napadate pogresnog coveka. Pesic Pirocanac juri samo pare.. pa tako je, al to se znalo od pocetka, on je jednostavno proslavljen trener i u zvezdu je dosao svakako jer su mu omogucene dobre pare i uslovi za rad. Zasto nije igrao Nedovic vec Covicev sin, mislim da je jasno da to nije do Pesica. Zasto je raskinut ugovor, ocigledno je da Covic ne zeli da placa Pesica vise, zapitajte se zasto se samo Covic oglasio i rekao da je Pesic izplacen, a od Pesica nismo culi nista. Sve u svemu, bilo je jasno, kao i one prve godine da zvezda nema novac da zadrzi Pesica duze od jedne godine, covek ide tamo gde su pare i samo mi balkanski emotivci cemo vecito napadati pogresne ljude - u ovom slucaju trenera koji je navikao na uredjene klubove u evropi za to sto, gle cuda, nece da nastavi da trenira zvezdu, a ne napadamo one koji su napravili dugove nasim omiljenim klubovima, a u slucaju kk crvena zvezda jos i zamazuju oci o pravnom licu, tj koji je ovo zapravo klub, jasno je da je u pitanju fmp.

dejan

pre 11 godina

cenim ga kao trenera i veliko postovanje ... ali ako sad ode ... ja kao navijac crvene zvezde zapamticu ga kao gubitnika koji zvezdi nije nista doneo ... ni trofej ... nti je stvorio nekog igraca ama nista ... a njegova plata je velika da se moze reci da je ipak nesto dobio zauzvrat i ako zvezda nije dobila nista sto joj ostaje posle odlaska... iskreno ako je takva situacija steta je sto je on isplacen aneki nisu ... jer novac je vid neke vernosti... razocaran sam ako je ovo istina sa gospodinom

Ognjen-RS-Foca

pre 11 godina

Iskreno, neka je otišao! Da je gospodin Pešić imao ponuda nekog drugog kluba, ili da je uzeo reprezentaciju Njemačke prije Zvezde, mislite da bi je trenirao!? Čovjek ide samo za parama(svi idu samo za parama), ucjenjuje, samo pokazuje kakav je čovjek! Dovesti nekog drugog stručnjaka, koji će 100% biti uz klub! Trifunović je bio tu kad je bilo najteže, to je čovjek, a ne Pešić...

daki

pre 11 godina

ljudi,sad je vreme za vladu djurovica! covek je dokazan trener,izuzetan motivator i jako autoritativan! deceniju se vec nabacuje zvezdi,iako po kvalitetu i biografiji moze da vodi i jace klubove. ne znam zasto ga sve uprave zaobilaze??? ubedjen sam da bi bio pravi izbor,a i veliki je zvezdas!

Trica

pre 11 godina

Kari savetnik! smešno.. misle da će to navijači progutati. Gurke je postavljen zbog dobrog odnosa sa navijačima!! ili jednostavno prevedeno da navijači nebi bojkotovali klub.

DJ

pre 11 godina

Apsolutno JEDINo, ali JEDINO ime koje bih voleo da vidim u mojoj Zvezdi kao trenera, a opet kada se uzme u obzir, da nije grobar, da ima neku simbiozu sa Zvezdom ili FMP-om, da ima fantasticno znanje, poznavanje psihologije kosarke, da je odlican edukator, motivator . . je VLADE DJUROVIC.
Eto, zaista bih tog coveka voleo da vidim na klupi....A kada se malko razmisli, to nije toliko nezamislivo, upravo zbog nekadasnje saradnje sa FMP-om.

Mikele

pre 11 godina

Ма џабе ја и неколико мојих истомишљеника трубимо...
Самоје Владе Ђуровић у овом тренутку довољно добар...
Џаба,џаба,џаба...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Неприлагођен, 25. jul 2012 13:59

Šta i da dođe. Čemu bi se onda nadao!

U.T.

pre 11 godina

Kao što sam i ranije govorio, ja bih, kao Grobar, volio da je Pešić ostao. Njegov ugovor puno košta, kupilo bi se puno poprilično skupih igrača, ne bi se ulagalo u mlade, sve pod pritiskom da se konačno uzme ta famozna titula. A para nema baš puno, neće više biti toliko firmi koje će morati davati pare Čoviću (mada će se on sigurno opet dobro snaći), a i produkcija / prodaja igrača koja je ranije krasila FMP je presušila, još od prodaje Raduljice / Muslija nije bilo dobrih transfera, a kakva je koncepcija, neće ih uskoro ni biti.
Srećom, nisu doveli Trifunovića, toga sam se pribojavao.

Sto je sigurno - sigurno je

pre 11 godina

Mislim da je i za njega bolje da ode u fotelju posle one flase koja ga je na parketu pogodila u glavu u Zelezniku od strane sopstvenih navijaca KK Cz BG Dive, popularnih Divaljaka, mozda je taj dogadjaj bila kap koja je prelila limenku zuci.
Sve u svemu, u fotelji ce biti mnogo sigurniji od nekih takvih ponizavajucih ekscesa a s druge strane ce doprinositi klubu. Zaista sjajno resenje.

Darko

pre 11 godina

Bas jadno od "gospodina" Pesica,ponovo je dosao kad nije imao gde,dobio ugovor na ogromnu svotu i na kraju na licemeran i bezobrazan nacin, pod laznim izgovorima, otisao...Ne bi me cudilo da jednog daa predje u partizan, jer od takvih malih ljudi kao sto je on se to i ocekuje..."bez duse si niko, bez duse si nista,kupujes,prodajes,oduzimas i dodajes" a ti si mali covece upravo dusu izgubio. Tolk"o

Urke

pre 11 godina

Pesic je jako dobar trener, veliki autoritet i veliki magnet za mnoge dobre igrace koji bi pristali da igraju za CZV i za mnogo manje novca samo da ih on trenira...Problem u tome je sto Covic Nebojsi treba "krpa" od trenera...da moze da ih menja kao na "traci" dok je mesto "play-a" zagarantovano pogodite kome?!Moje misljenje...

Uzdravlje!

Pavle

pre 11 godina

Pesic odrao od para . Lazic nekompetentan . Sliht Covicu kada je dosao rad 20 sati / To kod njega prolazi . A covicev zet je gmaz sa njim ni 3 dana

Vizionar

pre 11 godina

Pesic nije uradio ono sto se od njega ocekivalo kao trenera a sada ce da uradi kao savetnik Svasta. Covicu mani se corava posla i dovedi drugog trenera da se zna ko je odgovoran za rezultate.

trile

pre 11 godina

Odlazak Pesica,krije i neke druge stvari koje nisu dobre u Crvenoj zvezdi.Izgubili smo ne samo strucnjaka,nego i autoritet u klubu i na klupi,sto puno znaci u ovoj nasoj ligi,mozda i vise nego njegova stuka koja je neosporna.Bojim se da se ce se dovesti neki poltronski trener koji ce gurati pojedine igrace,koji moraju da igraju,a na stetu Zvezde.Stoji cinjenica da se dosta toga pomerilo na bolje,ali na sportskom planu,se prave velike greske,i ne koristi se potencijal kojeg je inace sve manje,u mladjim kategorijama.Iskreno se nadam da ovo nije korak u nazad i da nisam u pravu za ovo sto sam napisao,i da ce me demantovati rezultatima.

srx

pre 11 godina

“Simonović je prvi novi igrač. Mogu samo da kažem da ćemo nastaviti tim tempom i u istom stilu. Treba nam još četiri, pet igrača za ono što nam je cilj”, zaključio je Čović.

Bojsi

pre 11 godina

Gurovic nije za pomocnog trenera,bolje da je uzeo mladje kategorije ili nesto sl. jer nece moci da putuje na pola gostovanja u aba ligi a ona nikad vaznija...izgubicemo i ova bedna tri mesta

rade

pre 11 godina

Pesic je dokazao kakav je trener 2001/2 godine kada nas je uzdigao do visina...alii je onda shvatio da nema dovoljno para i okrenuo se pljackanju napacenog kluba,sve pod izgovorom da radi za dobrobit kosarke i nasih talenata Nedovica,Cvetkovica,Milutinovica itd.Racunao je on da ce ga javnost prihvatiti kao spasioca,jer je znao da je izlapio kao osoba i trener na kraju krajeva.A svi ga mi prihvatismo kao spasioca,a on dodje i upropasti sav talenat crveno-belog kluba.
Toliko o ,,strucnjaku,, drugu pirocancu....

ko zna,zna

pre 11 godina

Dok se przite da trener treba da bude onaj kome je stalo do kluba vi rezultate necete imati.Ko jos radi zbog ljubavi prema klubu,samo pare i cist interes.Ako se pogodi to sa navijackom pripadnoscu tim bolje ali bez para nema nicega.

Aca

pre 11 godina

Drago mi je sto ide! Veliko trenersko ime ali mali kad je odnos prema klubu,trebao je na kraju sezone da kaze hvala i dovidjenja, razlozi nisu bitni a ne ko seljacka mlada ocu-necu . Pare je dobio! A zamolio bih navijace JSD Partizan da brinu svoju brigu ako mogu ....prijatno.

pancevo

pre 11 godina

Realno mozda je i bolje sto je otisao.Zvezdi treba trener koji ce biti 100% posvecen klubu(Pesic to ne mozezbog ugovora sa Nemcima).Uskoro u Zvezdu dolazi ozbiljan trener i cetiri ozbiljna igraca.Objektivno bi bilo da drzava pomogne klub sa najvecim brojem navijaca.Nije normalno da Zvezda tavori na rubu egzistencije i da pri tom samo jedan klub(koji je opet u vlasnistvu drzave)kupuje sve sto je vredno na trzistu i osvaja titule.Znam da se ovo nece svideti drugoj polovini,ali cinjenica je da se sunovrat nase kosarke poklapa sa pocetkom dominacije jednog kluba(namerno kazem jednog kluba jer to nije dobro makar se on zvao Zvezda ili Partizan).Cinjenica je da su poceli da duvaju neki drugi vetrovi i nadam se da ce to pomoci ozdravljenju celokupne situacije u nasoj kosarci.

camelia

pre 11 godina

Taman kad covek pomisli da su se stvari u Zvezdi sredile,oni opet se vrate na pocetak. E moja Zvezdo,neces ti videti trofeje jos dugo,dugo godina...

Lucchese

pre 11 godina

Prvo: On je trener koji je, hteli vi to ili ne izgradio neko trenersko ime u svetu kosarke i kao takav ima apsolutno pravo da ocekuje da redovno dobija platu. Da li iko od vas bundzija radi nekome za dzabe?
Drugo: Svi smo mi pametni i mislimo da sve sto izjavi neki PR ili se pojavi po stampi jeste 100% tako. Pa molim vas, zar mislite da je sve tako kao sto pise. Tu ima jos sto stvari iza cele price koje nikada necemo saznati, kao i u politici uostalom.
Trece: Molim vas prestanite sa licitacijama koga treba dovesti, kad je ocigledno da se nema para ni za nekog prosecnog trenera, a da ne pricam sto nije on jedini na platnom spisku.

Hmm

pre 11 godina

Ocigledno cemo opet imati los igracki kadar,posto je to politika predsednika. Da je hteo da plati sva pojacanja koja je Pesic trazio,a da otpusti 95% sadasnjeg tima(Filip ne bi igrao uopste sto za njega znaci i kraj karijere),Pesic bi ostao. Titulu bi verovatno uzeo sa tako jakim timom,ali bi dug opet narastao.. Resenje: recept iz vaterpola! ;)

roki

pre 11 godina

Sad je vreme da se vrati Uvalin. Covek je pravi trener za Zvezdu, ako je mogao uspesno da je vodi kad je bila na u najlosijem finansijskom stanju u istoriji i to je uspesno vodio sa klincima...onda sigurno moze i sada...

Srdjan Todorovic

pre 11 godina

Hocete rezultate dovedite Vladu Djruvica i odresite kesu za dovodjenje novih igraca jer sa proslogodisnjim timom...A pesica necu ni da komentarisem...

vladobgd

pre 11 godina

Ode Pesic, nek mu je sretan put, ta se njegova odluka mogla i ranije naslutiti. Mislim da je Luka Pavićević optimalno resenje u ovom trenutku.

Navijac

pre 11 godina

Zasto bi covek kidao zivce u nasoj zemlji gde uopste ne cene njegov rad i ucinak u reprezentaciji (svetski i evropski prvak). Ophodili su se prema njemu kao da je neki trener na pocetku karijere a ne covek koji ima toliko trofeja. Ceo savez cine partizanovi ljudi i ne moze da se ocekuje da se bolje ophode (i sudije i ostali kosarkaski ljudi) prema njemu. Skroz druga prica bi bila da je trener partizana ali iz poznatih razloga to nije ni razmatrano. Ne smes da se guras u tudje dvoriste ako te niko ne zove. Sve je to jedno vrzino kolo i nece covek da gubi zivce i zdravlje gde se sudi kako ti drugi kaze...

Неприлагођен

pre 11 godina

Ма џабе ја и неколико мојих истомишљеника трубимо...
Самоје Владе Ђуровић у овом тренутку довољно добар...
Џаба,џаба,џаба...

isfrustrirani covic

pre 11 godina

"Što se tiče kontrole i provere toka novca, naša vrata su otvorena i mislim da bi drugi klubovi trebali to da urade".

Moze li ovaj covek da da jednu izjavu, a da ne misli na KK Partizan.Da mislio je na nas,sigurno mu nije prvi na pameti radnicki ili hemofarm.

UrosBg

pre 11 godina

I meni je zao radi nase kosarke. Verujem da je Pesic dosta uradio za nasu kosarku i njegov odlazak nije samo veliki gubitak za Zvezdu. Nije mi jasno kako misli raditi kao savetnik, ali videcemo i to. Sad je veliko pitanje ko ce ostati a ko ce uopste hteti doci u Zvezdu kad Pesic nije trener.

http://hoopsuniverse.net

iznogud

pre 11 godina

mora Pirke da uzme jos neki dinar zvezdi .Pa ako nisi trener onda budi čovek i reci zbog čega i idi a ne opet za dve godine ce opet da dodje na godinu.

Mornar

pre 11 godina

Ono što Ministarstvo sporta mora da uradi to je da proveri šta su ovo Čović, Đilas i bivša ministarka smislili - KKCZ nema tim, ne takmiči se, a cela Srbija FMP zove Crvenom zvezdom, govori da ovaj Čovićev klub ima 15 titula prvaka države a nema nijednu, da je osnovan 1945. godine (videti sajt ABA lige). Kako klub koji ne postoji može da se vodi u registru? Da li je ime KKCZ zakonom bilo zaštićeno? Jedna podvala živi normalno. Da li je moguće da u Srbiji ne postoje nijedne novine i nijedan novinar (televizije samo čitaju vesti i saopštenja Čovićeva) da istraže sve ovo? Na osnovi kojih propisa FMP postaje "klub sa Malog Kalemegdana"? Koliko je miliona stranica posvećeno Kariju i klubu iz Železnika, desetom u onoj ligi? Tri puta se više pisalo o jednoj podvali nego o timu koji je 11 puta zaredom osvojio titulu. O povratku u Partizan sjajnog trenera Vujoševiča bila je jedna vest, od Karija i FMP nismo mogle da živimo godinu dana. Novinari su uspeli da Železnik presele na Mali Kalemegdan.

poznavalac

pre 11 godina

Hvala dragom Bogu. Putuj igumane ... A samo me intersuje sta to Pirke moze da savetuje: kako ne ispasti iz lige,kako upropastiti mlade igrace ili kako budalama zdipiti lovu.

pancevo

pre 11 godina

Realno mozda je i bolje sto je otisao.Zvezdi treba trener koji ce biti 100% posvecen klubu(Pesic to ne mozezbog ugovora sa Nemcima).Uskoro u Zvezdu dolazi ozbiljan trener i cetiri ozbiljna igraca.Objektivno bi bilo da drzava pomogne klub sa najvecim brojem navijaca.Nije normalno da Zvezda tavori na rubu egzistencije i da pri tom samo jedan klub(koji je opet u vlasnistvu drzave)kupuje sve sto je vredno na trzistu i osvaja titule.Znam da se ovo nece svideti drugoj polovini,ali cinjenica je da se sunovrat nase kosarke poklapa sa pocetkom dominacije jednog kluba(namerno kazem jednog kluba jer to nije dobro makar se on zvao Zvezda ili Partizan).Cinjenica je da su poceli da duvaju neki drugi vetrovi i nadam se da ce to pomoci ozdravljenju celokupne situacije u nasoj kosarci.

JA

pre 11 godina

Uplasio se cika Duleta....kao i onda 2009 posle plej offa kako je pricao kako je bolji od Duleta a imao dupli jaci tim i opet nista...niti je taa napravio nesto u evropi a niti u aba ligi...al ovo je bolje za zvezdu bolje da vam dodje neki koji navija za vas i koji bi celog sebe davao za uspehe....

marko

pre 11 godina

Dobio je:
-pare (da krenem od prve najvaznije stvari)
-punu podrsku navijaca
-punu podrsku kluba da realizuje sta god misli da treba
-punu podrsku kluba i javnosti da bude selektor Nemacke reprezentacije
-klub koji se jako brzo razvija i ima veliku perspektivu
-klub koji pretenduje da osvoji titulu, igra u jadranskoj ligi i igrace kvalifikacije za evropu

Putuj Pirke, hvala na dosadasnjem angazmanu i docice neko ko ce ovo vise da ceni.

E

pre 11 godina

Pokupio pirocanac lovu i ode, toliko o njegovom postenju.
(Nenad, 25. jul 2012 11:02)

A zasto nije posten, pokupio je svoje pare koje je posteno zaradio, a nije ih video 10 meseci...

Cokijeva pijaca

pre 11 godina

Ne, nego ce da ostane da sa 70 godina moli za ono sto mu je ugovoreno.
Sad ce komentatori da drze predavanje o moralu i prosipati o postenju KK Crvene zvezde Beograd, to su oni koji veruju da je neko vratio 10-ak miliona evra, da dugovanja ne postoje itd. .. A ne da je klub raspad u najavi, i da to i Pesic veoma dobro zna i da mozda ipak shvata covek da mu to ucestvovanje u magli pod stare dane ne treba.

Aca

pre 11 godina

Drago mi je sto ide! Veliko trenersko ime ali mali kad je odnos prema klubu,trebao je na kraju sezone da kaze hvala i dovidjenja, razlozi nisu bitni a ne ko seljacka mlada ocu-necu . Pare je dobio! A zamolio bih navijace JSD Partizan da brinu svoju brigu ako mogu ....prijatno.

Navijac

pre 11 godina

Zasto bi covek kidao zivce u nasoj zemlji gde uopste ne cene njegov rad i ucinak u reprezentaciji (svetski i evropski prvak). Ophodili su se prema njemu kao da je neki trener na pocetku karijere a ne covek koji ima toliko trofeja. Ceo savez cine partizanovi ljudi i ne moze da se ocekuje da se bolje ophode (i sudije i ostali kosarkaski ljudi) prema njemu. Skroz druga prica bi bila da je trener partizana ali iz poznatih razloga to nije ni razmatrano. Ne smes da se guras u tudje dvoriste ako te niko ne zove. Sve je to jedno vrzino kolo i nece covek da gubi zivce i zdravlje gde se sudi kako ti drugi kaze...

Max

pre 11 godina

Steta zbog kvaliteta lige ali drago mi je zbog prepotentnih delija.
Delije su jedini navijaci na Svetu koji se pale za svaku sitnicu.
Jedini navijaci koji misle da jedna lasta cini prolece i da je jedna sezona dovoljna da ekipa koja umalo nije ispala pre dve godine postane sampion i to preko Partizana, ekipe koja vlada vise od 10 godina na ovim prostorima a u Evropi svake godine pravi velika iznenadjenja, mada vise nema iznenadjenja, pobedjuju koga hoce. Ne moze niko da kaze da je to zbog domaceg terena jer redovno tuku i na gostujucim terenima i to ni malo slabe rivale, cak sta vise to su favoriti za osvajanje EL (Milano, Maccabi, PAO).
Tako da, ucite vi jos kako bi bili ozbiljan konkurent Partizanu.
Prava konkurencija Partizanu iz Srbije moze samo Radnicki KG da bude.
Dzaba sto ste imali dobrog trenera kad niste imali igrace, ne moze to preko noci...

DJ

pre 11 godina

Apsolutno JEDINo, ali JEDINO ime koje bih voleo da vidim u mojoj Zvezdi kao trenera, a opet kada se uzme u obzir, da nije grobar, da ima neku simbiozu sa Zvezdom ili FMP-om, da ima fantasticno znanje, poznavanje psihologije kosarke, da je odlican edukator, motivator . . je VLADE DJUROVIC.
Eto, zaista bih tog coveka voleo da vidim na klupi....A kada se malko razmisli, to nije toliko nezamislivo, upravo zbog nekadasnje saradnje sa FMP-om.

Pedja

pre 11 godina

Alo bre ljudi pa sta radite. Taman kad je sve krenulo vi dopustate da ode Pesic. Nikad mi necemo biti kosarkaska sila sa takvim ponasanjem. Sramota

daki

pre 11 godina

ljudi,sad je vreme za vladu djurovica! covek je dokazan trener,izuzetan motivator i jako autoritativan! deceniju se vec nabacuje zvezdi,iako po kvalitetu i biografiji moze da vodi i jace klubove. ne znam zasto ga sve uprave zaobilaze??? ubedjen sam da bi bio pravi izbor,a i veliki je zvezdas!

Majka mi je Srpkinja iz Like

pre 11 godina

Golobradi navijači FMP, valjda zato i ne shvataju da ovaj klub nije KKCZ nego privatni klub N.Čovića, pominju jogoslovenstvo u nekom pežorativnom smislu. Jugoslovenstvo je prvo bio ideal južnih Slovena da žive u jednoj državi. Godine 1918. to je postala stvarnost. Nije tu državu stvorio komunizam, nego srpski kralj Ujedinitelj i predsednik vlade Nikola Pašić, pre svega, uz podrđku sila pobednica u Prvom svetskom ratu. Tako je nastala i Čehoslovačka, na čelu sa Masarikom, a taj veliki plitičar i danas je cenjen i kod Čeha i kod Slovaka. Jugoslovenstvo ili južno slovenstvo odnosi se na narode, pa tek onda na državu. Da li svi Srbi danas žive u jednoj državi? Nažalost ne. Zašto je onda Jugoslavija za neznalice nešto loše? Sve što se kasnije desilo nema veze sa jugoslovenstvom nego sa nacionalizmom. I posle raspada Jugoslavije, južno slovenstvo postoji. Nas, južne Slovene (Jugoslovene) povezuju istorijske, jezičke, kulturne, sportske i druge veze. Da li je ABA liga srpska ili jugoslovenska? Nacionalisti nisu svesni svog neznanja. Odakle su Prosinečki i Gurović? Ili Tesla? Koliko Srba živi izvan Srbije, u drugim državama (Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini), kao južni Sloveni? Da li ćemo ih zazo što nisu u Srbiji - otpisati? Ništa ne znate, a grakćete na sva usta.

Darko

pre 11 godina

Bas jadno od "gospodina" Pesica,ponovo je dosao kad nije imao gde,dobio ugovor na ogromnu svotu i na kraju na licemeran i bezobrazan nacin, pod laznim izgovorima, otisao...Ne bi me cudilo da jednog daa predje u partizan, jer od takvih malih ljudi kao sto je on se to i ocekuje..."bez duse si niko, bez duse si nista,kupujes,prodajes,oduzimas i dodajes" a ti si mali covece upravo dusu izgubio. Tolk"o

dex

pre 11 godina

Luka Pavicevic??? Hahahahahhaa, ajoj Covicu sta uradi?! Pa zasto je uopste onda Pesic dolazio da vodi ove amatere? Znaci opet nista od tima. Dovesce se neki osrednji igraci koje ce voditi zalostan trener, i to je to. Dugo si Covicu grebao da udjes u Zvezdu, a kada si usao, ama bas nista na sportskom planu nisi promenio. Samo me manite te price o stabilizaciji kao u FK.

Djordje Uzice

pre 11 godina

Klasican Pirocanac... Proracunat, perfidan, sujetan... Ne bih mu dao ni savetnik da ostane, jednostavno nije zasluzio, ni rezultatima, a pogotovo ne odnosom prema klubu !

Alex

pre 11 godina

Uz svo poštovanje njegove dosadašnje karijere, čovek je svojim rezultatima sa Zvezdom u prethodnoj sezoni (tek 10.mesto u jadranskoj ligi) jako uprljao svoju karijeru. Još mu je za naše uslove bio obezbeđen više nego pristojan tim (imao u timu MVP italijanske lige). Šta još reći za način odlaska -tužbom je samo tražio izgovor da ode. Jedino trenera stranca mogu da razumem da podnosi tužbu za ne tako dugo kašnjenje plate, jer ipak radi isključivo za pare. To ne umanjuje sramotu rukovodstva Zvezde za tolike neizmirene obaveze

El Greco

pre 11 godina

Далеко му лепа кућа. Није ми овај нови тим Дива прирастао за срце, због Човкета, ткз. фузије, али сам се ипак нервирао и навијао. Осећам да је превеслао и тим и навијаче! 10. место у јадранској лиги, негативан учинак, неосвајање ниједног трофеја иако је, по реномеу и знању, морао да надмудри Јовановића, макар у једној утакмици у купу. Али, највише од свега - игра. Мучење лопте. Тип заснован да осредњим играчима(он је селектирао), без уиграних акција, без течности, без младости... без звездине деце. Оде Недовић, Цветко ни минут, Николић ни минут; они су све што је било остало од старе Звезде, играчи који су прирасли за срце борбом за опстанак из прошле године, а у ствари ништа лошије ни резултатски ни по игри! Ниједног младог играча није избацио, макар је Бјелицу прошли пут! Уместо тога фмп-овци, Човић јуниор, Милутиновић, Б. Поповић - јадан утисак о игри.
Трофеји - О. Игра - О. Избачени млади играчи - О.
Шта је урадио?? И сад иде...

rade

pre 11 godina

Pesic je dokazao kakav je trener 2001/2 godine kada nas je uzdigao do visina...alii je onda shvatio da nema dovoljno para i okrenuo se pljackanju napacenog kluba,sve pod izgovorom da radi za dobrobit kosarke i nasih talenata Nedovica,Cvetkovica,Milutinovica itd.Racunao je on da ce ga javnost prihvatiti kao spasioca,jer je znao da je izlapio kao osoba i trener na kraju krajeva.A svi ga mi prihvatismo kao spasioca,a on dodje i upropasti sav talenat crveno-belog kluba.
Toliko o ,,strucnjaku,, drugu pirocancu....

Неприлагођен

pre 11 godina

Ма џабе ја и неколико мојих истомишљеника трубимо...
Самоје Владе Ђуровић у овом тренутку довољно добар...
Џаба,џаба,џаба...

Bojsi

pre 11 godina

Gurovic nije za pomocnog trenera,bolje da je uzeo mladje kategorije ili nesto sl. jer nece moci da putuje na pola gostovanja u aba ligi a ona nikad vaznija...izgubicemo i ova bedna tri mesta

Srdjan Todorovic

pre 11 godina

Hocete rezultate dovedite Vladu Djruvica i odresite kesu za dovodjenje novih igraca jer sa proslogodisnjim timom...A pesica necu ni da komentarisem...

U.T.

pre 11 godina

Kao što sam i ranije govorio, ja bih, kao Grobar, volio da je Pešić ostao. Njegov ugovor puno košta, kupilo bi se puno poprilično skupih igrača, ne bi se ulagalo u mlade, sve pod pritiskom da se konačno uzme ta famozna titula. A para nema baš puno, neće više biti toliko firmi koje će morati davati pare Čoviću (mada će se on sigurno opet dobro snaći), a i produkcija / prodaja igrača koja je ranije krasila FMP je presušila, još od prodaje Raduljice / Muslija nije bilo dobrih transfera, a kakva je koncepcija, neće ih uskoro ni biti.
Srećom, nisu doveli Trifunovića, toga sam se pribojavao.

Rade

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da zvezdasi svaljuju krivicu na Pesica a podrzavaju Covica!!!Pesic je od raspalog tima, od igraca koji ne znaju da hodaju napravio tim koji moze da se meri cak i sa Partizanom!!!

ZMAJ

pre 11 godina

Kliub? O kom klubu on prica na Malom kalimegdanu? Podvojene licnosti ili se ne zna ko pije ko placa? Pesic? Vidite li vi napredak u igri bilo kog igraca u ovoj godini? Covic? Ne zna koliki mu je budzet a "radi" na dovodjenju igraca. Moze li to neko da razume? Gurovic? Komacno se i on uvalio negde.
INTELIGENCIJA NAVIJACA = STANjE U KLUBU

Nemanja

pre 11 godina

Svaka čast njemu na trenerskoj karijeri, nesumljivo da je vrhunski trener ali kao čovek... dva puta je dolazio u Zvezdu i pričao o trogodišnjem i petogodišnjem planu kako će da se posveti Zvezdi i onda posle godinu dana pobegne ! I sad je kao neki savetnik... strašno

Ognjen-RS-Foca

pre 11 godina

Iskreno, neka je otišao! Da je gospodin Pešić imao ponuda nekog drugog kluba, ili da je uzeo reprezentaciju Njemačke prije Zvezde, mislite da bi je trenirao!? Čovjek ide samo za parama(svi idu samo za parama), ucjenjuje, samo pokazuje kakav je čovjek! Dovesti nekog drugog stručnjaka, koji će 100% biti uz klub! Trifunović je bio tu kad je bilo najteže, to je čovjek, a ne Pešić...

Gaga

pre 11 godina

Dobio je:
-pare (da krenem od prve najvaznije stvari)
-punu podrsku navijaca
-punu podrsku kluba da realizuje sta god misli da treba
-punu podrsku kluba i javnosti da bude selektor Nemacke reprezentacije
-klub koji se jako brzo razvija i ima veliku perspektivu
-klub koji pretenduje da osvoji titulu, igra u jadranskoj ligi i igrace kvalifikacije za evropu

Putuj Pirke, hvala na dosadasnjem angazmanu i docice neko ko ce ovo vise da ceni.
(marko, 25. jul 2012 11:58)
Samo da dodam i ovo: I NE VRAĆAJ SE VIŠE!!!!!!!!!!!

Caca

pre 11 godina

Ja mislim da je njemu najbolje da se vrati u svoju Nemacku. Tamo se najbolje oseca i za njihovom reprezentacijom zudi. Za te pare ZVEZDA moze uzeti dva trenera kojima ce biti cast da je vodi. Nije on bio uz ZVEZDU srcem.

Mikele

pre 11 godina

Hoće li iko pošteno da kaže zašto je napustio klub?!

- Isplaćena su mu dugovanja.
- Mnogi igrači su čekali njegovu odluku da bi možda došli u Zvezdu.
- Klub je dobio poziv za igranje u Evropi.
- Trofeje ove godine nije ni obećavao.
Možda ih je očekivao, ali to je onda toliko pretenciozno, što govori
o njegovoj sujeti i samoljublju. Sa onakvim timom je bilo totalno
nerealno nadati se tituli. Računao je da je njegovo znanje toliko
dominantno u odnosu na Jovanovića.
Čisto podcenjivanje drugih i precenjivanje sebe. Veliki egoista,
a samim tim i čovek koji ne može da podnese poraz.
Ne vidim šta bi drugo bilo razlog odlaska.

smeker

pre 11 godina

Coveka ste gadjali flasom u glavu i sada od njega nesto ocekujete i ocenjujete kakav je covek.More, pare i razlaz,daleko vam lepa kuca.Ako neko sme neka gadja Gurovica,jadni ste...

tribina

pre 11 godina

mnogo neozbiljnosti od jednog tako ozbiljnog trenera,u Zvezdi moraju konačno da shvate da su tu da izvade tim iz pepela,a ne da čeprkaju šta još može iz pepela da se nosi kući,povratite dostojanstvo kluba pa se ovakve stvari neće događati,bolje je dovesti(platiti) tri vrhunska igrača,a svi ostali da budu juniori,nego dovesti deset prosečnih koji će samo odraditi sezonu,odmah praviti tim za trofeje,previše dugo ih nema da bi klub kao Zvezda ostao zdrava sredina,ali izgleda da kroz celo SD stalno prolaze ljudi koji tu traže samo ličnu korist i satisfakciju,bez imalo obzira prema navijačima

prevarant

pre 11 godina

Kao što sam pisao, 5 godina nije osvojio NIŠTA. Živi na staroj slavi, drugi put se vraća u Zvezdu i opet bez rezultata. Izvršio je pritisak da mu se daju pare koje su mu dužni i ćao djaci. Postavlja se pitanje, zašto mu je uopšte data tolika mesečna plata, zašto je dovodjen drugi put a beži posle godinu dana, bez rezultata? Zašto je sklopljen ugovor na samo jednu godinu ako je u pitanju vrhunski stručnjak i treba da izvuče klub rezultatski i organizaciono kada je tim u pitanju? A sa tolikom platom?Zar njima nije bilo jasno sa kakvim čovekom imaju posla? On gleda samo lične interese a za godinu dana se ne stvaraju rezultati u klubu koji je bio u očajnom položaju. Da su pametni da mu zatvore vrata za sva vremena jer je meni davno bilo jasno na šta je spao ovaj čovek. Neka ga pozovu i treći put.A vi hvalite velikog trenera sa rezultatima od pre 20 godina.

Deja Vu

pre 11 godina

Ne bih ja sad dokazivao da je Pešić loš trener (ionako ću dobiti gomilu minusa). Ali, šta je on uradio u Zvezdi? Ništa! Samo još jedan dokaz da je lako biti dobar trener sa dobrom ekipom. A u Zvezdi se godinama vodi pogrešna politika (nažalost i u fudbalu i u košarci), pa je meni, kao zvezdašu, prosto neprijatno kad shvatim da znam više igrača iz Partizana :(

roki

pre 11 godina

Sad je vreme da se vrati Uvalin. Covek je pravi trener za Zvezdu, ako je mogao uspesno da je vodi kad je bila na u najlosijem finansijskom stanju u istoriji i to je uspesno vodio sa klincima...onda sigurno moze i sada...

Urke

pre 11 godina

Pesic je jako dobar trener, veliki autoritet i veliki magnet za mnoge dobre igrace koji bi pristali da igraju za CZV i za mnogo manje novca samo da ih on trenira...Problem u tome je sto Covic Nebojsi treba "krpa" od trenera...da moze da ih menja kao na "traci" dok je mesto "play-a" zagarantovano pogodite kome?!Moje misljenje...

Uzdravlje!

H8er

pre 11 godina

Ukratko receno, ono sto je uradio Pesic za sve ovo vreme mogao je uraditi i bilo koji drugi trener za 20 puta manju platu (ma i vise). Neki mladi i neafirmisani trener recimo.

I da. Rece jednom brat Kari kako je Zvezda ljubav i kako je dosao da pomogne u NAJTEZEM trenutku za klub, kako je spremio petogodisnji plan (i to sve "pije vodu" jer je Covic sposoban covek i sve se moze sprovesti u delo).
Druze, i ja bih "voleo" klub i "pomagao u najtezim trenucima" za tolike pare koje si dobio. Sram te bilo, kostas Zvezdu reciprocno kao Barselonu Mesi! Dosao sam da pomognem, volim Zvezdu, ali daj ti ipak meni 200 000-300 000 evra za godinu (ili koliko vec). A da su ti nudili lupam sad 5 hiljada evra mesecno, da li bi dosao? Nikad! Lazni moralisti su mi preko glave. Pizon recimo nije trenercina, ali je u Zvezdi radio za "sicu", za burek i jogurt kada je klupska kasa bila prazna. Samo lova!

Sto je sigurno - sigurno je

pre 11 godina

Mislim da je i za njega bolje da ode u fotelju posle one flase koja ga je na parketu pogodila u glavu u Zelezniku od strane sopstvenih navijaca KK Cz BG Dive, popularnih Divaljaka, mozda je taj dogadjaj bila kap koja je prelila limenku zuci.
Sve u svemu, u fotelji ce biti mnogo sigurniji od nekih takvih ponizavajucih ekscesa a s druge strane ce doprinositi klubu. Zaista sjajno resenje.

Predrag

pre 11 godina

-Ko se zadnji smeje....
-Zasto sam ja dosao u Beograd? Pa ja ovde imam najbolje uslove za trening, ja ovo nisam imao ni u Barseloni. A i kad cu da se vratim medju svoje prijatelje, ako necu sad!
-Kakve pare u Zvezdi? Nema ovde para, ovde ko dodje moze samo volonterski. Ko je taj sto trazi pare od Zvezde? Ko je on da dolazi sa policijom i da nosi koseve?

I ja verovao da covek prica istinu!

srx

pre 11 godina

“Simonović je prvi novi igrač. Mogu samo da kažem da ćemo nastaviti tim tempom i u istom stilu. Treba nam još četiri, pet igrača za ono što nam je cilj”, zaključio je Čović.

dejan

pre 11 godina

cenim ga kao trenera i veliko postovanje ... ali ako sad ode ... ja kao navijac crvene zvezde zapamticu ga kao gubitnika koji zvezdi nije nista doneo ... ni trofej ... nti je stvorio nekog igraca ama nista ... a njegova plata je velika da se moze reci da je ipak nesto dobio zauzvrat i ako zvezda nije dobila nista sto joj ostaje posle odlaska... iskreno ako je takva situacija steta je sto je on isplacen aneki nisu ... jer novac je vid neke vernosti... razocaran sam ako je ovo istina sa gospodinom

Mile

pre 11 godina

To što odlazi to je je manje bitno. Šta je uradio i šta je ostavio je pravo pitanje. Kog mladog igrača je afirmisao, a imaou je svu slobodu. Kad se sve sabere gde je bio, nigde, šta je uradio, ništa. U stvari gore od ništa. Oterao talentovane igrače, vezao ih za klupu a prednost data igračima koji su imali mnogo šansi u karijeri i nisu ih iskoristili. Ako je to još rađeno u dogovoru sa rukovodstvom kluba onda je to katastrofa. Volim zvezdu, još više volim košarku, a nisam dobio ni jedno ni drugo.

Milos

pre 11 godina

Kao i uvek, i vi cigani, kao i mi grobari gresite u startu i napadate pogresnog coveka. Pesic Pirocanac juri samo pare.. pa tako je, al to se znalo od pocetka, on je jednostavno proslavljen trener i u zvezdu je dosao svakako jer su mu omogucene dobre pare i uslovi za rad. Zasto nije igrao Nedovic vec Covicev sin, mislim da je jasno da to nije do Pesica. Zasto je raskinut ugovor, ocigledno je da Covic ne zeli da placa Pesica vise, zapitajte se zasto se samo Covic oglasio i rekao da je Pesic izplacen, a od Pesica nismo culi nista. Sve u svemu, bilo je jasno, kao i one prve godine da zvezda nema novac da zadrzi Pesica duze od jedne godine, covek ide tamo gde su pare i samo mi balkanski emotivci cemo vecito napadati pogresne ljude - u ovom slucaju trenera koji je navikao na uredjene klubove u evropi za to sto, gle cuda, nece da nastavi da trenira zvezdu, a ne napadamo one koji su napravili dugove nasim omiljenim klubovima, a u slucaju kk crvena zvezda jos i zamazuju oci o pravnom licu, tj koji je ovo zapravo klub, jasno je da je u pitanju fmp.

Deki

pre 11 godina

Cigani,lupate gluposti,Pešić je veliki trener.Pogledajte kako je Zvezda na kraju igrala a kako na početku.Bila je ravnopravna sa Partizanom na kraju.Tačno je jedino da je Partizan bio dosta slabiji od onog kada je igrao Bo,Veseli i ostali,ali to ne menja stvar da je Zvezda sa prosečnim igračima delovala na kraju dosta ozbiljno.To što Pešić dugo nije ništa osvojio,ništa ne znači.I Duda dugo u klubskoj košarci nije dugo radio,pa pogledajte ovu godinu.Zašto Pešić nije ostao,ne znam,ali da je normalno da mu se isplati plata,jeste.Mislim da je ona zadnja utakmica presudila da ode,jer posle one flaše,kada sedi na klupi onako izbezumljen i kako se češka po mestu gde ga je pogodila,bilo je jasno da za nikakve pare ne želi da radi u Srbiji.To je moje mišljenje kao grobara.

Mornar

pre 11 godina

Ono što Ministarstvo sporta mora da uradi to je da proveri šta su ovo Čović, Đilas i bivša ministarka smislili - KKCZ nema tim, ne takmiči se, a cela Srbija FMP zove Crvenom zvezdom, govori da ovaj Čovićev klub ima 15 titula prvaka države a nema nijednu, da je osnovan 1945. godine (videti sajt ABA lige). Kako klub koji ne postoji može da se vodi u registru? Da li je ime KKCZ zakonom bilo zaštićeno? Jedna podvala živi normalno. Da li je moguće da u Srbiji ne postoje nijedne novine i nijedan novinar (televizije samo čitaju vesti i saopštenja Čovićeva) da istraže sve ovo? Na osnovi kojih propisa FMP postaje "klub sa Malog Kalemegdana"? Koliko je miliona stranica posvećeno Kariju i klubu iz Železnika, desetom u onoj ligi? Tri puta se više pisalo o jednoj podvali nego o timu koji je 11 puta zaredom osvojio titulu. O povratku u Partizan sjajnog trenera Vujoševiča bila je jedna vest, od Karija i FMP nismo mogle da živimo godinu dana. Novinari su uspeli da Železnik presele na Mali Kalemegdan.

Mikele

pre 11 godina

Ма џабе ја и неколико мојих истомишљеника трубимо...
Самоје Владе Ђуровић у овом тренутку довољно добар...
Џаба,џаба,џаба...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Неприлагођен, 25. jul 2012 13:59

Šta i da dođe. Čemu bi se onda nadao!

denzel

pre 11 godina

Sve vas je preveslao Čović,koji je i doveo Pešića samo zato da bi navijači lakše prihvatili ovu novu tvorevinu od kluba i rezultat tu nije bio bitan.

Hmm

pre 11 godina

Ocigledno cemo opet imati los igracki kadar,posto je to politika predsednika. Da je hteo da plati sva pojacanja koja je Pesic trazio,a da otpusti 95% sadasnjeg tima(Filip ne bi igrao uopste sto za njega znaci i kraj karijere),Pesic bi ostao. Titulu bi verovatno uzeo sa tako jakim timom,ali bi dug opet narastao.. Resenje: recept iz vaterpola! ;)

UrosBg

pre 11 godina

I meni je zao radi nase kosarke. Verujem da je Pesic dosta uradio za nasu kosarku i njegov odlazak nije samo veliki gubitak za Zvezdu. Nije mi jasno kako misli raditi kao savetnik, ali videcemo i to. Sad je veliko pitanje ko ce ostati a ko ce uopste hteti doci u Zvezdu kad Pesic nije trener.

http://hoopsuniverse.net

vladobgd

pre 11 godina

Ode Pesic, nek mu je sretan put, ta se njegova odluka mogla i ranije naslutiti. Mislim da je Luka Pavićević optimalno resenje u ovom trenutku.

Lucchese

pre 11 godina

Prvo: On je trener koji je, hteli vi to ili ne izgradio neko trenersko ime u svetu kosarke i kao takav ima apsolutno pravo da ocekuje da redovno dobija platu. Da li iko od vas bundzija radi nekome za dzabe?
Drugo: Svi smo mi pametni i mislimo da sve sto izjavi neki PR ili se pojavi po stampi jeste 100% tako. Pa molim vas, zar mislite da je sve tako kao sto pise. Tu ima jos sto stvari iza cele price koje nikada necemo saznati, kao i u politici uostalom.
Trece: Molim vas prestanite sa licitacijama koga treba dovesti, kad je ocigledno da se nema para ni za nekog prosecnog trenera, a da ne pricam sto nije on jedini na platnom spisku.

Zoran

pre 11 godina

Pirocanac...svaka chast...drao nas je mesechno za 40.000 evra...kako drugachije nazvati to, no dranje ???? Sada, kao savetnik, ce da bude, brat-bratu, jedno 15 - 20.000 mesechno, shaljuci nam "savete" (kao ovo je atomska fizika, pa ko zna shta ce nam otkriti...) preko e-maila, iz Nemachke....ma, chovek je genije...

Toza

pre 11 godina

Ne balavite o Vladi Đuroviću, molim vas. Čovek je dao ostavku u FMP-u zbog sukoba sa Čovićem. Nije hteo da "vezuje konja gde mu gazda kaže". Nije lud da se vraća u isti klub, među iste ljude. Čovića mnogi bivši saradnici ne mogu više očima da gledaju. Pitajte Rašu Radovanovića.

Vizionar

pre 11 godina

Pesic nije uradio ono sto se od njega ocekivalo kao trenera a sada ce da uradi kao savetnik Svasta. Covicu mani se corava posla i dovedi drugog trenera da se zna ko je odgovoran za rezultate.

isfrustrirani covic

pre 11 godina

"Što se tiče kontrole i provere toka novca, naša vrata su otvorena i mislim da bi drugi klubovi trebali to da urade".

Moze li ovaj covek da da jednu izjavu, a da ne misli na KK Partizan.Da mislio je na nas,sigurno mu nije prvi na pameti radnicki ili hemofarm.

Pavle

pre 11 godina

Pesic odrao od para . Lazic nekompetentan . Sliht Covicu kada je dosao rad 20 sati / To kod njega prolazi . A covicev zet je gmaz sa njim ni 3 dana

camelia

pre 11 godina

Taman kad covek pomisli da su se stvari u Zvezdi sredile,oni opet se vrate na pocetak. E moja Zvezdo,neces ti videti trofeje jos dugo,dugo godina...

iznogud

pre 11 godina

mora Pirke da uzme jos neki dinar zvezdi .Pa ako nisi trener onda budi čovek i reci zbog čega i idi a ne opet za dve godine ce opet da dodje na godinu.

trile

pre 11 godina

Odlazak Pesica,krije i neke druge stvari koje nisu dobre u Crvenoj zvezdi.Izgubili smo ne samo strucnjaka,nego i autoritet u klubu i na klupi,sto puno znaci u ovoj nasoj ligi,mozda i vise nego njegova stuka koja je neosporna.Bojim se da se ce se dovesti neki poltronski trener koji ce gurati pojedine igrace,koji moraju da igraju,a na stetu Zvezde.Stoji cinjenica da se dosta toga pomerilo na bolje,ali na sportskom planu,se prave velike greske,i ne koristi se potencijal kojeg je inace sve manje,u mladjim kategorijama.Iskreno se nadam da ovo nije korak u nazad i da nisam u pravu za ovo sto sam napisao,i da ce me demantovati rezultatima.

ko zna,zna

pre 11 godina

Dok se przite da trener treba da bude onaj kome je stalo do kluba vi rezultate necete imati.Ko jos radi zbog ljubavi prema klubu,samo pare i cist interes.Ako se pogodi to sa navijackom pripadnoscu tim bolje ali bez para nema nicega.

Trica

pre 11 godina

Kari savetnik! smešno.. misle da će to navijači progutati. Gurke je postavljen zbog dobrog odnosa sa navijačima!! ili jednostavno prevedeno da navijači nebi bojkotovali klub.

poznavalac

pre 11 godina

Hvala dragom Bogu. Putuj igumane ... A samo me intersuje sta to Pirke moze da savetuje: kako ne ispasti iz lige,kako upropastiti mlade igrace ili kako budalama zdipiti lovu.