Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.07.2012.

09:36

Sansi vratili Dragića, stigao Bizli

Finiks Sansu reagovali su brzo posle odlaska Stiva Neša u LA Lejkerse, vratili su Gorana Dragića i doveli Majkla Bizlija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Slovenac je dobio četvorogodišnji ugovor vredan 34 miliona dolara, dok je Bizli pristao na trogodišnji za 18 miliona.

Pored ova dva igrača, Sansi su pre odlaska Neša ponudili četvorogodišnji ugovor za maksimalnih 58 miliona dolara šuteru Nju Orleansa Eriku Gordonu. Hornetsi će imati tri dana roka da izjednače ponudu.

Slovenac Dragić je nakon spektakularne partije protiv San Antonija u plej-ofu 2010 (23p u 4. četvrtini) pao u senku, ali je protekle sezone briljirao u dresu Hjustona nakon povrede Kajla Lovrija (11.7p, 5.3as).

Dragić je odbio da ostane u Hjustonu koji mu je ponudio manje od Sansa, i nije garantovao mesto u startnoj postavi. Finiks je Slovenca trejdovao u Roketse 2011. za Arona Bruksa. Pored Sansa, imao je ponude Toronta, Dalasa i Šarlota, ali je ipak pristao da se vrati u Arizonu nakon što je otišao startni plejmejker Stiv Neš.

Bizli, 2. pik sa drafta 2008. godine (Majami Hit) stiže u Arizonu sa reputacijom nezrelog momka, ali se Sansi ne plaše njegove prošlosti. On je protekle sezone u Minesoti prosečno beležio 11.5 poena uz 4.4 skoka, ali je u drugom delu sezone izgubio mesto u startnoj postavi.

Generalni menadžer Sansa Lens Blenks ima istoriju saradnje sa problematičnim košarkašima, a kao poslednji koga je obuzdao bio je bek Klivlenda Delonte Vest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve