Nova vest
Košarka

Utorak, 17.04.2012.

11:07

Mekejlebu trofej „Alfonso Ford“

Košarkaš Montepaskija iz Sijene Bo Mekejleb ovogodišnji je dobitnik nagrade „Alfonso Ford“, za najboljeg strelca Evrolige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Reprezentativac Makedonije i bivši igrač Partizana je za italijanski klub u elitnom takmičenju imao prosek od 16,88 poena na 17 utakmica.

Mekejleb je tokom sezone, koju je Montepaski završio u četvrtfinalu, porazom od Olimpijakosa, imao prosečan šut od 52,6 odsto za tri, a 63,7 za dva poena. Zanimljivo je da je na svakom meču imao dvocifreni učinak, a na četiri meča broj njegovih poena bio je preko 20.

Nagrada „Alfonso Ford“ dodeljuje se od 2005. godine, a Mekejleb je šesti igrač kojem je ona pripala. Prošle godine laureat je bio Igor Rakočević, koji je tu nagradu osvojio i 2007. i 2009. godine. Pored njih dvojice, trofej za najboljeg strelca Evrolige otišao je u ruke Čarlsa Smita, Drua Nikolasa, Marka Salijersa i Linasa Kleize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu