Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.03.2012.

22:37

Efes nudi 3 miliona evra Obradoviću

Čelnici Anadolu Efesa spremili su ponudu od tri miliona evra Željku Obradoviću koji odbija da razmatra druge opcije pre isteka sezone, prenose "Novosti".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Neuspešne investicije godinama unazad naterale su Turke da počnu da ulažu i u trenere, kako bi od skupih igračkih pojačanja konačno izvukli maksimum.

Razočarani eliminacijom iz Evrolige, Turci su rešili da, umesto u skupe igrače, ulože novac u najboljeg evropskog trenera. Pored Efesa koji želi Obradovića, spekuliše se da je Dušan Ivković meta Fenerbahčea.

U Efesu su svesni da će imati žestoku konkurenciju, u kojoj je i slavni Real Madrid, ali i činjenice da će visina ponude nadmašiti svaku drugu.

Naravno, taj faktor nikad nije bio odlučujući u karijeri Obradovića, koji će, kao i obično, tek na kraju sezone povući sledeći potez. Faktor njegove privrženosti Panatinaikosu nikada ne treba zanemariti.

Efes je tokom sezone "potrošio" svoju igračku legendu Ufuka Saridžu, koga je na klupi zamenio grčki stručnjak Elijas Zuros. Ipak, menadžment "pivara" posmatra ga isključivo kao prelazno rešenje. Svi pogledi istanbulskog kluba upereni su ka najtrofejnijem treneru u istoriji evropske košarke.

Dugu listu izneverenih turskih očekivanja nastavlja Fenerbahče, koji sa hrvatskim trenerom Nevenom Spahijom nije uspeo ni da se približi evroligaškom Fajnal foru u Istanbulu.

Kao i razočarani gradski rival, rešio je da temelj visokih ambicija u narednoj sezoni sazida na rejtingu i autoritetu srpskog trenera Dušana Ivkovića. Našem selektoru ove godine ističe ugovor sa Olimpijakosom, koji se, uprkos recesiji, "dobacio" do četvrtfinala Evrolige.

Na Fenerovom spisku poželjnih nalazi se i ime Duška Vujoševića, koji je nedavno raščistio odnose s moskovskim CSKA i vratio se na tržište slobodnih trenera. Spahija će ostati na klupi do kraja sezone, ali će na leto sigurno promeniti klimu. Upućeni kažu da ga čekaju vreli dani u Unikahi iz Malage.

Dok turski klubovi planiraju pohod na srpske trenere grčkih velikana, Dušan Ivković i Željko Obradović spremaju se za finale nacionalnog kupa. U subotu je na programu bitka za prvi trofej u sezoni, a Olimpijakos i Panatinaikos igraju od 17.30h.

Prijateljsko rukovanje kumova na konferenciji za medije predstavlja uvertiru u još jednu borbu do poslednje kapi znoja. U grčkim uslovima, često i do poslednje kapi krvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu