Nova vest
Košarka

Sreda, 14.09.2011.

22:34

Zvezda osvojila turnir u Vizuri

Košarkaši Crvene zvezde trijumfovali su na turniru Mega Vizura koji se prethodna dva dana igrao u dvorani Vizura sport u Zemunu.

Izvor:

Autor:

Default images

"Crveno-beli" su u finalu pobedili rusku ekipu Nižnji Novgorod sa 76:71 (22:17, 21:25, 14:20, 14:14), a Nemanja Nedović je proglašen za najboljeg igrača ovog turnira.

Najefikasniji u ekipi Svetislava Pešića bili su Nemanja Nedović i Andrija Milutinović koji su postigli po 17 poena, dok je Filip Čović ubacio deset poena.

I u ekipi Nižnji Novgorod najbolji je bio srpski košarkaš Nemanja Protić koji je ubacio 18 poena.

Rusi su bolje počeli finalni meč konstantno održavajući prednost. Od starta se videlo da je Nižnji najbolje fizički pripremljena i najkvalitetnija ekipa sa kojom je Zvezda igrala u dosadašnjem toku pripremnog perioda. Rusi su igrali veoma agresivno, često na granici faula što im je donelo osam poena prednosti (29:21).

Međutim, "crveno-beli" su odgovorili na isti način pa su brzo stigli do izjednačenja (31:31), potom i vođstva (36:34). Dugo se potom igralo koš za koš, ekipe su se smenjivale u vođstvu da bi na kraju treće deonice Pešićevi izabranici stekli pet poena viška (62:57).

Ruski tim je početkom poslednjeg kvartala prišao na poen minusa, ali još jednom su košarkaši Crvene zvezde pokazali karakter i zaigrali najbolje kad je bilo najpotrebnije. Četiri minuta pre kraja "crveno-beli" imali su osam poena viška (72:64) što im je omogućilo da meč rutinski privedu kraju.

Nižnji Novgorod: Baranov 3, Vždihalkin, Ivanov 9, Ignerski 13, Ivlev, Bremer 12, Neljubov 8, Matejunas, Protic 18, Panin 2, Stepanenkov 5, Saveljev, Kirdjackin.

Crvena zvezda: Čović 10, Cvetković 7, Marković 8, Ilić 1, Lazić, Tubak 5, Smiljanić, Nedović 17, Subotić 3, Radetić 4, Milutinović 17, Lešić 4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu