Nova vest
Košarka

Četvrtak, 06.05.2010.

18:53

Barselona - CSKA (petak, 18h)

U prvom polufinalu fajnal-fora Evrolige u Parizu sastaju se Barselona i CSKA. Taj meč igra se od 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Trener Katalonaca Ksavijer Paskval ističe snagu rivala. „Veliki plus za CSKA jeste iskustvo koje poseduju, a i navikli su da otvaraju fajnal-for, što je vrlo značajno. Ovako bitan meč nosi sa sobom veliku pažnju javnosti, a potrebno je iskustvo da bi se pružio maksimum od starta. Osim toga, CSKA ima veoma talentovane košarakaše, kao što su Šiškauskas, Holden, Lengdon i Planinić".

„I u reketu su veoma jaki, tu su Hrijapa, Kaun, Smodiš i Voroncević“, dodao je Paskval.

Barselona je ove sezone doživela samo dva poraza u Evroligi.

„Način na koji smo igrali do sada daje nam mirnoću i samopouzdanje, ali sa druge strane to ne mora ništa da znači. Sve može da se desi kada dođete na fajnal-for, morate biti spremni za taj trenutak“.

Bek Huan Karlos Navaro kaže da su Katalonci u Pariz došli sa sa najvišim ambicijama i dodaje:

„Želimo trofej, ali smo svesni da ćemo teško doći do njega. Drago mi je što u polufinalu igramo sa CSKA jer smo prošle sezone od njih doživeli bolan poraz, pa sada imamo priliku da se revanširamo. Odlično smo otvorili utakmicu tada, ali smo ispali naivni i potom ušli u njihov ritam. Mislim da je iskustvo prednost CSKA, sve ostalo je na našoj strani, ali samo ako budemo agresivni i koncentrisani možemo da stignemo do finala i potom do trofeja".

Tekst o ovogodišnjim igrama Barselone, kao i o CSKA i Olimpijakosu, možete pronaći u našoj rubrici „Teme“.

Trener Moskovljana Jevgenij Pašutin uzda se u iskustvo svoje ekipe.

„Znamo kako da igramo ovakve utakmice i kako da damo maksimum pod pritiskom. Iskustvo je uvek važno u odlučujućim utakmicama, bili smo ranije u takvim situacijama i uspevali smo da kontrolišemo utakmicu“.

Pašutin zna koje su ključne stvari koje njegov tim treba da uradi kako bi pobedio.

„Biće velika borba, moramo da igramo svoju najbolju odbranu i da kontrolišemo tempo utakmice sa Barselonom jer je u suprotnom vrlo teško igrati sa njima“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu