Nova vest
Košarka

Sreda, 26.08.2009.

23:06

Đekić: "Moj izbor je Partizan"

Branislav Đekić, juniorski reprezentativac Srbije, izjavio je za Večernje novosti da je odlučio da karijeru nastavi u Partizanu.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Iako su španski mediji izvestili da je Đekić na probi u toj zemlji (pominjali se Barselona i Kaha Laboral), mladi košarkaš kaže da će ostati u Srbiji. "Čuo sam šta pišu španski mediji. Ne znam odakle im sada te informacije. Postojala je mogućnost da odem u Vitoriju, ali od toga nema ništa. Mislim da je još rano da idem u inostranstvo, i zato sam odlučio da ostanem," kaže Đekić.

Mladi krilni centar igrao je do ovog leta za FMP Železnik a odlučio je da prvi profesionalni ugovor ne potpiše sa klubom iz beogradskog predgrađa.

"Moja želja je da ostanem u Srbiji, a u njoj je Partizan najbolja opcija. To je sredina u kojoj mogu mnogo da naučim i da napredujem. Privukli su me način rada i iskustvo koje postoji u timu," rekao je za Večernje novosti Đekić koji već sedam dana trenira sa 'crno-belima', "Sviđa mi se kako se radi. Još se nisam sreo s trenerom Vujoševićem. Trudiću se da od svakog naučim nešto. Čini mi se da ću se potpuno uklopiti dok se šef stručnog štaba ne priključi timu."

Bez obzira na činjenicu da će mu u klubu iz kojeg dolazi u Partizan zameriti zbog takvog izbora Đekić kaže da ne očekuje da će biti problema.

"U FMP sam proveo pet godina, sa mnogim igračima sam išao u školu, trenirao i igrao svakog dana u klubu, a sa nekima i u reprezentaciji. Dugo smo drugari i nema razloga da menjamo naše odnose," kaže Đekić.

Branislav Đekić je rođen u Ćupriji 12. avgusta 1991. godine, visok je 206 cm, igra na poziciji krila ili krilnog centra, a do sada je osvojio zlatnu medalju na EP za kadete 2007. u Grčkoj, zlato na EP za juniore 2009. u Francuskoj i sa ekipom FMP Železnika dva puta bio pobednik juniorske Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu