Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.01.2009.

23:31

NLB: C. Zvezda na "Gripama"

U prvoj utakmici 18. kola NLB lige Crvena zvezda u utorak gostuje hrvatskom Splitu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Crveno–beli imaju seriju od sedam uzastopnih pobeda, a u narednih sedam dana očekuju ih dueli sa Cibonom u NLB ligi i Pamesom u Evrokupu. Trener Crvene zvezde, Svetislav Pešić, trenutno razmišlja jedino o duelu sa Splićanima koji im je u ovom trenutku najvažniji. „Ne razmišljamo o Pamesi, nego kako da u utorak dobijemo Split, to je prioritet. Do fajnal-fora je još uvek dalek i težak put“.

Lorens Roberts se posle povrede vratio na parket što je pored trijumfa protiv Vojvodine ogroman dobitak za Crvenu zvezdu. Sjajni Amerikanac biće veliki adut crveno-belih i na gostovanju u Splitu.

„Osećam se dobro. Koleno me još uvek malo boli, ali svi igraju pod malim bolom. Velika je stvar kada se pobeđuje u seriji. Odlično guramo i istovremeno dižemo nivo igre.“, rekao je Roberts.

Koliko će Amerikanac igrati zavisi samo od Pešića koji ne želi da izgubi bitne igrače zbog povreda

„Roberts je protiv Vojvodine dobio malo više prostora kako bi ušao u takmičarsku formu jer treninzi i utakmice nisu isto. Međutim, moramo da sačuvamo igrače koji imaju problema sa povredama jer je sezona veoma dugačka, videćemo koliko je spreman“.

S druge strane, Splićani imaju velikih problema sa igračkim kadrom.

„Radimo na pojačanjima iz dana u dan, u kontaktu smo sa brojnim igračima ali oni za koje procenjujemo da su za nas pojačanja uglavnom su preskupi“, potvrdio je trener „žutih“ Teo Čizmić i dodao kako im je primarno dovođenje iskusnog igrača na poziciji 4-5. Ukoliko ga ne uspeju pronaći ponovno će obnoviti kontakte sa Čuićem.

Međutim, tek što su se vratili sa gostovanja kod FMP-a, u goste dolazi jedan od vodećih timova NLB lige.

„Kad se u obzir uzme snaga našeg protivnika, te naš oslabljeni roster, veliki broj utakmica u nizu i dugo putovanje do Beograda i nazad pre samo nekoliko dana.... bit će to za nas jako teška utakmica“, svestan je Čizmić.

„Zvezda igra jako agresivno, pogotovo u prednjoj liniji sa Marinovićem i Ovensom, pa i Kešeljom kad uđe u igru. Pod koševima su moćni, snažni i dobro kontrolišu reket. O njihovom treneru Pešiću ne treba ni trošiti reči, napravio je sjajan posao i nije slučajno da su u ovom trenutku u vrhu tabele“, zaključio je Čizmić.

Ostale utakmice 18. kola igraju se 21. januar, a sastaju se:

Krka – Hemofarm
Helios – Zadar
Partizan – Zagreb
Bosna – Budućnost
Cibona – FMP
Vojvodina - Olimpija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu