Nova vest
Košarka

Utorak, 14.11.2006.

20:06

Zvezda 'pregazila' Real u Pioniru

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u hali Pionir Real Madrid sa 100:81 u 3. kolu Uleb kupa.

Najefikasniji u trećoj pobedi crveno-belih u tom takmičenju ponovo je bio Milan Gurović sa 35 poena. Sjajnu podršku pružili su mu Radivojević sa 17 poena i 10 skokova, kao i Popović sa 16 poena i 10 skokova. Sa druge strane, najbolji kod lidera španskog šampionata bio je Bulok sa 22 poena, Smit je imao 16, a Rejes 12.

Zbog izostanka najvećeg pojačanja Zvezde, Amerikanca Burksa, Real je došao u Beograd kao veliki favorit. Međutim, španski gigant je samo u prvih 15 minuta uspeo da se odupre ekipi Dragana Šakote.

Madriđani su imali minimalno vođstvo u prvoj četvrtini, 12:11, a zatim i početkom druge, 25:23. Zvezda tada pravi seriju od 13:2, posle koje Real nije uspeo da se oporavi.

Koš Popovića u 19. minutu doneo je Zvezdi najveću prednost u tom delu meča, 45:30, ali je Bulok trojkom smanjio na minus 12, sa kojim su timovi otišli na odmor.

Početkom drugog poluvremena Lopez i Hamilton su serijom od 7:0 smanjili na 45:40, ali su, sa druge strane, odgovorili Antić i Tomas i ponovo uspostavili dvocifrenu prednost crveno-belih.

Za razliku od prethodnog meča u ULEB kupu, protiv ruskog Uniksa, kada je Zvezda posle ubedljivog vođstva za malo ispustila pobedu, crveno-beli ovog puta nisu dozvolili da gosti značajno smanje zaostatak.

Milan Gurović je imao odgovor za sve pogotke Reala, pogađao je iz nemogućih situacija, a fantastičnu partiju pružio je i Vuk Radivojević, koji je pored 17 poena i 10 skokova imao i 6 asistencija i 1 ukradenu loptu.

Zvezda je pogodila osam trojki (po dve Antića i Dragićevića + četiri Gurovića), uz odličan šut za dva - 74 odsto. Crveno-beli sada vode u grupi D sa sve tri pobede, dok Real ima pobedu i dva poraza. U 4. kolu Zvezda za sedam dana gostuje belgijskom Monsu.

Trener Zvezde Dragan Šakota posle utakmice rekao je da je izuzetno zadovoljan načinom na koji je njegova ekipa odigrala utakmicu i dodao da je pomalo bio i iznenađen.

"Čestitke igračima na velikoj pobedi i hvala publici na velikoj pomoći. Pre utakmica sam bio zabrinut, ali sam izuzetno zadovoljan
kako smo odigrali. Okrećemo se sledećoj utakmici
", rekao je Šakota.

On je dodao da ga je Gurović navikao na odlične partije, ali je pohvalio Radivojevića.

"Retko ističem pojedince, ali je Vuk odigrao najbolju utakmicu od kada sam ja trener Zvezde", rekao je Šakota.

Šef stručnog štaba Reala Djoan Placa čestitao je Zvezdi na zasluženoj pobedi i ocenio da je njegova ekipa izgubila zbog prevelikog broja grešaka.

"Promašili smo mnogo slobodnih bacanja i izgubili mnogo lopti. Zvezda je večeras bila bolja, pogotovo pod pritiskom", rekao je Placa.

Dvorana: Pionir Gledalaca: Oko 7.000 Sudije: Picilkas (Grčka), Paterniko (Italija), Kovalski (Poljska).

Crvena zvezda: Milošević 6, Marković 1, Popović 16, Popadić, Tomas 6, Mišanović 2, Vučurović, Gurović 35, Radivojević 17, Dragićević 9, Antić 8, Aleksandrov.

Real: Hamilton 6, Smit 16, Rejes 12, Varda 6, Mumbru 3, Ernandes-Sonseka, Ervelje 5, Tunčeri 4, Sinanović, Bulok 22, Lopes 7, Tomas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve