Nova vest
Košarka

Subota, 05.09.2009.

14:06

Metalac pobedio prvaka Filipina

Košarkaši Metalca savladali su u Valjevu prvaka Filipina Tropang Teksterse sa 81:74 (20:22, 21:12, 15:16, 25:24) u međunarodnoj prijateljskoj utakmici.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kod valjevskog prvoligaša, koji je postigao deset "trojki", ponovo je najefikasniji bio Milan Trtić sa 22 poena, Gagović je dodao 13, a centar Miroslav Radenković je debitovao sa 10 poena.

U obostrano zanimljivoj igri, sa puno grešaka zbog faze priprema u kojoj se još radi na sticanju snage i izdržljivosti, Valjevci su, osim u jednom delu prvog perioda, stalno imali prednost, ali su hitri gosti pretili preokretom.

U 34. minutu gosti su smanjili na 60:62, ali je Vuksan Gagović "trojkom" ponovo doveo Metalac u vodjstvo. Filipinski šampion je ubacio 11 "trojki", a sedam ih je postigao bek Ritualo, koji je zabeležio 23 poena, dok su dvocifren učinak imali još plejmejker Alapag sa 12 i krilni centar Pek sa 10 poena.

Ovo je Metalcu četvrta pobeda u kontrolnim susretima, u isto toliko utakmica, a večeras nisu igrali Marko Ljubojević, koji je tek zalečio povredu šake, i novajlija Milan Bjegović, koji se kasnije priključio ekipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu