Subota, 14.11.2009.

20:43

NLB: Zvezda prekinula crnu seriju

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Širokog u Pioniru 97:81, u sedmom kolu regionalnog NLB šampionata.

Izvor: B92

Default images

Tim Ace Petrovića je tako prekinuo seriju od tri poraza i došao do tek druge pobede u prvih sedam mečeva. Zvezdu je na utakmici sa Širokim predvodio fenomenalni Bugarin Filip Videnov koji je meč završio sa 31 poenom (6-6 za dva, 5-6 za tri, 4-4 bacanja), osam skokova i četiri asistencije. U naredom kolu, u sredu, Zvezda igra 'večiti derbi' protiv Partizana.

Odličnu podršku Bugarin je imao u kapitenu Tadiji Dragićeviću koji je ubacio 18, i Vladimiru Štimcu koji je meč završio sa 17 poena. Sa druge strane, Mejson je postigao 18, Grgat 15, a Štemberger 13 poena.

Ekipa Širokog imala je prednost samo u dva navrata u prvih pet minuta. Zvezdu su u prvom poluvremenu predvodili odlični Vladimir Štimac i kapiten Tadija Dragićević, zahvaljujući kojima su 'crveno-beli' stvorili dvocifrenu prednost koju do kraja nisu ispuštali.

Ulogu lidera u drugom delu preuzeo je Videnov koji je u trećoj deonici postigao neverovatnih 18 poena. Bugarin je pogađao iz nemogućih pozicija i sam sebi kreirao prostor u treunucima kada akcije Zvezde nisu baš išle tečno.

Uprkos ubedljivoj pobedi, neke slabosti su se ponovile, pre svega problemi na poziciji centra u odbrani. Ivan Grgat, 35-godišnji veteran, za 16 minuta ubacio je 15 poena, a Široki je imao i osam skokova u napadu.

Roviti Vuk Radivojević presedeo je meč na klupi, a Kešelj i Bjelica su igrali 14 i 13 minuta, a u igri obojice osetila se pauza zbog povrede.

Crvena zvezda: Kešelj 6, Kikanović 8, Radosavljević, Nedović 3, Stević, Radivojević, Dragićević 18, Bejli 10, Videnov 31 (indeks 43), Štimac 17, Bakić 4, Bjelica.
Široki: Štemberger 13, Planinić 7, Čolak 6, MIlenković 1, Maletić 2, Siriščević 12, Ramljak, Špralja, Puljko 2, Ružić, Mejson 18, Grgat 15.

Petrović: "Odbrana i dalje problem"

Beta
Trener košarkaška Crvene zvezde Aco Petrović je rekao je da je zadovoljan igrom u napadu protiv Širokog (97:81), ali je kao malu zamerku svojoj ekipi naveo broj primljenih poena.

"Čestitam igracima na pobedi, imali su veliki pritisak zbog lošeg učinka na startu sezone. Ruke su im bile malo vezane, sem Videnovu koji je igrao dosta hrabro. Dragićević je takođe bio šuterski raspoložen. Naši problemi su i dalje odbrana u reketu i ogranizacija igre. Videla se reakcija, vratili su se Kešelj i Bjelica", rekao je Petrović na konferenciji za novinare posle meča.

"Zadovoljan sam brojem postignutih, ali ne i brojem primljenih poena. Mislim da je razlika na kraju mogla da bude i veća", dodao je Petrović.

Pomoćni trener Širokog Ivan Velić ocenio je da je njegova ekipa u većem delu utakmice pružila dobar otpor "crveno-belima".

"Razlika na kraju nije morala da bude ovako velika, jer smo veći deo meča pružili dobar otpor. Dobili smo dva mlada igrača, Planinića i Naletilića. To je za nas najvažnije iz ove utakmice. Poštedeli smo iskusnije prvotimce, pogotovo Grgata. Igraci su iscrpljeni, a čeka nas i mnogo važniji meč protiv Zagreba", zaključio je Velić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: