KK Split se izvinio Zvezdi

Košarkaški klub Split izvinio se za incident na aerodromu u kome su hrvatski huligani napali igrače i članove rukovodstva Crvene zvezde.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 21.01.2009.

14:13

Default images

Direktor Splita Petar Skovrlj naglasio je da je uprava kluba učinila sve što je mogla kako bi susret prošao bez incidenata, što se i dogodilo. Napad 25 huligana se, medjutim, dogodio na povratku Zvezdine delegacije koja je, dok je čekirala avionske karte, vredjana i gadjana kamenicama. Split se ogradio od napada.

"Izražavam duboko žaljenje zbog doživljenih neugodnosti ekipe Crvene zvezde i prateće delegacije, koje je, potpuno neopravdano, izazvala grupa huligana, protivnika sporta", rekao je Skovrlj u saopštenju, a preneli hrvatski mediji.

"Naš klub se u potpunosti ogradjuje od ovih nemilih dogadjaja sa željom da se nikad više ne ponove, jer su u potpunoj suprotnosti sa temeljnim vrednostima sporta... Uveren sam da ovaj tužni i nepotrebni incident neće narušiti odnose naša dva kluba", dodaje se.

Split je podsetio da je Zvezda primerno ugošćena u tom primorskom gradu, što je ranije izjavio i generalni menadžer "crveno-belih" Milan Opačić.

"Bili ste svedoci primernog prijema, te fer i sportskog navijanja splitske publike, pre, za vreme i posle utakmice. Nažalost, mala grupa huligana je potpuno pokvarila sportski ugodjaj koje su dve ekipe priredile ljubiteljima košarke u Splitu", ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: