Karadžić: Partizan je motiv po sebi

Trener košarkaša Hemofarma Stevan Karadžić rekao je da njegovim igračima ne treba dodatna motivacija za meč sa Partizanom.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2008.

15:06

Default images

Hemofarm u subotu dočekuje crno-bele u meču Jadranske lige, a Karadžić kaže da se njegov tim nalazi u odličnoj formi za duel u Vršcu, koji je repriza sva tri prošlogodišnjeg finala (Jadranska liga, superliga, Kup Koraća).

"Ključ naše pobede biće dobra odbrana i neutralisanje Partizanovog ofanzivnog skoka, po kojem su oni jedna od najboljih ekipa u Evropi", izjavio je Karadžić pred duel sa Partizanom.

"Mi smo u prva dva kola Jadranske lige mnogo napredovali u skoku, dominirali smo protiv Cibone i Bosne. U dobroj smo formi i atmosfera u timu je odlična", kazao je trener vršačke ekipe.

Obe ekipe počele su takmičenje sa dve pobede.

"Mislim da još nisu uigrani i u punoj formi, pošto su se i njima reprezentativci kasnije priključili, i jer imaju dosta novih igrača. Mislim da imamo šansu da u ovoj utakmici napravimo dobar rezultat i da nastavimo seriju pobeda", rekao je Karadžić.

Trener je istakao da njegov tim može da podlegne pritisku želje za pobedom, ali je rekao da će dati sve od sebe da ih psihički rastereti.

"Ne smemo da sagorimo u prevelikoj želji za pobedom. Ne radi se ni o kakvom kompleksu od Partizana, pobedili smo ih dva puta prošle godine. Mladi igrači će imati veliku želju, ali sigurno ćemo ući u meč rasterećeni i spremni", rekao je Karadžić.

Krilo Hemofarma Milivoje Božović rekao je da Partizan jeste delimično promenio sastav i sistem igre, ali da ekipu iz Vršca to ne opterećuje.

"U dobroj smo formi i težimo da imamo svoj sistem, da ne zavisimo od protivnika. Želimo i protiv Partizana da nametnemo svoju igru i da, naravno, nastavimo sa pobedama. Oni jesu pobedili u prva dva kola, ali igrali su protiv relativno slabijih ekipa", rekao je Božović.

Uprava Hemofarma saopštila je da Partizan nije najavio organizovan dolazak svojih navijača i da će cena karte za ovu utakmicu, u subotu od 17.30, biti 100 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: