Subota, 22.11.2008.

21:19

Opšta tuča na meču Split - Cibona

Košarkaši Cibone pobedili su Split u gostima 84:69, u devetom kolu NLB lige. Ipak, meč je obeležila masovna tuča dve ekipe.

Izvor: B92

Default images

Incident se dogodio u 25. minutu susreta, kada je prvotimac Cibone Amerikanac Roli Maršal sa više udaraca raskrvario glavu domaćeg igrača Siniše Štembergera, nakon čega su u teren utrčali članovi stručnog štaba i igrači obe ekipe. Nastala je opšta tuča posle koje su sudije isključile čak dvanaestoricu košarkaša. Utakmica je bila u prekidu više od 20 minuta.

Do incidenta je došlo nakon što je igrač Splita Šenon postigao poene nakon kontre. Maršal je udario Štembergera laktom dok sudije nisu gledale. Štemberger nije ostao dužan - krenuo je prema Maršalu koji ga je uhvatio i počeo da ga udara. Nakon što su se obojica našla na podu, igrači s obe klupe utrčali su na teren. Neki su razdvajali, a neki su se samo uključili u opštuu makljažu.

Inače pitanje pobednika već je bilo poznato na poluvremenu kada je Cibona vodila sa ubedljivih 51:30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

17 h

Podeli: