Herisu 84 miliona $, a koliko zaslužuje Jokić?

Bek Nagetsa Geri Heris produžio je ugovor i ostaje još četiri sezone za 84 miliona dolara, a već se spekuliše koliko će naredne godine dobiti Nikola Jokić.

Izvor: MLJ

Nedelja, 08.10.2017.

20:49

Herisu 84 miliona $, a koliko zaslužuje Jokić?
Getty Images

Od ukupne svote, Herisu su zagarantovana 74 miliona, a još 10 miliona je dodatnih podsticaja. Jokić trenutno prima 1.4 miliona dolara.

Rok za produženje ugovora je bio 16. oktobar, a Heris bi u suprotnom postao ograničeni slobodan agent.

On je prošle sezone bio odličan u paru sa Jokićem i dobar deo njegove efikasnosti unutar linije trojke ide na "leđa" srpskog centra.

Njih dvojica se na parketu odlično razumeju pa je menadžment "Grumenja" odlučio da 19. pika sa drafta sačuva i unosan ugovor počinje da teče od sezone 2018/2019. Njegov ugovor zauzima nešto manje od 18 procenata ukupnog prostora za plate.

Heris je prošle sezone šutirao 42% van linije 7.25 i 55.8% unutar iste linije. Jokićeve asistencije često su išle ka njemu jer je prepoznavao trenutak kada da utrčava i samo položi na koš.

Koliko je srpski igrač uticao na igru pokazuje i to što je Denver u drugom delu prošle seozne imao jedan od najboljih napada lige rame uz rame sa Golden Stejt Voriorsima. Jokić je imao u proseku 16.7 poena, 9.8 skokova i 4.9 asistencija, a treba imati u vidu da nije igrao tokom čitave sezone jer se u startnoj postavi ustalio tek 15. decembra prošle godine.

Međutim, skup ugovor Herisa i Jokićeve igre koje dolaze na naplatu sledećeg leta počeće da približavaju Denver ka gornjoj granici seleri kepa budući da mediji koji prate igre Nagetsa očekuju da srpski igrač narednog leta kao zvezda ekipe dobije maksimalan ugovor, što ne bi trebalo da bude manje od 25 miliona dolara prve sezone.

Odlazak Vilsona Čendlera i Derela Artura bi otvorio "kep spejs" za 20 miliona, a Denver će imati mlado jezgro od koga se za koju sezonu očekuju ozbiljne partije i u plejofu NBA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: