Mekhejl: Harden nije lider; Harden: On je klovn

Džejms Harden ušao je u verbalni rat sa bivšim trenerom Hjuston Rokitsa Kevinom Mekhejlom.

Izvor: AK

Nedelja, 08.10.2017.

11:03

Mekhejl: Harden nije lider; Harden: On je klovn
Foto: Getty images

Mekhejl je vodio Rokitse od juna 2011. do sredine novembra 2015. (193-130 skor) kada je otpušten posle četiri uzastopna poraza i starta sezone 4-7.

"Džejms može da vidi svako dodavanje na terenu i uradi sve što poželi, ali on nije lider. Svakom timu je potreban igrač koga će drugi da slušaju kad priča. Ako vam Harden kaže da igrate bolju odbranu, da li ćete ga slušati? Pomislićete: "Da li me zezaš?" Prošao sam kroz to. Mislim da će dolazak Krisa Pola pomoći Hardenu kako bi se potpuno posvetio svojim koševima. Poguraće ga kada zaostaje u odbrani, ne napravi faul, protestuje kod sudija, ne trči. On će ga šutnuti u zadnjicu. To će ga učiniti boljim igračem. Pol će biti sjajan za njega, mogućiće mu da bude ono što jeste, a to je fenomenalan košarkaš. On jednostavno nije lider, to nije u njegovoj ličnosti", rekao je Mekhejl.

Iako je u ovoj izjavi Mekhejl rekao dosta pohvalnih stvari o Hardenu, njemu se nije svidelo.

"On je klovn, islreno. Radio sam sve što je tražio od mene, trudio se da vodim tim. On me nikad nije učio kako da budem lider, ali mislim da sam radio dobar posao. Možete pitati sve iz organizacije, sve igrače, koliko sam se naporno trudio svakog dana da budem bolji igrač i da budem vođa. Takva izjava pokazuje kakva je on osoba. Sigurno je ogorčen zbog otkaza, ali ja nisam imao ništa s tim", rekao je Harden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: