Top tri NBA destinacije za Miloša Teodosića

Srpski reprezentativac Miloš Teodosić na leto će postati slobodan igrač, kada će moći da odluči gde će nastaviti karijeru.

Izvor: PT

Četvrtak, 27.04.2017.

11:57

Top tri NBA destinacije za Miloša Teodosića
Getty Images

Kao sve veća mogućnost navodi se prelazak u najjači ligu na svetu NBA, međutim prema ranijim izjavama Teodosića ne treba potceniti moć moskovskog CSKA.

Nije strano da je Miloševa želja da se oproba u NBA, ali to će uraditi samo ukoliko dobije dostojnu ulogu u ekipi, a ne da bude "grejač" klupe.

Američki portal "Fadeaway world" naparavio je listu od tri ekipe koje bi najbolje "ležale" Teodosiću i njegovom napadačkom arsenalu.

Zanimljivo, na listi nema Denver Nagetsa, za koju igra naš Nikola Jokić, kao ni Jute Džez i Memfis Grizlisa koji su ranije pokazivali interese prema najboljem plejmejkeru Evrope.

Iznenađenje je još veće kada znamo da su svetski mediji prenosli kako je prelazak Tea među 'Džezere' već gotova stvar, ali da vidimo koje destinacije je odabrao spomenuti portal.

Bruklin Nets

Photo by Rob Carr/Getty Images
Bruklin je najlošija ekipa u NBA, što pokazuje podatak da su godinu završili sa najgorim skorom u najjačoj ligi na svetu (20-62). Da sve bude gore po Netse, njihov pik prve runde koji bi svakako bio između prvog i trećeg mesta, odlazi u Boston zbog davno čuvenog trejda dve ekipe.

ESPN analitičar Fren Frasila ima veoma visoko mišljenje od Teodosiću i smatra da bi srpski plejemejker imao veliki doprinos u reizgradnji Bruklina.

"U njegovim godinama, on će tražiti sredinu koja će mu dati loptu i pustiti da igra on što on najbolje zna, a to je pik-en-rol u kojoj je Miloš najbolji na svetu. Mogu da ga vidim u Kenijevom sistemu (trener Bruklina), jer on razume evropsku igru", rekao je Frasila, a potom i dodao.

"Ofanzivno gledano, on je najbolji asistent na planeti. Kris Pol je budući član Kuće slavnih, ali od čistog asistenta nema boljeg u svetu od Teodosića", završio je analitičar ESPN.

Stvari u Bruklinu nisu dobre, ali bi odlučujuća mogla da bude ruska veza – poznato je da su vlasnik 'Mrežica' Mihail Prohorov i Miloš Teodosić u dobrim odnosima, navodi "Fadeaway world".

San Antonio Spars

Photo by Andy Lyons/Getty Images
Tonija Parkera polako stižu godine i sa 34 godine ljudi bliski Sparsima ne vide više Francuza kao glavnog plejmejkera. Upravo kao zamena Parkeru, mogao bi da dođe kapiten Srbije Miloš Teodosić.

Poznato je koliko trener San Antonija Greg Popović ceni kvalitete Teodosića, koji bi se savršeno uklopio u celokupan sistem franšiže.

Sa svim potencijalom koji ima momak iz Valjeva, 'Mamuze' bi mogle da naprave korak napred u odnosu na prethodne sezone, kada su u više navrata eliminisani u plej-ofu.

Međutim, kada je u pitanju San Antonio, njihova prva opcija bi trebalo da bude Kris Pol, koji bi mogao da napusti Los Anđeles Kliperse na kraju sezone, a nije isključeno da obojicu spomenutih plejeva gledamo u Sparsima.

Nju Orleans Pelikansi

Photo by Ronald Martinez/Getty Images
Nju Orleans je trejdom za Demarkusa Kazinsa stvorio najmoćniju centarsku liniju u NBA, koju čine Entoni Dejvis i on.

Ekipa je posle nekog vremena počela solidno da funkcioniše, ali uz samu pomisao Teodosića sa 'Bugijem' i 'Obrvom' dobija se napadački neverovatno dobra ekipa.

Organizator Džru Holidej mogao bi da napusti ekipu, pa bi tu odlično uskočio Teodosić kao prvi plejmejker.

Dolaskom igrača CSKA u Pelikane, Nju Orleans bi svakako postao najzanimljivija ekipa za gledanje, ne samo ovdašnjoj populaciji, već i široj javnosti, zbog enormnog napadačkog potencijala ova tri igrača.

Kao što smo ranije napisali, na listi nema Denvera, gde bi velika većina srpske populacije želela da vidi Teodosića zbog saradnje sa Nikolom Jokićem.

Za usluge kapitena Srbije možda bude bio zainteresovam i generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac, pošto je vrlo verovatno da ćemo od sledeće godine dresu Kingsa gledati Bogdana Bogdanovića.

Do konačne odluke Teodosića i Bogdanovića moraćemo da sačekamo do leta, kada kreće košarkaški prelazni rok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: