D. Grin – ključni začin specijaliteta iz Ouklenda

Krilni centar Golden Stejta Drejmond Grin uspeo je nešto što je pošlo za rukom samo još dvojici igrača u prethodnih 40 godina:

Izvor: SO

Subota, 12.12.2015.

14:41

Default images
Getty Images

To je da ima bar 20 poena, 10 skokova i po 5 asistencija, ukradenih lopti i blokada – Grin je Seltiksima ubacio 24 poena, uz 11 skokova, 8 asistencija i baš po 5 asistencija i ukradenih lopti.

Pre njega to je pošlo za rukom Hakimu Olajdžuvonu i Deriku Kolmenu.

“Nikada nisam bio deo tog kluba“, kratko je uz osmeh rekao Grin, a nadovezao se vršilac dužnosti trenera Luk Volton:

“On radi sve za nas na terenu“. Grin je visok 201 cm, igra na poziciji četiri i jedan je od ključnih sastojaka ’smol-bol’ košarke Voriorsa.

“On radi sve one detalje koji su potrebni za pobedu, ali istovremeno je vrlo vešt – koliko ima igrača građenih poput njega koji mogu da čuvaju centre i da imaju mentalitet plejmejkera. Često počne priča ko je sledeći Drejmond Grin... Nemoguće je naći momka poput njega, on je pobednik“, rekao je njegov saigrač Šon Livingston.

U petak su Voriorsi igrali bez povređenih Barnsa i Tompsona, ali su posle dva produžetka ipak dobili Seltikse i zabeležili 24. pobedu.

“Znao sam da ću u napadu morati da budem malo agresivniji i da donekle pokrijem tu rupu nastalu Klejovim odsustvom“, rekao je 25-godišnji Grin i dodao:

“Mi nikada nismo uzdrmani, samo nastavljamo da se borimo i verujemo uz sebe, verujemo jedni drugima. To nije ništa novo, već samo ono što nas je i učinilo ovakvim timom. Nikada ne osećamo kao da ćemo izgubiti meč“.

Grin ove sezone prosečno beleži 13,5 poena, 8,6 skokova, 7,1 asistenciju, 1,5 rampu i 1,2 ukradene lopte.

“On je prokleto blizu tripl-dabla svako veče“, zaključio je Livingston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: