Batler opisao revolveraški obračun iz 2009.

NBA veteran Karon Batler opisao je detaljno revolveraški "obračun" Gilberta Arinasa i Džavarisa Kritentona iz 2009. godine.

Izvor: AK

Četvrtak, 08.10.2015.

15:51

Default images
foto: Getty images

Incident se dogodio u svlačionici Vašington Vizardsa u decembru, kada su se prva zvezda tima Arinas i Kritenton sukobili.

Batler je otkrio da je danima trajala tenzija između njih dvojice, dok nije dostigla vrhunac na jednom treningu.

"Gilbert je stajao izspred svoj dva ormarića, koje je prethodno koristio Majkl Džordan, sa četiri pištolja izložena na njima. Džavaris je bio ispred njegovog ormarića, okrenut leđima Arinasu.

"Hej, ku**** sine, izaberi jedan", rekao je Gilbert Džavarisu pokazujući na oružje, "Upucaću te pi*** jednim od njih".

"Ne, ne moraš me upucati jednim od njih", rekao je Džavaris, okrenuvši se polako kao u revolveraškom obračunu na Divljem zapadu, "Imam jedan upravo ovde".

Izvadio je svoj pištolj, već napunjen, repetirao ga i uperio u Gilberta",
opisao je Batler.
foto: Getty images
"Ostali igrači koji su lagano dolazili, šalili se i smejali su se odjednom ukočili, iskočile su im oči. Trebalo je samo nekoliko sekundi da shvate da nije u pitanju šala, već potpuno drugačiji tip sukoba.

Pogledali su se međusobno i onda pobegli, a poslednji je zaključao vrata za sobom. Nisam paničio jer sam prošao kroz gore, čuo sam pocnjeve više puta nego što mogu da izbrojim, a i video sam ih mnogo. Ovo bi bio još samo jedan običan dan na jugu.

Obratio sam se mirno Džavarisu, podsetivši ga da će njegova cela karijere, da ne pominjem možda i život, biti gotovi ako povuče obarač.

Okrenuo sam se ka Gilbertu, on je bio tih dok se polako pomerao. Džavaris je lagano spustio pištolj",
završio je priču Batler.

Obojica su suspendovana do kraja sezone 2009/2010, Arinas je sredinom sledeće trejdovan u Orlando Medžik, dok Kritenton više nije zaigrao u NBA ligi.

On se dve godine kasnije izjasnio krivim za ubistvo bez predumišljaja jedne žene u Atlanti, za šta je osuđen na 23 godine zatvora.

Arinas je u pomenutu sezonu ušao sa ugovorom od 111 miliona dolara na šest godina, odbivši maksimalni od 124 kako bi Vizardsi mogli da dovedu pojačanje, a završio ju je sa prosekom od 22,6 poena uz 7,2 asistencija.

Nikad više nije dostigao taj nivo igre, tokom nastupa za Orlando i Memfis, pre selidbe u Kinu 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

18 h

Podeli: