Džejms tripl-dablom do 'brejka' za 1-1

Zahvaljujući sjajnom Lebronu Džejmsu košarkaši Klivlend Kavalirsa napravili su „brejk“ i izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji NBA lige protiv Golden Stejta.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 08.06.2015.

08:28

Default images
Beta/AP Photo/Eric Risberg

Klivlend je u Ouklandu posle produžetka savladao Voriorse rezultatom 95:93, a Džejms je meč završio sa tripl-dabl učinkom od 39 poena (11-35 iz igre), 16 skokova i 11 asistencija.

Serija se sada seli u Klivlend gde je u sredu na programu treći susret.

I drugi meč u finalu najjače košarkaške lige sveta završen je posle produžetka, a ovoga puta, za razliku od prvog meča, u dodatnih pet minuta bolje su se snašli gosti, iako su lišeni pomoći Kevina Lava i Kajrija Irvinga.

Utakmica je tokom čitavog toga bila izjednačena, ali je Golden Stejt morao da se spasava, pa je Stef Kari osam sekundi pre kraja položio za konačnih 87:87 u regularnom delu. Otišlo se u produžetak gde je Klivlend vezao pet poena (trojka Šamperta i bacanja Lebrona), ali se domaćin vratio i 30 sekundi pre kraja imao pola koša prednosti – 93:92. Međutim, Delavedova je bio siguran sa linije penala, da bi najbolji igrač današnjice novim bacanjima potvrdio trijumf Klivlenda. Zanimljivo da je ovo njihova prva pobeda u istoriji u borbi za prsten, igrali su 2007. u finalu, ali su tada neiskusnog Džejmsa i njegov tim počistili Sparsi.
Beta/John G. Mabanglo/EPA Pool via AP
’Kralj’ je već opisanim učinkom još jednom naveo javnost na poređenje sa Majklom Džordanom, pošto je praktično sam nosio svoju ekipu. Osim njega, jedini dvocifreni u ekipi Kavalirsa bili su Timofej Mozgov sa 17 poena i 11 uhvaćenih lopti, i Džej-Ar Smit koji je dodao 13.

„Pokušao sam da dam sve svojim saigračima, a oni su uradili sjajan posao uzvraćajući mi. Ovo je bila kompletna timska igra. Velika je stvar izjednačiti u seriji i vratiti se u istu poziciju u kojoj smo bili pre tri dana“, rekao je Džejms.

Stef Kari, najveća zvezda ekipe iz ’Orakl arene’, potpuno je podbacio, pa je meč završio sa 19 poena, uz očajan šut – 5-23 iz igre, 2-15 za tri poena. MVP regularnog dela sezone imao je 6 skokova i 5 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti.

„Znao bih da su šutevi koje obično pogađam loši čim bih ispustio loptu, to se obično ne dešava. Mehanički, ne znam koje je objašnjenje – jednostavno nisam imao ritam i nisam uspeo da ga nađem čitav meč“, rekao je Kari.

Jedini raspoloženi u timu Golden Stejta bio je Klej Tompson sa 34 poena, ali ih je loš šut iz igre (samo 39,8%) koštao boljeg rezultata.

„Ovo je finale, teško je – ’izmišljeno’ je da bude teško. Imali smo tešku noć i sada moramo da nastavimo dalje. Morate učiti iz poraza i biti bolji, i to je ono što ćemo mi uraditi“, istakao je trener Voriorsa Stiv Ker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: