Timi, Toni i Manu 3. svih vremena

Veterani San Antonio Sparsa Tim Dankan (37), Toni Parker (31) i Manu Đinobili (36) postali su treći najbolji trio NBA lige svih vremena.

Izvor: NA

Utorak, 03.12.2013.

17:42

Default images

Ono su trijumfom nad Atlanta Hoksima 102:100 u ponedeljak veče stigli do 469. zajedničke pobede sa "mamuzama" u regularnom delu sezone.

Prestigli su trio Seltiks Bila Rasela, Kej Si Džonsa i Sema Džonsa, a ispred su još trio LA Lejkersa -–Karim Abdul-Džabar, Medžik Džonson i Majkl Kuper sa 490 pobeda, te legendarna trojka Seltiksa – Leri Bird, Kevin MekHejl i Robert Pariš sa 540.

Sparsi su sjajno otvorili sezonu (15-3) i nagrada je stigla u vidu priznanja legendarnim košarkašima. U svojim NBA karijerama, Tim, Manu i Toni nisu nastupali ni za jedan drugi tim osim San Antonija.

Dankan je član ekipe od 1997, Parker od 2001, a Đinobili od 2002. godine. "Timi" Dankan, zajedno sa trenerom Gregom Popovičem, osvojio je četiri prstena sa Sprasima, a Parker i Đinobili po tri.

Do kraja regularnog dela sezone, Sparsima je ostalo da odigraju 64 utakmice, a za rušenje rekorda Birda, MekHejla i Pariša, sjajnom triu su potrebne 62 pobede.

Ukoliko ih zaobiđu povrede, izvesno je da ćemo sledeće sezone skoro sigurno imati tri aktivna igrača na prvom mestu večne liste.

Protekle noći Tim Dankan je na utakmici sa Atlantom već oborio jedan Perišev rekord, postao je najstariji igrač koji je na jednom meču ubacio najmanje 20 poena uz 20 skokova, a košem u poslednjoj sekundi doneo je svom timu 15. pobedu u sezoni.

Budući član Kuće slavnih, krajem četvrte decenije igra sjajno, a prosečno beleži 13,1 poena, 8,1 skokova i 2,9 asistencija po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: