Brajant: Džons kriv za povredu

Poraz Lejkersa u Atlanti prošao je u senci povrede Kobija Brajanta, koji je četiri sekunde pre kraja iskrenuo zglob leve noge prilikom šuta za izjednačenje.

Izvor: AK

Četvrtak, 14.03.2013.

15:08

Default images

Spekuliše se o dužoj pauzi Kobija, koji je kritikovao igrača Hoksa Danteja Džonsa zbog načina na koji je igrao odbranu, te istakao da sudije moraju štititi šutere.

"Ne može se dogoditi da budem u vazduhu, a da neko ispod mene postavi nogu. To je mnogo, mnogo opasna igra", rekao je Brajant, koji je šutirao 11/33, postigavši 31 poen (28 u drugom poluvremenu).

"Možeš ulaziti u šut, ali se ne smeš kretati ispod šutera. Ja sam uvek oprezan u vezi sa tim. Kada branim koš, pazim da moje noge ne budu ispod igrača. To je veoma, veoma opasna igra. Posebno prilikom fejd-aveja. Ne postoji nijedan dobar razlog da budem blizu njegovih stopala", rekao je Brajant, koji je na kraju intervjua čak pomenuo i osvetu.

"Ne mogu da izbacim iz glave činjenicu da ću morati da čekam godinu dana da se osvetim", istakao je ljuti Brajant, koji je o odbrani Džonsa pisao i na Tviteru, na šta je reagovao igrač Atlante.

"Snimak ne laže. Zglob mu se iskrenuo nakon što je nogom udario u parket i izgubio ravnotežu. Nikad ne bih povredio igrača. Kada noga dotakne odbrambenog igrača, to je faul u napadu. NBA je promenila to pravilo pre dve godine. Dosta više! Veoma poštujem Kobija Brajanta, nikada ga ne bih namerno povredio. Samo sam želeo da zaustavim njegov fejd-avej, to je sve", napisao je Džons na Tviteru.



Dva košarkaša već imaju istoriju sukoba sa parketa, 2009. godine Džons je kao igrač Denver Nagetsa u finalu Zapadne konferencije namerno sapleo Brajanta.

"Nisam ponosan na ono što se dogodilo 2009. godine, ali to je bila plej-of serija, a u igri je bilo finale", rekao je Džons koji je bio najzaslužniji za loš šut Brajanta u sredu veče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: