Karadžić napustio Zvezdu

Izvor: B92

Petak, 18.04.2008.

18:45

Default images

Stevan Karadžić od petka popodne više nije trener Košarkaškog kluba Crvena zvezda, saznaje B92. Karadžić je podneo ostavku nezadovoljan situacijom u klubu, istakavši da su glavni problem bile nerednovne plate, iako su ih pojedini igrači dobijali na vreme, što je, kada se pročulo, pokvarilo atmosferu u timu. Ekipu će na subotnjem "večitom derbiju" voditi pomoćni trener Milan Škobalj.

Karadžić je u izjavi za agenciju Beta rekao da je napustio Mali Kalemegdan jer nije mogao da garantuje za rezultate ekipe u uslovima koje je imao i dodao da ne želi da učestvuje "u obmanjivanju javnosti" i da ostane na putu koji, kako je rekao, "vodi Zvezdu u propast".

"Nekoliko je razloga što sam odlučio da odem. Prvi je svakako to što većini igrača nisu izmirena dugovanja, što i nije toliki problem, koliko je problem što tako nije bilo prema svima. Pre par dana se saznalo da nekoliko igrača redovno dobija novac i to je mnogo pokvarilo atmosferu u ekipi", kazao je Karadžić i dodao da se nije složio ni sa odlukom kluba da na derbi sa Partizanom dozvoli ulazak samo ljudima sa pretplatnim kartama.

"Pre neki dan je bio derbi sa 20 i nešto hiljada ljudi pa nije bilo problema. Nadao sam se da ćemo uz punu halu i veliku inspiraciju napraviti iznenađenje, što bi nam dalo ogroman podstrek za nastavak sezone".

Reagujući na Karadžićev potez, generalni menadžer Crvene zvezde Igor Žeželj rekao je da je iznenađen takvom odlukom. Karadžić je napravio nesportski čin, smatra Žeželj i obrazloženje koje je dosadašnji trener Crvene zvezde izneo u medijima nazvao alibijem.

Zvezda: Hrabrije je ostati i boriti se

"Odluka Karadžića da u ovom trenutku i na ovakav način napusti klub, bez pozdrava sa igračima je prilično nesportski i neuobičajen čin, a razloge koje smo do sada čuli u medijima smatram alibijem. Karadžić je imao maksimalnu podršku kluba. Svi znaju da pare u Zvezdi nisu redovne. Nisu bile redovne ni u prethodnih 5 godina, pa nisu ni sada, ali smatram da je hrabrije ostati i boriti se", rekao je Žeželj i najavio da bi Karadžićev naslednik trebalo da bude poznat u narednih nekoliko dana, posle konsultacija u klubu.

Sa druge strane, Karadžić je kao jedan od razloga za odlazak naveo i lošu komunikaciju sa rukovodstvom Zvezde:

"Cele sezone imam lošu komunikaciju sa generalnim menadžerom (Igorom Žeželjom). Nismo ugovorili zacrtano da dovedemo centra, a morali smo da pustimo Branka Jorovića zbog novca. Veliki je problem za dovođenje pojačanja to što je Zvezda ostajala dužna igračima koji su napuštali klub. Isplaćene su nam tri plate, a četvrta je bila od prodaje Mišanovića".

Nekadašnji bek "crveno-belih" otišao je tako posle skoro 20 godina iz kluba u kome se proslavio.

"U Zvezdi sam 18 godina - devet kao igrač i devet kao trener. Stvarno ne želim da učestvujem u obmani javnosti, da se pravimo da je sve u redu kad nije. Neću da budem deo toga, neću da budem na putu koji vodi Zvezdu u propast", rekao je dosadašnji trener Crvene zvezde.

Karadžić je na čelo stručnog štaba Crvene zvezde došao pre godinu dana, kada je zamenio Dragana Šakotu.

Već godinama prvi kandidat pri smenema na klupi Zvezde, Vlada Đurović, izjavio je za B92 da nije obavešten o ostavci Karadžića i da je na putu za Valjevo, gde bi trebalo da dogovori detalje duže saradnje sa ekipom Metalca, sa kojom sarađuje već neko vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: