3 godine zbog silovanja košarkašice

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 07.02.2008.

12:22

Default images

Ugostitelj Joso Mraović iz Gospića osudjen je na tri godine zatvora zbog silovanja američke košarkašice Ilajše Džeret, odlučilo je sudsko veće županijskog suda u Rijeci na čelu sa sudijom Đurđom Jovanić.

Iako se izricanje presude Mraoviću očekivalo još 29. januara, presuda je odložena jer je prihvaćen dokazni predlog za dostavljanje dokumentacije vezane za davanje iskaza Džeretove gospićkoj policiji.

Mraovića terete da je 13. aprila 2005. godine, posle ručka u njegovom hotelu, ušao u sobu Džeretove s namerom da je seksualni iskoristi.

On je pokušao da je odvuče prema krevetu gde joj je, držeći je rukom oko struka, nasilno prodro prstom u analni otvor, što se smatra radnjom identičnom silovanju, konstatovala je sudija Jovanić. Košarkašica ga je nakon toga izgurala iz sobe.

Na prvom sudjenju, u Gospiću, sudija Branko Milanović, poznat po brojnim skandaloznim presudama, bio je mišljenja da je to što je Mraović učinio Džaretovoj predstavlja "radnju identičnu rukovanju", pa ga je oslobodio.

Tu presudu poništio je hrvatski Vrhovni sud i zbog brojnih nepravilnosti u istrazi i sudjenju koji su vodjeni u Gospiću ceo slučaj prebacio u Rijeku.

Mraović se sve vreme sudjenje verbalno obračunavao s novinarima, nazivajući ih psima i izdajnicima domovine, koji su "oterali generale u Hag" i "mrze sve što je hrvatsko". Predstavnicima medija poručivao je da nadju sebi "drugu domovinu", a znao im je bacati oglodane kosti ili, čak, lajati na njih.

Nakon čitanja presude, ugostitelj Mraović je izjavio da je ona doneta pod pritiskom medija i političara, koje medjutim nije imenovao, kao i da je američka košarkašica sve izmislila, jer je želela otići iz Gospića i napustiti tamošnji košarkaški klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: