Ivković: Glavni cilj - OI u Londonu

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2008.

09:44

Default images

Dušan Ivković od četvrtka je i zvanično novi trener košarkaške reprezentacije Srbije. Iako ovoga puta rad počinje praktično od nule, obećao je da više neće biti otkaza igrača i da će na Olimpijskim igrama u Londonu za četiri godine naš tim konkurisati za visok plasman. Dogovor je načelno sklopljen još sredinom decembra, ali su u međuvremenu otklonjene sve pravne prepreke. Proslavljeni košarkaški stručnjak biće prvi trener reprezentacije, a pored toga će koordinarati i rad mlađih selekcija.

"Drugi put sam na ovom mestu, iako mi je radni princip da ne radim dva puta isti posao. Imam dovoljno energije i emocija da ga radim. Očekujem snažno naglašen timski rad, i verujem da će nam to doneti uspeh", rekao je Ivković.

Ivković se osvrnuo i na činjenicu da će Srbija propustiti OI u Pekingu.

"U olimpijskoj godini osećamo setu i tugu zbog toga što nismo uspeli da se kvalifikujemo na Igre u Pekingu, ali to moramo prevazići. Sada svu snagu i energiju usmeravamo ka Londonu 2012, gde želimo da zauzmemo mesto koje nam pripada. Naravno, prvi korak biće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj".
Foto: Fonet
"Neće biti lako, jer moramo da prođemo kvalifikacije za EP u Poljskoj, da tamo izborimo SP u Istanbulu 2010, da nastupimo na EP u Litvaniji 2011, gde ćemo obezbediti nastup na krajnjem cilju - OI u Londonu 2012. godine, a u isto vreme da oformimo tim, koji će svoj vrhunac dostiću upravo u Londonu."

"Tokom kvalifikacija nastojaćemo da oformimo i tim, ali i najkvalitetniji stručni štab, s tim što ću taj tim voditi ja i preuzeti najveću odgovornost. Imamo mnogo trenera koji su iz meni nepoznatih razloga ogorčeni na Savez, ali ćemo pokušati da angažujemo najboljeg. Bio bih najsrećniji da iza mene, posle Londona, ostane Željko Obradović, a još veći uspeh bio bi da to bude neko mlađi. Pokušaću da sprovedem smenu generacija, koju niko nije smeo da u potpunosti ispuni. To je najteži posao u sportu."

Predsednik Košarkaškog saveza Dragan Kapičić smatra da će povratak Ivkovića označiti i "promociju autoriteta" košarkaške organizacije, kao i potpuno novi koncept rada, pristup obavezama i odnos prema državnom dresu.

Ivković još nije izabrao saradnike u stručnom štabu, ali je najavio da će svi kvalitetni stručnjaci biti pozvani i da očekuje da svi daju svoj u vraćanju poverenja u Savez i stvaranju "kulta reprezenatcije".

Ivković je selekcije SFRJ i SRJ vodio u vreme najvećih uspeha, i osvojio svetsku i tri evropske titule, kao i olimpijsko srebro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: