Juniori Srbije bolji i od Francuske

Izvor: IL

Utorak, 17.07.2007.

19:50

Default images

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Novom Sadu. Posle Brazila, "plavi" su bili bolji i od Francuske, rezultatom 79:62 (15:14, 19:21, 17:16, 28:11). Najefikasniji igrač na meču bio je Marko Kešelj sa 18 poena, Milan Mačvan je ubacio 16 poena, uz 6 skokova, dok je Boban Marjanović ostvario dabl-dabl učinak, sa 15 poena i 10 skokova. Mladen Jeremić je odigrao samo drugih 20 minuta i briljirao sa 10 poena, 2 skoka i 4 asistencija.

Utakmica je rešena tek u poslednjoj četvrtini, kada je niska postava Srbije "slomila" protivnika serijom pogodaka za tri poena Dušana Katnića, Mladena Jeremića, Marka Kešelja i Milana Mačvana.

Publika u velikoj sali "Spensa" gledala je u prve tri četvrtine neizvesnu utakmicu. Srbija je na početku stvorila sedam poena "viška", ali su Francuzi preko Aleksisa Ažinke i Benoa Manižana preokrenuli rezultat i u trećoj četvrtini imali i pet poena prednosti.

Selektor Srbije Miroslav Nikolić ocenio je posle meča da je posao njegove ekipe, koja je od ranije već opterećena povredama najboljih igrača, dodatno otežala povreda centra Miroslava Raduljice.

"Smogli smo snage da odigramo najbolje kada je bilo najteže. Čestitam igračima, pobediti prvaka Evrope i najbolju ekipu ovde znači sigurno osvajanje medalje. Voleo bih da se sa Francuzima sretnemo i u borbi za neku od medalja", kazao je Nikolić.

Francuski selektor Rišar Bilan čestitao je Srbiji pobedu, ocenivši da je dobra odbrana dovela domaćina do trijumfa.

"Mi smo imali 24 izgubljene lopte i to je odlučilo meč. Moraćemo da izvučemo pouke iz ovog poraza", kazao je Bilan.

U sredu Srbija igra sa Litvanijom od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: