Ana Ivanović: "Godina sazrevanja"

Ana Ivanović iza sebe ima godinu koja joj je donela pomešane emocije. Ostvarila je najveće uspehe u karijeri, titulu na Rolan Garosu i prvo mesto WTA liste, ali je lošom formom tokom leta pala na peto mesto. Uprkos porazima u drugoj polovini godine Ana je ocenila 2008. kao veoma uspešnu.

Izvor: B92

Sreda, 31.12.2008.

15:04

Default images

"U odnosu na prošlu godinu očekujem da ću u sledećoj biti mnogo zrelija. Godina iza mene mi je donela mnogo iskustva, kako pozitivnog, tako i negativnog, ali to je normalno. Osvojen gren slem i broj 1 na svetu je nešto što nikada neću zaboraviti. Sve to će mi dati snagu da nastavim da radim naporno i da u narednoj godini možda i ponovim te uspehe".

Na početku 2009. godine Srbiju očekuje pravi spektakl – Federejšn kup meč naše selekcije sa Japanom pred beogradskom publikom. Duel zakazan za 7. i 8. februar biće prva prilika da domaća publika pozdravi dve velike šampionke.

"Veoma sam uzbuđena zbog toga jer ćemo prvi put zaigrati u Beogradu. Malo sam i nervozna, jer odavno nisam igrala pred domaćom publikom. Ipak, mislim da imamo velike šanse, atmosfera će biti odlična i radujem se tim mečevima".
Beta/AP
Duel sa Japanom biće odličan uvod za sjajnu tenisku sezonu u našem glavnom gradu, čija kruna će biti ATP turnir na obali Dunava. Porodica Ane Ivanović pokrenula je inicijativu da Beograd dobije i jedan WTA turnir, što u 2009. nije moguće, ali bi već godinu dana kasnije šanse bile sasvim realne.

"Bilo bi mi veliko zadodovljstvo da se to ostvari. Ima dosta pravila koje je propisala WTA i koje moramo da ispoštujemo, što se organizacije turnira tiče. Za sada je sve to u rukama mog menadžmenta i mojih roditelja, ali dajem sve od sebe da se to ostvari. Mislim da Beograd zaslužuje jedan takav turnir".

Niz uspeha srpskih tenisera učinio je da tenis postane jedan od najpopularnijih sportova u ovoj zemlji, a ako je suditi po posetama veb stranici B92, popularniji je čak i od košarke. Ivanovićeva je veoma zadovoljna zbog toga.

"Svaki put kada dođem u Beograd i Srbiju vidim velike promene. Vidim decu koja nose rekete, idu na treninge i veoma mi je drago da vidim da je tenis veoma popularan. Nije bitno da li je u pitanju tenis, košarka ili fudbal, važno je da su deca aktivna, da se bave sportom i veoma mi je drago da vidim da možemo da ih motivišemo na takav način".
Beta/AP
Početak karijere svakog vrhunskog tenisera izuzetno je težak, jer od ranog detinjstva oni ceo život moraju da podrede treningu. Uprkos tome, Ivanovićeva kaže da su pobede kakvu je ona ostvarila na pariskom gren slemu prava satisfakcija.

"Zaista ima teških momenata u svakoj karijeri i toliko suza prolivenih i svega, ali ti momenti kada osvojiš turnir ili kada ostvariš nešto što si sebi zacrtao su vredni svog tog truda".

Ana Ivanović izuzetno je popularna među ljubiteljima sporta, i svaki detalj njenog privatnog života prate svetski mediji. Tokom jeseni veliki publicitet dobila je njena veza sa špoanskim teniserom Fernandom Verdaskom. Uprkos tome, kada su u pitanju zbivanja na terenu, Ana je patriotski usmerena.

"Za koga navijam na ATP turu? Mislim da su Srbi uvek na prvom mestu i uvek imam dosta dobrih prijatelja".

Sezona za Anu Ivanović počinje već sledeće nedelje u Brizbejnu, na turniru koji prenosi TV B92. Već krajem januara ona će na Otvorenom prvenstvu Australije pokušati da nadmaši rezultat iz 2008, kada je izgubila finale od Marije Šarapove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: