Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.06.2017.

16:43

Rikardinjo – Zvezdin Brazilac stigao u Beograd

Crvena zvezda nastavlja da sklapa tim za predstojeće kvalifikacije za Ligu Evrope, ali i borbu za povratak šampionske krune na Marakanu.

Izvor:

Autor:

Rikardinjo – Zvezdin Brazilac stigao u Beograd
Getty Images

Većim delom zbog gubitka oba trofeja, ali i realnim nemanjem previše vremena zbog ranog starta evro-kvalifikacija, koje su na programu već krajem meseca, čelnici viceprvaka Srbije doveli su već tri pojačanja.

Posle univerzalca kruševačkog Napretka Marka Gobeljića, odnosno povratnika Filipa Stojkovića, poslednje pojačanje crveno-belih jeste Rikardo Kalvakante Mendeš – Rikardinjo.

Dvadesetsedmogodišnji brazilski ofanzivni vezista stigao je u Beograd na preglede, a ukoliko sve prođe po planu trebalo bi da potpiše dvogodišnji ugovor, uz godišnja primanja od oko 350.000 evra.

Momak iz Sao Paula ponikao je u lokalnom Santo Andreu, odakle je posle otišao u Mogi Mirim, pre nego što se sa dvadeset i jednom godinom preselio u Poljsku.

Tamo je nastupao najpre sa Vislu iz Ploka, pa Lehiju iz Gdanjska i za dve sezone sakupio 63 nastupa, 22 pogotka i osam asistencija.

Dobre partije preporučile su ga Šerifu iz Tiraspolja, dok je u Moldaviji za tri sezone – izuzimajući onu na pozajmici u Al-Šarjanu – imao još bolji učinak – 114 utakmica, 51 gol, 22 asistencije. U godini za nama predvodio je tim do duple krune sa 15 pogodaka i 14 uspešnih proigravanja, na 27 susreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu