Fudbal 97

Utorak, 13.06.2017.

16:43

Rikardinjo – Zvezdin Brazilac stigao u Beograd

Crvena zvezda nastavlja da sklapa tim za predstojeće kvalifikacije za Ligu Evrope, ali i borbu za povratak šampionske krune na Marakanu.

Rikardinjo – Zvezdin Brazilac stigao u Beograd IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

ArtuDitu

pre 6 godina

@ General

Sve sto ste napisali je tacno. Ali, u teoriji. Cinjenice su potpuno drugacije. Zvezda ne ucestvuje u evropskim klupskim takmicenjima. Sto znaci da novca od igranja u Evropi nema. Dve Lige Uefa, a i to je vec davna proslost, jedini su Zvezdin rezultat u Evropi. Pre i posle toga, nista.
Sta je Zvezdi falilo kada su u prvom timu bili Basta Lukovic, Milovanovic i Jankovic? Sve Zvezdina deca. Zvezda odavno ne dovodi kvalitetne strance. Neki od njih budu solidni u damacem prvenstvu ali u Evropi ne donose nikakvu prevagu. Znaci, od kvaliteta nema nista. Iz omladinske skole u prvom timu cesto ne zavrsavaju deca koja su dobri fudbaleri jer nemaju odgovarajuceg menadzera. U Srpskom fudbalu vazi pravilo da dvojica, trojica menadzera obezbedjuju mesto u Zvezdi ili Partizanu bez obzira na kvalitet. I tu je kljuc problema.
Onog momenta kada Zvezda prestane da bude poligon za razne kombinacije moci ce da se govori o nekoj dugorocnoj strategiji a potom i o rezultatima. Do tada poluigraci bice preplacivani, navijaci zamajavani pricom o Evropi i domacoj tituli, dok ce grupica ljudi trljati ruke a Zvezda tonuti sve dublje.

General

pre 6 godina

@ ArtuDitu

Slazem se da su stihijski dovodjeni igraci bez imalo fudbalskog znanja. Ipak od svih koje su nabrojao od nase dece kvalitet za ozbiljnu Zvezdu su pokazali samo Djurdjevic i donekle Ozegovic. Djurdjevic je, za sada, uspeo samo u Srbiji. Kljucno je da za Zvezdu trebaju da igraju oni koji su dobri fudbaleri bez obzira na godine i drzavljanstvo. Samo igranje u evropskim takmicenjima i sportski uspesi ce doneti novac. Sastaviti tim od dece pa ih jednog po jednog prodavati na svakih 6 meseci je put u propast. I ne manje vazno, sta mislis koliko je kod nas ekstra talenata da ih tako izbacujes kao na traci? To ne moze ni Barselona, a ne mi. Ulazak u LS donosi oko 15 miliona evra, plus ostali prihodi. Za tako nesto bi morao da stvoris 3-4 Grujica svake godine. Fokus mora da bude na kvalitetu!

Bojan

pre 6 godina

Ponadao sam se da je dobar igrac, ali ako pogledate snimak, pa Boze ako su mu to najbolji potezi, i to u Moldaviji, sta da ocekujemo ovde??
Tamo bi i ja mogao tako da igram, izbudari dugu loptu i to je to za Moldaviju.. Pionirski fudbal.. Mislim da ce biti jos jedan Mouche koji ce da nas kosta suvog zlata!!

Dejan CZ

pre 6 godina

Zvezdin sunovrat je krenuo od kad je Grujic otisao iz kluba...Nije nadjena adekvatna zamena...igra se raspala,dve krstene akcije nije u stanju niko da poveze,doci u priliku za gol postala je nemoguca misija...Uzete su pare ali je cena debelo placena.

Zvezdaš

pre 6 godina

Možda je i dobar ali kad igrače još uvek dovodi Terzić u ništa ne verujem.Biće isto kao i prethodne godine.Samo nagomilavaju igrače i zadužuju klub.

lol

pre 6 godina

A u kom je timu igrao onaj Le Tellec ili kako se vec pise?
(neko_treci, 13. jun 2017)

Avr, Ren, Borusija Dortmund, Hoverla, Mordovija, mlada reprezentacija Francuske (sve selekcije)

Ima najjaci CV u ligi. :)
(lol, 13. jun 2017 21:55)

Nema, jer ako gledaš igre koje je neko pružio u inostranstvu onda je to definitivno Saša Ilić koji je Galatasaraju doneo titulu a igrao još u Selti i Salcburgu a ako gledaš veličine klubova u kojima je neko nastupao onda je to Dejan Meleg koji je nastupao za Ajaks koji je trofejniji od Borusije.
(Shearer, 13. jun 2017 22:23)

Ajde da zanemarimo to Galatasaraj protiv Borusije, ali Le Talek je igrao za Zvezdu, a Sasa Ilic za Partizan, to je vec ogromna razlika u korist Francuza. ;) Meleg je igrao samo za mladi tim Ajaksa (Jong Ajax), dok je na primer Donald igrao za prvi tim (8 utakmica, 1 gol) i plus mladu reprezentaciju Holandije.

ArtuDitu

pre 6 godina

@ General
Ne znam, zbog cega se zakljucuje da bi prvih 11 moralo da cine Zvezdina deca? A od sezone 14/15 kada je pocelo besomucno dovodjenje igraca, koji nista nisu pokazali, bar pet klinaca iz Zvezdine skole do danas moglo je da bude u prvom timu. Ali, da postoji strategija tako nesto bi bilo moguce. Da objasnim to drugacije. Drazic iz Vozdovca koji je "sakrio" loptu Frimpongu i postigao gol je iz Zvezdine skole. Ozegovic koji je postigao gol za Cukaricki na Marakani takodje je prosao omladinsku skolu Zvezde. I tih klinica je puna Super liga. A evo jos drasticnijeg primera. Miletic, Djurickovic, Jevtovic, Kljajic i Djurdjevic koji su u prvom timu Partizana takodje su Zvezdina deca. Za njih u Zvezdi nije bilo mesta ali jeste u Partizanu.
Klub koji ima ogromne dugove mora da se oslanja na svoju omladinsku skolu. Jer je to najjeftinije i moze da donese odlicnu zaradu. Finansijska konsolidacija i vrhunski rezultati ne idu ruku pod ruku. Mogu da se dogode ali nisu obavezni ako je prioritet da se klub finansijski stabilizuje. Najgore je kada se za tri godine dovede preko 60 igraca, rezultati izostanu a finansijska situacija bude bolja samo u izjavama celnika kluba. A od svega toga je gore sto se ta politika dovodjenja poluigraca i dalje nastavlja.

Predrag

pre 6 godina

Ovakav video moze da se napravi za svakog igraca, jer su izmontirani samo najbolji potezi iz svih utakmica. Ovakav video sluzi samo menadzerima koji prave ponudu za prodaju igraca. Tek cemo da vidimo kako ce da se pokaze na prvim utakmicama. Samo da ne bude kao Ruiz. Medjutim za Zvezdu je opet ista prica. Pravi novi tim dve nedelje pred pocetak kvalifikacija. "Goji prase uoci Bozica". Kako da se onda nadamo izlasku u Ligu Evrope?

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Daj bre pa na sta ovo lici? Kakvih bre 15 golova i asistencija? Jel pogledao neko video ovog igraca? Ako su mu to najbolja izdanja onda moze da igra za Javor mozda ili Novi Pazar. Upropastise Srnica. Doveli su Milica koji u ovoj sezoni treba da pokaze sav potencijal. I dalje je Ruiz tu. Tu je i onaj mali Vucicevic koji takodje treba da dobije sansu + neki klinac iz omladinske skole. Ako je Kanga otisao, treba nam jedan srednjak koji ce igrati sa Risticem i jos jedan zadnji vezni. Cini.mi se da na toj poziciji imamo nekog supertalentovanog mladog igraca koga odmah treba ubaciti da igra i da stice iskustvo. Jedan centralni bek, omladinac Romanic centarfor i to je to.

Amaterasu

pre 6 godina

Vidim ovde mnogi nemaju pojma o cemu pricaju, a najvise zabrinjava sto su u pitanju navijaci Zvezde ili se barem tako predstavljaju. Videli Zvezda dovela igraca, mozes misliti jos i stranca, sram ih bilo, kako se usudjuju da dovedu pojacanje, a rekli su da ce forsirati svoje igrace iz omladinskog pogona.... Da li vi uopste imate predstavu sta znaci dati sansu igracima iz svoje skole? Pa ne moze klub sve odjednom sada da ih prekomanduje u prvi tim, ispali bi iz lige. Ideja je da se najtelentovanijim igracima pruzi sansa, i da se uz njih dovede jos nekoliko adekvatnih pojacanja i tako se napravi tim za novu sezonu, a ne da se gurne 30 omladinaca u prvi tim. To nije davanje sanse svojim igracima. Koji klub u evropi je to ikada uradio? (Ivan, 13. jun 2017 18:52)

Partizan, one sezone kad su igrali Bosancic, braca Marinkovic i kompanija, pojacani kvalitetnim domacim igracima tipa Macan, Radonjic i tako to :D Bila je to mucna sezona za pracenje...

VEČITI DELIJA

pre 6 godina

Ovaj na svakoj drugoj davao gol . Ako tako nastavi i u Zvezdi , neće to biti nimalo loše . Vidjećemo ako zaigra kakav će biti , teren je jedino bitan .

Shearer

pre 6 godina

A u kom je timu igrao onaj Le Tellec ili kako se vec pise?
(neko_treci, 13. jun 2017)

Avr, Ren, Borusija Dortmund, Hoverla, Mordovija, mlada reprezentacija Francuske (sve selekcije)

Ima najjaci CV u ligi. :)
(lol, 13. jun 2017 21:55)

Nema, jer ako gledaš igre koje je neko pružio u inostranstvu onda je to definitivno Saša Ilić koji je Galatasaraju doneo titulu a igrao još u Selti i Salcburgu a ako gledaš veličine klubova u kojima je neko nastupao onda je to Dejan Meleg koji je nastupao za Ajaks koji je trofejniji od Borusije.

Fer

pre 6 godina

Do sada sam mislio da je i Bozovic ucestvovao u dovodjenju onih silnih stranaca i mnogih nasih koji jedva da se uklope. Medjutim, ovo mi govori da odlucuje jedan covek (koga neko stiti) a iz kojih pobuda i s kojim ciljem uopste mi nije jasno. ali, sve ovo je veoma cudno i zbunjujuce! I nikako dobro za nasu Zvezdu.

Alo bratko

pre 6 godina

 To nije davanje sanse svojim igracima. Koji klub u evropi je to ikada uradio?
(Ivan, 13. jun 2017 18:52)

Druze, Zvezda ima vec 8 stranaca pod ugovorima (ne racunajuci bivsu SFRJ). Po novim propozicijama dozvoljeno je imati 4 stranca...

lol

pre 6 godina

A u kom je timu igrao onaj Le Tellec ili kako se vec pise?
(neko_treci, 13. jun 2017)

Avr, Ren, Borusija Dortmund, Hoverla, Mordovija, mlada reprezentacija Francuske (sve selekcije)

Ima najjaci CV u ligi. :)

papiga47

pre 6 godina

eto zvezdo ti budi prva a mi da udjemo u ls pa i da ispadnemo uzecemo lovu postaviti klub u plus konacno pa cemo naredne 3-4 god da vas mlatimo ko sirocice..

General

pre 6 godina

ArtuDitu slazem se da je Zvezda uglavnom dovodila lose igrace. Ipak ne mogu sva Zvezdina deca da igraju u prvih 11. Cak ni u ovakvoj ligi. Takodje, ne slazem se za podrsku koju bi imali. Odnosno, podrska bi bila samo u pocetku, a kada bi vezali tri neresene i dva poraza, kada bi Partizan pobegao 15 bodova a mi bili 4. na tabeli, krenulo bi opste nezadovoljstvo, zvizdanje i prazne tribine. Nemoj da gajis iluzije da bi bilo drugacije. Ovo je Zvezda i njeni navijaci ne znaju za drugo nego za borbu za titulu, bez obzira na krizu. Tako je bilo i kada je Partizan vezao 6 titula, tako je i sada. Zato i jesmo Zvezda, a ne Borac iz Cacka (bez uvrede).

amater

pre 6 godina

Više manje ovako će izgledati ekipa : Kahriman-Rodić-Frimpong-Savić-Stojković(Gobeljić)-Donald-Le Tallek-Rikardinho(Milić)-Kanga-Plavšić(Srnić)-Boaći

Najpoželjniji rivali za 3. Kolo i Play-of : Dinamo Minsk,Helsinki,Astra i Austria Beč.
(Mare, 13. jun 2017 18:27)


Po ovom sastavu koji si postavio u prvu postavu CZ igraće 6 stranaca, a u našem prvenstvu dozvoljeno je 4 stranaca. Ako bi CZ izašla sa ovim timom u našem izgubili bi utakmicu sa 3:0 i oduzeli bi im 3 boda.

ArtuDitu

pre 6 godina

@ Ivan
Sezona 2014/15.
Nenad Gavrić, Daniel Avramovski, Mamadu Mbođ, Damir Kahriman, Aleksandar Katai, Miloš Cvetković, Nikola Antić, Predrag Đorđević, Stefan Đorđević, Đorđe Despotović, Saša Stojanović, Petar Orlandić, Bogdan Planić, Gbolahan Salami, Džošua Parker, Miloš Bosančić,
Aleksandar Luković.
Sezona 2015/16.
Slavoljub Srnić, Srđan Plavšić, Mičel Donald, Bruno Matoš, Uroš Račić, David Babunski, Nemanja Supić, Zoran Rendulić, Ugo Vijeira, Edson Silva, Luis Ibanjez, Idan Vered, Vladimir Jovović, Predrag Sikimić, Damijan le Talek.
Sezona 2016/17.
Milan Pavkov, Stefan Milošević, Abraham Frimpong, Milan Senić, Nenad Milijaš, Adam Mičel, Marko Poletanović, Srđan Vujaklija, Pablo Mouče, Tomas Fibel, Andrija Luković,
Gelor Kanga, Ričmond Boaći, Kalid Aučo, Džon Ruiz, Nemanja Milić, Stefan Ilic, Dušan Anđelković.
Ovo je politika Zvezde u prethodnih nekoliko godina (sezona). Skoro ni jedan od ovih igraca nema nikakav kvalitet. A ni Frankenstajn metodom od svih njih ne mozes sastaviti ni prosecnog fudbalera. Da dodam da niko od ovih igraca nije ni na koji nacin unapredio igru Zvezde. U medjuvremenu petorica Zvezdine dece su zavrsila u prvom timu Partizana jer za njih nije bilo mesta u Zvezdi.
Pravi Zvezdasi bi pre gledali Zvezdinu decu cak iako bi rezultat bio losiji nego preplacene strance koji ne donose nista a Zvezdu guraju u dugove.

djoka

pre 6 godina

Lik je prosečan igrač kavih ima gde hoćeš pa i u našoj ligi ali se ne prezivaju na "injo" pa se masa ne pali. Neko za kog nema mesta u Šerifu iz Tiraspolja nikako ne može biti ničije pojačanje. A što se tiče redovnog igranja Šerifa u LE ako je tri puta redovno onda OK,doduše za Zvezdu i ta tri puta deluju kao naučna fantastika. I izvinjavam se za poređenje Šerifa i Surdulice, ipak je Šerif malo jači, tu su negde u rangu sa Zvezdom, krš kako god okreneš.

Nemanja

pre 6 godina

Dobrodosao u najveci klub u ovom delu Evrope!(djenka sa parkinga, 13. jun 2017 17:04). Ne dolazi u Partizan...
(xxx, 13. jun 2017 18:30)U pravu si,ne dolazi...iz Partizana se odlazi,pitaj Dziloa i Pekovica...

DedaMiloje

pre 6 godina

Dobrodosao u najveci klub u ovom delu Evrope! 
(djenka sa parkinga, 13. jun 2017 17:04). Ne dolazi u Partizan...
(xxx, 13. jun 2017 18:30)

Naravno da ne dolazi, kompleksi malog kluba se leče baš žestoko.

djoka

pre 6 godina

Šerif iz Tiraspolja je klub u rangu Surdulice pa je prema tome i "pojačanje" iz takvog kluba u istom rangu a sve to još više dobija na značaju kad vidimo da taj isti Šerif nije čak ni planirao da produži ugovor sa ovim igračem. To što se ovde ljudi pecaju na milozvučne brazilske nadimke pa mislimo da svaki "injo" zna da igra fudbal to je naš problem.

Ja

pre 6 godina

Pisem iz Kisinjeva. Ljudi, ne znate kakvo smo pojacanje dobili. Lomili se Bordo, Braga i Legija oko njega, ali je prelomilo ono sto mu je Kadu pricao o klubu, gradu i navijacima. Rekao mu je samo istinu, da dolazi u najveci klub u ovom delu Evrope i da su navijaci najbolji na svetu. Rekao mu je i za kintu, da ce kasniti plate, ali da ce ih isplatiti na kraju. Zajedno su gledali i poslednji derbi i Rikardinja je zestoko zabolela sudijska nepravda i cinjenica da je losiji tim pobedio uz pomoc sudija. U pitanju je pravdoljubiv decko, emotivan, dolazi da stvari postavi na svoje mesto.
(No Cadu no football, 13. jun 2017 18:01)
Hvala vam na glasu.
Ajde hahaha e moj panteru

navijac

pre 6 godina

@Zajedno su gledali i poslednji derbi i Rikardinja je zestoko zabolela sudijska nepravda i cinjenica da je losiji tim pobedio uz pomoc sudija. U pitanju je pravdoljubiv decko, emotivan, dolazi da stvari postavi na svoje mesto.
(No Cadu no football, 13. jun 2017 18:01)

Ma pustio suzu ahahaha haha hahahaha

obratiti paznju

pre 6 godina

Kada analitički obradimo ovaj poslovni potez Zvezdinog rukovodstva dođemo do zaključka da igrač u jednom trenutku nije zadovoljavao potrebne kvalitete Šerifa iz Moldavije pa je poslat u Al-Sharjan na pozajmicu. Ovde su bitne tri stvari:
1) Obratiti pažnju na ocenu moldavskog fudbala i tu će se vrlo verovatno ogroman broj ljudi začuditi kako je u opštem razvoju fudbala na sve strane sveta pod parolom "danas svi igraju fudbal" izuzetak postala upravo Moldavija. Tamo se ne igra ništa.
2) Klubovi kakvi su Dačija ili Šerif nemaju značaj u Evropi, čak ni kao Europa sa Gibraltara, New Saints iz Velsa, HB Toršavn sa Farskih Ostrva itd..
3) U takvom odnosu snaga i vrednosti na fudbalskom nebu, Šerif iz Tiraspolja ovog igrača šalje na dalje kaljenje u arapski svet.
Konačno, rukovodstvo Zvezde se upeca.
Tragično! A da se ne radi o našem klubu bilo bi i smešno..
(Nenad, 13. jun 2017 17:56)

Pozajmice u Emirate se ne rade zato sto igrac nije dovoljno kvalitetan za klub, nego zato sto je klubu uletela kinta od Arapa.

Drug Klaja

pre 6 godina

Ajde i ja da kažem par reči. Iskreno, želeo sam da ovaj momak bude zamena Leu u Partizanu, ako ovaj ode. Mislim da čovek ima potencijala za jaču ligu nego što je Moldavija. Upravo to možda može da bude mala začkoljica, da li je spreman za Evropu, jer je igrač od 28. god. daleko formiran. Stil igre mu nije klasično brazilski, a cena na tržištu mu je za naše uslove jaka. E sad sve je na njemu, videćemo kako će krenuti.

xxx

pre 6 godina

Bacene pare. Bolje da su to ulozili u klince. Ne moze u fudbalu preko noci da se sklopi tim i da se uradi nesto. Mislim, u domacoj ligi mozda, znamo kako, ali u Evropi nema sanse. Tamo ce i prosecan slovacki tim da nas oduci od fudbala.

Ivan

pre 6 godina

Vidim ovde mnogi nemaju pojma o cemu pricaju, a najvise zabrinjava sto su u pitanju navijaci Zvezde ili se barem tako predstavljaju. Videli Zvezda dovela igraca, mozes misliti jos i stranca, sram ih bilo, kako se usudjuju da dovedu pojacanje, a rekli su da ce forsirati svoje igrace iz omladinskog pogona.... Da li vi uopste imate predstavu sta znaci dati sansu igracima iz svoje skole? Pa ne moze klub sve odjednom sada da ih prekomanduje u prvi tim, ispali bi iz lige. Ideja je da se najtelentovanijim igracima pruzi sansa, i da se uz njih dovede jos nekoliko adekvatnih pojacanja i tako se napravi tim za novu sezonu, a ne da se gurne 30 omladinaca u prvi tim. To nije davanje sanse svojim igracima. Koji klub u evropi je to ikada uradio?

No Cadu no football

pre 6 godina

Pisem iz Kisinjeva. Ljudi, ne znate kakvo smo pojacanje dobili. Lomili se Bordo, Braga i Legija oko njega, ali je prelomilo ono sto mu je Kadu pricao o klubu, gradu i navijacima. Rekao mu je samo istinu, da dolazi u najveci klub u ovom delu Evrope i da su navijaci najbolji na svetu. Rekao mu je i za kintu, da ce kasniti plate, ali da ce ih isplatiti na kraju. Zajedno su gledali i poslednji derbi i Rikardinja je zestoko zabolela sudijska nepravda i cinjenica da je losiji tim pobedio uz pomoc sudija. U pitanju je pravdoljubiv decko, emotivan, dolazi da stvari postavi na svoje mesto.

Mare

pre 6 godina

Više manje ovako će izgledati ekipa : Kahriman-Rodić-Frimpong-Savić-Stojković(Gobeljić)-Donald-Le Tallek-Rikardinho(Milić)-Kanga-Plavšić(Srnić)-Boaći

Najpoželjniji rivali za 3. Kolo i Play-of : Dinamo Minsk,Helsinki,Astra i Austria Beč.

MilanB

pre 6 godina

cekajte, ovo je njegov hajlajts? sto je izbio par puta glavom i dva puta izveo korner?
(vesele devedesete, 13. jun 2017 17:20) Skoro nisam procitao nesto tako glupo i besmisleno kao ovo. Ili nisi gledao video u prilogu ili si krajnje neobjektivan, bolje reci bezobrazan.

Ivan

pre 6 godina

Akcenat na omladinskoj skoli?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nikola, 13. jun 2017 17:25)

Ovo treba da je duhovito? Da naravno da je akcenat na omladinskoj skoli. Sta si ti ocekivao da Zvezda zbog toga gurne 25 omladinaca u prvi tim raspusti sve igrace starije od 19 godina?

Milan

pre 6 godina

Sve u skladu sa idejom forsiranja nasih omladinaca, dobro utabanim stazama...
Jeste da je Rikardinjo i da ima 27 godina, ali sta ima veze :)

Nenad

pre 6 godina

Kada analitički obradimo ovaj poslovni potez Zvezdinog rukovodstva dođemo do zaključka da igrač u jednom trenutku nije zadovoljavao potrebne kvalitete Šerifa iz Moldavije pa je poslat u Al-Sharjan na pozajmicu. Ovde su bitne tri stvari:
1) Obratiti pažnju na ocenu moldavskog fudbala i tu će se vrlo verovatno ogroman broj ljudi začuditi kako je u opštem razvoju fudbala na sve strane sveta pod parolom "danas svi igraju fudbal" izuzetak postala upravo Moldavija. Tamo se ne igra ništa.
2) Klubovi kakvi su Dačija ili Šerif nemaju značaj u Evropi, čak ni kao Europa sa Gibraltara, New Saints iz Velsa, HB Toršavn sa Farskih Ostrva itd..
3) U takvom odnosu snaga i vrednosti na fudbalskom nebu, Šerif iz Tiraspolja ovog igrača šalje na dalje kaljenje u arapski svet.
Konačno, rukovodstvo Zvezde se upeca.
Tragično! A da se ne radi o našem klubu bilo bi i smešno..

stefan

pre 6 godina

360k godišnje... Opet će dug na 50 miliona... Kakva blistava karijera hahaha, na koga oni troše državne pare, bar da je neki igrač...

Bucko

pre 6 godina

Ovaj ne igra ispid 500.000 po sezoni. Kako je moguće da jedan klub koji svima duguje plate zove jedno takvo pojačanje.
Ponovo će ubediti ljude da treba da se odreknu plata zagarantovanih ugovorom u ime srpstva.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

Zanimljivo je to kako za svakog Zvezdinog igraca znate u cent koliko ima godisnju platu, dok se kod Partizaija to nikada, ali nikada ne sazna ...

Rzbrzotrz

pre 6 godina

Molim vas, stranci samo ako se ocekuje ucinak kao Leonardo, Moreira, Žuka kod grobara ili kod nas Kastiljo ili makar Donald...mnogo je realnije da neki dobar fudbaler Napretka, Radničkog, OFKa i sl. a prvenstveno naš omladinac eksplodira ako ga se gurne u vatru. Setimo se Grujića!

BgHQ

pre 6 godina

S obzirom da je ovo statistika iz liga koje su za nas Premier liga i Primera zajedno,ocekujem da ako bude na slicnom nivou da ce dati tridesetak golova u sezoni.

papiga47

pre 6 godina

odakle bre pare kad 35 mil duguju? dajte ljudi proglasite stecaj vratite pare deci obdanistima skolama....vi nemate mogucnost da pravite kes kao partizan....

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

Zanimljivo je to kako za svakog Zvezdinog igraca znate u cent koliko ima godisnju platu, dok se kod Partizaija to nikada, ali nikada ne sazna ...

Ja

pre 6 godina

Pisem iz Kisinjeva. Ljudi, ne znate kakvo smo pojacanje dobili. Lomili se Bordo, Braga i Legija oko njega, ali je prelomilo ono sto mu je Kadu pricao o klubu, gradu i navijacima. Rekao mu je samo istinu, da dolazi u najveci klub u ovom delu Evrope i da su navijaci najbolji na svetu. Rekao mu je i za kintu, da ce kasniti plate, ali da ce ih isplatiti na kraju. Zajedno su gledali i poslednji derbi i Rikardinja je zestoko zabolela sudijska nepravda i cinjenica da je losiji tim pobedio uz pomoc sudija. U pitanju je pravdoljubiv decko, emotivan, dolazi da stvari postavi na svoje mesto.
(No Cadu no football, 13. jun 2017 18:01)
Hvala vam na glasu.
Ajde hahaha e moj panteru

Ivan

pre 6 godina

Vidim ovde mnogi nemaju pojma o cemu pricaju, a najvise zabrinjava sto su u pitanju navijaci Zvezde ili se barem tako predstavljaju. Videli Zvezda dovela igraca, mozes misliti jos i stranca, sram ih bilo, kako se usudjuju da dovedu pojacanje, a rekli su da ce forsirati svoje igrace iz omladinskog pogona.... Da li vi uopste imate predstavu sta znaci dati sansu igracima iz svoje skole? Pa ne moze klub sve odjednom sada da ih prekomanduje u prvi tim, ispali bi iz lige. Ideja je da se najtelentovanijim igracima pruzi sansa, i da se uz njih dovede jos nekoliko adekvatnih pojacanja i tako se napravi tim za novu sezonu, a ne da se gurne 30 omladinaca u prvi tim. To nije davanje sanse svojim igracima. Koji klub u evropi je to ikada uradio?

ArtuDitu

pre 6 godina

@ Ivan
Sezona 2014/15.
Nenad Gavrić, Daniel Avramovski, Mamadu Mbođ, Damir Kahriman, Aleksandar Katai, Miloš Cvetković, Nikola Antić, Predrag Đorđević, Stefan Đorđević, Đorđe Despotović, Saša Stojanović, Petar Orlandić, Bogdan Planić, Gbolahan Salami, Džošua Parker, Miloš Bosančić,
Aleksandar Luković.
Sezona 2015/16.
Slavoljub Srnić, Srđan Plavšić, Mičel Donald, Bruno Matoš, Uroš Račić, David Babunski, Nemanja Supić, Zoran Rendulić, Ugo Vijeira, Edson Silva, Luis Ibanjez, Idan Vered, Vladimir Jovović, Predrag Sikimić, Damijan le Talek.
Sezona 2016/17.
Milan Pavkov, Stefan Milošević, Abraham Frimpong, Milan Senić, Nenad Milijaš, Adam Mičel, Marko Poletanović, Srđan Vujaklija, Pablo Mouče, Tomas Fibel, Andrija Luković,
Gelor Kanga, Ričmond Boaći, Kalid Aučo, Džon Ruiz, Nemanja Milić, Stefan Ilic, Dušan Anđelković.
Ovo je politika Zvezde u prethodnih nekoliko godina (sezona). Skoro ni jedan od ovih igraca nema nikakav kvalitet. A ni Frankenstajn metodom od svih njih ne mozes sastaviti ni prosecnog fudbalera. Da dodam da niko od ovih igraca nije ni na koji nacin unapredio igru Zvezde. U medjuvremenu petorica Zvezdine dece su zavrsila u prvom timu Partizana jer za njih nije bilo mesta u Zvezdi.
Pravi Zvezdasi bi pre gledali Zvezdinu decu cak iako bi rezultat bio losiji nego preplacene strance koji ne donose nista a Zvezdu guraju u dugove.

Nenad

pre 6 godina

Kada analitički obradimo ovaj poslovni potez Zvezdinog rukovodstva dođemo do zaključka da igrač u jednom trenutku nije zadovoljavao potrebne kvalitete Šerifa iz Moldavije pa je poslat u Al-Sharjan na pozajmicu. Ovde su bitne tri stvari:
1) Obratiti pažnju na ocenu moldavskog fudbala i tu će se vrlo verovatno ogroman broj ljudi začuditi kako je u opštem razvoju fudbala na sve strane sveta pod parolom "danas svi igraju fudbal" izuzetak postala upravo Moldavija. Tamo se ne igra ništa.
2) Klubovi kakvi su Dačija ili Šerif nemaju značaj u Evropi, čak ni kao Europa sa Gibraltara, New Saints iz Velsa, HB Toršavn sa Farskih Ostrva itd..
3) U takvom odnosu snaga i vrednosti na fudbalskom nebu, Šerif iz Tiraspolja ovog igrača šalje na dalje kaljenje u arapski svet.
Konačno, rukovodstvo Zvezde se upeca.
Tragično! A da se ne radi o našem klubu bilo bi i smešno..

amater

pre 6 godina

Više manje ovako će izgledati ekipa : Kahriman-Rodić-Frimpong-Savić-Stojković(Gobeljić)-Donald-Le Tallek-Rikardinho(Milić)-Kanga-Plavšić(Srnić)-Boaći

Najpoželjniji rivali za 3. Kolo i Play-of : Dinamo Minsk,Helsinki,Astra i Austria Beč.
(Mare, 13. jun 2017 18:27)


Po ovom sastavu koji si postavio u prvu postavu CZ igraće 6 stranaca, a u našem prvenstvu dozvoljeno je 4 stranaca. Ako bi CZ izašla sa ovim timom u našem izgubili bi utakmicu sa 3:0 i oduzeli bi im 3 boda.

Bucko

pre 6 godina

Ovaj ne igra ispid 500.000 po sezoni. Kako je moguće da jedan klub koji svima duguje plate zove jedno takvo pojačanje.
Ponovo će ubediti ljude da treba da se odreknu plata zagarantovanih ugovorom u ime srpstva.

djoka

pre 6 godina

Lik je prosečan igrač kavih ima gde hoćeš pa i u našoj ligi ali se ne prezivaju na "injo" pa se masa ne pali. Neko za kog nema mesta u Šerifu iz Tiraspolja nikako ne može biti ničije pojačanje. A što se tiče redovnog igranja Šerifa u LE ako je tri puta redovno onda OK,doduše za Zvezdu i ta tri puta deluju kao naučna fantastika. I izvinjavam se za poređenje Šerifa i Surdulice, ipak je Šerif malo jači, tu su negde u rangu sa Zvezdom, krš kako god okreneš.

navijac

pre 6 godina

@Zajedno su gledali i poslednji derbi i Rikardinja je zestoko zabolela sudijska nepravda i cinjenica da je losiji tim pobedio uz pomoc sudija. U pitanju je pravdoljubiv decko, emotivan, dolazi da stvari postavi na svoje mesto.
(No Cadu no football, 13. jun 2017 18:01)

Ma pustio suzu ahahaha haha hahahaha

Nemanja

pre 6 godina

Dobrodosao u najveci klub u ovom delu Evrope!(djenka sa parkinga, 13. jun 2017 17:04). Ne dolazi u Partizan...
(xxx, 13. jun 2017 18:30)U pravu si,ne dolazi...iz Partizana se odlazi,pitaj Dziloa i Pekovica...

obratiti paznju

pre 6 godina

Kada analitički obradimo ovaj poslovni potez Zvezdinog rukovodstva dođemo do zaključka da igrač u jednom trenutku nije zadovoljavao potrebne kvalitete Šerifa iz Moldavije pa je poslat u Al-Sharjan na pozajmicu. Ovde su bitne tri stvari:
1) Obratiti pažnju na ocenu moldavskog fudbala i tu će se vrlo verovatno ogroman broj ljudi začuditi kako je u opštem razvoju fudbala na sve strane sveta pod parolom "danas svi igraju fudbal" izuzetak postala upravo Moldavija. Tamo se ne igra ništa.
2) Klubovi kakvi su Dačija ili Šerif nemaju značaj u Evropi, čak ni kao Europa sa Gibraltara, New Saints iz Velsa, HB Toršavn sa Farskih Ostrva itd..
3) U takvom odnosu snaga i vrednosti na fudbalskom nebu, Šerif iz Tiraspolja ovog igrača šalje na dalje kaljenje u arapski svet.
Konačno, rukovodstvo Zvezde se upeca.
Tragično! A da se ne radi o našem klubu bilo bi i smešno..
(Nenad, 13. jun 2017 17:56)

Pozajmice u Emirate se ne rade zato sto igrac nije dovoljno kvalitetan za klub, nego zato sto je klubu uletela kinta od Arapa.

General

pre 6 godina

ArtuDitu slazem se da je Zvezda uglavnom dovodila lose igrace. Ipak ne mogu sva Zvezdina deca da igraju u prvih 11. Cak ni u ovakvoj ligi. Takodje, ne slazem se za podrsku koju bi imali. Odnosno, podrska bi bila samo u pocetku, a kada bi vezali tri neresene i dva poraza, kada bi Partizan pobegao 15 bodova a mi bili 4. na tabeli, krenulo bi opste nezadovoljstvo, zvizdanje i prazne tribine. Nemoj da gajis iluzije da bi bilo drugacije. Ovo je Zvezda i njeni navijaci ne znaju za drugo nego za borbu za titulu, bez obzira na krizu. Tako je bilo i kada je Partizan vezao 6 titula, tako je i sada. Zato i jesmo Zvezda, a ne Borac iz Cacka (bez uvrede).

DedaMiloje

pre 6 godina

Dobrodosao u najveci klub u ovom delu Evrope! 
(djenka sa parkinga, 13. jun 2017 17:04). Ne dolazi u Partizan...
(xxx, 13. jun 2017 18:30)

Naravno da ne dolazi, kompleksi malog kluba se leče baš žestoko.

Rzbrzotrz

pre 6 godina

Molim vas, stranci samo ako se ocekuje ucinak kao Leonardo, Moreira, Žuka kod grobara ili kod nas Kastiljo ili makar Donald...mnogo je realnije da neki dobar fudbaler Napretka, Radničkog, OFKa i sl. a prvenstveno naš omladinac eksplodira ako ga se gurne u vatru. Setimo se Grujića!

lol

pre 6 godina

A u kom je timu igrao onaj Le Tellec ili kako se vec pise?
(neko_treci, 13. jun 2017)

Avr, Ren, Borusija Dortmund, Hoverla, Mordovija, mlada reprezentacija Francuske (sve selekcije)

Ima najjaci CV u ligi. :)

stefan

pre 6 godina

360k godišnje... Opet će dug na 50 miliona... Kakva blistava karijera hahaha, na koga oni troše državne pare, bar da je neki igrač...

No Cadu no football

pre 6 godina

Pisem iz Kisinjeva. Ljudi, ne znate kakvo smo pojacanje dobili. Lomili se Bordo, Braga i Legija oko njega, ali je prelomilo ono sto mu je Kadu pricao o klubu, gradu i navijacima. Rekao mu je samo istinu, da dolazi u najveci klub u ovom delu Evrope i da su navijaci najbolji na svetu. Rekao mu je i za kintu, da ce kasniti plate, ali da ce ih isplatiti na kraju. Zajedno su gledali i poslednji derbi i Rikardinja je zestoko zabolela sudijska nepravda i cinjenica da je losiji tim pobedio uz pomoc sudija. U pitanju je pravdoljubiv decko, emotivan, dolazi da stvari postavi na svoje mesto.

Alo bratko

pre 6 godina

 To nije davanje sanse svojim igracima. Koji klub u evropi je to ikada uradio?
(Ivan, 13. jun 2017 18:52)

Druze, Zvezda ima vec 8 stranaca pod ugovorima (ne racunajuci bivsu SFRJ). Po novim propozicijama dozvoljeno je imati 4 stranca...

Ivan

pre 6 godina

Akcenat na omladinskoj skoli?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nikola, 13. jun 2017 17:25)

Ovo treba da je duhovito? Da naravno da je akcenat na omladinskoj skoli. Sta si ti ocekivao da Zvezda zbog toga gurne 25 omladinaca u prvi tim raspusti sve igrace starije od 19 godina?

Drug Klaja

pre 6 godina

Ajde i ja da kažem par reči. Iskreno, želeo sam da ovaj momak bude zamena Leu u Partizanu, ako ovaj ode. Mislim da čovek ima potencijala za jaču ligu nego što je Moldavija. Upravo to možda može da bude mala začkoljica, da li je spreman za Evropu, jer je igrač od 28. god. daleko formiran. Stil igre mu nije klasično brazilski, a cena na tržištu mu je za naše uslove jaka. E sad sve je na njemu, videćemo kako će krenuti.

djoka

pre 6 godina

Šerif iz Tiraspolja je klub u rangu Surdulice pa je prema tome i "pojačanje" iz takvog kluba u istom rangu a sve to još više dobija na značaju kad vidimo da taj isti Šerif nije čak ni planirao da produži ugovor sa ovim igračem. To što se ovde ljudi pecaju na milozvučne brazilske nadimke pa mislimo da svaki "injo" zna da igra fudbal to je naš problem.

Amaterasu

pre 6 godina

Vidim ovde mnogi nemaju pojma o cemu pricaju, a najvise zabrinjava sto su u pitanju navijaci Zvezde ili se barem tako predstavljaju. Videli Zvezda dovela igraca, mozes misliti jos i stranca, sram ih bilo, kako se usudjuju da dovedu pojacanje, a rekli su da ce forsirati svoje igrace iz omladinskog pogona.... Da li vi uopste imate predstavu sta znaci dati sansu igracima iz svoje skole? Pa ne moze klub sve odjednom sada da ih prekomanduje u prvi tim, ispali bi iz lige. Ideja je da se najtelentovanijim igracima pruzi sansa, i da se uz njih dovede jos nekoliko adekvatnih pojacanja i tako se napravi tim za novu sezonu, a ne da se gurne 30 omladinaca u prvi tim. To nije davanje sanse svojim igracima. Koji klub u evropi je to ikada uradio? (Ivan, 13. jun 2017 18:52)

Partizan, one sezone kad su igrali Bosancic, braca Marinkovic i kompanija, pojacani kvalitetnim domacim igracima tipa Macan, Radonjic i tako to :D Bila je to mucna sezona za pracenje...

papiga47

pre 6 godina

eto zvezdo ti budi prva a mi da udjemo u ls pa i da ispadnemo uzecemo lovu postaviti klub u plus konacno pa cemo naredne 3-4 god da vas mlatimo ko sirocice..

Milan

pre 6 godina

Sve u skladu sa idejom forsiranja nasih omladinaca, dobro utabanim stazama...
Jeste da je Rikardinjo i da ima 27 godina, ali sta ima veze :)

Fer

pre 6 godina

Do sada sam mislio da je i Bozovic ucestvovao u dovodjenju onih silnih stranaca i mnogih nasih koji jedva da se uklope. Medjutim, ovo mi govori da odlucuje jedan covek (koga neko stiti) a iz kojih pobuda i s kojim ciljem uopste mi nije jasno. ali, sve ovo je veoma cudno i zbunjujuce! I nikako dobro za nasu Zvezdu.

BgHQ

pre 6 godina

S obzirom da je ovo statistika iz liga koje su za nas Premier liga i Primera zajedno,ocekujem da ako bude na slicnom nivou da ce dati tridesetak golova u sezoni.

MilanB

pre 6 godina

cekajte, ovo je njegov hajlajts? sto je izbio par puta glavom i dva puta izveo korner?
(vesele devedesete, 13. jun 2017 17:20) Skoro nisam procitao nesto tako glupo i besmisleno kao ovo. Ili nisi gledao video u prilogu ili si krajnje neobjektivan, bolje reci bezobrazan.

VEČITI DELIJA

pre 6 godina

Ovaj na svakoj drugoj davao gol . Ako tako nastavi i u Zvezdi , neće to biti nimalo loše . Vidjećemo ako zaigra kakav će biti , teren je jedino bitan .

xxx

pre 6 godina

Bacene pare. Bolje da su to ulozili u klince. Ne moze u fudbalu preko noci da se sklopi tim i da se uradi nesto. Mislim, u domacoj ligi mozda, znamo kako, ali u Evropi nema sanse. Tamo ce i prosecan slovacki tim da nas oduci od fudbala.

Shearer

pre 6 godina

A u kom je timu igrao onaj Le Tellec ili kako se vec pise?
(neko_treci, 13. jun 2017)

Avr, Ren, Borusija Dortmund, Hoverla, Mordovija, mlada reprezentacija Francuske (sve selekcije)

Ima najjaci CV u ligi. :)
(lol, 13. jun 2017 21:55)

Nema, jer ako gledaš igre koje je neko pružio u inostranstvu onda je to definitivno Saša Ilić koji je Galatasaraju doneo titulu a igrao još u Selti i Salcburgu a ako gledaš veličine klubova u kojima je neko nastupao onda je to Dejan Meleg koji je nastupao za Ajaks koji je trofejniji od Borusije.

papiga47

pre 6 godina

odakle bre pare kad 35 mil duguju? dajte ljudi proglasite stecaj vratite pare deci obdanistima skolama....vi nemate mogucnost da pravite kes kao partizan....

Mare

pre 6 godina

Više manje ovako će izgledati ekipa : Kahriman-Rodić-Frimpong-Savić-Stojković(Gobeljić)-Donald-Le Tallek-Rikardinho(Milić)-Kanga-Plavšić(Srnić)-Boaći

Najpoželjniji rivali za 3. Kolo i Play-of : Dinamo Minsk,Helsinki,Astra i Austria Beč.

ArtuDitu

pre 6 godina

@ General
Ne znam, zbog cega se zakljucuje da bi prvih 11 moralo da cine Zvezdina deca? A od sezone 14/15 kada je pocelo besomucno dovodjenje igraca, koji nista nisu pokazali, bar pet klinaca iz Zvezdine skole do danas moglo je da bude u prvom timu. Ali, da postoji strategija tako nesto bi bilo moguce. Da objasnim to drugacije. Drazic iz Vozdovca koji je "sakrio" loptu Frimpongu i postigao gol je iz Zvezdine skole. Ozegovic koji je postigao gol za Cukaricki na Marakani takodje je prosao omladinsku skolu Zvezde. I tih klinica je puna Super liga. A evo jos drasticnijeg primera. Miletic, Djurickovic, Jevtovic, Kljajic i Djurdjevic koji su u prvom timu Partizana takodje su Zvezdina deca. Za njih u Zvezdi nije bilo mesta ali jeste u Partizanu.
Klub koji ima ogromne dugove mora da se oslanja na svoju omladinsku skolu. Jer je to najjeftinije i moze da donese odlicnu zaradu. Finansijska konsolidacija i vrhunski rezultati ne idu ruku pod ruku. Mogu da se dogode ali nisu obavezni ako je prioritet da se klub finansijski stabilizuje. Najgore je kada se za tri godine dovede preko 60 igraca, rezultati izostanu a finansijska situacija bude bolja samo u izjavama celnika kluba. A od svega toga je gore sto se ta politika dovodjenja poluigraca i dalje nastavlja.

Dejan CZ

pre 6 godina

Zvezdin sunovrat je krenuo od kad je Grujic otisao iz kluba...Nije nadjena adekvatna zamena...igra se raspala,dve krstene akcije nije u stanju niko da poveze,doci u priliku za gol postala je nemoguca misija...Uzete su pare ali je cena debelo placena.

lol

pre 6 godina

A u kom je timu igrao onaj Le Tellec ili kako se vec pise?
(neko_treci, 13. jun 2017)

Avr, Ren, Borusija Dortmund, Hoverla, Mordovija, mlada reprezentacija Francuske (sve selekcije)

Ima najjaci CV u ligi. :)
(lol, 13. jun 2017 21:55)

Nema, jer ako gledaš igre koje je neko pružio u inostranstvu onda je to definitivno Saša Ilić koji je Galatasaraju doneo titulu a igrao još u Selti i Salcburgu a ako gledaš veličine klubova u kojima je neko nastupao onda je to Dejan Meleg koji je nastupao za Ajaks koji je trofejniji od Borusije.
(Shearer, 13. jun 2017 22:23)

Ajde da zanemarimo to Galatasaraj protiv Borusije, ali Le Talek je igrao za Zvezdu, a Sasa Ilic za Partizan, to je vec ogromna razlika u korist Francuza. ;) Meleg je igrao samo za mladi tim Ajaksa (Jong Ajax), dok je na primer Donald igrao za prvi tim (8 utakmica, 1 gol) i plus mladu reprezentaciju Holandije.

Predrag

pre 6 godina

Ovakav video moze da se napravi za svakog igraca, jer su izmontirani samo najbolji potezi iz svih utakmica. Ovakav video sluzi samo menadzerima koji prave ponudu za prodaju igraca. Tek cemo da vidimo kako ce da se pokaze na prvim utakmicama. Samo da ne bude kao Ruiz. Medjutim za Zvezdu je opet ista prica. Pravi novi tim dve nedelje pred pocetak kvalifikacija. "Goji prase uoci Bozica". Kako da se onda nadamo izlasku u Ligu Evrope?

General

pre 6 godina

@ ArtuDitu

Slazem se da su stihijski dovodjeni igraci bez imalo fudbalskog znanja. Ipak od svih koje su nabrojao od nase dece kvalitet za ozbiljnu Zvezdu su pokazali samo Djurdjevic i donekle Ozegovic. Djurdjevic je, za sada, uspeo samo u Srbiji. Kljucno je da za Zvezdu trebaju da igraju oni koji su dobri fudbaleri bez obzira na godine i drzavljanstvo. Samo igranje u evropskim takmicenjima i sportski uspesi ce doneti novac. Sastaviti tim od dece pa ih jednog po jednog prodavati na svakih 6 meseci je put u propast. I ne manje vazno, sta mislis koliko je kod nas ekstra talenata da ih tako izbacujes kao na traci? To ne moze ni Barselona, a ne mi. Ulazak u LS donosi oko 15 miliona evra, plus ostali prihodi. Za tako nesto bi morao da stvoris 3-4 Grujica svake godine. Fokus mora da bude na kvalitetu!

ArtuDitu

pre 6 godina

@ General

Sve sto ste napisali je tacno. Ali, u teoriji. Cinjenice su potpuno drugacije. Zvezda ne ucestvuje u evropskim klupskim takmicenjima. Sto znaci da novca od igranja u Evropi nema. Dve Lige Uefa, a i to je vec davna proslost, jedini su Zvezdin rezultat u Evropi. Pre i posle toga, nista.
Sta je Zvezdi falilo kada su u prvom timu bili Basta Lukovic, Milovanovic i Jankovic? Sve Zvezdina deca. Zvezda odavno ne dovodi kvalitetne strance. Neki od njih budu solidni u damacem prvenstvu ali u Evropi ne donose nikakvu prevagu. Znaci, od kvaliteta nema nista. Iz omladinske skole u prvom timu cesto ne zavrsavaju deca koja su dobri fudbaleri jer nemaju odgovarajuceg menadzera. U Srpskom fudbalu vazi pravilo da dvojica, trojica menadzera obezbedjuju mesto u Zvezdi ili Partizanu bez obzira na kvalitet. I tu je kljuc problema.
Onog momenta kada Zvezda prestane da bude poligon za razne kombinacije moci ce da se govori o nekoj dugorocnoj strategiji a potom i o rezultatima. Do tada poluigraci bice preplacivani, navijaci zamajavani pricom o Evropi i domacoj tituli, dok ce grupica ljudi trljati ruke a Zvezda tonuti sve dublje.

Zvezdaš

pre 6 godina

Možda je i dobar ali kad igrače još uvek dovodi Terzić u ništa ne verujem.Biće isto kao i prethodne godine.Samo nagomilavaju igrače i zadužuju klub.

Bojan

pre 6 godina

Ponadao sam se da je dobar igrac, ali ako pogledate snimak, pa Boze ako su mu to najbolji potezi, i to u Moldaviji, sta da ocekujemo ovde??
Tamo bi i ja mogao tako da igram, izbudari dugu loptu i to je to za Moldaviju.. Pionirski fudbal.. Mislim da ce biti jos jedan Mouche koji ce da nas kosta suvog zlata!!

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Daj bre pa na sta ovo lici? Kakvih bre 15 golova i asistencija? Jel pogledao neko video ovog igraca? Ako su mu to najbolja izdanja onda moze da igra za Javor mozda ili Novi Pazar. Upropastise Srnica. Doveli su Milica koji u ovoj sezoni treba da pokaze sav potencijal. I dalje je Ruiz tu. Tu je i onaj mali Vucicevic koji takodje treba da dobije sansu + neki klinac iz omladinske skole. Ako je Kanga otisao, treba nam jedan srednjak koji ce igrati sa Risticem i jos jedan zadnji vezni. Cini.mi se da na toj poziciji imamo nekog supertalentovanog mladog igraca koga odmah treba ubaciti da igra i da stice iskustvo. Jedan centralni bek, omladinac Romanic centarfor i to je to.

Sta uradi to Nolane Smithe ??!

pre 6 godina

Zanimljivo je to kako za svakog Zvezdinog igraca znate u cent koliko ima godisnju platu, dok se kod Partizaija to nikada, ali nikada ne sazna ...

No Cadu no football

pre 6 godina

Pisem iz Kisinjeva. Ljudi, ne znate kakvo smo pojacanje dobili. Lomili se Bordo, Braga i Legija oko njega, ali je prelomilo ono sto mu je Kadu pricao o klubu, gradu i navijacima. Rekao mu je samo istinu, da dolazi u najveci klub u ovom delu Evrope i da su navijaci najbolji na svetu. Rekao mu je i za kintu, da ce kasniti plate, ali da ce ih isplatiti na kraju. Zajedno su gledali i poslednji derbi i Rikardinja je zestoko zabolela sudijska nepravda i cinjenica da je losiji tim pobedio uz pomoc sudija. U pitanju je pravdoljubiv decko, emotivan, dolazi da stvari postavi na svoje mesto.

Nemanja

pre 6 godina

Dobrodosao u najveci klub u ovom delu Evrope!(djenka sa parkinga, 13. jun 2017 17:04). Ne dolazi u Partizan...
(xxx, 13. jun 2017 18:30)U pravu si,ne dolazi...iz Partizana se odlazi,pitaj Dziloa i Pekovica...

DedaMiloje

pre 6 godina

Dobrodosao u najveci klub u ovom delu Evrope! 
(djenka sa parkinga, 13. jun 2017 17:04). Ne dolazi u Partizan...
(xxx, 13. jun 2017 18:30)

Naravno da ne dolazi, kompleksi malog kluba se leče baš žestoko.

Ja

pre 6 godina

Pisem iz Kisinjeva. Ljudi, ne znate kakvo smo pojacanje dobili. Lomili se Bordo, Braga i Legija oko njega, ali je prelomilo ono sto mu je Kadu pricao o klubu, gradu i navijacima. Rekao mu je samo istinu, da dolazi u najveci klub u ovom delu Evrope i da su navijaci najbolji na svetu. Rekao mu je i za kintu, da ce kasniti plate, ali da ce ih isplatiti na kraju. Zajedno su gledali i poslednji derbi i Rikardinja je zestoko zabolela sudijska nepravda i cinjenica da je losiji tim pobedio uz pomoc sudija. U pitanju je pravdoljubiv decko, emotivan, dolazi da stvari postavi na svoje mesto.
(No Cadu no football, 13. jun 2017 18:01)
Hvala vam na glasu.
Ajde hahaha e moj panteru

djoka

pre 6 godina

Lik je prosečan igrač kavih ima gde hoćeš pa i u našoj ligi ali se ne prezivaju na "injo" pa se masa ne pali. Neko za kog nema mesta u Šerifu iz Tiraspolja nikako ne može biti ničije pojačanje. A što se tiče redovnog igranja Šerifa u LE ako je tri puta redovno onda OK,doduše za Zvezdu i ta tri puta deluju kao naučna fantastika. I izvinjavam se za poređenje Šerifa i Surdulice, ipak je Šerif malo jači, tu su negde u rangu sa Zvezdom, krš kako god okreneš.

djoka

pre 6 godina

Šerif iz Tiraspolja je klub u rangu Surdulice pa je prema tome i "pojačanje" iz takvog kluba u istom rangu a sve to još više dobija na značaju kad vidimo da taj isti Šerif nije čak ni planirao da produži ugovor sa ovim igračem. To što se ovde ljudi pecaju na milozvučne brazilske nadimke pa mislimo da svaki "injo" zna da igra fudbal to je naš problem.

MilanB

pre 6 godina

cekajte, ovo je njegov hajlajts? sto je izbio par puta glavom i dva puta izveo korner?
(vesele devedesete, 13. jun 2017 17:20) Skoro nisam procitao nesto tako glupo i besmisleno kao ovo. Ili nisi gledao video u prilogu ili si krajnje neobjektivan, bolje reci bezobrazan.

Shearer

pre 6 godina

A u kom je timu igrao onaj Le Tellec ili kako se vec pise?
(neko_treci, 13. jun 2017)

Avr, Ren, Borusija Dortmund, Hoverla, Mordovija, mlada reprezentacija Francuske (sve selekcije)

Ima najjaci CV u ligi. :)
(lol, 13. jun 2017 21:55)

Nema, jer ako gledaš igre koje je neko pružio u inostranstvu onda je to definitivno Saša Ilić koji je Galatasaraju doneo titulu a igrao još u Selti i Salcburgu a ako gledaš veličine klubova u kojima je neko nastupao onda je to Dejan Meleg koji je nastupao za Ajaks koji je trofejniji od Borusije.

Mare

pre 6 godina

Više manje ovako će izgledati ekipa : Kahriman-Rodić-Frimpong-Savić-Stojković(Gobeljić)-Donald-Le Tallek-Rikardinho(Milić)-Kanga-Plavšić(Srnić)-Boaći

Najpoželjniji rivali za 3. Kolo i Play-of : Dinamo Minsk,Helsinki,Astra i Austria Beč.

papiga47

pre 6 godina

eto zvezdo ti budi prva a mi da udjemo u ls pa i da ispadnemo uzecemo lovu postaviti klub u plus konacno pa cemo naredne 3-4 god da vas mlatimo ko sirocice..

papiga47

pre 6 godina

odakle bre pare kad 35 mil duguju? dajte ljudi proglasite stecaj vratite pare deci obdanistima skolama....vi nemate mogucnost da pravite kes kao partizan....

Bucko

pre 6 godina

Ovaj ne igra ispid 500.000 po sezoni. Kako je moguće da jedan klub koji svima duguje plate zove jedno takvo pojačanje.
Ponovo će ubediti ljude da treba da se odreknu plata zagarantovanih ugovorom u ime srpstva.

Nenad

pre 6 godina

Kada analitički obradimo ovaj poslovni potez Zvezdinog rukovodstva dođemo do zaključka da igrač u jednom trenutku nije zadovoljavao potrebne kvalitete Šerifa iz Moldavije pa je poslat u Al-Sharjan na pozajmicu. Ovde su bitne tri stvari:
1) Obratiti pažnju na ocenu moldavskog fudbala i tu će se vrlo verovatno ogroman broj ljudi začuditi kako je u opštem razvoju fudbala na sve strane sveta pod parolom "danas svi igraju fudbal" izuzetak postala upravo Moldavija. Tamo se ne igra ništa.
2) Klubovi kakvi su Dačija ili Šerif nemaju značaj u Evropi, čak ni kao Europa sa Gibraltara, New Saints iz Velsa, HB Toršavn sa Farskih Ostrva itd..
3) U takvom odnosu snaga i vrednosti na fudbalskom nebu, Šerif iz Tiraspolja ovog igrača šalje na dalje kaljenje u arapski svet.
Konačno, rukovodstvo Zvezde se upeca.
Tragično! A da se ne radi o našem klubu bilo bi i smešno..

Ivan

pre 6 godina

Vidim ovde mnogi nemaju pojma o cemu pricaju, a najvise zabrinjava sto su u pitanju navijaci Zvezde ili se barem tako predstavljaju. Videli Zvezda dovela igraca, mozes misliti jos i stranca, sram ih bilo, kako se usudjuju da dovedu pojacanje, a rekli su da ce forsirati svoje igrace iz omladinskog pogona.... Da li vi uopste imate predstavu sta znaci dati sansu igracima iz svoje skole? Pa ne moze klub sve odjednom sada da ih prekomanduje u prvi tim, ispali bi iz lige. Ideja je da se najtelentovanijim igracima pruzi sansa, i da se uz njih dovede jos nekoliko adekvatnih pojacanja i tako se napravi tim za novu sezonu, a ne da se gurne 30 omladinaca u prvi tim. To nije davanje sanse svojim igracima. Koji klub u evropi je to ikada uradio?

Drug Klaja

pre 6 godina

Ajde i ja da kažem par reči. Iskreno, želeo sam da ovaj momak bude zamena Leu u Partizanu, ako ovaj ode. Mislim da čovek ima potencijala za jaču ligu nego što je Moldavija. Upravo to možda može da bude mala začkoljica, da li je spreman za Evropu, jer je igrač od 28. god. daleko formiran. Stil igre mu nije klasično brazilski, a cena na tržištu mu je za naše uslove jaka. E sad sve je na njemu, videćemo kako će krenuti.

obratiti paznju

pre 6 godina

Kada analitički obradimo ovaj poslovni potez Zvezdinog rukovodstva dođemo do zaključka da igrač u jednom trenutku nije zadovoljavao potrebne kvalitete Šerifa iz Moldavije pa je poslat u Al-Sharjan na pozajmicu. Ovde su bitne tri stvari:
1) Obratiti pažnju na ocenu moldavskog fudbala i tu će se vrlo verovatno ogroman broj ljudi začuditi kako je u opštem razvoju fudbala na sve strane sveta pod parolom "danas svi igraju fudbal" izuzetak postala upravo Moldavija. Tamo se ne igra ništa.
2) Klubovi kakvi su Dačija ili Šerif nemaju značaj u Evropi, čak ni kao Europa sa Gibraltara, New Saints iz Velsa, HB Toršavn sa Farskih Ostrva itd..
3) U takvom odnosu snaga i vrednosti na fudbalskom nebu, Šerif iz Tiraspolja ovog igrača šalje na dalje kaljenje u arapski svet.
Konačno, rukovodstvo Zvezde se upeca.
Tragično! A da se ne radi o našem klubu bilo bi i smešno..
(Nenad, 13. jun 2017 17:56)

Pozajmice u Emirate se ne rade zato sto igrac nije dovoljno kvalitetan za klub, nego zato sto je klubu uletela kinta od Arapa.

xxx

pre 6 godina

Bacene pare. Bolje da su to ulozili u klince. Ne moze u fudbalu preko noci da se sklopi tim i da se uradi nesto. Mislim, u domacoj ligi mozda, znamo kako, ali u Evropi nema sanse. Tamo ce i prosecan slovacki tim da nas oduci od fudbala.

Ivan

pre 6 godina

Akcenat na omladinskoj skoli?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nikola, 13. jun 2017 17:25)

Ovo treba da je duhovito? Da naravno da je akcenat na omladinskoj skoli. Sta si ti ocekivao da Zvezda zbog toga gurne 25 omladinaca u prvi tim raspusti sve igrace starije od 19 godina?

ArtuDitu

pre 6 godina

@ Ivan
Sezona 2014/15.
Nenad Gavrić, Daniel Avramovski, Mamadu Mbođ, Damir Kahriman, Aleksandar Katai, Miloš Cvetković, Nikola Antić, Predrag Đorđević, Stefan Đorđević, Đorđe Despotović, Saša Stojanović, Petar Orlandić, Bogdan Planić, Gbolahan Salami, Džošua Parker, Miloš Bosančić,
Aleksandar Luković.
Sezona 2015/16.
Slavoljub Srnić, Srđan Plavšić, Mičel Donald, Bruno Matoš, Uroš Račić, David Babunski, Nemanja Supić, Zoran Rendulić, Ugo Vijeira, Edson Silva, Luis Ibanjez, Idan Vered, Vladimir Jovović, Predrag Sikimić, Damijan le Talek.
Sezona 2016/17.
Milan Pavkov, Stefan Milošević, Abraham Frimpong, Milan Senić, Nenad Milijaš, Adam Mičel, Marko Poletanović, Srđan Vujaklija, Pablo Mouče, Tomas Fibel, Andrija Luković,
Gelor Kanga, Ričmond Boaći, Kalid Aučo, Džon Ruiz, Nemanja Milić, Stefan Ilic, Dušan Anđelković.
Ovo je politika Zvezde u prethodnih nekoliko godina (sezona). Skoro ni jedan od ovih igraca nema nikakav kvalitet. A ni Frankenstajn metodom od svih njih ne mozes sastaviti ni prosecnog fudbalera. Da dodam da niko od ovih igraca nije ni na koji nacin unapredio igru Zvezde. U medjuvremenu petorica Zvezdine dece su zavrsila u prvom timu Partizana jer za njih nije bilo mesta u Zvezdi.
Pravi Zvezdasi bi pre gledali Zvezdinu decu cak iako bi rezultat bio losiji nego preplacene strance koji ne donose nista a Zvezdu guraju u dugove.

stefan

pre 6 godina

360k godišnje... Opet će dug na 50 miliona... Kakva blistava karijera hahaha, na koga oni troše državne pare, bar da je neki igrač...

Fer

pre 6 godina

Do sada sam mislio da je i Bozovic ucestvovao u dovodjenju onih silnih stranaca i mnogih nasih koji jedva da se uklope. Medjutim, ovo mi govori da odlucuje jedan covek (koga neko stiti) a iz kojih pobuda i s kojim ciljem uopste mi nije jasno. ali, sve ovo je veoma cudno i zbunjujuce! I nikako dobro za nasu Zvezdu.

BgHQ

pre 6 godina

S obzirom da je ovo statistika iz liga koje su za nas Premier liga i Primera zajedno,ocekujem da ako bude na slicnom nivou da ce dati tridesetak golova u sezoni.

navijac

pre 6 godina

@Zajedno su gledali i poslednji derbi i Rikardinja je zestoko zabolela sudijska nepravda i cinjenica da je losiji tim pobedio uz pomoc sudija. U pitanju je pravdoljubiv decko, emotivan, dolazi da stvari postavi na svoje mesto.
(No Cadu no football, 13. jun 2017 18:01)

Ma pustio suzu ahahaha haha hahahaha

Milan

pre 6 godina

Sve u skladu sa idejom forsiranja nasih omladinaca, dobro utabanim stazama...
Jeste da je Rikardinjo i da ima 27 godina, ali sta ima veze :)

General

pre 6 godina

ArtuDitu slazem se da je Zvezda uglavnom dovodila lose igrace. Ipak ne mogu sva Zvezdina deca da igraju u prvih 11. Cak ni u ovakvoj ligi. Takodje, ne slazem se za podrsku koju bi imali. Odnosno, podrska bi bila samo u pocetku, a kada bi vezali tri neresene i dva poraza, kada bi Partizan pobegao 15 bodova a mi bili 4. na tabeli, krenulo bi opste nezadovoljstvo, zvizdanje i prazne tribine. Nemoj da gajis iluzije da bi bilo drugacije. Ovo je Zvezda i njeni navijaci ne znaju za drugo nego za borbu za titulu, bez obzira na krizu. Tako je bilo i kada je Partizan vezao 6 titula, tako je i sada. Zato i jesmo Zvezda, a ne Borac iz Cacka (bez uvrede).

Amaterasu

pre 6 godina

Vidim ovde mnogi nemaju pojma o cemu pricaju, a najvise zabrinjava sto su u pitanju navijaci Zvezde ili se barem tako predstavljaju. Videli Zvezda dovela igraca, mozes misliti jos i stranca, sram ih bilo, kako se usudjuju da dovedu pojacanje, a rekli su da ce forsirati svoje igrace iz omladinskog pogona.... Da li vi uopste imate predstavu sta znaci dati sansu igracima iz svoje skole? Pa ne moze klub sve odjednom sada da ih prekomanduje u prvi tim, ispali bi iz lige. Ideja je da se najtelentovanijim igracima pruzi sansa, i da se uz njih dovede jos nekoliko adekvatnih pojacanja i tako se napravi tim za novu sezonu, a ne da se gurne 30 omladinaca u prvi tim. To nije davanje sanse svojim igracima. Koji klub u evropi je to ikada uradio? (Ivan, 13. jun 2017 18:52)

Partizan, one sezone kad su igrali Bosancic, braca Marinkovic i kompanija, pojacani kvalitetnim domacim igracima tipa Macan, Radonjic i tako to :D Bila je to mucna sezona za pracenje...

Rzbrzotrz

pre 6 godina

Molim vas, stranci samo ako se ocekuje ucinak kao Leonardo, Moreira, Žuka kod grobara ili kod nas Kastiljo ili makar Donald...mnogo je realnije da neki dobar fudbaler Napretka, Radničkog, OFKa i sl. a prvenstveno naš omladinac eksplodira ako ga se gurne u vatru. Setimo se Grujića!

VEČITI DELIJA

pre 6 godina

Ovaj na svakoj drugoj davao gol . Ako tako nastavi i u Zvezdi , neće to biti nimalo loše . Vidjećemo ako zaigra kakav će biti , teren je jedino bitan .

Alo bratko

pre 6 godina

 To nije davanje sanse svojim igracima. Koji klub u evropi je to ikada uradio?
(Ivan, 13. jun 2017 18:52)

Druze, Zvezda ima vec 8 stranaca pod ugovorima (ne racunajuci bivsu SFRJ). Po novim propozicijama dozvoljeno je imati 4 stranca...

amater

pre 6 godina

Više manje ovako će izgledati ekipa : Kahriman-Rodić-Frimpong-Savić-Stojković(Gobeljić)-Donald-Le Tallek-Rikardinho(Milić)-Kanga-Plavšić(Srnić)-Boaći

Najpoželjniji rivali za 3. Kolo i Play-of : Dinamo Minsk,Helsinki,Astra i Austria Beč.
(Mare, 13. jun 2017 18:27)


Po ovom sastavu koji si postavio u prvu postavu CZ igraće 6 stranaca, a u našem prvenstvu dozvoljeno je 4 stranaca. Ako bi CZ izašla sa ovim timom u našem izgubili bi utakmicu sa 3:0 i oduzeli bi im 3 boda.

lol

pre 6 godina

A u kom je timu igrao onaj Le Tellec ili kako se vec pise?
(neko_treci, 13. jun 2017)

Avr, Ren, Borusija Dortmund, Hoverla, Mordovija, mlada reprezentacija Francuske (sve selekcije)

Ima najjaci CV u ligi. :)

lol

pre 6 godina

A u kom je timu igrao onaj Le Tellec ili kako se vec pise?
(neko_treci, 13. jun 2017)

Avr, Ren, Borusija Dortmund, Hoverla, Mordovija, mlada reprezentacija Francuske (sve selekcije)

Ima najjaci CV u ligi. :)
(lol, 13. jun 2017 21:55)

Nema, jer ako gledaš igre koje je neko pružio u inostranstvu onda je to definitivno Saša Ilić koji je Galatasaraju doneo titulu a igrao još u Selti i Salcburgu a ako gledaš veličine klubova u kojima je neko nastupao onda je to Dejan Meleg koji je nastupao za Ajaks koji je trofejniji od Borusije.
(Shearer, 13. jun 2017 22:23)

Ajde da zanemarimo to Galatasaraj protiv Borusije, ali Le Talek je igrao za Zvezdu, a Sasa Ilic za Partizan, to je vec ogromna razlika u korist Francuza. ;) Meleg je igrao samo za mladi tim Ajaksa (Jong Ajax), dok je na primer Donald igrao za prvi tim (8 utakmica, 1 gol) i plus mladu reprezentaciju Holandije.

Bojan

pre 6 godina

Ponadao sam se da je dobar igrac, ali ako pogledate snimak, pa Boze ako su mu to najbolji potezi, i to u Moldaviji, sta da ocekujemo ovde??
Tamo bi i ja mogao tako da igram, izbudari dugu loptu i to je to za Moldaviju.. Pionirski fudbal.. Mislim da ce biti jos jedan Mouche koji ce da nas kosta suvog zlata!!

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Daj bre pa na sta ovo lici? Kakvih bre 15 golova i asistencija? Jel pogledao neko video ovog igraca? Ako su mu to najbolja izdanja onda moze da igra za Javor mozda ili Novi Pazar. Upropastise Srnica. Doveli su Milica koji u ovoj sezoni treba da pokaze sav potencijal. I dalje je Ruiz tu. Tu je i onaj mali Vucicevic koji takodje treba da dobije sansu + neki klinac iz omladinske skole. Ako je Kanga otisao, treba nam jedan srednjak koji ce igrati sa Risticem i jos jedan zadnji vezni. Cini.mi se da na toj poziciji imamo nekog supertalentovanog mladog igraca koga odmah treba ubaciti da igra i da stice iskustvo. Jedan centralni bek, omladinac Romanic centarfor i to je to.

Zvezdaš

pre 6 godina

Možda je i dobar ali kad igrače još uvek dovodi Terzić u ništa ne verujem.Biće isto kao i prethodne godine.Samo nagomilavaju igrače i zadužuju klub.

Dejan CZ

pre 6 godina

Zvezdin sunovrat je krenuo od kad je Grujic otisao iz kluba...Nije nadjena adekvatna zamena...igra se raspala,dve krstene akcije nije u stanju niko da poveze,doci u priliku za gol postala je nemoguca misija...Uzete su pare ali je cena debelo placena.

ArtuDitu

pre 6 godina

@ General
Ne znam, zbog cega se zakljucuje da bi prvih 11 moralo da cine Zvezdina deca? A od sezone 14/15 kada je pocelo besomucno dovodjenje igraca, koji nista nisu pokazali, bar pet klinaca iz Zvezdine skole do danas moglo je da bude u prvom timu. Ali, da postoji strategija tako nesto bi bilo moguce. Da objasnim to drugacije. Drazic iz Vozdovca koji je "sakrio" loptu Frimpongu i postigao gol je iz Zvezdine skole. Ozegovic koji je postigao gol za Cukaricki na Marakani takodje je prosao omladinsku skolu Zvezde. I tih klinica je puna Super liga. A evo jos drasticnijeg primera. Miletic, Djurickovic, Jevtovic, Kljajic i Djurdjevic koji su u prvom timu Partizana takodje su Zvezdina deca. Za njih u Zvezdi nije bilo mesta ali jeste u Partizanu.
Klub koji ima ogromne dugove mora da se oslanja na svoju omladinsku skolu. Jer je to najjeftinije i moze da donese odlicnu zaradu. Finansijska konsolidacija i vrhunski rezultati ne idu ruku pod ruku. Mogu da se dogode ali nisu obavezni ako je prioritet da se klub finansijski stabilizuje. Najgore je kada se za tri godine dovede preko 60 igraca, rezultati izostanu a finansijska situacija bude bolja samo u izjavama celnika kluba. A od svega toga je gore sto se ta politika dovodjenja poluigraca i dalje nastavlja.

Predrag

pre 6 godina

Ovakav video moze da se napravi za svakog igraca, jer su izmontirani samo najbolji potezi iz svih utakmica. Ovakav video sluzi samo menadzerima koji prave ponudu za prodaju igraca. Tek cemo da vidimo kako ce da se pokaze na prvim utakmicama. Samo da ne bude kao Ruiz. Medjutim za Zvezdu je opet ista prica. Pravi novi tim dve nedelje pred pocetak kvalifikacija. "Goji prase uoci Bozica". Kako da se onda nadamo izlasku u Ligu Evrope?

General

pre 6 godina

@ ArtuDitu

Slazem se da su stihijski dovodjeni igraci bez imalo fudbalskog znanja. Ipak od svih koje su nabrojao od nase dece kvalitet za ozbiljnu Zvezdu su pokazali samo Djurdjevic i donekle Ozegovic. Djurdjevic je, za sada, uspeo samo u Srbiji. Kljucno je da za Zvezdu trebaju da igraju oni koji su dobri fudbaleri bez obzira na godine i drzavljanstvo. Samo igranje u evropskim takmicenjima i sportski uspesi ce doneti novac. Sastaviti tim od dece pa ih jednog po jednog prodavati na svakih 6 meseci je put u propast. I ne manje vazno, sta mislis koliko je kod nas ekstra talenata da ih tako izbacujes kao na traci? To ne moze ni Barselona, a ne mi. Ulazak u LS donosi oko 15 miliona evra, plus ostali prihodi. Za tako nesto bi morao da stvoris 3-4 Grujica svake godine. Fokus mora da bude na kvalitetu!

ArtuDitu

pre 6 godina

@ General

Sve sto ste napisali je tacno. Ali, u teoriji. Cinjenice su potpuno drugacije. Zvezda ne ucestvuje u evropskim klupskim takmicenjima. Sto znaci da novca od igranja u Evropi nema. Dve Lige Uefa, a i to je vec davna proslost, jedini su Zvezdin rezultat u Evropi. Pre i posle toga, nista.
Sta je Zvezdi falilo kada su u prvom timu bili Basta Lukovic, Milovanovic i Jankovic? Sve Zvezdina deca. Zvezda odavno ne dovodi kvalitetne strance. Neki od njih budu solidni u damacem prvenstvu ali u Evropi ne donose nikakvu prevagu. Znaci, od kvaliteta nema nista. Iz omladinske skole u prvom timu cesto ne zavrsavaju deca koja su dobri fudbaleri jer nemaju odgovarajuceg menadzera. U Srpskom fudbalu vazi pravilo da dvojica, trojica menadzera obezbedjuju mesto u Zvezdi ili Partizanu bez obzira na kvalitet. I tu je kljuc problema.
Onog momenta kada Zvezda prestane da bude poligon za razne kombinacije moci ce da se govori o nekoj dugorocnoj strategiji a potom i o rezultatima. Do tada poluigraci bice preplacivani, navijaci zamajavani pricom o Evropi i domacoj tituli, dok ce grupica ljudi trljati ruke a Zvezda tonuti sve dublje.