Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.03.2017.

14:35

Amerikanci u elementu: Bastijane, možemo li do SP?

Na predstavljanju u Čikago Fajeru, koji sa klupe predvodi naš Veljko Paunović, Bastijan Švajnštajger upitan je da li može da osvoji Svetsko prvenstvo(?!).

Izvor:

Autor:

Amerikanci u elementu: Bastijane, možemo li do SP?
Getty Images

Iako poslednjih godina ulažu velike napore ne bi li podigli kvalitet popularnog i samo njima znanog 'sokera“, očigledno je da Amerikanci još uvek nisu upoznali osnove ovog sporta, za početak.

Čovek koji je pre dve godine osvojio upravo spomenuti Mundijal, doživeo je da mu postave zaista zabavno pitanje, a njegova reakcija je bila u skladu sa pitanjem – zbunjenost i neverica.

Novinar je, posle sugestije, pokušao da se ispravi i preformuliše pitanje, ali je ponovo, manje-više, rekao isto.

Situaciju je zatim pokušao da spase portparol Čikaga:

"Mi se ne takmičimo za Svetski kup, ali hajde da prilagodimo ovo pitanje i pričamo o MLS kupu“.

Švajnštajger je odreagovao profesionalno i odgovorio kao da se ništa nije desilo.

"U fudbalu je sve realno. Uvek sam verovao da tim za koji igram može da dobije utakmicu, čak i kada igra protiv najboljeg na svetu. Samo, nije moj stil da obećam da ćemo osvojiti ligu. Želim da dobijem sledeći meč i da idem dalje utakmicu po utakmicu, pa da na kraju vidimo gde smo stigli. To je sve što možemo da uradimo. A, svakako se nadam da će Čikago jednog dana doći do svetske klupske titule, kao što kaže vaše pitanje“, rekao je uz osmeh Nemac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu