Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.08.2016.

16:55

Zvezda sigurna u Pazaru, fudbal u drugom planu

Neredi i rasizam na tribinama, tenzije i pobeda Crvene zvezde obeležili su duel u Novom Pazaru.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda sigurna u Pazaru, fudbal u drugom planu
Starsport

Srpski šampion slavio je sa 4:1 na neugodnom gostovanju u 7. kolu, ali je srpski fudbal još jednom pokazao sve svoje mane.

Utakmica je u 64. minutu prekinuta na 20 minuta pošto su navijači domaće ekipe prvo rasističkim uzvicima ispratili Gelora Kangu sa terena, a onda su bacali stolice na klupu Crvene zvezde.

Navijači Novog Pazara su od starta uzvicima „ovo je Turska“ podizali tenziju, posle pola sata na tribine su stigli i navijači Crvene zvezde, pa je bilo jasno da se ova utakmica neće završiti bez incidenata.

Što se fudbala tiče, Zvezda je još jednom potvrdila da je prejaka za veći deo Superlige, iako će igrači domaće ekipe sigurno biti nezadovoljni zbog sumnjivo dosuđenog jedanaestreca u 23. minutu.

Luković je bio siguran izvođač za 1:0, a već u 32. Orlandić je pogodio za 2:0 posle velike greške odbrane Pazara. U nastavku nije bilo dileme što se tiče pobednika, iako je domaći tim od 64. minuta imao igrača više.

Sikimić je neoprezno, ali i pregrubo startovao na golmana domaćih Živkovića kojem je polomio i jagodičnu kost, pa je sasvim zasluženo isključen. Usledio je i pomenuti prekid od 20 minuta, a u preostalom delu utakmice Zvezda je uspela da sačuva pobedu. Ruiz je pogodio za 3:0, smanjio je Travančić, a konačan rezultat postavio je Anđelković.

Zvezda sada ima 19 bodova na čelu tabele, šest više uz dva meča više od Vojvodine, dok je Novi Pazar 11, sa sedam bodova.

Tok meča:

Na početku utakmice nije bilo zanimljivih situacija, a meč je u 9. minutu bio prekinut na nekoliko minuta zbog ubačenih baklji od strane domaćih navijača.

Prvu kakvu-takvu priliku imala je Zvezda u 18. minutu. Petković je prošao po desnoj strani i centrirao, Ruiz je nekako dodao do Kange koji je pokušao makazicama, ali nije bio precizan. Domaćin je uzvratio već u sledećem napadu, ali je Čečarić za malo zakasnio u kaznenom prostoru.

Usledila je, čini se, velika greška sudije u 23. minutu. Posle centaršuta sa desne strane Stanojević je odneo loptu i potom zaista oborio Kangu oštrim startom đonom, a sudija je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač bio je Aleksandar Luković.

Domaći tim tražio je penal već u sledećem napadu posle duela Čečarića i Rendulića, ali je sudija samo odmahnuo rukom. Tek posle pola sata na teren su ušli navijači Crvene zvezde, a navijači domaće ekipe u tim trenucima su skandirali "ovo je Turska'.

Pazar je u 31. minutu mogao da izjednači posle velike greške Kahrimana, ali Alivodić nije pogodio, a praktično u sledećem napadu veliku grešku napravila je i odbrana Pazara, Vasilić je pogrešio, a Orlandić je to iskoristio i lako pogodio za 2:0.

U finišu prvog dela zanimljivije je bilo na tribinama nego na terenu. Navijači jednih i drugih su se prepucavali skandiranjem, a Zvezda je bez većih problema sačuvala 2:0 posle 45 minuta.

Početkom drugog poluvremena Novi Pazar je zaigrao znatno ofanzivnije, ali je odbrana Crvene zvezde uspevala da bez većih problema sačuva svoju mrežu.

U 64. minutu direktan crveni karton dobio je Sikimić pošto je neoprezno šutnuo golmana Pazara u glavu, pa je domaćin imao igrača više do kraja meča. Božović je odlučio da izvede Kangu i ubaci Plavšića, a Kanga se sa tom odlukom nije mirio.

Navijači Pazara rasističkim uzvicima ispratili su Kangu van terena, a onda je došlo i do divljanja na tribinama, pa su navijači domaćina počeli da ubacuju stolice u teren i obbe ekipe su ubrzo napustile teren.

Povređeni golman Pazara morao je da napusti teren, a glavni sudija je odlučio posle 20-ak minuta da se meč nastavi, iako je i pomoćnik pogođen nekim predmetom sa tribina.

Nekoliko minut pošto je meč nastavljen Zvezda je postigla i treći gol, iako je imala igrača manje. Srnić je, čim je ušao, sjajno prošao po desnoj strani i idealno uposlio Riza koji je postavio nogu i pogodio za 3:0.

U samom finišu najbolji igrač domaćina Travančić je smanjio na 3:1, a konačan rezultat postavio je Dušan Anđelković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

404 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

10 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d