Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.04.2016.

16:51

Nikoliću zbog rasizma sedam mečeva suspenzije

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Slovenije kaznila je Marka Nikolića sa sedam mečeva suspenzije i 1.500 evra zbog rasističkog ispada.

Izvor:

Autor:

Nikoliću zbog rasizma sedam mečeva suspenzije
StarSport

Trener Olimpije je prošlog vikenda, u meču protiv Zavrča, svog igrača Blesinga Elekea nazvao 'crnim idiotom', pa mu se izvinio rekavši da nije želeo da ga uvredi na rasnoj osnovi.

Indcident se odigrao u nadoknadi vremena, kada je Nigerijac proslavljao izjednačujući gol u 90. minutu što je iznerviralo bivšeg trenera Partizana – koji je zahtevao da se igra što pre nastavi kako bi pokušali da pobede.

"Marko Nikolić kažnjava se zabranom vođenja tima u narednih sedam mečeva i novčano sa 1.500 evra, zbog nesportskih, rasističkih komentara i neetičkog ponašanja", rekao je predsednik komisije Roman Rogelj.

Olimpija je lider slovenačke Prve lige, sedam kola pre kraja ima dva boda više od aktuelnog šampiona i najvećeg rivala Maribora.

Eleke ima 20 godina, u Olimpiju je stigao upravo po dolasku Nikolića iz Gorice, a drugi je strelac tima sa 12 golova u prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu