Nova vest
Fudbal

Subota, 30.01.2016.

10:15

Riovo pismo Vidiću: Kakav igrač, kakav čovek!

Legendarni štoper Mančester junajteda Rio Ferdinand posvetio je pismo srpskom fudbaleru Nemanji Vidiću.

Izvor: B92

Autor:B92

Riovo pismo Vidiću: Kakav igrač, kakav čovek!
Getty images

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda objavio je u petak da je završio karijeru jer ne može da se oporavi od povrede i igra na nekadašnjem nivou.

Vidić i Ferdinand činili su u Junajtedu po mnogima i najbolji štoperski tandem u istoriji fudbala, a bivši engleski fudbaler nije zaboravio nekadašnjeg saigrača.

„Vida – moj čovek. 'Odakle je on. Potonuće brzo'. To su bili komentari na treningu posle prvog Vidinog treninga. Videti kakva je neverovatna sila postao dok je bio u Junajtedu znači da je uz ogroman rad postao fizički i mentalno to što jeste.

Sećate se da je igrao protiv Ronalda, Van Persija, Sahe, Runija svaki dan na treningu, to je bio veliki iskorak u odnosu na igrače u Rusiji. Ali, u svlačionici je hladan svet gde vas brzo osude, a Vida je bio u toj situaciji. Vida je mislilac, bio je tada, a i sada je... Dugo je razmišljao dok se mučio na treningu. Radio je na snazi u teretani, popravio je ono što mu je bilo neophodno za uspeh u Premijer ligi i onda se polako ostvario u ekipi.

Uvek me pitaju oko našeg partnerstva, da li smo nešto posebno radili. Ne, sve je bilo prirodno. On je bio veoma agresivan, obožavao je da napada prvu loptu u i van kaznenog prostora, išao je direktno na protivnika, a ja sam bio drugačiji. On je moj omiljeni partner uz kojeg sam igrao.

Postao je igrač kojeg su se plašili, mogao je da se bori sa najsnažnijima, beskompromisno je ulazio u duele, nisam video nikoga ko je bolje napadao loptu... Ali, kao što će vam i on reći uz osmeh, mogao je da igra i sa loptom što ga je činilo velikim i kompletnim odbrambenim igračem. Zbog toga što je bio toliko dobar kada je u pitanju agresivnost i napadanje lopte, ljudi su prevideli njegovo baratanje loptom.

Kao prijatelj, sačinjen je od vrhunskog materijala, uvek je iskren, ali tu je i za šalu kada je spreman. Nedostaje Mančester junajtedu, a nedostajaće i fudbalu. Kakav igrač, kakav čovek. Dobrodošao u penziju brate“, napisao je Ferdinand.

U bogatoj karijeri Vidić je osvojio 18 trofeja uključujući i pet Premijer liga, kao i Ligu šampiona.

Vida - my man"Where is he from"...."he is well out of his depth"... these were the type of comments flying around the...

Posted by Rio Ferdinand on Friday, January 29, 2016

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu