Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.10.2015.

09:57

Nervoza u Zagrebu – Milivojević sa kačketom Zvezde

Čelnici Dinama preduzeli su sve da se u Zagrebu ne nađu navijači Crvene zvezde, ali su 'zaboravili' na vezistu Olimpijakosa Luku Milivojevića.

Izvor:

Autor:

Default images
YTSS

'Modri' su poraženi od prvaka Grčke minimalnim rezultatom u trećoj rundi Lige šampiona na Maksimiru, a bivši vezista najtrofejnijeg srpskog kluba bio je akter zanimljivih scena u pres zoni.

Posle konsultacije sa ljudima iz UEFA, čelnici hrvatskog tima zabranili su dolazak navijača tima i Pireja, iz bojazni da se među pristalicama gostiju ne nađu i 'Delije', koje su gotovo dve decenije u bratskim odnosima sa navijačima Olimpijakosa.

Reprezentativac Srbije odgovarao je na pitanja

"Ne, ja sam veliki navijač Crvene zvezde, tamo sam igrao. Dobio sam poklon od jednog novinara – od ovogog gospodina – i stavio sam kačket na glavu. Mislim da to niko ne treba da shvati lično, to je moja stvar. Ja sam navijač Zvezde, a ni ja ne bih imao ništa protiv ako biste vi sutra stavili kačket Dinama", odgovorio je Milivojević na pitanje novinara.

Ubrzo su na Luku vršeni pritisci da skine kačket, ali je on revoltirano odbio da to učini, a zatim je Krešimir Antolić, šef bezbednosne službe domaćih, ceo slučaj prijavio delegatu Evropske kuće fudbala – koji je slikao našeg igrača i načinio zapisnik.

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, Milivojević je na kraju morao da dâ izjavu i policiji, koja je takođe napravila zapisnik.

"Prijavićemo celu situaciju delegatu, a videli ste da ga je čovek zadužen za obezbeđenje iz UEFA slikao. Ovo je provokacija za nas, mislim da nema veze sa koreknošću. Čovek je igrač Olimpijakosa i mi to poštujemo, ali ovo je čista provokacija. Nećemo mi raditi istragu, jer ga je čovek iz UEFA slikao, ali nije u redu", rekao je Antolić.

Inače, Dinamo i mediji bili su besni poraza i zbog činjenice da je Milivojević nenamerno igrao rukom u 91. minutu, ali glavni arbitar nije svirao penal.

"Podla provokacija na Maksimiru", "Skrivio penal koje je izludeo navijače, pa paradirao sa kačketom Crvene zvezde u hramu Dinama"... Samo su neki od naslova u hrvatskoj štampi i na portalima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

245 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve