Fudbal 245

Sreda, 21.10.2015.

09:57

Nervoza u Zagrebu – Milivojević sa kačketom Zvezde

Čelnici Dinama preduzeli su sve da se u Zagrebu ne nađu navijači Crvene zvezde, ali su 'zaboravili' na vezistu Olimpijakosa Luku Milivojevića.

Nervoza u Zagrebu – Milivojeviæ sa kaèketom Zvezde IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

245 Komentari

Sortiraj po:

glory

pre 8 godina

Pa, ako inace ima obicaj nositi zvezdin kacket i ako ce ga nositi i ubuduce, tj. ako ce i nakon slijedece utakmice izaci iz svlacionice sa njime - onda se ne radi o nikakvoj provokaciji. Ako mu je ovo bio prvi i zadnji put da ga je stavio na glavu od kada nastupa u dresu grckog prvaka - onda je provokacija. Sitna, benigna, beznacajna... ali ipak provokacija.

SALE

pre 8 godina

covek nije uradio nista nacionalisticko niti rasisticko niti je na bilo koji nacin kapa crvene zvezde uvreda za hrvate... cak je na kraju i lepo rekao da on ne bi imao problem da neko dodje na marakanu sa dinamovim kacketom sto je i normalno...

Ferdo

pre 8 godina

Meni je to čisto, da tako kažem, slatka provokacija , po meni je sasvim ok i ne treba se spustiti na tako niski nivo . Lijepo ljudima čestitati na pobjedi i doviđenja , a on je sa nošenjem kape poslao svoju poruku a ti ako se vidiš u tome to tvoj problem , ne njegov .

Tereza plemenita Glembay

pre 8 godina

http://www.24sata.hr/nogomet/drago-cosic-provocirao-je-srbe-s-natpisom-croatia-178176

Aha. Ovo je provokacija a kapa nije. Neka mi netko objasni molim.

NastyB

pre 8 godina

Da je provokacija, sitna, mala, ali jeste. I baš me živo zanima šta će UEFA da kaže na to? Zastava velike albanije u sred Beograda, na dronu, po sred punog stadiona nije provokacija (mogli su i, naprimer, Antraks da ubace uz sve to i opet ne bi bili kažnjeni), zastava Kosova na utakmici sa Partizanom nije provokacija, ali skandiranje Rusa "Kosovo je Srbija" albanskom timu jeste (iako je reč o dve različite države, bar po merilima "zapada"), i nošenje kačketa takođe. Ljudi, on je nosio kačket kluba koji, recimo, igra jadransku ligu u Zagrebu. Da je nosio kačket Barselone niko ne bi ništa rekao, ali Zvezdin, e to se ne sme!!
Što je najgore, uskoro kreće licemerje UEFE i Luka će (za bezveznu sitnicu) biti drastično kažnjen, a bilo ko može da dođe u Srbiju sa Dinamovim ili Hajdukovim kačketom i niko ga ne bi ni pogledao. Tu se razlikujemo u kompleksima.
Iskreno, nisam vaspitan da reagujem prizemno, ali me licemerje užasava do krajnjih granica. Toga u Srbiji ima za debeli izvoz, a opet MNOGO manje nego negde...

fudbalski ekspert

pre 8 godina

@ (v(l)ažni patriota, 21. oktobar 2015 12:01)
“...odemo u Ideu/Rodu/Mercator da kupimo Frikom/Štark proizvode...“

Hvala ti na ovome čoveče! U Ideu/Rodu/Mercator nikada ne idem, Frikom odavno izbegavam, ali ovo za Štark pojma nisam imao. Uđem na sajt Štarka, kad tamo atlanticgrupa.hr?! Nisam znao ko im je vlasnik.

Što se Luke Milivojevića tiče, kao da mu nije bilo dosta što je sve u Srbiji oduševio gaženjem šiptara na njihovom terenu i time što smo konačno dobili idealan tandem centralne sredine Milivojević – Matić, ovo sa Zvezdinim kačketom će od njega napraviti legendu kod naših navijača!

Samo napred Luka!

AMT

pre 8 godina

Da li je dozvoljeno nosenje kape Barcelone, Reala, Bajerna i dr klubova?
A zasto je nosenje Zvjezdine kape provokacija? Da li zato sto ih podsjeca na njihovo srpsko porijeklo koje negiraju? Osim toga, odakle hrvatima pravo da misle da mogu da nekome zabrane nosenje neke kape? Pa citava lijepa njihova je puno ustaskih kapa i simbola i to ne zabranjuju. A ne zabranjuju ih jer je to dio njihovog identiteta.

Shomy

pre 8 godina

Zamolio bih ljude sa portala b92 da se raspitaju kako se moze doci do slike sto je slikao ovaj gospodin iz Uefe ... a sve ostalo je isuvise smesno komentarisati ...

AC72

pre 8 godina

@Čoveče, ko je ovde lud ?!?!? Nosi na glavi kačket jednog evropskog kluba ( koji god da je) i neko mu traži da ga skine sa glave jer ih provocira???? Šta bi bilo da se kojim slučajem sastanu Dinamo i Zvezda ( ili Partizan, sasvim svejedno...). Da li bi u tom slučaju igrači morali goli da nastupaju, ili pak da pozajme nečije dresove, kačkete i sl. Ja ne verujem o čemu se ovde piše i koliko su oni bezobrazni. Naprotiv, Milivojević treba da tuži iskompleksirane idiote jer su pokazali netrpeljivost, netoleranciju, mržnju... Još jednom, ovo je kačket sa amblemom jednog od najtrofejnijih ako ne i najrofejnijeg kluba na Balkanu, nije politička parola niti ima političku konotaciju. pozdrav svima.....
(mikson82, 21. oktobar 2015 10:57)
Čovjek objasnio,to je to, nema šta dalje diskutiovati!

samo bahato

pre 8 godina

Da je na utakmicu LP Zvezda : Panatinaikos došao Hrvat iz Panatinaikosa sa kapom Dinama bio bi ispraćen aplauzima delija,e srbi srbi tko vas ne bi znao skupo bi vas platio....

Torca

pre 8 godina

Objektivno; provokacija je, ali veći redikul je ispao Antolić, Tatin ulizivač. Da je šmeker, a ne cinker, rekao bi Milivojeviću da je 'lijepo' da i neki oblik Zvezde primiriše Europi.

mali radojica

pre 8 godina

Kiki pa nisam siguran da izbeglice uopste ista pozitivno govore o Hr. Na Youtubu jedan ili dva klupa a na svetskim medijima to bolje nemoj ni da gledas jer ste tu negde izmedju Makedonije i Grcke po gostoljubivosti. Samo su Slovenci losije prosli od vas. To decko sa huskanjem nema veze jer vas svetski mediji zamacu u blato tek tako a nasi samo prenose sve to.

Zorz Papadubi

pre 8 godina

Kao grobar, zelim ovom momku da cestitam! Svaka ti cast momce, sve je na mestu rekao! I nista protiv pravila nije uradio...njegovo licno pravo i sloboda, sta ce da nosi i gde, zar ne sme, gde je tu onda ljudsko pravo i sloboda izrazavanja i pripadanja?????? Hrvati, daj te se decki ohladite... :D

navijac

pre 8 godina

@Jesam zvezdas ali jeste, ovo je provokacija.
(Slix, 21. oktobar 2015 12:11)

Slazem se da je ovo smisljeno i namerno uradjeno, jer kako nije nosio ovaj kacket na drugim utakmicama nego bas protiv Dinama u Zagrebu? Ali ipak Hrvati su se upecali kao neki majmuni, njihova mrznja prema svemu sto je srpsko prelazi u bolest!

stop nacionalistickim komentarima

pre 8 godina

Naravno da se ovo ne moze porediti sa dronom ali decko je ocigledno isao na to da isprovocira,Zvezdin kacket nije nosio u Londonu,nije ga nosio ni posle prve utakmice protiv Bayerna u Atini,nadam se da ce ga kazniti,njega i sve maloumnike koji se bave ovakvim stvarima.

MD

pre 8 godina

grobar sam ali skidam mu kapu. svaka cast srbine
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Boki, 21. oktobar 2015 11:37)

NE DIRAJ MU KAPU!

:D

Bravo Luka!

Nebitno

pre 8 godina

Pitajte vase starije kako su igraci iz Hrvatske po dekretu Partije MORALI u Blizance. Sve ste kontrolirali,centralizirali.. I vrapci na grani znaju Tko je morao biti prvak. Proguglajte o utakmici Olimpija-Partizan . Sad kad niste u zajednici vidi se kakve ste 'fudbaleri' . Molio bih vas da objavite komentare. Iako , Nisam siguran.

Vladimir

pre 8 godina

Veći je problem Zvezdin amblem od svastike na Poljudu i Glavašovih Crnokošuljaša!!!??? O kakvim vi provokacijama pričate? Vi ste za posmatranje, Kitarovići jedni...

frty

pre 8 godina

Kad mu uefa rokne kaznu od 50-100 000 eura hoce li mu Grci dati novac kao i kapu zvezde? Dobro je da nije slucajno dobio Drazinu kapu....
Bila bi zurka na Maksimiru.....

Sused

pre 8 godina

Ja sam Hrvat i potpuno razumijem dečka, to je bila jedina prilika da Zvezda vidi Europu i to joj je on omogućio. Ko zna kad će opet.Momku je očito svako putovanje na zapad nezaboravno iskustvo pa nek se veseli.
(Sused, 21. oktobar 2015 11:20) # Link komentara

Ja sam Srbin i potpuno razumem tebe. Bolestan si, kao i polovina tvog od Srba,Nemaca,Mađara,Čeha sklepanog naciona, u vašoj maloj katoličkoj džamahiriji.
(cinik ovdašnji, 21. oktobar 2015 12:10)

Ajde sad usporedi ova dva komentara pa ćeš vidjeti tko tu ima problema. Ljudi uvijek počnu vrijeđat kad nemaju argumenata a ti još k tome imaš problema i sa svojim identitetom. Ostavi se mitologije i počni učiti povijest. I da, želim zvezdi da napokon postane prvak i prođe prvo pretkolo, to bi bilo dosta za početak.

Valente

pre 8 godina

Haha haha bravo majstore!
(joj..., 21. oktobar 2015 10:05)
I šta je tu smiješno?! Da su Hrvati nešto tako napravili popljuvali bi nas na najjače. Ovo dokazuje kakvi ste. Al neka, ovo je najbliže što se Zvezda približila ligi prvaka od 91'

Saša

pre 8 godina

Ja voleo sam tebe uvek, sada još više volim te, sad kad si najgora na svetu, sad kad ti je najteže, mnogi su hteli da te sruše, da ti ime nestane, Severna armija te čuva, uvek iza tebe je, da te bodri da te prati, kao nikada ranije, vetar u leđa da ti daje, kada vetar nestane...

Beobrad

pre 8 godina

To care, hahaha...
Ne mogu mu nista , nista sto vredja na nacionalnoj, verskoj, politickoj osnovi.
Taj sto je slikao, moze s tim da se slika.

Jole

pre 8 godina

Bruguera se javlja sa temom emigranti dok policajci njegove drzave u sred Bg-a pljackaju emigrante s taksisti uzimaju 100 eura po osobi ali razumim i to,pored plate u srbiji od 200 eura to je ok,,hahaha..

bachi

pre 8 godina

Ovo mi je draža pobeda, nego pobeda sadašnje Zvezde nad partizanom. Bravo Olimpiakos, Ella, Ella Olimpo.
(Aca Znalac, 21. oktobar 2015 12:09)
Verovatno jedna od retkih pobeda zvezde nad Partizanom u tvom životu kada je spominješ i na vesti koja veze nema sa domaćim fudbalom! Ajde požuri kasniš u školicu kompleksašu isfrustrirani!

Snoop Dogg

pre 8 godina

Не разумем како ово може бити провокација???
*Е моји Хрвати, наша Југословенска браћо...још сте ви далеко од нормалне цивилизације.
П.С. Таман сам мислио да кад завршим основне студије да одем на специјализацију код вас у Загреб, али ипак нећу...јер кад ми чујете војвођански (Српски) нагласак- ко зна шта може да буде. И зато ћу ипак у Београд, јер што је сигурно-сигурно је.

Wolfgang O.

pre 8 godina

Kukamo kad nas provociraju sa dronom, a kad mi provociramo onda "bravo, majstore"...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ph, 21. oktobar 2015 10:11)

Bravo covece, konacno jedan razuman komentar. Neverovatno je koliko su nasi ljudi nerealni i subjektivni. Te "sportska provokacija je ok", te "penala nije bio, jer je trebalo da tekma traje krace"... Pricaj mi pricu.

A tako je ocigledno da je covek PROVOCIRAO! Na kraju, zar je bitno kako?? Provocirao je i to tamo gde najmanje treba da provocira, gde je osetljivo. Mudar bi pokazao prijateljski, pomirujuci stav, pokazao da je VELIKI COVEK, a ne mali, jadni provokator.

Na kraju, pogledajte kako se ponasa Novak (njega barem svi volite) i ucite se kulturi, postovanju, velicini i PRAVOM patriotizmu.

Milorad

pre 8 godina

Bravo Luka,Srbine!!!
Da je na glavi imao americki kacket,sve ustase bi ga tapsale po ramenu!?
Ustase ponovo dokazuju iracionalnu mrznju prema Srbima i svemu sto je srpsko,sada "kacketu"???

ufaj se u nesto drugo ne u nogomet

pre 8 godina

cuj ove izjave- "u hramu Dinama"-

ha ha ha ha u hramu..pa ljudi su fakat pukli kad im mjesta gdje se skuplja najgori olos, drogeri, nacisti, siledzije predstavljaju "hramove"

Hram je sine katedrala a ne stadion.

Ivan kg

pre 8 godina

Ma tako je bre Luka, svaka cast od grobara. Ne razumem zasto kapa necijeg kluba izaziva problem kod nekog, covek je samo stavio kacket kluba za koji navija. A ako to neko shvata kao provokaciju, to je onda njegov problem, zvani kompleks.

ns

pre 8 godina

@Jugoplastika Ja ne mogu da verujem da se u 21 veku u Hrvatskoj uzvikuju ustaški pozdravi i slavi kao praznik proterivanje 400.000 vaših građana srpske nacionalnosti. Takođe ne mogu da verujem da se zločincu dozvoljava da usred Zagreba paradira sa svojom paravojnom formacijom. Ali najviše ne mogu da verujem da nemaš trunku samokritike i obraza pa pišeš to što si napisao. Inače, gde si ti video da neko govori isti jezik ima ista imena i prezimena, trdiciju, pa opet samo zbog veroispovesti sebe smatra drugim narodom?

drago

pre 8 godina

Tezak kompleksas ovaj decko. Ubija ga onih 2:0 prije 3 godine kad je i on bio u sastavu Srbije. Jos sad mi opet na prvenstvo, njegovi opet ispali. Pa Dinamo igra dobro u LP, njegove Zvezde nigdje.
Nista cudno za bivseg Radovca koji je i skrivio penal u zadnjoj minuti.
Decko je bez srama pokazao nevidjeni kompleks i obrukao se za sva vremena.

Komar

pre 8 godina

Hoce li molim vas neko da mi objasni zasto je provokacija nositi kacket sportskog kluba za koji navijas,koji nema veze sa politikom? Mozda zato sto je Zvezda u svoje vreme vrsila "genocid" protiv Dinama i Hajduka :) Ostali kompleksi hrvatima pa im smeta...

Zigzag

pre 8 godina

Patološka mržnja prema Srbiji.
(fudbalski ekspert, 21. oktobar 2015 11:12)bas suprotno,decko nije dobio niti jedan zvizduk i ovako vraca publici....kad je toliko voli sto ne igra dzabe za nju,vjerojajtno nikada vise nece ni igrati za cz

Aca

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)
Vidim, i ti si "djed" čim se sećaš. A kako već rekoše, Zvezda jeste igrala 1992.

Grobar-España

pre 8 godina

KOmpleksi su čudo.
(1. Hrvati 2. Grobari 3. neki ostali, 21. oktobar 2015 11:42)

A ti si inace lisen kompleksa pa zato pominjes Grobare u vesti koja nema nikakve veze s njima.Nadam se da nemas vise od 12 godina, sve drugo bi bilo pogubno po tebe...

Aleksandar

pre 8 godina

Kao Grobar ali pre svega Srbin .......kapa dole majstore,ovi hrvati imaju bolesnekomplekse od nas Srba....svaka cast jos jednom.

Kiki

pre 8 godina

Reče jedan dolje kako se Hrvati loše odnose prema izbjeglicama.
Ako te stvarno zanima kako se ponašaju Hrvati, skokni do youtube-a i pronađi što govore izbjeglice o Hrvatskoj a što o drugim zemljama.
A manje čitaj huškačke medije po Srbiji koje vjerojatno iznose uglavnom laži, ne znam jer ne pratim te medije.
Znam samo da je najjača huškačka propaganda uvijek bila u Srbiji.

Dejan Kostic

pre 8 godina

Kakvi su pacijenti ovi Hrvati. Nevidim ama bas nista lose sto je stavio Zvezdin kacket. I da je stavio kacket sa zastavom Srbije opet nema nista lose i sasvim je normalno. Ali posto su Hrvati ovako reagovali svaka cast Srbine. Sledeci put šajkaču na glavu.

Alessandro NESTA #13#

pre 8 godina

E pa hajde pošto ste svi vi Hrvati pametni, možete li nam reći kako je to nastala "lijepa vaša" nego pokatoličavanjem Srba? Ajmo, da ne bismo upisivali keca u dnevnik...

v(l)ažni patriota

pre 8 godina

Hrvati poludeli zbog kačketa, ovaj njihov iz obezbeđenja zaboravio sve reči jezika osim "provokacija". Ali, zato mi Srbi sad kad pročitamo komentare odemo u Ideu/Rodu/Mercator da kupimo Frikom/Štark proizvode i onda smo velike patriote.
Kupujmo domaće bre!
Mi Hrvate treba da pobedimo prvo ovde kod nas u dvorištu, pa tek onda da gledamo u tuđe dvorište.

Duro

pre 8 godina

Možda je on pokazao čojstvo ali bi bilo dobro da on sam kaže šta su mu rekli saigrači i vodstvo kluba u kojem igra, a po tome kako su ga hitno ugurali u autobus nakon šta su primetili da sve snimaju delatnici UEFE ispada da su shvatilida bi mogli "popiti" lepu kaznu od EUFE-e...

Grobar-España

pre 8 godina

E croasanai, cinkarosi bili i ostali...Ne moze se protiv gena (valjda su zato voleli Gen-shera) , navikli vekovima da se zale svojim mentorima pa ostalo u krvi. Bravo Luka, "Necu da skinem kapu i gotovo", hahaha... A ovaj "Necemo radit histeriju"... Kako se to "Radi histerija"? Mozda i nisam nesto posebno zahvalan Bogu sto sam Srbin, al' sam mu zato neizmerno zahvalan sto nisam Hrvat...

Zigzag

pre 8 godina

ahhahahahahahahahaha kakvi kompleksi haahahahahaha, joj hrvati haahhaahaha E ali pazi on jos kao misli on je u pravu, kao slikao ga je delegat bice istraga, pa covece mogu istragu pokrenuti samo protiv tebe, nije zabranjeno nositi kacket bilo kog kluba, ti si sa ovim postupkom pokazao da si obican fasista. Mislim nije da nismo znali :)
(jasamsasa, 21. oktobar 2015 10:17)jedini kompleks ima ovaj decko koji je ovaj potez isplanirao,sto nije nosio ovo u setnji gradom nego se pravi frajer pred kamerama...

cinik ovdašnji

pre 8 godina

Ja sam Hrvat i potpuno razumijem dečka, to je bila jedina prilika da Zvezda vidi Europu i to joj je on omogućio. Ko zna kad će opet.Momku je očito svako putovanje na zapad nezaboravno iskustvo pa nek se veseli.
(Sused, 21. oktobar 2015 11:20) # Link komentara

Ja sam Srbin i potpuno razumem tebe. Bolestan si, kao i polovina tvog od Srba,Nemaca,Mađara,Čeha sklepanog naciona, u vašoj maloj katoličkoj džamahiriji.

Dzukele laju po frizeraju

pre 8 godina

@Aleksandar I.
Dodao bih da su u zavrsnoj fazi takmicenja postojale 2 grupe,ciji su pobednici igrali finale LS(tada Sampdorija I Barselona).Zvezda je u svojoj grupi,iako nijednu utakmicu nije igrala na Marakani,bila druga(zbog poraza od Sampdorije 1-3 u Sofiji),sto njen rezultat te godine izjednacava sa polufinalom LS.Pretpostavljam da je to nedostizan uspeh za svaki tim ex Yu,pa I za Dinamo.

milana

pre 8 godina

Zvezda nije igrala sinoc i sta ima da provocira,treba da bude kaznjen i po ponasanju se vidi da je navijac zvezde ,ne treba mu kacket za to,provokatore na obe strane izbaciti iz sporta,oni treba da smiruju situaciju i mire narod i budu primer navijacima a ne da rade ovakve stvari,PARTIZAN SAMPION.

Sunce Slobode

pre 8 godina

@Jugoplastika

Koliko li ti je tek glupo da neko u hordama ljudi koji su u zrelim godinama tom istom "21-om stoljecu" lupa table koje su samo ispisane cirilicom?
Kad Hrvati krenu da pametuju o tome sta je glupo. . .

Slaninar

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.

Kolega, sve ok. Vi ste igrali i jedno i drugo pa se opet nemate čega sećati, ni vi ni vaši djedovi. Lijep pozdrav iz Novog Sada.

Vladimir

pre 8 godina

Kukamo kad nas provociraju sa dronom, a kad mi provociramo onda "bravo, majstore"...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ph, 21. oktobar 2015 10:11) Verovatno si hteo da glumis realnog a ustvari nemas pojma koja je razlika izmedju drona sa zastavom i navijackog rekvizita.Nije problem u Luki,problem je u onoj isfrustriranoj budali sa kompleksima.Glumis patriotizam tamo gde nemas potrebe.

D

pre 8 godina

Svi vi kojima je drago zbog ovoga, da li vam je drago i kad vidite zastavu Velike Albanije u Beogradu? Ovo jeste bila provokacija u Zagrebu i ne treba to da se radi, ovako se samo poistovecujemo i sa Ustasama i sa Siptarima!

Hromi

pre 8 godina

Porediti Zvezdin grb sa fasistickim idejama velike Albanije iz drugog svetskog rata koje se ponovo povampiruju je vise nego licemerno. A tuga je sto enki iz komsiluka ne mogu da naprave razliku.

Rumun

pre 8 godina

Mislim da je besmisleno ovakve indijance stavljati za sluzbena lica. Coveku mrznja seva iz ociju. Ovakva licnost samo blati ostale hrvate...kulturan covek u ovome ne bi trebalo da vidi nikakvu provokaciju.

delegat

pre 8 godina

ovi nasi iz saveza povremeno pricaju o nekoj regionalnoj ligi, koliko je ta ideja nerealna to se najbolje moze sada videti, neka uzmu neke lekove protiv buncanja.

Kum

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)

Aha, a zato je znaci isti pehar, sa sve CRVENA ZVEZDA na njemu, jel? I zato je Real slavio svoju desetu? :D

Sused

pre 8 godina

Ja sam Hrvat i potpuno razumijem dečka, to je bila jedina prilika da Zvezda vidi Europu i to joj je on omogućio. Ko zna kad će opet.Momku je očito svako putovanje na zapad nezaboravno iskustvo pa nek se veseli.

srx

pre 8 godina

@Fudo Sandžak

Olimpijakos i CZ su pobraceni timovi i na svakoj utakmic se vijori zastava sa Oly grbom odnosno CZ grbom. Smo u umu koji prezire sve srpsko se ovo moze vidjeti kao provokacija. Uostalom, kacket mu je dao Grk.

Bruguera

pre 8 godina

Hrvatska je tuga pregolema! kako se odnose prema migrantima, koliko su bolesno opsednuti Srbima, koliko kolektivne mrznje...jad i beda! nema im pomoci

lilijana

pre 8 godina

Ko pri zdravoj pameti može da uporedi dron sa kačketom? Da je na kačketu bila karta velike Srbije i to na terenu usred utakmice, pa ajde de. Nosi kačket bivšeg kluba koji je bratski sa klubom u kom sada igra. A što se Zvezde tiče, neki ne mogu ni posle 24 godine da se opasulje da je Crvena zvezda bila prvak Evrope. Kako god se to takmičenje tada zvalo bilo je jedino merodavno, Zvezda je pobedila najjače klubove u Evropi i zasluženo se popela na presto, prvo Evrope pa onda i sveta ;) Najviše se bune oni što nikada ništa osvojili nisu, tako da mi uvek izazovu osmeh na lice.

fer igra

pre 8 godina

Pre desetak dana kosarkasi zvezde su igrali u zagrebu, koliko se secam imali su na sebi dresove nisu bili goli pa kako to niste okarakterisali kao provokaciju?

Miloš

pre 8 godina

@Golf1

Pošto ima nas "djedova" za razliku od vas balavaca pamtimo da je CZV igrala prvu Ligu Šampiona. Sezone 91-92 je uvedena grupna polufinalna faza, i samo prvaci grupa se plasiraju direktno u finale, Zvezda je igrala sa Sampdoriom, Anderlehtom i Panatinaikosom. Sledeće sezone 92-93 je igrano u istom formatu sa polufinalnim grupama, a takmičenje i dalje nosi isto ime KUP ŠAMPIONA a novo ime i logo su objavljeni na početku grupne faze. To nije urađeno u sezoni 91-92 zato što je prvenstveno zamišljeno kao troogodišnji eksperiment koji je već posle prve sezone pokazao kao uspešan. Od treće sezone 93-94 format se menja vrlo malo tako da sada prvi i drugi iz grupne faze idu u polufinale ali takmičenje i dalje do grupne faze nosi ime KUP ŠAMPIONA a od grupne faze kao i u sezoni 92-93 nosi ime LIGA ŠAMPIONA. Od sezone 94-95 ime je promenjeno. Takmičenje je direktan naslednik i svi uspesi iz KUPA ŠAMPIONA se računaju, uostalom na tom istom trofeju koji se i danas diže sa ponosom, stoji ugravirano FK CRVENA ZVEZDA. Na nekoliko oficijelnih spotova se vidi ili gol Pančeva ili kad Stojanović diže trofej.

Dalje dok se Grobari i slični ne dosete da omalovažavaju. Ako računate tako niste ni vi onda osvojili Euroligu 1992 već tamo neko takmičenje koje se zvalo FIBA Evropsko prvenstvo za muške klubove (91/92 - 94/95).

Molim da se komentar objavi.

majušni i nebitni

pre 8 godina

hrvatski navijači na utaklmicama sa nama nose i albansku zastavu...nismo mi neka nacija ali ove komšije su tzv nacija, kompleks koji ne mogu prevazići.

kutuzov

pre 8 godina

Kao grobar, mogu da kažem samo svaka čast ovom momku. Zato što voli svoj bivši klub i navija za njega. Tu nema ama baš nikakve provokacije, za razliku od pojedinih "navijača" Cibone koji su neki dan na utakmici sa Partizanom mahali zastavom Kosova. Nisam nigde video da su hrvatski mediji to istakli kao provokaciju, a ovo im predstavlja provokaciju. Znači, oni mogu da rade šat god im padne na pamet, a Srbi ne mogu? Tamo zaista postoji dosta "bolesnika" kojih iritira sve što ima srpski predznak. Bolje reći, tamo je na delu strašan nacionalizam, a Glavaš čak stvara i svoje "crne košulje" kao nekad Musolini.

as

pre 8 godina

Sitna provokacija. Šta bi tek rekli kada bismo imali neku našu oluju da slavimo?!
Mi ih oslobodili u 1. i 2. svetskom ratu umesto cvećem da nas dočekuju oni ovako... e moji hrvati

НТТ Ни

pre 8 godina

....na tom trofeju izmedju mnogobrojnih klubova, biče ugravirano i "1990/91 CRVENA ZVEZDA"...a ti sebi i dalje pričaj šta želiš.
(Dado, 21. oktobar 2015 10:29)

Ниси у праву, јер на ушатом није, као што је требало бити, угравирано оригинално име вашег клуба Црвена звезда, већ нека страна кованица Ред стар, што је срамота, и недостојно клубу који се у јавности агресивно легитимише за најсрпскији клуб. Не верујем да то може да буде клуб са именом Ред стар. И уместо да се здушно борите да вам клуб у свету буде познат под оригиналним именом и представљан њиме, ви се поносите тиме што се име ЦЗ преводи у Ред стар, што је, признали ви или не, име неког другог клуба, пошто се имена не преводе. Да несрећа буде већа ви и ваше шопове крстисте кованицом Ред стар, као да је Београд Лондон, па Срби неће знати да пронађу продавницу Ц. Звезда. Каква покондиреност, али то не треба да чуди, јер је својствено овом народу, чији сте ви стуб.

Alibaba

pre 8 godina

Samo da ne bude posle - pogresno ste me shvatili, to mi je neko stavio kacket na glavu a da ja u onoj guzvi nisam ni primetio, izvinjavam se, mnogo se izvinjavam... Ako me razumete... Ako si mangup, ostani to do kraja.

Jugoplastika

pre 8 godina

Reakcija pandura je glupa, bespotrebna i sramotna. Grb kluba ko grb kluba. Sta je neko reka nije nosia kartu velike Srbije. Ovako je ovaj igrac ispa faca i idol navijacima ni kriv ni duzan. I neka je!
Medjutim po meni je vise sramotno, a nadasve glupo da se u 2015. godini, 21.stoljecu dok ljudi planiraju let na Mars u Srbiji i dalje fura prica o "pokatolicenim" i ostalim vrstama nebeskog naroda, pri cemu se ladno nijecu identiteti citavim nacijama !!?? Ista takva prica se bez po muke pusta na B92. Jos vise je zabrinjavajuce da takav komentar dobije 185 pluseva i tek 23 minusa, od cega je najmanje 20 Hrvata/Dinamovaca koje je privukla ova tema. Strasno!

politika ili sport?

pre 8 godina

gradjani i navijaci trebaju razmisliti dali zele sportske klubove ili politicke klubove. Ovo vise nema veze sa sportom, ovo je cista politizacija sitnica za koje u sustini nema smisla ni da primecujemo.

qwak

pre 8 godina

ove reakcije hr javnosti ukazuju na to da ako bi cz igrala u zagrebu protiv dinama, igraci i zvanicnici ne bi smeli da nose obelezja cz...
ili bi smeli...

Musliman

pre 8 godina

@novi pazar, a sta tebi pise u papiru koji se zove drzavljanstvo, znas onaj papir koji ti treba kad vadis LK, Pasos, kad bi da se zaposlis... pise ti ovako DRZAVLJANSTVO SRPSKO a ti pricaj sta hoces... a ako ti zemlja ne valja a ti preseli... i da opet Srbi smetaju. Pitaj Meha dr. Mahmutovica tvog sandjakliji zasto kruzni tok pred opstinom kosta 30.000 e da nisu srbi i te pare...

heja heja

pre 8 godina

ajde ovako da u bg igraju npr zvezda i panathiakos i izadje igrac pao npr poslje utakmice sa dinamovom kapom jer su njihovi navijaci bratski sa dinamovim npr eto pranjic koji igra za pao i sta bi vi rekli realno ? rekli bi evi ga doso provocirat. bas me zanima ocete objavit kom oce li vam se svidjet dovolj o

Aleksandar I

pre 8 godina

(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)

Zvezda je igrala i te kako kako to zoves Ligu Prvaka, i te godine su igrali samo prvaci svojih zemalja...Zvezda je u toj sezoni 1991/92, bila prvi nosilac jel je u sezoni 1990/91 bila prvak Evrope.Sa Zvezdom u grupi su bili jos Anderleht, Panatinaikos i Sampdorija...Format je bio drugaciji i broj klubova, ali se to menjalo jos par puts dok nismo dobili format kakav danas imamo...

Nemojte, bre, Srbi, uz vetar.... ne valja

pre 8 godina

Ma bravo Luka. Sad lepo popiješ suspenziju 3-4 meča, novčanu kaznu i ostaneš bez bonusa pa se onda sa osmehom seti kako si ti nekoga zeznuo

cobo

pre 8 godina

To je simbol jednog od najboljih i najslavnijih klubova Evrope,a ne ustaski.Ako UEFA to kazni onda je treba ukinuti,i zabraniti proizvodnju navijackih suvenira je onda i solja za kafu od Bajerna,moze biti uvreda za nekoga.

Brade

pre 8 godina

@Novi Pazar
Za Germane nije jos uvek dokazano, ali ti i svakako potices od Srba. Vidis i sam kako tecno pises srpski. Istrazi malo porodicne korene, mozda i neku ikonu nadjes na tavanu...

grobar

pre 8 godina

Nisam fan Zvezde...cak sta vise...ali ovo je samo STAV...pa zar smo MI onda trebali da trazimo,zbog NICIM IZAZVANOG borbandovanja i stradanja,da se Lotar Mateus (zbog "moguce lose konotacije u narodu") preimenuje u npr. Lazar Mateusić...zar nije PRAVA i veca provokacija kad neko reaguje na takve gluposti na TAKAV nacin (kao mala deca kad se tuze ucitelju zato sto im nesto ne odgovara kod drugog ucenika u igri izmadju dve vatre..."...ucitelju,UCITELJU,PERA igra sa kacketom,pa mu ne ide sunce u oci kad hvata loptu,a mi nemamo kacket...")
...ne znam,ne razumem...ovde bi mozda NEKO i primetio da je na glavi recimo Dinamov ,ali ne bi bilo udarna vest,niti bi ga "tuzili" "ucitelju"...

Golf1

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.

nikola1992

pre 8 godina

Na 0:51 u klipu, pojavljuje se lik sa jaknom rendzersa. Ne vidim da se iko buni sto on ima obelezja kluba koji nije olimpijakos ili dinamo!

Meroni

pre 8 godina

Kako nosenje kacketa jednog fudbalskog kluba moze da bude provokacija? Nije provocirao ni po religijskoj,ni rasnoj,ni nacionalnoj osnovi,a ni jedan zakon ne zabranjuje nosenje Zvezdinog kacketa.Luka majstore!

junak

pre 8 godina

Veliki si ti junak, zasto nisi pre utakmice stavi taj komunisticki kacket, na mestu olimpijakosa kaznio bi te da ti vise takve stvari ne padaju na pamet.

Popaj

pre 8 godina

Kada hrvatska policija pređe našu granicu i prebije naše novinare mi šaljemo diplomatsku notu i njima je to smešno,a kačket im je provokacija.Dokle ide kolektivno ludilo?

S1pac

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)
Zvezda je ostavila trag u ligi šampiona,ali da budem korektan... Neko ostavi trag kao prvak,a neko po primljenim golovima ili se zaboravi da su i bili. Pitaj svoga djeda pa će ti možda raći kako su partizan i zvezda igrali jer su jedino oni ostvarili neki rezultat.

grobar

pre 8 godina

Kukamo kad nas provociraju sa dronom, a kad mi provociramo onda "bravo, majstore"...
(Ph, 21. oktobar 2015 10:11) nije moj omiljeni lik ali tvoj komentar je uvreda za zdrav razum

Jukic

pre 8 godina

Sto kaze narodna mudrost; " Baci mu kosku i videtces dali je, divlji ili pitomi"! Zaista je neki put za ne povjerovati koliko su hrvati predvidljuvi!?

Ph2

pre 8 godina

@ph

Za mene kao bivseg sportistu je ovo sportska provikacija, tj legitimna.

Dron je bio politicka provokacija i ne moze da se poredi.
Crvena Zvezda je sportski klub , fudbalski klub koji je u dobrim odnosima sa Olympiakosom. Ne mogu da ga kazne ni po jednom osnovu.

JeRemija

pre 8 godina

"Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje"
Čovek napisao ovo, kao da je Zvezda osvojila kup Marinka Rokvića u Boljevcu, povodom seoske slave...
Zašto vi niste onda osvojili to natjecanje kad je tako jednostavno?

партизан

pre 8 godina

Браво!!!
А ово ,кад су га прозивали да скине,тек је моћно.
Поздрав од гробара.

Sale

pre 8 godina

Olympiakos i Zvezda su bratski klubovi. Neko pise uvreda za Olympiakos to su takve budalastine da nemam reci! Idi decko do Atine i luke Pirej videces mnostvo grafita posvecenih Crvenoj Zvezdi, idi u prodavnicu Olympiakosa videces mnostvo majca i dukseva posveceno bratstvu Zvezde i Oly-a ... Svaki navijac Olympiakosa je posle ovoga ponosan na Luku kao sto bi i mi bili ponosni da primera radi Papanikolau dodje kod nas i nosi kackete Olympiakosa! Hrvati su nebitni u ovoj prici niko i ne obraca paznju na njih! Imaju kompleks ocigledno od najstrofejnieg kluba bisve Jugoslavije!

deki

pre 8 godina

Kakva ljudina, a što ovima smeta kačket, nije mi jasno, čovek može da nosi šta hoće, za njih je provokacija izgleda i bela košulja i crvena kravata, strasno

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Hrvate treba razumeti, za njih je sve što je Srpsko provokacija. To samo potvrdjuje kako je teško, ali zbog toga i lepo, biti Srbin u Hrvatskoj.

frostwolf

pre 8 godina

Kroati ne mesajte babe i zabe... Kacket sa znakom kluba i zastava koja ima na sebi mapu drzave koja sadrzi delove tudje drzave se ne mogu porediti. A sada malo vise olaska na stadion a malo manje pametovanja po internetu i mozda onaj nesrecni diamo osvoji jos koji bod u evropi.

Pokondirena tikvica

pre 8 godina

Informacija za komsije kroate,Crvena Zvezda je prvi tim sa ovih prostora koji je igrao ligu sampiona,i da nije imao zabranu igranja na svom terenu te '92 bio bi prvi klub koji je i osvojio istu.

Vladan R

pre 8 godina

@ golfi

Mozes samo da se tesis, sa sebi slicnima. UEFA na isti nacin tretira i broji pehaer do i nakon promene sistematakmicenja. Isti je pehar, a na njemu je za sva vremena uklesano ime Crvene Zvesde.

mikson82

pre 8 godina

Čoveče, ko je ovde lud ?!?!? Nosi na glavi kačket jednog evropskog kluba ( koji god da je) i neko mu traži da ga skine sa glave jer ih provocira???? Šta bi bilo da se kojim slučajem sastanu Dinamo i Zvezda ( ili Partizan, sasvim svejedno...). Da li bi u tom slučaju igrači morali goli da nastupaju, ili pak da pozajme nečije dresove, kačkete i sl. Ja ne verujem o čemu se ovde piše i koliko su oni bezobrazni. Naprotiv, Milivojević treba da tuži iskompleksirane idiote jer su pokazali netrpeljivost, netoleranciju, mržnju... Još jednom, ovo je kačket sa amblemom jednog od najtrofejnijih ako ne i najrofejnijeg kluba na Balkanu, nije politička parola niti ima političku konotaciju. pozdrav svima.....

j

pre 8 godina

E toj EU mi tezimo, to su te vrednosti koje vladaju u EU.Dajes izjavu policiji zbog toga sto nosis kacket nekog kluba.A da je nosio kacket Brondbya ne bi ni obratili paznju.To je njihov problem ako oni ne mogu nekog da podnesu pa to dozivljavaju kao provokaciju.Trebaju nauciti da zive i sa navijacima Zvezde.

Fudo Sandžak

pre 8 godina

Ovo je pre svega uvreda za Olimpijakos, jer Luka je profesionalni fudbaler sa trenutnim ugovorom u Olimpijakosu. Kao profesionalac trebao bi znati da se ljubav i emocije ostavljaju kod kuće, između četiri zida, a da je utakmica i intervjui nakon utakmice deo profesionalnog angažmana.

kompleks je neizlečiv

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)

Nije,nije...za Zvezdu ama baš niko nije čuo u Evropi...(smeh)...što se tiče djedova,sada se pravi golf 7...kužiš..

jasamsasa

pre 8 godina

ahhahahahahahahahaha kakvi kompleksi haahahahahaha, joj hrvati haahhaahaha E ali pazi on jos kao misli on je u pravu, kao slikao ga je delegat bice istraga, pa covece mogu istragu pokrenuti samo protiv tebe, nije zabranjeno nositi kacket bilo kog kluba, ti si sa ovim postupkom pokazao da si obican fasista. Mislim nije da nismo znali :)

TV Radojica

pre 8 godina

Bravo,Luka.Smeta im kapa.Ne čudi me,ta je kapa simbol doživotnog kompleksa inferiornosti NK Dinamo od FK Crvene zvezde kao paradigme Srpstva.

jok ja sam bio

pre 8 godina

(istok, 21. oktobar 2015 10:19) cek malo kacket sa fudbalskim grbom nije zabranjen nigde u svetu kako moze biti provokacija i ti to poistovecujes sa ovk propagandnim materijalom, jel mozda nosio kartu velike srbije, znaci bilo sta srpsko je nepozeljna propaganda, katastrofalan mentalni sklop, bolesna mrznja il sta trece

pedja_71

pre 8 godina

Dječače,

prvu "ligu prvaka" igrala je Zvezda u sezoni 91/92. Istu su činile dve grupe, a u Zvezdinoj grupi bili su još Anderleht, PAO i Sampdorija.
Poraz od Sampdorije u Sofiji izbacio nas je iz finala, nažalost, zbog neigranja na Marakani (sankcije).
UEFA je ipak počela da računa ligu šampiona od sezone 92/93, pa ako se tako gleda, u pravu si...

Pozdrav za Luku Milivojevića.

Dado

pre 8 godina

Golf1@ pričaj sebi šta želiš i u šta želiš da veruješ ali jedno ostaje fakt a to je, da kada sledeče godine u početku juna kapiten pobedničkog tima u LŠ, bude dizao trofej, na tom trofeju izmedju mnogobrojnih klubova, biče ugravirano i "1990/91 CRVENA ZVEZDA"...a ti sebi i dalje pričaj šta želiš.

Ako je Luka provocirao, to je zaista jadno i bedno a ako je iskreno stavio kačket jer ga dobio na dar, onda ne vidim gde je problem. Pa Thiago Silva na svojim kostobranima ima grb Milana iako igra za PSG...a reakcija čelnika u Zagrebu je smešna...provokacija bi bila kad bi čovek navukao kačket Hajduka, ali znamo šta njima smeta.

dejan

pre 8 godina

A što je provokacija nositi kačket zvezde, ne razumem, još slikao delegat, kakvi idioti, to nije politička provokacija vec navijačka koja je uvek bezazlena

veliki strumf

pre 8 godina

@Golf1 Djede, i ti se secas izgleda, a? Inace TITULA PRVAKA EVROPE je TITULA PRVAKA EVROPE, zvalo se to takmicenje Kup sampiona ili Liga sampiona! Koliko Real ima titula? 10, a prebroj koliko je osvojio puta LS. Samo mizerni i zajedljivi navijaci malih klubova koji se tituli nikad nece ni pribliziti, pronalaze nebulozne izgovore koji se ticu formata takmicenja.

istok

pre 8 godina

A nije vam bila provokacija kada je dron sa zastavom velike albanije preletao stadion u Beogradu.Tada st se smejali i pricali kako su srbi odgovorni za prekid utakmice.

veliki strumf

pre 8 godina

Mizerni kroasancici... Kakvi su to kompleksasi majko moja! Da li bi u Srbiji nekom novinaru zasmetalo da neko stavi kacket Dinama? Naravno da ne, iz prostog razloga sto mi komplekse nemamo, narocito ne u odnosu na Hrvate.

Napile se delijeee...

pre 8 godina

Na snimku se jasno vidi jos jedan covek na kom je grb Rangersa...
Da li je I to provokacija ?
E moji Hrvati, na niske ste grane spali, puno je to kompleksa
A za svaku pohvalu je hrabrost lukina hrabrost I nacin na koji je sve kulturno rekao I objasnio,gospodski ( za razliku od nasih prisnih komsija iz Zagreba )

Darko, Lopare RS

pre 8 godina

UEFA baš gleda da se 1991-e ne sjećaju samo djedovi, na svakom peharu lige šampiona upisana je Crvena Zvezda kao pobjednik, pa se vi i dalje tješite da to nije isto takmičenje. Kao što je upisano da su mladi osvojili svjetsko prvenstvo, ali nigdje nije nešto zapaženo ko je 1930 ili 1998 bio treći na svijetu, ali svako opet zna da je Grčka osvojila 2004-e evropsko prvenstvo.

savan

pre 8 godina

sta je ovde sporno, ne razumijem, sta ako je imao kacket na glavi, mozda im zasmeta ako se neki Srbin pojavi u "Nike" majci, ustvari njima ne smeta kacket CZ nego njima smeta Srbin Luka! objavite ovo draga redakcijo.

Davle

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)

Meni je izuzetno drago da si i Vi "sjecate" tog Zvezdinog uspeha koji ce za Vas ostati nedosanjani san ...

munz

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)
Djedovi ili dede, ostaje zapisano da je Crvena Zvezda prvak Evrope. I da je Partizan bio finalista. I da je Dinamo pre par godina u Ligi šampiona imao gol razliku 1:22. Takođe stoji da je ovaj Milivojević prilično smešan sa ovim nastupom - balkansko poimanje rivaliteta i "ko je koga zeznuo". Prizemna provokacija.

jasamsasa

pre 8 godina

ahhahahahahahahahaha kakvi kompleksi haahahahahaha, joj hrvati haahhaahaha E ali pazi on jos kao misli on je u pravu, kao slikao ga je delegat bice istraga, pa covece mogu istragu pokrenuti samo protiv tebe, nije zabranjeno nositi kacket bilo kog kluba, ti si sa ovim postupkom pokazao da si obican fasista. Mislim nije da nismo znali :)

istok

pre 8 godina

A nije vam bila provokacija kada je dron sa zastavom velike albanije preletao stadion u Beogradu.Tada st se smejali i pricali kako su srbi odgovorni za prekid utakmice.

deki

pre 8 godina

Kakva ljudina, a što ovima smeta kačket, nije mi jasno, čovek može da nosi šta hoće, za njih je provokacija izgleda i bela košulja i crvena kravata, strasno

munz

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)
Djedovi ili dede, ostaje zapisano da je Crvena Zvezda prvak Evrope. I da je Partizan bio finalista. I da je Dinamo pre par godina u Ligi šampiona imao gol razliku 1:22. Takođe stoji da je ovaj Milivojević prilično smešan sa ovim nastupom - balkansko poimanje rivaliteta i "ko je koga zeznuo". Prizemna provokacija.

Napile se delijeee...

pre 8 godina

Na snimku se jasno vidi jos jedan covek na kom je grb Rangersa...
Da li je I to provokacija ?
E moji Hrvati, na niske ste grane spali, puno je to kompleksa
A za svaku pohvalu je hrabrost lukina hrabrost I nacin na koji je sve kulturno rekao I objasnio,gospodski ( za razliku od nasih prisnih komsija iz Zagreba )

jok ja sam bio

pre 8 godina

(istok, 21. oktobar 2015 10:19) cek malo kacket sa fudbalskim grbom nije zabranjen nigde u svetu kako moze biti provokacija i ti to poistovecujes sa ovk propagandnim materijalom, jel mozda nosio kartu velike srbije, znaci bilo sta srpsko je nepozeljna propaganda, katastrofalan mentalni sklop, bolesna mrznja il sta trece

Meroni

pre 8 godina

Kako nosenje kacketa jednog fudbalskog kluba moze da bude provokacija? Nije provocirao ni po religijskoj,ni rasnoj,ni nacionalnoj osnovi,a ni jedan zakon ne zabranjuje nosenje Zvezdinog kacketa.Luka majstore!

nikola1992

pre 8 godina

Na 0:51 u klipu, pojavljuje se lik sa jaknom rendzersa. Ne vidim da se iko buni sto on ima obelezja kluba koji nije olimpijakos ili dinamo!

as

pre 8 godina

Sitna provokacija. Šta bi tek rekli kada bismo imali neku našu oluju da slavimo?!
Mi ih oslobodili u 1. i 2. svetskom ratu umesto cvećem da nas dočekuju oni ovako... e moji hrvati

kutuzov

pre 8 godina

Kao grobar, mogu da kažem samo svaka čast ovom momku. Zato što voli svoj bivši klub i navija za njega. Tu nema ama baš nikakve provokacije, za razliku od pojedinih "navijača" Cibone koji su neki dan na utakmici sa Partizanom mahali zastavom Kosova. Nisam nigde video da su hrvatski mediji to istakli kao provokaciju, a ovo im predstavlja provokaciju. Znači, oni mogu da rade šat god im padne na pamet, a Srbi ne mogu? Tamo zaista postoji dosta "bolesnika" kojih iritira sve što ima srpski predznak. Bolje reći, tamo je na delu strašan nacionalizam, a Glavaš čak stvara i svoje "crne košulje" kao nekad Musolini.

Slaninar

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.

Kolega, sve ok. Vi ste igrali i jedno i drugo pa se opet nemate čega sećati, ni vi ni vaši djedovi. Lijep pozdrav iz Novog Sada.

Sale

pre 8 godina

Olympiakos i Zvezda su bratski klubovi. Neko pise uvreda za Olympiakos to su takve budalastine da nemam reci! Idi decko do Atine i luke Pirej videces mnostvo grafita posvecenih Crvenoj Zvezdi, idi u prodavnicu Olympiakosa videces mnostvo majca i dukseva posveceno bratstvu Zvezde i Oly-a ... Svaki navijac Olympiakosa je posle ovoga ponosan na Luku kao sto bi i mi bili ponosni da primera radi Papanikolau dodje kod nas i nosi kackete Olympiakosa! Hrvati su nebitni u ovoj prici niko i ne obraca paznju na njih! Imaju kompleks ocigledno od najstrofejnieg kluba bisve Jugoslavije!

Davle

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)

Meni je izuzetno drago da si i Vi "sjecate" tog Zvezdinog uspeha koji ce za Vas ostati nedosanjani san ...

Bruguera

pre 8 godina

Hrvatska je tuga pregolema! kako se odnose prema migrantima, koliko su bolesno opsednuti Srbima, koliko kolektivne mrznje...jad i beda! nema im pomoci

Pokondirena tikvica

pre 8 godina

Informacija za komsije kroate,Crvena Zvezda je prvi tim sa ovih prostora koji je igrao ligu sampiona,i da nije imao zabranu igranja na svom terenu te '92 bio bi prvi klub koji je i osvojio istu.

majušni i nebitni

pre 8 godina

hrvatski navijači na utaklmicama sa nama nose i albansku zastavu...nismo mi neka nacija ali ove komšije su tzv nacija, kompleks koji ne mogu prevazići.

qwak

pre 8 godina

ove reakcije hr javnosti ukazuju na to da ako bi cz igrala u zagrebu protiv dinama, igraci i zvanicnici ne bi smeli da nose obelezja cz...
ili bi smeli...

Rumun

pre 8 godina

Mislim da je besmisleno ovakve indijance stavljati za sluzbena lica. Coveku mrznja seva iz ociju. Ovakva licnost samo blati ostale hrvate...kulturan covek u ovome ne bi trebalo da vidi nikakvu provokaciju.

Beobrad

pre 8 godina

To care, hahaha...
Ne mogu mu nista , nista sto vredja na nacionalnoj, verskoj, politickoj osnovi.
Taj sto je slikao, moze s tim da se slika.

Musliman

pre 8 godina

@novi pazar, a sta tebi pise u papiru koji se zove drzavljanstvo, znas onaj papir koji ti treba kad vadis LK, Pasos, kad bi da se zaposlis... pise ti ovako DRZAVLJANSTVO SRPSKO a ti pricaj sta hoces... a ako ti zemlja ne valja a ti preseli... i da opet Srbi smetaju. Pitaj Meha dr. Mahmutovica tvog sandjakliji zasto kruzni tok pred opstinom kosta 30.000 e da nisu srbi i te pare...

Hromi

pre 8 godina

Porediti Zvezdin grb sa fasistickim idejama velike Albanije iz drugog svetskog rata koje se ponovo povampiruju je vise nego licemerno. A tuga je sto enki iz komsiluka ne mogu da naprave razliku.

srx

pre 8 godina

@Fudo Sandžak

Olimpijakos i CZ su pobraceni timovi i na svakoj utakmic se vijori zastava sa Oly grbom odnosno CZ grbom. Smo u umu koji prezire sve srpsko se ovo moze vidjeti kao provokacija. Uostalom, kacket mu je dao Grk.

Brade

pre 8 godina

@Novi Pazar
Za Germane nije jos uvek dokazano, ali ti i svakako potices od Srba. Vidis i sam kako tecno pises srpski. Istrazi malo porodicne korene, mozda i neku ikonu nadjes na tavanu...

партизан

pre 8 godina

Браво!!!
А ово ,кад су га прозивали да скине,тек је моћно.
Поздрав од гробара.

mikson82

pre 8 godina

Čoveče, ko je ovde lud ?!?!? Nosi na glavi kačket jednog evropskog kluba ( koji god da je) i neko mu traži da ga skine sa glave jer ih provocira???? Šta bi bilo da se kojim slučajem sastanu Dinamo i Zvezda ( ili Partizan, sasvim svejedno...). Da li bi u tom slučaju igrači morali goli da nastupaju, ili pak da pozajme nečije dresove, kačkete i sl. Ja ne verujem o čemu se ovde piše i koliko su oni bezobrazni. Naprotiv, Milivojević treba da tuži iskompleksirane idiote jer su pokazali netrpeljivost, netoleranciju, mržnju... Još jednom, ovo je kačket sa amblemom jednog od najtrofejnijih ako ne i najrofejnijeg kluba na Balkanu, nije politička parola niti ima političku konotaciju. pozdrav svima.....

lilijana

pre 8 godina

Ko pri zdravoj pameti može da uporedi dron sa kačketom? Da je na kačketu bila karta velike Srbije i to na terenu usred utakmice, pa ajde de. Nosi kačket bivšeg kluba koji je bratski sa klubom u kom sada igra. A što se Zvezde tiče, neki ne mogu ni posle 24 godine da se opasulje da je Crvena zvezda bila prvak Evrope. Kako god se to takmičenje tada zvalo bilo je jedino merodavno, Zvezda je pobedila najjače klubove u Evropi i zasluženo se popela na presto, prvo Evrope pa onda i sveta ;) Najviše se bune oni što nikada ništa osvojili nisu, tako da mi uvek izazovu osmeh na lice.

savan

pre 8 godina

sta je ovde sporno, ne razumijem, sta ako je imao kacket na glavi, mozda im zasmeta ako se neki Srbin pojavi u "Nike" majci, ustvari njima ne smeta kacket CZ nego njima smeta Srbin Luka! objavite ovo draga redakcijo.

Ivan kg

pre 8 godina

Ma tako je bre Luka, svaka cast od grobara. Ne razumem zasto kapa necijeg kluba izaziva problem kod nekog, covek je samo stavio kacket kluba za koji navija. A ako to neko shvata kao provokaciju, to je onda njegov problem, zvani kompleks.

veliki strumf

pre 8 godina

Mizerni kroasancici... Kakvi su to kompleksasi majko moja! Da li bi u Srbiji nekom novinaru zasmetalo da neko stavi kacket Dinama? Naravno da ne, iz prostog razloga sto mi komplekse nemamo, narocito ne u odnosu na Hrvate.

Vladimir

pre 8 godina

Kukamo kad nas provociraju sa dronom, a kad mi provociramo onda "bravo, majstore"...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ph, 21. oktobar 2015 10:11) Verovatno si hteo da glumis realnog a ustvari nemas pojma koja je razlika izmedju drona sa zastavom i navijackog rekvizita.Nije problem u Luki,problem je u onoj isfrustriranoj budali sa kompleksima.Glumis patriotizam tamo gde nemas potrebe.

dejan

pre 8 godina

A što je provokacija nositi kačket zvezde, ne razumem, još slikao delegat, kakvi idioti, to nije politička provokacija vec navijačka koja je uvek bezazlena

Kum

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)

Aha, a zato je znaci isti pehar, sa sve CRVENA ZVEZDA na njemu, jel? I zato je Real slavio svoju desetu? :D

JeRemija

pre 8 godina

"Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje"
Čovek napisao ovo, kao da je Zvezda osvojila kup Marinka Rokvića u Boljevcu, povodom seoske slave...
Zašto vi niste onda osvojili to natjecanje kad je tako jednostavno?

TV Radojica

pre 8 godina

Bravo,Luka.Smeta im kapa.Ne čudi me,ta je kapa simbol doživotnog kompleksa inferiornosti NK Dinamo od FK Crvene zvezde kao paradigme Srpstva.

j

pre 8 godina

E toj EU mi tezimo, to su te vrednosti koje vladaju u EU.Dajes izjavu policiji zbog toga sto nosis kacket nekog kluba.A da je nosio kacket Brondbya ne bi ni obratili paznju.To je njihov problem ako oni ne mogu nekog da podnesu pa to dozivljavaju kao provokaciju.Trebaju nauciti da zive i sa navijacima Zvezde.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Hrvate treba razumeti, za njih je sve što je Srpsko provokacija. To samo potvrdjuje kako je teško, ali zbog toga i lepo, biti Srbin u Hrvatskoj.

Jukic

pre 8 godina

Sto kaze narodna mudrost; " Baci mu kosku i videtces dali je, divlji ili pitomi"! Zaista je neki put za ne povjerovati koliko su hrvati predvidljuvi!?

Popaj

pre 8 godina

Kada hrvatska policija pređe našu granicu i prebije naše novinare mi šaljemo diplomatsku notu i njima je to smešno,a kačket im je provokacija.Dokle ide kolektivno ludilo?

pedja_71

pre 8 godina

Dječače,

prvu "ligu prvaka" igrala je Zvezda u sezoni 91/92. Istu su činile dve grupe, a u Zvezdinoj grupi bili su još Anderleht, PAO i Sampdorija.
Poraz od Sampdorije u Sofiji izbacio nas je iz finala, nažalost, zbog neigranja na Marakani (sankcije).
UEFA je ipak počela da računa ligu šampiona od sezone 92/93, pa ako se tako gleda, u pravu si...

Pozdrav za Luku Milivojevića.

Ph2

pre 8 godina

@ph

Za mene kao bivseg sportistu je ovo sportska provikacija, tj legitimna.

Dron je bio politicka provokacija i ne moze da se poredi.
Crvena Zvezda je sportski klub , fudbalski klub koji je u dobrim odnosima sa Olympiakosom. Ne mogu da ga kazne ni po jednom osnovu.

cinik ovdašnji

pre 8 godina

Ja sam Hrvat i potpuno razumijem dečka, to je bila jedina prilika da Zvezda vidi Europu i to joj je on omogućio. Ko zna kad će opet.Momku je očito svako putovanje na zapad nezaboravno iskustvo pa nek se veseli.
(Sused, 21. oktobar 2015 11:20) # Link komentara

Ja sam Srbin i potpuno razumem tebe. Bolestan si, kao i polovina tvog od Srba,Nemaca,Mađara,Čeha sklepanog naciona, u vašoj maloj katoličkoj džamahiriji.

Aleksandar I

pre 8 godina

(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)

Zvezda je igrala i te kako kako to zoves Ligu Prvaka, i te godine su igrali samo prvaci svojih zemalja...Zvezda je u toj sezoni 1991/92, bila prvi nosilac jel je u sezoni 1990/91 bila prvak Evrope.Sa Zvezdom u grupi su bili jos Anderleht, Panatinaikos i Sampdorija...Format je bio drugaciji i broj klubova, ali se to menjalo jos par puts dok nismo dobili format kakav danas imamo...

AMT

pre 8 godina

Da li je dozvoljeno nosenje kape Barcelone, Reala, Bajerna i dr klubova?
A zasto je nosenje Zvjezdine kape provokacija? Da li zato sto ih podsjeca na njihovo srpsko porijeklo koje negiraju? Osim toga, odakle hrvatima pravo da misle da mogu da nekome zabrane nosenje neke kape? Pa citava lijepa njihova je puno ustaskih kapa i simbola i to ne zabranjuju. A ne zabranjuju ih jer je to dio njihovog identiteta.

veliki strumf

pre 8 godina

@Golf1 Djede, i ti se secas izgleda, a? Inace TITULA PRVAKA EVROPE je TITULA PRVAKA EVROPE, zvalo se to takmicenje Kup sampiona ili Liga sampiona! Koliko Real ima titula? 10, a prebroj koliko je osvojio puta LS. Samo mizerni i zajedljivi navijaci malih klubova koji se tituli nikad nece ni pribliziti, pronalaze nebulozne izgovore koji se ticu formata takmicenja.

grobar

pre 8 godina

Kukamo kad nas provociraju sa dronom, a kad mi provociramo onda "bravo, majstore"...
(Ph, 21. oktobar 2015 10:11) nije moj omiljeni lik ali tvoj komentar je uvreda za zdrav razum

Miloš

pre 8 godina

@Golf1

Pošto ima nas "djedova" za razliku od vas balavaca pamtimo da je CZV igrala prvu Ligu Šampiona. Sezone 91-92 je uvedena grupna polufinalna faza, i samo prvaci grupa se plasiraju direktno u finale, Zvezda je igrala sa Sampdoriom, Anderlehtom i Panatinaikosom. Sledeće sezone 92-93 je igrano u istom formatu sa polufinalnim grupama, a takmičenje i dalje nosi isto ime KUP ŠAMPIONA a novo ime i logo su objavljeni na početku grupne faze. To nije urađeno u sezoni 91-92 zato što je prvenstveno zamišljeno kao troogodišnji eksperiment koji je već posle prve sezone pokazao kao uspešan. Od treće sezone 93-94 format se menja vrlo malo tako da sada prvi i drugi iz grupne faze idu u polufinale ali takmičenje i dalje do grupne faze nosi ime KUP ŠAMPIONA a od grupne faze kao i u sezoni 92-93 nosi ime LIGA ŠAMPIONA. Od sezone 94-95 ime je promenjeno. Takmičenje je direktan naslednik i svi uspesi iz KUPA ŠAMPIONA se računaju, uostalom na tom istom trofeju koji se i danas diže sa ponosom, stoji ugravirano FK CRVENA ZVEZDA. Na nekoliko oficijelnih spotova se vidi ili gol Pančeva ili kad Stojanović diže trofej.

Dalje dok se Grobari i slični ne dosete da omalovažavaju. Ako računate tako niste ni vi onda osvojili Euroligu 1992 već tamo neko takmičenje koje se zvalo FIBA Evropsko prvenstvo za muške klubove (91/92 - 94/95).

Molim da se komentar objavi.

kompleks je neizlečiv

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)

Nije,nije...za Zvezdu ama baš niko nije čuo u Evropi...(smeh)...što se tiče djedova,sada se pravi golf 7...kužiš..

Zorz Papadubi

pre 8 godina

Kao grobar, zelim ovom momku da cestitam! Svaka ti cast momce, sve je na mestu rekao! I nista protiv pravila nije uradio...njegovo licno pravo i sloboda, sta ce da nosi i gde, zar ne sme, gde je tu onda ljudsko pravo i sloboda izrazavanja i pripadanja?????? Hrvati, daj te se decki ohladite... :D

frostwolf

pre 8 godina

Kroati ne mesajte babe i zabe... Kacket sa znakom kluba i zastava koja ima na sebi mapu drzave koja sadrzi delove tudje drzave se ne mogu porediti. A sada malo vise olaska na stadion a malo manje pametovanja po internetu i mozda onaj nesrecni diamo osvoji jos koji bod u evropi.

navijac

pre 8 godina

@Jesam zvezdas ali jeste, ovo je provokacija.
(Slix, 21. oktobar 2015 12:11)

Slazem se da je ovo smisljeno i namerno uradjeno, jer kako nije nosio ovaj kacket na drugim utakmicama nego bas protiv Dinama u Zagrebu? Ali ipak Hrvati su se upecali kao neki majmuni, njihova mrznja prema svemu sto je srpsko prelazi u bolest!

AC72

pre 8 godina

@Čoveče, ko je ovde lud ?!?!? Nosi na glavi kačket jednog evropskog kluba ( koji god da je) i neko mu traži da ga skine sa glave jer ih provocira???? Šta bi bilo da se kojim slučajem sastanu Dinamo i Zvezda ( ili Partizan, sasvim svejedno...). Da li bi u tom slučaju igrači morali goli da nastupaju, ili pak da pozajme nečije dresove, kačkete i sl. Ja ne verujem o čemu se ovde piše i koliko su oni bezobrazni. Naprotiv, Milivojević treba da tuži iskompleksirane idiote jer su pokazali netrpeljivost, netoleranciju, mržnju... Još jednom, ovo je kačket sa amblemom jednog od najtrofejnijih ako ne i najrofejnijeg kluba na Balkanu, nije politička parola niti ima političku konotaciju. pozdrav svima.....
(mikson82, 21. oktobar 2015 10:57)
Čovjek objasnio,to je to, nema šta dalje diskutiovati!

Komar

pre 8 godina

Hoce li molim vas neko da mi objasni zasto je provokacija nositi kacket sportskog kluba za koji navijas,koji nema veze sa politikom? Mozda zato sto je Zvezda u svoje vreme vrsila "genocid" protiv Dinama i Hajduka :) Ostali kompleksi hrvatima pa im smeta...

Vladan R

pre 8 godina

@ golfi

Mozes samo da se tesis, sa sebi slicnima. UEFA na isti nacin tretira i broji pehaer do i nakon promene sistematakmicenja. Isti je pehar, a na njemu je za sva vremena uklesano ime Crvene Zvesde.

Dejan Kostic

pre 8 godina

Kakvi su pacijenti ovi Hrvati. Nevidim ama bas nista lose sto je stavio Zvezdin kacket. I da je stavio kacket sa zastavom Srbije opet nema nista lose i sasvim je normalno. Ali posto su Hrvati ovako reagovali svaka cast Srbine. Sledeci put šajkaču na glavu.

Darko, Lopare RS

pre 8 godina

UEFA baš gleda da se 1991-e ne sjećaju samo djedovi, na svakom peharu lige šampiona upisana je Crvena Zvezda kao pobjednik, pa se vi i dalje tješite da to nije isto takmičenje. Kao što je upisano da su mladi osvojili svjetsko prvenstvo, ali nigdje nije nešto zapaženo ko je 1930 ili 1998 bio treći na svijetu, ali svako opet zna da je Grčka osvojila 2004-e evropsko prvenstvo.

ns

pre 8 godina

@Jugoplastika Ja ne mogu da verujem da se u 21 veku u Hrvatskoj uzvikuju ustaški pozdravi i slavi kao praznik proterivanje 400.000 vaših građana srpske nacionalnosti. Takođe ne mogu da verujem da se zločincu dozvoljava da usred Zagreba paradira sa svojom paravojnom formacijom. Ali najviše ne mogu da verujem da nemaš trunku samokritike i obraza pa pišeš to što si napisao. Inače, gde si ti video da neko govori isti jezik ima ista imena i prezimena, trdiciju, pa opet samo zbog veroispovesti sebe smatra drugim narodom?

Milorad

pre 8 godina

Bravo Luka,Srbine!!!
Da je na glavi imao americki kacket,sve ustase bi ga tapsale po ramenu!?
Ustase ponovo dokazuju iracionalnu mrznju prema Srbima i svemu sto je srpsko,sada "kacketu"???

Dado

pre 8 godina

Golf1@ pričaj sebi šta želiš i u šta želiš da veruješ ali jedno ostaje fakt a to je, da kada sledeče godine u početku juna kapiten pobedničkog tima u LŠ, bude dizao trofej, na tom trofeju izmedju mnogobrojnih klubova, biče ugravirano i "1990/91 CRVENA ZVEZDA"...a ti sebi i dalje pričaj šta želiš.

Ako je Luka provocirao, to je zaista jadno i bedno a ako je iskreno stavio kačket jer ga dobio na dar, onda ne vidim gde je problem. Pa Thiago Silva na svojim kostobranima ima grb Milana iako igra za PSG...a reakcija čelnika u Zagrebu je smešna...provokacija bi bila kad bi čovek navukao kačket Hajduka, ali znamo šta njima smeta.

S1pac

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)
Zvezda je ostavila trag u ligi šampiona,ali da budem korektan... Neko ostavi trag kao prvak,a neko po primljenim golovima ili se zaboravi da su i bili. Pitaj svoga djeda pa će ti možda raći kako su partizan i zvezda igrali jer su jedino oni ostvarili neki rezultat.

Golf1

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.

Sunce Slobode

pre 8 godina

@Jugoplastika

Koliko li ti je tek glupo da neko u hordama ljudi koji su u zrelim godinama tom istom "21-om stoljecu" lupa table koje su samo ispisane cirilicom?
Kad Hrvati krenu da pametuju o tome sta je glupo. . .

Grobar-España

pre 8 godina

E croasanai, cinkarosi bili i ostali...Ne moze se protiv gena (valjda su zato voleli Gen-shera) , navikli vekovima da se zale svojim mentorima pa ostalo u krvi. Bravo Luka, "Necu da skinem kapu i gotovo", hahaha... A ovaj "Necemo radit histeriju"... Kako se to "Radi histerija"? Mozda i nisam nesto posebno zahvalan Bogu sto sam Srbin, al' sam mu zato neizmerno zahvalan sto nisam Hrvat...

ufaj se u nesto drugo ne u nogomet

pre 8 godina

cuj ove izjave- "u hramu Dinama"-

ha ha ha ha u hramu..pa ljudi su fakat pukli kad im mjesta gdje se skuplja najgori olos, drogeri, nacisti, siledzije predstavljaju "hramove"

Hram je sine katedrala a ne stadion.

NastyB

pre 8 godina

Da je provokacija, sitna, mala, ali jeste. I baš me živo zanima šta će UEFA da kaže na to? Zastava velike albanije u sred Beograda, na dronu, po sred punog stadiona nije provokacija (mogli su i, naprimer, Antraks da ubace uz sve to i opet ne bi bili kažnjeni), zastava Kosova na utakmici sa Partizanom nije provokacija, ali skandiranje Rusa "Kosovo je Srbija" albanskom timu jeste (iako je reč o dve različite države, bar po merilima "zapada"), i nošenje kačketa takođe. Ljudi, on je nosio kačket kluba koji, recimo, igra jadransku ligu u Zagrebu. Da je nosio kačket Barselone niko ne bi ništa rekao, ali Zvezdin, e to se ne sme!!
Što je najgore, uskoro kreće licemerje UEFE i Luka će (za bezveznu sitnicu) biti drastično kažnjen, a bilo ko može da dođe u Srbiju sa Dinamovim ili Hajdukovim kačketom i niko ga ne bi ni pogledao. Tu se razlikujemo u kompleksima.
Iskreno, nisam vaspitan da reagujem prizemno, ali me licemerje užasava do krajnjih granica. Toga u Srbiji ima za debeli izvoz, a opet MNOGO manje nego negde...

Aleksandar

pre 8 godina

Kao Grobar ali pre svega Srbin .......kapa dole majstore,ovi hrvati imaju bolesnekomplekse od nas Srba....svaka cast jos jednom.

Torca

pre 8 godina

Objektivno; provokacija je, ali veći redikul je ispao Antolić, Tatin ulizivač. Da je šmeker, a ne cinker, rekao bi Milivojeviću da je 'lijepo' da i neki oblik Zvezde primiriše Europi.

delegat

pre 8 godina

ovi nasi iz saveza povremeno pricaju o nekoj regionalnoj ligi, koliko je ta ideja nerealna to se najbolje moze sada videti, neka uzmu neke lekove protiv buncanja.

v(l)ažni patriota

pre 8 godina

Hrvati poludeli zbog kačketa, ovaj njihov iz obezbeđenja zaboravio sve reči jezika osim "provokacija". Ali, zato mi Srbi sad kad pročitamo komentare odemo u Ideu/Rodu/Mercator da kupimo Frikom/Štark proizvode i onda smo velike patriote.
Kupujmo domaće bre!
Mi Hrvate treba da pobedimo prvo ovde kod nas u dvorištu, pa tek onda da gledamo u tuđe dvorište.

Alessandro NESTA #13#

pre 8 godina

E pa hajde pošto ste svi vi Hrvati pametni, možete li nam reći kako je to nastala "lijepa vaša" nego pokatoličavanjem Srba? Ajmo, da ne bismo upisivali keca u dnevnik...

fudbalski ekspert

pre 8 godina

@ (v(l)ažni patriota, 21. oktobar 2015 12:01)
“...odemo u Ideu/Rodu/Mercator da kupimo Frikom/Štark proizvode...“

Hvala ti na ovome čoveče! U Ideu/Rodu/Mercator nikada ne idem, Frikom odavno izbegavam, ali ovo za Štark pojma nisam imao. Uđem na sajt Štarka, kad tamo atlanticgrupa.hr?! Nisam znao ko im je vlasnik.

Što se Luke Milivojevića tiče, kao da mu nije bilo dosta što je sve u Srbiji oduševio gaženjem šiptara na njihovom terenu i time što smo konačno dobili idealan tandem centralne sredine Milivojević – Matić, ovo sa Zvezdinim kačketom će od njega napraviti legendu kod naših navijača!

Samo napred Luka!

Aca

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)
Vidim, i ti si "djed" čim se sećaš. A kako već rekoše, Zvezda jeste igrala 1992.

grobar

pre 8 godina

Nisam fan Zvezde...cak sta vise...ali ovo je samo STAV...pa zar smo MI onda trebali da trazimo,zbog NICIM IZAZVANOG borbandovanja i stradanja,da se Lotar Mateus (zbog "moguce lose konotacije u narodu") preimenuje u npr. Lazar Mateusić...zar nije PRAVA i veca provokacija kad neko reaguje na takve gluposti na TAKAV nacin (kao mala deca kad se tuze ucitelju zato sto im nesto ne odgovara kod drugog ucenika u igri izmadju dve vatre..."...ucitelju,UCITELJU,PERA igra sa kacketom,pa mu ne ide sunce u oci kad hvata loptu,a mi nemamo kacket...")
...ne znam,ne razumem...ovde bi mozda NEKO i primetio da je na glavi recimo Dinamov ,ali ne bi bilo udarna vest,niti bi ga "tuzili" "ucitelju"...

Sused

pre 8 godina

Ja sam Hrvat i potpuno razumijem dečka, to je bila jedina prilika da Zvezda vidi Europu i to joj je on omogućio. Ko zna kad će opet.Momku je očito svako putovanje na zapad nezaboravno iskustvo pa nek se veseli.

MD

pre 8 godina

grobar sam ali skidam mu kapu. svaka cast srbine
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Boki, 21. oktobar 2015 11:37)

NE DIRAJ MU KAPU!

:D

Bravo Luka!

Snoop Dogg

pre 8 godina

Не разумем како ово може бити провокација???
*Е моји Хрвати, наша Југословенска браћо...још сте ви далеко од нормалне цивилизације.
П.С. Таман сам мислио да кад завршим основне студије да одем на специјализацију код вас у Загреб, али ипак нећу...јер кад ми чујете војвођански (Српски) нагласак- ко зна шта може да буде. И зато ћу ипак у Београд, јер што је сигурно-сигурно је.

Fudo Sandžak

pre 8 godina

Ovo je pre svega uvreda za Olimpijakos, jer Luka je profesionalni fudbaler sa trenutnim ugovorom u Olimpijakosu. Kao profesionalac trebao bi znati da se ljubav i emocije ostavljaju kod kuće, između četiri zida, a da je utakmica i intervjui nakon utakmice deo profesionalnog angažmana.

Jugoplastika

pre 8 godina

Reakcija pandura je glupa, bespotrebna i sramotna. Grb kluba ko grb kluba. Sta je neko reka nije nosia kartu velike Srbije. Ovako je ovaj igrac ispa faca i idol navijacima ni kriv ni duzan. I neka je!
Medjutim po meni je vise sramotno, a nadasve glupo da se u 2015. godini, 21.stoljecu dok ljudi planiraju let na Mars u Srbiji i dalje fura prica o "pokatolicenim" i ostalim vrstama nebeskog naroda, pri cemu se ladno nijecu identiteti citavim nacijama !!?? Ista takva prica se bez po muke pusta na B92. Jos vise je zabrinjavajuce da takav komentar dobije 185 pluseva i tek 23 minusa, od cega je najmanje 20 Hrvata/Dinamovaca koje je privukla ova tema. Strasno!

Dzukele laju po frizeraju

pre 8 godina

@Aleksandar I.
Dodao bih da su u zavrsnoj fazi takmicenja postojale 2 grupe,ciji su pobednici igrali finale LS(tada Sampdorija I Barselona).Zvezda je u svojoj grupi,iako nijednu utakmicu nije igrala na Marakani,bila druga(zbog poraza od Sampdorije 1-3 u Sofiji),sto njen rezultat te godine izjednacava sa polufinalom LS.Pretpostavljam da je to nedostizan uspeh za svaki tim ex Yu,pa I za Dinamo.

Vladimir

pre 8 godina

Veći je problem Zvezdin amblem od svastike na Poljudu i Glavašovih Crnokošuljaša!!!??? O kakvim vi provokacijama pričate? Vi ste za posmatranje, Kitarovići jedni...

fer igra

pre 8 godina

Pre desetak dana kosarkasi zvezde su igrali u zagrebu, koliko se secam imali su na sebi dresove nisu bili goli pa kako to niste okarakterisali kao provokaciju?

Grobar-España

pre 8 godina

KOmpleksi su čudo.
(1. Hrvati 2. Grobari 3. neki ostali, 21. oktobar 2015 11:42)

A ti si inace lisen kompleksa pa zato pominjes Grobare u vesti koja nema nikakve veze s njima.Nadam se da nemas vise od 12 godina, sve drugo bi bilo pogubno po tebe...

cobo

pre 8 godina

To je simbol jednog od najboljih i najslavnijih klubova Evrope,a ne ustaski.Ako UEFA to kazni onda je treba ukinuti,i zabraniti proizvodnju navijackih suvenira je onda i solja za kafu od Bajerna,moze biti uvreda za nekoga.

Shomy

pre 8 godina

Zamolio bih ljude sa portala b92 da se raspitaju kako se moze doci do slike sto je slikao ovaj gospodin iz Uefe ... a sve ostalo je isuvise smesno komentarisati ...

Kiki

pre 8 godina

Reče jedan dolje kako se Hrvati loše odnose prema izbjeglicama.
Ako te stvarno zanima kako se ponašaju Hrvati, skokni do youtube-a i pronađi što govore izbjeglice o Hrvatskoj a što o drugim zemljama.
A manje čitaj huškačke medije po Srbiji koje vjerojatno iznose uglavnom laži, ne znam jer ne pratim te medije.
Znam samo da je najjača huškačka propaganda uvijek bila u Srbiji.

samo bahato

pre 8 godina

Da je na utakmicu LP Zvezda : Panatinaikos došao Hrvat iz Panatinaikosa sa kapom Dinama bio bi ispraćen aplauzima delija,e srbi srbi tko vas ne bi znao skupo bi vas platio....

mali radojica

pre 8 godina

Kiki pa nisam siguran da izbeglice uopste ista pozitivno govore o Hr. Na Youtubu jedan ili dva klupa a na svetskim medijima to bolje nemoj ni da gledas jer ste tu negde izmedju Makedonije i Grcke po gostoljubivosti. Samo su Slovenci losije prosli od vas. To decko sa huskanjem nema veze jer vas svetski mediji zamacu u blato tek tako a nasi samo prenose sve to.

drago

pre 8 godina

Tezak kompleksas ovaj decko. Ubija ga onih 2:0 prije 3 godine kad je i on bio u sastavu Srbije. Jos sad mi opet na prvenstvo, njegovi opet ispali. Pa Dinamo igra dobro u LP, njegove Zvezde nigdje.
Nista cudno za bivseg Radovca koji je i skrivio penal u zadnjoj minuti.
Decko je bez srama pokazao nevidjeni kompleks i obrukao se za sva vremena.

Alibaba

pre 8 godina

Samo da ne bude posle - pogresno ste me shvatili, to mi je neko stavio kacket na glavu a da ja u onoj guzvi nisam ni primetio, izvinjavam se, mnogo se izvinjavam... Ako me razumete... Ako si mangup, ostani to do kraja.

junak

pre 8 godina

Veliki si ti junak, zasto nisi pre utakmice stavi taj komunisticki kacket, na mestu olimpijakosa kaznio bi te da ti vise takve stvari ne padaju na pamet.

heja heja

pre 8 godina

ajde ovako da u bg igraju npr zvezda i panathiakos i izadje igrac pao npr poslje utakmice sa dinamovom kapom jer su njihovi navijaci bratski sa dinamovim npr eto pranjic koji igra za pao i sta bi vi rekli realno ? rekli bi evi ga doso provocirat. bas me zanima ocete objavit kom oce li vam se svidjet dovolj o

Nemojte, bre, Srbi, uz vetar.... ne valja

pre 8 godina

Ma bravo Luka. Sad lepo popiješ suspenziju 3-4 meča, novčanu kaznu i ostaneš bez bonusa pa se onda sa osmehom seti kako si ti nekoga zeznuo

Wolfgang O.

pre 8 godina

Kukamo kad nas provociraju sa dronom, a kad mi provociramo onda "bravo, majstore"...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ph, 21. oktobar 2015 10:11)

Bravo covece, konacno jedan razuman komentar. Neverovatno je koliko su nasi ljudi nerealni i subjektivni. Te "sportska provokacija je ok", te "penala nije bio, jer je trebalo da tekma traje krace"... Pricaj mi pricu.

A tako je ocigledno da je covek PROVOCIRAO! Na kraju, zar je bitno kako?? Provocirao je i to tamo gde najmanje treba da provocira, gde je osetljivo. Mudar bi pokazao prijateljski, pomirujuci stav, pokazao da je VELIKI COVEK, a ne mali, jadni provokator.

Na kraju, pogledajte kako se ponasa Novak (njega barem svi volite) i ucite se kulturi, postovanju, velicini i PRAVOM patriotizmu.

politika ili sport?

pre 8 godina

gradjani i navijaci trebaju razmisliti dali zele sportske klubove ili politicke klubove. Ovo vise nema veze sa sportom, ovo je cista politizacija sitnica za koje u sustini nema smisla ni da primecujemo.

Ferdo

pre 8 godina

Meni je to čisto, da tako kažem, slatka provokacija , po meni je sasvim ok i ne treba se spustiti na tako niski nivo . Lijepo ljudima čestitati na pobjedi i doviđenja , a on je sa nošenjem kape poslao svoju poruku a ti ako se vidiš u tome to tvoj problem , ne njegov .

Saša

pre 8 godina

Ja voleo sam tebe uvek, sada još više volim te, sad kad si najgora na svetu, sad kad ti je najteže, mnogi su hteli da te sruše, da ti ime nestane, Severna armija te čuva, uvek iza tebe je, da te bodri da te prati, kao nikada ranije, vetar u leđa da ti daje, kada vetar nestane...

Sused

pre 8 godina

Ja sam Hrvat i potpuno razumijem dečka, to je bila jedina prilika da Zvezda vidi Europu i to joj je on omogućio. Ko zna kad će opet.Momku je očito svako putovanje na zapad nezaboravno iskustvo pa nek se veseli.
(Sused, 21. oktobar 2015 11:20) # Link komentara

Ja sam Srbin i potpuno razumem tebe. Bolestan si, kao i polovina tvog od Srba,Nemaca,Mađara,Čeha sklepanog naciona, u vašoj maloj katoličkoj džamahiriji.
(cinik ovdašnji, 21. oktobar 2015 12:10)

Ajde sad usporedi ova dva komentara pa ćeš vidjeti tko tu ima problema. Ljudi uvijek počnu vrijeđat kad nemaju argumenata a ti još k tome imaš problema i sa svojim identitetom. Ostavi se mitologije i počni učiti povijest. I da, želim zvezdi da napokon postane prvak i prođe prvo pretkolo, to bi bilo dosta za početak.

bachi

pre 8 godina

Ovo mi je draža pobeda, nego pobeda sadašnje Zvezde nad partizanom. Bravo Olimpiakos, Ella, Ella Olimpo.
(Aca Znalac, 21. oktobar 2015 12:09)
Verovatno jedna od retkih pobeda zvezde nad Partizanom u tvom životu kada je spominješ i na vesti koja veze nema sa domaćim fudbalom! Ajde požuri kasniš u školicu kompleksašu isfrustrirani!

НТТ Ни

pre 8 godina

....na tom trofeju izmedju mnogobrojnih klubova, biče ugravirano i "1990/91 CRVENA ZVEZDA"...a ti sebi i dalje pričaj šta želiš.
(Dado, 21. oktobar 2015 10:29)

Ниси у праву, јер на ушатом није, као што је требало бити, угравирано оригинално име вашег клуба Црвена звезда, већ нека страна кованица Ред стар, што је срамота, и недостојно клубу који се у јавности агресивно легитимише за најсрпскији клуб. Не верујем да то може да буде клуб са именом Ред стар. И уместо да се здушно борите да вам клуб у свету буде познат под оригиналним именом и представљан њиме, ви се поносите тиме што се име ЦЗ преводи у Ред стар, што је, признали ви или не, име неког другог клуба, пошто се имена не преводе. Да несрећа буде већа ви и ваше шопове крстисте кованицом Ред стар, као да је Београд Лондон, па Срби неће знати да пронађу продавницу Ц. Звезда. Каква покондиреност, али то не треба да чуди, јер је својствено овом народу, чији сте ви стуб.

Nebitno

pre 8 godina

Pitajte vase starije kako su igraci iz Hrvatske po dekretu Partije MORALI u Blizance. Sve ste kontrolirali,centralizirali.. I vrapci na grani znaju Tko je morao biti prvak. Proguglajte o utakmici Olimpija-Partizan . Sad kad niste u zajednici vidi se kakve ste 'fudbaleri' . Molio bih vas da objavite komentare. Iako , Nisam siguran.

stop nacionalistickim komentarima

pre 8 godina

Naravno da se ovo ne moze porediti sa dronom ali decko je ocigledno isao na to da isprovocira,Zvezdin kacket nije nosio u Londonu,nije ga nosio ni posle prve utakmice protiv Bayerna u Atini,nadam se da ce ga kazniti,njega i sve maloumnike koji se bave ovakvim stvarima.

Duro

pre 8 godina

Možda je on pokazao čojstvo ali bi bilo dobro da on sam kaže šta su mu rekli saigrači i vodstvo kluba u kojem igra, a po tome kako su ga hitno ugurali u autobus nakon šta su primetili da sve snimaju delatnici UEFE ispada da su shvatilida bi mogli "popiti" lepu kaznu od EUFE-e...

Tereza plemenita Glembay

pre 8 godina

http://www.24sata.hr/nogomet/drago-cosic-provocirao-je-srbe-s-natpisom-croatia-178176

Aha. Ovo je provokacija a kapa nije. Neka mi netko objasni molim.

milana

pre 8 godina

Zvezda nije igrala sinoc i sta ima da provocira,treba da bude kaznjen i po ponasanju se vidi da je navijac zvezde ,ne treba mu kacket za to,provokatore na obe strane izbaciti iz sporta,oni treba da smiruju situaciju i mire narod i budu primer navijacima a ne da rade ovakve stvari,PARTIZAN SAMPION.

Valente

pre 8 godina

Haha haha bravo majstore!
(joj..., 21. oktobar 2015 10:05)
I šta je tu smiješno?! Da su Hrvati nešto tako napravili popljuvali bi nas na najjače. Ovo dokazuje kakvi ste. Al neka, ovo je najbliže što se Zvezda približila ligi prvaka od 91'

Zigzag

pre 8 godina

Patološka mržnja prema Srbiji.
(fudbalski ekspert, 21. oktobar 2015 11:12)bas suprotno,decko nije dobio niti jedan zvizduk i ovako vraca publici....kad je toliko voli sto ne igra dzabe za nju,vjerojajtno nikada vise nece ni igrati za cz

D

pre 8 godina

Svi vi kojima je drago zbog ovoga, da li vam je drago i kad vidite zastavu Velike Albanije u Beogradu? Ovo jeste bila provokacija u Zagrebu i ne treba to da se radi, ovako se samo poistovecujemo i sa Ustasama i sa Siptarima!

Zigzag

pre 8 godina

ahhahahahahahahahaha kakvi kompleksi haahahahahaha, joj hrvati haahhaahaha E ali pazi on jos kao misli on je u pravu, kao slikao ga je delegat bice istraga, pa covece mogu istragu pokrenuti samo protiv tebe, nije zabranjeno nositi kacket bilo kog kluba, ti si sa ovim postupkom pokazao da si obican fasista. Mislim nije da nismo znali :)
(jasamsasa, 21. oktobar 2015 10:17)jedini kompleks ima ovaj decko koji je ovaj potez isplanirao,sto nije nosio ovo u setnji gradom nego se pravi frajer pred kamerama...

SALE

pre 8 godina

covek nije uradio nista nacionalisticko niti rasisticko niti je na bilo koji nacin kapa crvene zvezde uvreda za hrvate... cak je na kraju i lepo rekao da on ne bi imao problem da neko dodje na marakanu sa dinamovim kacketom sto je i normalno...

frty

pre 8 godina

Kad mu uefa rokne kaznu od 50-100 000 eura hoce li mu Grci dati novac kao i kapu zvezde? Dobro je da nije slucajno dobio Drazinu kapu....
Bila bi zurka na Maksimiru.....

Jole

pre 8 godina

Bruguera se javlja sa temom emigranti dok policajci njegove drzave u sred Bg-a pljackaju emigrante s taksisti uzimaju 100 eura po osobi ali razumim i to,pored plate u srbiji od 200 eura to je ok,,hahaha..

glory

pre 8 godina

Pa, ako inace ima obicaj nositi zvezdin kacket i ako ce ga nositi i ubuduce, tj. ako ce i nakon slijedece utakmice izaci iz svlacionice sa njime - onda se ne radi o nikakvoj provokaciji. Ako mu je ovo bio prvi i zadnji put da ga je stavio na glavu od kada nastupa u dresu grckog prvaka - onda je provokacija. Sitna, benigna, beznacajna... ali ipak provokacija.

Golf1

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.

Fudo Sandžak

pre 8 godina

Ovo je pre svega uvreda za Olimpijakos, jer Luka je profesionalni fudbaler sa trenutnim ugovorom u Olimpijakosu. Kao profesionalac trebao bi znati da se ljubav i emocije ostavljaju kod kuće, između četiri zida, a da je utakmica i intervjui nakon utakmice deo profesionalnog angažmana.

Sused

pre 8 godina

Ja sam Hrvat i potpuno razumijem dečka, to je bila jedina prilika da Zvezda vidi Europu i to joj je on omogućio. Ko zna kad će opet.Momku je očito svako putovanje na zapad nezaboravno iskustvo pa nek se veseli.

Kiki

pre 8 godina

Reče jedan dolje kako se Hrvati loše odnose prema izbjeglicama.
Ako te stvarno zanima kako se ponašaju Hrvati, skokni do youtube-a i pronađi što govore izbjeglice o Hrvatskoj a što o drugim zemljama.
A manje čitaj huškačke medije po Srbiji koje vjerojatno iznose uglavnom laži, ne znam jer ne pratim te medije.
Znam samo da je najjača huškačka propaganda uvijek bila u Srbiji.

drago

pre 8 godina

Tezak kompleksas ovaj decko. Ubija ga onih 2:0 prije 3 godine kad je i on bio u sastavu Srbije. Jos sad mi opet na prvenstvo, njegovi opet ispali. Pa Dinamo igra dobro u LP, njegove Zvezde nigdje.
Nista cudno za bivseg Radovca koji je i skrivio penal u zadnjoj minuti.
Decko je bez srama pokazao nevidjeni kompleks i obrukao se za sva vremena.

Nemojte, bre, Srbi, uz vetar.... ne valja

pre 8 godina

Ma bravo Luka. Sad lepo popiješ suspenziju 3-4 meča, novčanu kaznu i ostaneš bez bonusa pa se onda sa osmehom seti kako si ti nekoga zeznuo

junak

pre 8 godina

Veliki si ti junak, zasto nisi pre utakmice stavi taj komunisticki kacket, na mestu olimpijakosa kaznio bi te da ti vise takve stvari ne padaju na pamet.

Jugoplastika

pre 8 godina

Reakcija pandura je glupa, bespotrebna i sramotna. Grb kluba ko grb kluba. Sta je neko reka nije nosia kartu velike Srbije. Ovako je ovaj igrac ispa faca i idol navijacima ni kriv ni duzan. I neka je!
Medjutim po meni je vise sramotno, a nadasve glupo da se u 2015. godini, 21.stoljecu dok ljudi planiraju let na Mars u Srbiji i dalje fura prica o "pokatolicenim" i ostalim vrstama nebeskog naroda, pri cemu se ladno nijecu identiteti citavim nacijama !!?? Ista takva prica se bez po muke pusta na B92. Jos vise je zabrinjavajuce da takav komentar dobije 185 pluseva i tek 23 minusa, od cega je najmanje 20 Hrvata/Dinamovaca koje je privukla ova tema. Strasno!

stop nacionalistickim komentarima

pre 8 godina

Naravno da se ovo ne moze porediti sa dronom ali decko je ocigledno isao na to da isprovocira,Zvezdin kacket nije nosio u Londonu,nije ga nosio ni posle prve utakmice protiv Bayerna u Atini,nadam se da ce ga kazniti,njega i sve maloumnike koji se bave ovakvim stvarima.

heja heja

pre 8 godina

ajde ovako da u bg igraju npr zvezda i panathiakos i izadje igrac pao npr poslje utakmice sa dinamovom kapom jer su njihovi navijaci bratski sa dinamovim npr eto pranjic koji igra za pao i sta bi vi rekli realno ? rekli bi evi ga doso provocirat. bas me zanima ocete objavit kom oce li vam se svidjet dovolj o

munz

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)
Djedovi ili dede, ostaje zapisano da je Crvena Zvezda prvak Evrope. I da je Partizan bio finalista. I da je Dinamo pre par godina u Ligi šampiona imao gol razliku 1:22. Takođe stoji da je ovaj Milivojević prilično smešan sa ovim nastupom - balkansko poimanje rivaliteta i "ko je koga zeznuo". Prizemna provokacija.

Alibaba

pre 8 godina

Samo da ne bude posle - pogresno ste me shvatili, to mi je neko stavio kacket na glavu a da ja u onoj guzvi nisam ni primetio, izvinjavam se, mnogo se izvinjavam... Ako me razumete... Ako si mangup, ostani to do kraja.

milana

pre 8 godina

Zvezda nije igrala sinoc i sta ima da provocira,treba da bude kaznjen i po ponasanju se vidi da je navijac zvezde ,ne treba mu kacket za to,provokatore na obe strane izbaciti iz sporta,oni treba da smiruju situaciju i mire narod i budu primer navijacima a ne da rade ovakve stvari,PARTIZAN SAMPION.

samo bahato

pre 8 godina

Da je na utakmicu LP Zvezda : Panatinaikos došao Hrvat iz Panatinaikosa sa kapom Dinama bio bi ispraćen aplauzima delija,e srbi srbi tko vas ne bi znao skupo bi vas platio....

Nebitno

pre 8 godina

Pitajte vase starije kako su igraci iz Hrvatske po dekretu Partije MORALI u Blizance. Sve ste kontrolirali,centralizirali.. I vrapci na grani znaju Tko je morao biti prvak. Proguglajte o utakmici Olimpija-Partizan . Sad kad niste u zajednici vidi se kakve ste 'fudbaleri' . Molio bih vas da objavite komentare. Iako , Nisam siguran.

Wolfgang O.

pre 8 godina

Kukamo kad nas provociraju sa dronom, a kad mi provociramo onda "bravo, majstore"...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ph, 21. oktobar 2015 10:11)

Bravo covece, konacno jedan razuman komentar. Neverovatno je koliko su nasi ljudi nerealni i subjektivni. Te "sportska provokacija je ok", te "penala nije bio, jer je trebalo da tekma traje krace"... Pricaj mi pricu.

A tako je ocigledno da je covek PROVOCIRAO! Na kraju, zar je bitno kako?? Provocirao je i to tamo gde najmanje treba da provocira, gde je osetljivo. Mudar bi pokazao prijateljski, pomirujuci stav, pokazao da je VELIKI COVEK, a ne mali, jadni provokator.

Na kraju, pogledajte kako se ponasa Novak (njega barem svi volite) i ucite se kulturi, postovanju, velicini i PRAVOM patriotizmu.

Zigzag

pre 8 godina

Patološka mržnja prema Srbiji.
(fudbalski ekspert, 21. oktobar 2015 11:12)bas suprotno,decko nije dobio niti jedan zvizduk i ovako vraca publici....kad je toliko voli sto ne igra dzabe za nju,vjerojajtno nikada vise nece ni igrati za cz

D

pre 8 godina

Svi vi kojima je drago zbog ovoga, da li vam je drago i kad vidite zastavu Velike Albanije u Beogradu? Ovo jeste bila provokacija u Zagrebu i ne treba to da se radi, ovako se samo poistovecujemo i sa Ustasama i sa Siptarima!

Zigzag

pre 8 godina

ahhahahahahahahahaha kakvi kompleksi haahahahahaha, joj hrvati haahhaahaha E ali pazi on jos kao misli on je u pravu, kao slikao ga je delegat bice istraga, pa covece mogu istragu pokrenuti samo protiv tebe, nije zabranjeno nositi kacket bilo kog kluba, ti si sa ovim postupkom pokazao da si obican fasista. Mislim nije da nismo znali :)
(jasamsasa, 21. oktobar 2015 10:17)jedini kompleks ima ovaj decko koji je ovaj potez isplanirao,sto nije nosio ovo u setnji gradom nego se pravi frajer pred kamerama...

Duro

pre 8 godina

Možda je on pokazao čojstvo ali bi bilo dobro da on sam kaže šta su mu rekli saigrači i vodstvo kluba u kojem igra, a po tome kako su ga hitno ugurali u autobus nakon šta su primetili da sve snimaju delatnici UEFE ispada da su shvatilida bi mogli "popiti" lepu kaznu od EUFE-e...

Sused

pre 8 godina

Ja sam Hrvat i potpuno razumijem dečka, to je bila jedina prilika da Zvezda vidi Europu i to joj je on omogućio. Ko zna kad će opet.Momku je očito svako putovanje na zapad nezaboravno iskustvo pa nek se veseli.
(Sused, 21. oktobar 2015 11:20) # Link komentara

Ja sam Srbin i potpuno razumem tebe. Bolestan si, kao i polovina tvog od Srba,Nemaca,Mađara,Čeha sklepanog naciona, u vašoj maloj katoličkoj džamahiriji.
(cinik ovdašnji, 21. oktobar 2015 12:10)

Ajde sad usporedi ova dva komentara pa ćeš vidjeti tko tu ima problema. Ljudi uvijek počnu vrijeđat kad nemaju argumenata a ti još k tome imaš problema i sa svojim identitetom. Ostavi se mitologije i počni učiti povijest. I da, želim zvezdi da napokon postane prvak i prođe prvo pretkolo, to bi bilo dosta za početak.

НТТ Ни

pre 8 godina

....na tom trofeju izmedju mnogobrojnih klubova, biče ugravirano i "1990/91 CRVENA ZVEZDA"...a ti sebi i dalje pričaj šta želiš.
(Dado, 21. oktobar 2015 10:29)

Ниси у праву, јер на ушатом није, као што је требало бити, угравирано оригинално име вашег клуба Црвена звезда, већ нека страна кованица Ред стар, што је срамота, и недостојно клубу који се у јавности агресивно легитимише за најсрпскији клуб. Не верујем да то може да буде клуб са именом Ред стар. И уместо да се здушно борите да вам клуб у свету буде познат под оригиналним именом и представљан њиме, ви се поносите тиме што се име ЦЗ преводи у Ред стар, што је, признали ви или не, име неког другог клуба, пошто се имена не преводе. Да несрећа буде већа ви и ваше шопове крстисте кованицом Ред стар, као да је Београд Лондон, па Срби неће знати да пронађу продавницу Ц. Звезда. Каква покондиреност, али то не треба да чуди, јер је својствено овом народу, чији сте ви стуб.

jasamsasa

pre 8 godina

ahhahahahahahahahaha kakvi kompleksi haahahahahaha, joj hrvati haahhaahaha E ali pazi on jos kao misli on je u pravu, kao slikao ga je delegat bice istraga, pa covece mogu istragu pokrenuti samo protiv tebe, nije zabranjeno nositi kacket bilo kog kluba, ti si sa ovim postupkom pokazao da si obican fasista. Mislim nije da nismo znali :)

istok

pre 8 godina

A nije vam bila provokacija kada je dron sa zastavom velike albanije preletao stadion u Beogradu.Tada st se smejali i pricali kako su srbi odgovorni za prekid utakmice.

politika ili sport?

pre 8 godina

gradjani i navijaci trebaju razmisliti dali zele sportske klubove ili politicke klubove. Ovo vise nema veze sa sportom, ovo je cista politizacija sitnica za koje u sustini nema smisla ni da primecujemo.

Valente

pre 8 godina

Haha haha bravo majstore!
(joj..., 21. oktobar 2015 10:05)
I šta je tu smiješno?! Da su Hrvati nešto tako napravili popljuvali bi nas na najjače. Ovo dokazuje kakvi ste. Al neka, ovo je najbliže što se Zvezda približila ligi prvaka od 91'

Tereza plemenita Glembay

pre 8 godina

http://www.24sata.hr/nogomet/drago-cosic-provocirao-je-srbe-s-natpisom-croatia-178176

Aha. Ovo je provokacija a kapa nije. Neka mi netko objasni molim.

bachi

pre 8 godina

Ovo mi je draža pobeda, nego pobeda sadašnje Zvezde nad partizanom. Bravo Olimpiakos, Ella, Ella Olimpo.
(Aca Znalac, 21. oktobar 2015 12:09)
Verovatno jedna od retkih pobeda zvezde nad Partizanom u tvom životu kada je spominješ i na vesti koja veze nema sa domaćim fudbalom! Ajde požuri kasniš u školicu kompleksašu isfrustrirani!

frty

pre 8 godina

Kad mu uefa rokne kaznu od 50-100 000 eura hoce li mu Grci dati novac kao i kapu zvezde? Dobro je da nije slucajno dobio Drazinu kapu....
Bila bi zurka na Maksimiru.....

AMT

pre 8 godina

Da li je dozvoljeno nosenje kape Barcelone, Reala, Bajerna i dr klubova?
A zasto je nosenje Zvjezdine kape provokacija? Da li zato sto ih podsjeca na njihovo srpsko porijeklo koje negiraju? Osim toga, odakle hrvatima pravo da misle da mogu da nekome zabrane nosenje neke kape? Pa citava lijepa njihova je puno ustaskih kapa i simbola i to ne zabranjuju. A ne zabranjuju ih jer je to dio njihovog identiteta.

Jole

pre 8 godina

Bruguera se javlja sa temom emigranti dok policajci njegove drzave u sred Bg-a pljackaju emigrante s taksisti uzimaju 100 eura po osobi ali razumim i to,pored plate u srbiji od 200 eura to je ok,,hahaha..

deki

pre 8 godina

Kakva ljudina, a što ovima smeta kačket, nije mi jasno, čovek može da nosi šta hoće, za njih je provokacija izgleda i bela košulja i crvena kravata, strasno

as

pre 8 godina

Sitna provokacija. Šta bi tek rekli kada bismo imali neku našu oluju da slavimo?!
Mi ih oslobodili u 1. i 2. svetskom ratu umesto cvećem da nas dočekuju oni ovako... e moji hrvati

cinik ovdašnji

pre 8 godina

Ja sam Hrvat i potpuno razumijem dečka, to je bila jedina prilika da Zvezda vidi Europu i to joj je on omogućio. Ko zna kad će opet.Momku je očito svako putovanje na zapad nezaboravno iskustvo pa nek se veseli.
(Sused, 21. oktobar 2015 11:20) # Link komentara

Ja sam Srbin i potpuno razumem tebe. Bolestan si, kao i polovina tvog od Srba,Nemaca,Mađara,Čeha sklepanog naciona, u vašoj maloj katoličkoj džamahiriji.

Torca

pre 8 godina

Objektivno; provokacija je, ali veći redikul je ispao Antolić, Tatin ulizivač. Da je šmeker, a ne cinker, rekao bi Milivojeviću da je 'lijepo' da i neki oblik Zvezde primiriše Europi.

Sale

pre 8 godina

Olympiakos i Zvezda su bratski klubovi. Neko pise uvreda za Olympiakos to su takve budalastine da nemam reci! Idi decko do Atine i luke Pirej videces mnostvo grafita posvecenih Crvenoj Zvezdi, idi u prodavnicu Olympiakosa videces mnostvo majca i dukseva posveceno bratstvu Zvezde i Oly-a ... Svaki navijac Olympiakosa je posle ovoga ponosan na Luku kao sto bi i mi bili ponosni da primera radi Papanikolau dodje kod nas i nosi kackete Olympiakosa! Hrvati su nebitni u ovoj prici niko i ne obraca paznju na njih! Imaju kompleks ocigledno od najstrofejnieg kluba bisve Jugoslavije!

Bruguera

pre 8 godina

Hrvatska je tuga pregolema! kako se odnose prema migrantima, koliko su bolesno opsednuti Srbima, koliko kolektivne mrznje...jad i beda! nema im pomoci

veliki strumf

pre 8 godina

Mizerni kroasancici... Kakvi su to kompleksasi majko moja! Da li bi u Srbiji nekom novinaru zasmetalo da neko stavi kacket Dinama? Naravno da ne, iz prostog razloga sto mi komplekse nemamo, narocito ne u odnosu na Hrvate.

Napile se delijeee...

pre 8 godina

Na snimku se jasno vidi jos jedan covek na kom je grb Rangersa...
Da li je I to provokacija ?
E moji Hrvati, na niske ste grane spali, puno je to kompleksa
A za svaku pohvalu je hrabrost lukina hrabrost I nacin na koji je sve kulturno rekao I objasnio,gospodski ( za razliku od nasih prisnih komsija iz Zagreba )

Meroni

pre 8 godina

Kako nosenje kacketa jednog fudbalskog kluba moze da bude provokacija? Nije provocirao ni po religijskoj,ni rasnoj,ni nacionalnoj osnovi,a ni jedan zakon ne zabranjuje nosenje Zvezdinog kacketa.Luka majstore!

AC72

pre 8 godina

@Čoveče, ko je ovde lud ?!?!? Nosi na glavi kačket jednog evropskog kluba ( koji god da je) i neko mu traži da ga skine sa glave jer ih provocira???? Šta bi bilo da se kojim slučajem sastanu Dinamo i Zvezda ( ili Partizan, sasvim svejedno...). Da li bi u tom slučaju igrači morali goli da nastupaju, ili pak da pozajme nečije dresove, kačkete i sl. Ja ne verujem o čemu se ovde piše i koliko su oni bezobrazni. Naprotiv, Milivojević treba da tuži iskompleksirane idiote jer su pokazali netrpeljivost, netoleranciju, mržnju... Još jednom, ovo je kačket sa amblemom jednog od najtrofejnijih ako ne i najrofejnijeg kluba na Balkanu, nije politička parola niti ima političku konotaciju. pozdrav svima.....
(mikson82, 21. oktobar 2015 10:57)
Čovjek objasnio,to je to, nema šta dalje diskutiovati!

fudbalski ekspert

pre 8 godina

@ (v(l)ažni patriota, 21. oktobar 2015 12:01)
“...odemo u Ideu/Rodu/Mercator da kupimo Frikom/Štark proizvode...“

Hvala ti na ovome čoveče! U Ideu/Rodu/Mercator nikada ne idem, Frikom odavno izbegavam, ali ovo za Štark pojma nisam imao. Uđem na sajt Štarka, kad tamo atlanticgrupa.hr?! Nisam znao ko im je vlasnik.

Što se Luke Milivojevića tiče, kao da mu nije bilo dosta što je sve u Srbiji oduševio gaženjem šiptara na njihovom terenu i time što smo konačno dobili idealan tandem centralne sredine Milivojević – Matić, ovo sa Zvezdinim kačketom će od njega napraviti legendu kod naših navijača!

Samo napred Luka!

jok ja sam bio

pre 8 godina

(istok, 21. oktobar 2015 10:19) cek malo kacket sa fudbalskim grbom nije zabranjen nigde u svetu kako moze biti provokacija i ti to poistovecujes sa ovk propagandnim materijalom, jel mozda nosio kartu velike srbije, znaci bilo sta srpsko je nepozeljna propaganda, katastrofalan mentalni sklop, bolesna mrznja il sta trece

Brade

pre 8 godina

@Novi Pazar
Za Germane nije jos uvek dokazano, ali ti i svakako potices od Srba. Vidis i sam kako tecno pises srpski. Istrazi malo porodicne korene, mozda i neku ikonu nadjes na tavanu...

Alessandro NESTA #13#

pre 8 godina

E pa hajde pošto ste svi vi Hrvati pametni, možete li nam reći kako je to nastala "lijepa vaša" nego pokatoličavanjem Srba? Ajmo, da ne bismo upisivali keca u dnevnik...

Milorad

pre 8 godina

Bravo Luka,Srbine!!!
Da je na glavi imao americki kacket,sve ustase bi ga tapsale po ramenu!?
Ustase ponovo dokazuju iracionalnu mrznju prema Srbima i svemu sto je srpsko,sada "kacketu"???

Beobrad

pre 8 godina

To care, hahaha...
Ne mogu mu nista , nista sto vredja na nacionalnoj, verskoj, politickoj osnovi.
Taj sto je slikao, moze s tim da se slika.

TV Radojica

pre 8 godina

Bravo,Luka.Smeta im kapa.Ne čudi me,ta je kapa simbol doživotnog kompleksa inferiornosti NK Dinamo od FK Crvene zvezde kao paradigme Srpstva.

Rumun

pre 8 godina

Mislim da je besmisleno ovakve indijance stavljati za sluzbena lica. Coveku mrznja seva iz ociju. Ovakva licnost samo blati ostale hrvate...kulturan covek u ovome ne bi trebalo da vidi nikakvu provokaciju.

navijac

pre 8 godina

@Jesam zvezdas ali jeste, ovo je provokacija.
(Slix, 21. oktobar 2015 12:11)

Slazem se da je ovo smisljeno i namerno uradjeno, jer kako nije nosio ovaj kacket na drugim utakmicama nego bas protiv Dinama u Zagrebu? Ali ipak Hrvati su se upecali kao neki majmuni, njihova mrznja prema svemu sto je srpsko prelazi u bolest!

savan

pre 8 godina

sta je ovde sporno, ne razumijem, sta ako je imao kacket na glavi, mozda im zasmeta ako se neki Srbin pojavi u "Nike" majci, ustvari njima ne smeta kacket CZ nego njima smeta Srbin Luka! objavite ovo draga redakcijo.

Pokondirena tikvica

pre 8 godina

Informacija za komsije kroate,Crvena Zvezda je prvi tim sa ovih prostora koji je igrao ligu sampiona,i da nije imao zabranu igranja na svom terenu te '92 bio bi prvi klub koji je i osvojio istu.

grobar

pre 8 godina

Kukamo kad nas provociraju sa dronom, a kad mi provociramo onda "bravo, majstore"...
(Ph, 21. oktobar 2015 10:11) nije moj omiljeni lik ali tvoj komentar je uvreda za zdrav razum

kutuzov

pre 8 godina

Kao grobar, mogu da kažem samo svaka čast ovom momku. Zato što voli svoj bivši klub i navija za njega. Tu nema ama baš nikakve provokacije, za razliku od pojedinih "navijača" Cibone koji su neki dan na utakmici sa Partizanom mahali zastavom Kosova. Nisam nigde video da su hrvatski mediji to istakli kao provokaciju, a ovo im predstavlja provokaciju. Znači, oni mogu da rade šat god im padne na pamet, a Srbi ne mogu? Tamo zaista postoji dosta "bolesnika" kojih iritira sve što ima srpski predznak. Bolje reći, tamo je na delu strašan nacionalizam, a Glavaš čak stvara i svoje "crne košulje" kao nekad Musolini.

Aca

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)
Vidim, i ti si "djed" čim se sećaš. A kako već rekoše, Zvezda jeste igrala 1992.

Komar

pre 8 godina

Hoce li molim vas neko da mi objasni zasto je provokacija nositi kacket sportskog kluba za koji navijas,koji nema veze sa politikom? Mozda zato sto je Zvezda u svoje vreme vrsila "genocid" protiv Dinama i Hajduka :) Ostali kompleksi hrvatima pa im smeta...

Slaninar

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.

Kolega, sve ok. Vi ste igrali i jedno i drugo pa se opet nemate čega sećati, ni vi ni vaši djedovi. Lijep pozdrav iz Novog Sada.

majušni i nebitni

pre 8 godina

hrvatski navijači na utaklmicama sa nama nose i albansku zastavu...nismo mi neka nacija ali ove komšije su tzv nacija, kompleks koji ne mogu prevazići.

j

pre 8 godina

E toj EU mi tezimo, to su te vrednosti koje vladaju u EU.Dajes izjavu policiji zbog toga sto nosis kacket nekog kluba.A da je nosio kacket Brondbya ne bi ni obratili paznju.To je njihov problem ako oni ne mogu nekog da podnesu pa to dozivljavaju kao provokaciju.Trebaju nauciti da zive i sa navijacima Zvezde.

dejan

pre 8 godina

A što je provokacija nositi kačket zvezde, ne razumem, još slikao delegat, kakvi idioti, to nije politička provokacija vec navijačka koja je uvek bezazlena

lilijana

pre 8 godina

Ko pri zdravoj pameti može da uporedi dron sa kačketom? Da je na kačketu bila karta velike Srbije i to na terenu usred utakmice, pa ajde de. Nosi kačket bivšeg kluba koji je bratski sa klubom u kom sada igra. A što se Zvezde tiče, neki ne mogu ni posle 24 godine da se opasulje da je Crvena zvezda bila prvak Evrope. Kako god se to takmičenje tada zvalo bilo je jedino merodavno, Zvezda je pobedila najjače klubove u Evropi i zasluženo se popela na presto, prvo Evrope pa onda i sveta ;) Najviše se bune oni što nikada ništa osvojili nisu, tako da mi uvek izazovu osmeh na lice.

Ivan kg

pre 8 godina

Ma tako je bre Luka, svaka cast od grobara. Ne razumem zasto kapa necijeg kluba izaziva problem kod nekog, covek je samo stavio kacket kluba za koji navija. A ako to neko shvata kao provokaciju, to je onda njegov problem, zvani kompleks.

Popaj

pre 8 godina

Kada hrvatska policija pređe našu granicu i prebije naše novinare mi šaljemo diplomatsku notu i njima je to smešno,a kačket im je provokacija.Dokle ide kolektivno ludilo?

frostwolf

pre 8 godina

Kroati ne mesajte babe i zabe... Kacket sa znakom kluba i zastava koja ima na sebi mapu drzave koja sadrzi delove tudje drzave se ne mogu porediti. A sada malo vise olaska na stadion a malo manje pametovanja po internetu i mozda onaj nesrecni diamo osvoji jos koji bod u evropi.

Miloš

pre 8 godina

@Golf1

Pošto ima nas "djedova" za razliku od vas balavaca pamtimo da je CZV igrala prvu Ligu Šampiona. Sezone 91-92 je uvedena grupna polufinalna faza, i samo prvaci grupa se plasiraju direktno u finale, Zvezda je igrala sa Sampdoriom, Anderlehtom i Panatinaikosom. Sledeće sezone 92-93 je igrano u istom formatu sa polufinalnim grupama, a takmičenje i dalje nosi isto ime KUP ŠAMPIONA a novo ime i logo su objavljeni na početku grupne faze. To nije urađeno u sezoni 91-92 zato što je prvenstveno zamišljeno kao troogodišnji eksperiment koji je već posle prve sezone pokazao kao uspešan. Od treće sezone 93-94 format se menja vrlo malo tako da sada prvi i drugi iz grupne faze idu u polufinale ali takmičenje i dalje do grupne faze nosi ime KUP ŠAMPIONA a od grupne faze kao i u sezoni 92-93 nosi ime LIGA ŠAMPIONA. Od sezone 94-95 ime je promenjeno. Takmičenje je direktan naslednik i svi uspesi iz KUPA ŠAMPIONA se računaju, uostalom na tom istom trofeju koji se i danas diže sa ponosom, stoji ugravirano FK CRVENA ZVEZDA. Na nekoliko oficijelnih spotova se vidi ili gol Pančeva ili kad Stojanović diže trofej.

Dalje dok se Grobari i slični ne dosete da omalovažavaju. Ako računate tako niste ni vi onda osvojili Euroligu 1992 već tamo neko takmičenje koje se zvalo FIBA Evropsko prvenstvo za muške klubove (91/92 - 94/95).

Molim da se komentar objavi.

Saša

pre 8 godina

Ja voleo sam tebe uvek, sada još više volim te, sad kad si najgora na svetu, sad kad ti je najteže, mnogi su hteli da te sruše, da ti ime nestane, Severna armija te čuva, uvek iza tebe je, da te bodri da te prati, kao nikada ranije, vetar u leđa da ti daje, kada vetar nestane...

pedja_71

pre 8 godina

Dječače,

prvu "ligu prvaka" igrala je Zvezda u sezoni 91/92. Istu su činile dve grupe, a u Zvezdinoj grupi bili su još Anderleht, PAO i Sampdorija.
Poraz od Sampdorije u Sofiji izbacio nas je iz finala, nažalost, zbog neigranja na Marakani (sankcije).
UEFA je ipak počela da računa ligu šampiona od sezone 92/93, pa ako se tako gleda, u pravu si...

Pozdrav za Luku Milivojevića.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 8 godina

Hrvate treba razumeti, za njih je sve što je Srpsko provokacija. To samo potvrdjuje kako je teško, ali zbog toga i lepo, biti Srbin u Hrvatskoj.

mikson82

pre 8 godina

Čoveče, ko je ovde lud ?!?!? Nosi na glavi kačket jednog evropskog kluba ( koji god da je) i neko mu traži da ga skine sa glave jer ih provocira???? Šta bi bilo da se kojim slučajem sastanu Dinamo i Zvezda ( ili Partizan, sasvim svejedno...). Da li bi u tom slučaju igrači morali goli da nastupaju, ili pak da pozajme nečije dresove, kačkete i sl. Ja ne verujem o čemu se ovde piše i koliko su oni bezobrazni. Naprotiv, Milivojević treba da tuži iskompleksirane idiote jer su pokazali netrpeljivost, netoleranciju, mržnju... Još jednom, ovo je kačket sa amblemom jednog od najtrofejnijih ako ne i najrofejnijeg kluba na Balkanu, nije politička parola niti ima političku konotaciju. pozdrav svima.....

Vladimir

pre 8 godina

Kukamo kad nas provociraju sa dronom, a kad mi provociramo onda "bravo, majstore"...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ph, 21. oktobar 2015 10:11) Verovatno si hteo da glumis realnog a ustvari nemas pojma koja je razlika izmedju drona sa zastavom i navijackog rekvizita.Nije problem u Luki,problem je u onoj isfrustriranoj budali sa kompleksima.Glumis patriotizam tamo gde nemas potrebe.

Grobar-España

pre 8 godina

KOmpleksi su čudo.
(1. Hrvati 2. Grobari 3. neki ostali, 21. oktobar 2015 11:42)

A ti si inace lisen kompleksa pa zato pominjes Grobare u vesti koja nema nikakve veze s njima.Nadam se da nemas vise od 12 godina, sve drugo bi bilo pogubno po tebe...

Zorz Papadubi

pre 8 godina

Kao grobar, zelim ovom momku da cestitam! Svaka ti cast momce, sve je na mestu rekao! I nista protiv pravila nije uradio...njegovo licno pravo i sloboda, sta ce da nosi i gde, zar ne sme, gde je tu onda ljudsko pravo i sloboda izrazavanja i pripadanja?????? Hrvati, daj te se decki ohladite... :D

nikola1992

pre 8 godina

Na 0:51 u klipu, pojavljuje se lik sa jaknom rendzersa. Ne vidim da se iko buni sto on ima obelezja kluba koji nije olimpijakos ili dinamo!

qwak

pre 8 godina

ove reakcije hr javnosti ukazuju na to da ako bi cz igrala u zagrebu protiv dinama, igraci i zvanicnici ne bi smeli da nose obelezja cz...
ili bi smeli...

fer igra

pre 8 godina

Pre desetak dana kosarkasi zvezde su igrali u zagrebu, koliko se secam imali su na sebi dresove nisu bili goli pa kako to niste okarakterisali kao provokaciju?

NastyB

pre 8 godina

Da je provokacija, sitna, mala, ali jeste. I baš me živo zanima šta će UEFA da kaže na to? Zastava velike albanije u sred Beograda, na dronu, po sred punog stadiona nije provokacija (mogli su i, naprimer, Antraks da ubace uz sve to i opet ne bi bili kažnjeni), zastava Kosova na utakmici sa Partizanom nije provokacija, ali skandiranje Rusa "Kosovo je Srbija" albanskom timu jeste (iako je reč o dve različite države, bar po merilima "zapada"), i nošenje kačketa takođe. Ljudi, on je nosio kačket kluba koji, recimo, igra jadransku ligu u Zagrebu. Da je nosio kačket Barselone niko ne bi ništa rekao, ali Zvezdin, e to se ne sme!!
Što je najgore, uskoro kreće licemerje UEFE i Luka će (za bezveznu sitnicu) biti drastično kažnjen, a bilo ko može da dođe u Srbiju sa Dinamovim ili Hajdukovim kačketom i niko ga ne bi ni pogledao. Tu se razlikujemo u kompleksima.
Iskreno, nisam vaspitan da reagujem prizemno, ali me licemerje užasava do krajnjih granica. Toga u Srbiji ima za debeli izvoz, a opet MNOGO manje nego negde...

kompleks je neizlečiv

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)

Nije,nije...za Zvezdu ama baš niko nije čuo u Evropi...(smeh)...što se tiče djedova,sada se pravi golf 7...kužiš..

Darko, Lopare RS

pre 8 godina

UEFA baš gleda da se 1991-e ne sjećaju samo djedovi, na svakom peharu lige šampiona upisana je Crvena Zvezda kao pobjednik, pa se vi i dalje tješite da to nije isto takmičenje. Kao što je upisano da su mladi osvojili svjetsko prvenstvo, ali nigdje nije nešto zapaženo ko je 1930 ili 1998 bio treći na svijetu, ali svako opet zna da je Grčka osvojila 2004-e evropsko prvenstvo.

Hromi

pre 8 godina

Porediti Zvezdin grb sa fasistickim idejama velike Albanije iz drugog svetskog rata koje se ponovo povampiruju je vise nego licemerno. A tuga je sto enki iz komsiluka ne mogu da naprave razliku.

srx

pre 8 godina

@Fudo Sandžak

Olimpijakos i CZ su pobraceni timovi i na svakoj utakmic se vijori zastava sa Oly grbom odnosno CZ grbom. Smo u umu koji prezire sve srpsko se ovo moze vidjeti kao provokacija. Uostalom, kacket mu je dao Grk.

Musliman

pre 8 godina

@novi pazar, a sta tebi pise u papiru koji se zove drzavljanstvo, znas onaj papir koji ti treba kad vadis LK, Pasos, kad bi da se zaposlis... pise ti ovako DRZAVLJANSTVO SRPSKO a ti pricaj sta hoces... a ako ti zemlja ne valja a ti preseli... i da opet Srbi smetaju. Pitaj Meha dr. Mahmutovica tvog sandjakliji zasto kruzni tok pred opstinom kosta 30.000 e da nisu srbi i te pare...

Grobar-España

pre 8 godina

E croasanai, cinkarosi bili i ostali...Ne moze se protiv gena (valjda su zato voleli Gen-shera) , navikli vekovima da se zale svojim mentorima pa ostalo u krvi. Bravo Luka, "Necu da skinem kapu i gotovo", hahaha... A ovaj "Necemo radit histeriju"... Kako se to "Radi histerija"? Mozda i nisam nesto posebno zahvalan Bogu sto sam Srbin, al' sam mu zato neizmerno zahvalan sto nisam Hrvat...

Dejan Kostic

pre 8 godina

Kakvi su pacijenti ovi Hrvati. Nevidim ama bas nista lose sto je stavio Zvezdin kacket. I da je stavio kacket sa zastavom Srbije opet nema nista lose i sasvim je normalno. Ali posto su Hrvati ovako reagovali svaka cast Srbine. Sledeci put šajkaču na glavu.

Vladimir

pre 8 godina

Veći je problem Zvezdin amblem od svastike na Poljudu i Glavašovih Crnokošuljaša!!!??? O kakvim vi provokacijama pričate? Vi ste za posmatranje, Kitarovići jedni...

Ferdo

pre 8 godina

Meni je to čisto, da tako kažem, slatka provokacija , po meni je sasvim ok i ne treba se spustiti na tako niski nivo . Lijepo ljudima čestitati na pobjedi i doviđenja , a on je sa nošenjem kape poslao svoju poruku a ti ako se vidiš u tome to tvoj problem , ne njegov .

Davle

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)

Meni je izuzetno drago da si i Vi "sjecate" tog Zvezdinog uspeha koji ce za Vas ostati nedosanjani san ...

Ph2

pre 8 godina

@ph

Za mene kao bivseg sportistu je ovo sportska provikacija, tj legitimna.

Dron je bio politicka provokacija i ne moze da se poredi.
Crvena Zvezda je sportski klub , fudbalski klub koji je u dobrim odnosima sa Olympiakosom. Ne mogu da ga kazne ni po jednom osnovu.

партизан

pre 8 godina

Браво!!!
А ово ,кад су га прозивали да скине,тек је моћно.
Поздрав од гробара.

grobar

pre 8 godina

Nisam fan Zvezde...cak sta vise...ali ovo je samo STAV...pa zar smo MI onda trebali da trazimo,zbog NICIM IZAZVANOG borbandovanja i stradanja,da se Lotar Mateus (zbog "moguce lose konotacije u narodu") preimenuje u npr. Lazar Mateusić...zar nije PRAVA i veca provokacija kad neko reaguje na takve gluposti na TAKAV nacin (kao mala deca kad se tuze ucitelju zato sto im nesto ne odgovara kod drugog ucenika u igri izmadju dve vatre..."...ucitelju,UCITELJU,PERA igra sa kacketom,pa mu ne ide sunce u oci kad hvata loptu,a mi nemamo kacket...")
...ne znam,ne razumem...ovde bi mozda NEKO i primetio da je na glavi recimo Dinamov ,ali ne bi bilo udarna vest,niti bi ga "tuzili" "ucitelju"...

Jukic

pre 8 godina

Sto kaze narodna mudrost; " Baci mu kosku i videtces dali je, divlji ili pitomi"! Zaista je neki put za ne povjerovati koliko su hrvati predvidljuvi!?

ns

pre 8 godina

@Jugoplastika Ja ne mogu da verujem da se u 21 veku u Hrvatskoj uzvikuju ustaški pozdravi i slavi kao praznik proterivanje 400.000 vaših građana srpske nacionalnosti. Takođe ne mogu da verujem da se zločincu dozvoljava da usred Zagreba paradira sa svojom paravojnom formacijom. Ali najviše ne mogu da verujem da nemaš trunku samokritike i obraza pa pišeš to što si napisao. Inače, gde si ti video da neko govori isti jezik ima ista imena i prezimena, trdiciju, pa opet samo zbog veroispovesti sebe smatra drugim narodom?

Dzukele laju po frizeraju

pre 8 godina

@Aleksandar I.
Dodao bih da su u zavrsnoj fazi takmicenja postojale 2 grupe,ciji su pobednici igrali finale LS(tada Sampdorija I Barselona).Zvezda je u svojoj grupi,iako nijednu utakmicu nije igrala na Marakani,bila druga(zbog poraza od Sampdorije 1-3 u Sofiji),sto njen rezultat te godine izjednacava sa polufinalom LS.Pretpostavljam da je to nedostizan uspeh za svaki tim ex Yu,pa I za Dinamo.

Aleksandar

pre 8 godina

Kao Grobar ali pre svega Srbin .......kapa dole majstore,ovi hrvati imaju bolesnekomplekse od nas Srba....svaka cast jos jednom.

Vladan R

pre 8 godina

@ golfi

Mozes samo da se tesis, sa sebi slicnima. UEFA na isti nacin tretira i broji pehaer do i nakon promene sistematakmicenja. Isti je pehar, a na njemu je za sva vremena uklesano ime Crvene Zvesde.

JeRemija

pre 8 godina

"Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje"
Čovek napisao ovo, kao da je Zvezda osvojila kup Marinka Rokvića u Boljevcu, povodom seoske slave...
Zašto vi niste onda osvojili to natjecanje kad je tako jednostavno?

Dado

pre 8 godina

Golf1@ pričaj sebi šta želiš i u šta želiš da veruješ ali jedno ostaje fakt a to je, da kada sledeče godine u početku juna kapiten pobedničkog tima u LŠ, bude dizao trofej, na tom trofeju izmedju mnogobrojnih klubova, biče ugravirano i "1990/91 CRVENA ZVEZDA"...a ti sebi i dalje pričaj šta želiš.

Ako je Luka provocirao, to je zaista jadno i bedno a ako je iskreno stavio kačket jer ga dobio na dar, onda ne vidim gde je problem. Pa Thiago Silva na svojim kostobranima ima grb Milana iako igra za PSG...a reakcija čelnika u Zagrebu je smešna...provokacija bi bila kad bi čovek navukao kačket Hajduka, ali znamo šta njima smeta.

v(l)ažni patriota

pre 8 godina

Hrvati poludeli zbog kačketa, ovaj njihov iz obezbeđenja zaboravio sve reči jezika osim "provokacija". Ali, zato mi Srbi sad kad pročitamo komentare odemo u Ideu/Rodu/Mercator da kupimo Frikom/Štark proizvode i onda smo velike patriote.
Kupujmo domaće bre!
Mi Hrvate treba da pobedimo prvo ovde kod nas u dvorištu, pa tek onda da gledamo u tuđe dvorište.

ufaj se u nesto drugo ne u nogomet

pre 8 godina

cuj ove izjave- "u hramu Dinama"-

ha ha ha ha u hramu..pa ljudi su fakat pukli kad im mjesta gdje se skuplja najgori olos, drogeri, nacisti, siledzije predstavljaju "hramove"

Hram je sine katedrala a ne stadion.

Sunce Slobode

pre 8 godina

@Jugoplastika

Koliko li ti je tek glupo da neko u hordama ljudi koji su u zrelim godinama tom istom "21-om stoljecu" lupa table koje su samo ispisane cirilicom?
Kad Hrvati krenu da pametuju o tome sta je glupo. . .

MD

pre 8 godina

grobar sam ali skidam mu kapu. svaka cast srbine
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Boki, 21. oktobar 2015 11:37)

NE DIRAJ MU KAPU!

:D

Bravo Luka!

Shomy

pre 8 godina

Zamolio bih ljude sa portala b92 da se raspitaju kako se moze doci do slike sto je slikao ovaj gospodin iz Uefe ... a sve ostalo je isuvise smesno komentarisati ...

delegat

pre 8 godina

ovi nasi iz saveza povremeno pricaju o nekoj regionalnoj ligi, koliko je ta ideja nerealna to se najbolje moze sada videti, neka uzmu neke lekove protiv buncanja.

Aleksandar I

pre 8 godina

(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)

Zvezda je igrala i te kako kako to zoves Ligu Prvaka, i te godine su igrali samo prvaci svojih zemalja...Zvezda je u toj sezoni 1991/92, bila prvi nosilac jel je u sezoni 1990/91 bila prvak Evrope.Sa Zvezdom u grupi su bili jos Anderleht, Panatinaikos i Sampdorija...Format je bio drugaciji i broj klubova, ali se to menjalo jos par puts dok nismo dobili format kakav danas imamo...

Snoop Dogg

pre 8 godina

Не разумем како ово може бити провокација???
*Е моји Хрвати, наша Југословенска браћо...још сте ви далеко од нормалне цивилизације.
П.С. Таман сам мислио да кад завршим основне студије да одем на специјализацију код вас у Загреб, али ипак нећу...јер кад ми чујете војвођански (Српски) нагласак- ко зна шта може да буде. И зато ћу ипак у Београд, јер што је сигурно-сигурно је.

veliki strumf

pre 8 godina

@Golf1 Djede, i ti se secas izgleda, a? Inace TITULA PRVAKA EVROPE je TITULA PRVAKA EVROPE, zvalo se to takmicenje Kup sampiona ili Liga sampiona! Koliko Real ima titula? 10, a prebroj koliko je osvojio puta LS. Samo mizerni i zajedljivi navijaci malih klubova koji se tituli nikad nece ni pribliziti, pronalaze nebulozne izgovore koji se ticu formata takmicenja.

S1pac

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)
Zvezda je ostavila trag u ligi šampiona,ali da budem korektan... Neko ostavi trag kao prvak,a neko po primljenim golovima ili se zaboravi da su i bili. Pitaj svoga djeda pa će ti možda raći kako su partizan i zvezda igrali jer su jedino oni ostvarili neki rezultat.

Kum

pre 8 godina

Zvezda nikad nije igrala Ligu prvaka, ovo je prilika da se i za taj klub cuje u Europi. Ok, Kup prvaka 1991. ste osvojili ali to nije isto natjecanje, a i toga se sjecaju samo djedovi.
(Golf1, 21. oktobar 2015 10:04)

Aha, a zato je znaci isti pehar, sa sve CRVENA ZVEZDA na njemu, jel? I zato je Real slavio svoju desetu? :D

cobo

pre 8 godina

To je simbol jednog od najboljih i najslavnijih klubova Evrope,a ne ustaski.Ako UEFA to kazni onda je treba ukinuti,i zabraniti proizvodnju navijackih suvenira je onda i solja za kafu od Bajerna,moze biti uvreda za nekoga.

SALE

pre 8 godina

covek nije uradio nista nacionalisticko niti rasisticko niti je na bilo koji nacin kapa crvene zvezde uvreda za hrvate... cak je na kraju i lepo rekao da on ne bi imao problem da neko dodje na marakanu sa dinamovim kacketom sto je i normalno...

glory

pre 8 godina

Pa, ako inace ima obicaj nositi zvezdin kacket i ako ce ga nositi i ubuduce, tj. ako ce i nakon slijedece utakmice izaci iz svlacionice sa njime - onda se ne radi o nikakvoj provokaciji. Ako mu je ovo bio prvi i zadnji put da ga je stavio na glavu od kada nastupa u dresu grckog prvaka - onda je provokacija. Sitna, benigna, beznacajna... ali ipak provokacija.

mali radojica

pre 8 godina

Kiki pa nisam siguran da izbeglice uopste ista pozitivno govore o Hr. Na Youtubu jedan ili dva klupa a na svetskim medijima to bolje nemoj ni da gledas jer ste tu negde izmedju Makedonije i Grcke po gostoljubivosti. Samo su Slovenci losije prosli od vas. To decko sa huskanjem nema veze jer vas svetski mediji zamacu u blato tek tako a nasi samo prenose sve to.