Nova vest
Fudbal

Petak, 17.07.2015.

19:53

Partizan ubedljiv na startu, prvenci novajlija

Fudbaleri Partizana pobedili su Metalac na svom terenu sa ubedljivih 4:0, na startu nove sezone u Superligi Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Ekipa Zorana Milinkovića lako je izašla na kraj sa gostima iz Gornjeg Milanovca, pa je uspešno počela odbranu titule.

Crno-beli su mnogo lakše nego protiv Dile Gori probili odbranu Metalca, već posle prvih 45 minuta imali su tri gola prednosti, a u nastavku su lako završili posao.

Posebno je dobar bio Valerij Božinov, koji se na debiju pre tri dana nije video. Bugarski internacionalac bio je sjajan, asistirao je kod prva dva gola, postigao je treći i najavio odličnu sezonu u dresu Partizana.

U prvom poluvremenu su još pogodili Andrija Živković i Abubakar Umaru, a pobedu je u poslednjem minutu overio Saša Ilić.

Partizan sada očekuje put u Gruziju na revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv ekipe Dila Gori.

Partizan: Živković, Vulićević, Balažic, Ćirković, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Umaru, Božinov.
Metalac: Belić, Nikodijević, Otašević, Sedlar, Rnić, Panić, Dimitrijević, Bukorac, Mladenović, Merdović, Đenić.

Tok meča:

Već posle 45 sekundi viđen je prvi udarac ka golu, a uputili su ga gosti. Ipak, pokušaj Bukorca lako je zaustavio Živković.

U trećem minutu Metalac je mogao do gol šanse, ali posle greške odbrane Partizana napadači gostiju se nisu najbolje snašli. U četvrtom minutu Babović nije uspeo da prebaci živi zid iz slične pozicije iz koje je zatresao mrežu protiv Dile Gori, a crno-beli su od starta preuzeli inicijativu.

Minut kasnije Partizan je organizovao dobar napad, ali centaršut Babovića nije pronašao metu.

Partizan je poveo u 16. minutu. Gol je postigao Andrija Živković posle odlične asistencije Valerija Božinova. Minut kasnije Babović je mogao da duplira prednost posle dodavanja Brašanca, ali je izblokiran.

Već u 21. minutu na semaforu je stajalo 2:0. Prvenac u dresu Partizana postigao je Umaru posle još jedne asistencije Božinova.

Abubakar je bio veoma raspoložen na startu, a u 30. minutu propustio je veliku priliku da psotigne još jedan gol. Lako je pobegao odbrani Metalca, ali je promašio u situaciji 'jedan na jedan'.

Samo minut kasnije ipak je bilo 3:0. Prvi gol u novom klubu postigao je Valerij Božinov, koji je bio asistent kod prva dva gola. Andrija Živković je centrirao, Brašanac je spustio loptu za Bugarina koji nije pogrešio.

Do kraja poluvremena Partizan je lako mogao da postigne još neki gol. Abubakar je imao nekoliko odličnih prilika, ali su gosti uspeli da se odbrane i ostalo je 3:0.

U 46. minutu zbog ofsajda je poništen gol Valerija Božinova.

Početkom drugog poluvremena ritam je naglo pao, Partizan je bio zadovoljan vođstvom, a gosti nisu uspevali da naprave problem golmanu Živkoviću.

U 63. minutu Milinković je umesto Umarua ubacio Sašu Ilića, a minut kasnije Babović je za malo pormašio posle odlične akcije Vilićevića.

Metalac je zapretio u 66. minutu, Đenić je posle solo akcije šutirao veoma snažno sa oko 25 metara, ali nije pogodio okvir gola. Veliki aplauz u 71. minutu je dobio Andrija Živković prilikom izlaska sa terena, a zamenio ga je Miloš Trujić.

Nije bilo mnogo zanimljivih dešavanja na terenu u drugom poluvremenu, a u poslednjih 10-ak minuta zaigrao je Saša Lukić koji je zamenio Babovića. U poslednjem minutu tačku na odličan start sezone Partizana stavio je Saša Ilić koji je postigao konačan rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve