Nova vest
Fudbal

Subota, 23.05.2015.

19:44

Šavi – poslednji put na Nou Kampu

Legenda Barselone Šavi Ernandes odigrao je u subotu poslednji put meč na Nou Kampu kao kapiten katalonskog giganta.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Šavi je pre nekoliko dana potvrdio da će posle 24 godine napustiti Barselonu i karijeru nastaviti u katarskom Al Sadu.

Šavi je na oproštaju pred skoro 100.000 navijača igrao od prvog minuta i poneo kapitensku traku. Razvijen je transparent "Hvala Šavi", a počast su mu odali i igrači gostiju Deportiva, koji su napravili špalir prilikom ulaska fudbalera Barselone na teren.

"Ova odluka je konačna i teška. Klub mi je ponudio produženje ugovora, veoma dobro, ali sam već doneo odluku. Mislim da je vreme da napustim Nou Kamp sada. Nastaviću da igram u Al Sadu, koji je zanimljiv projekat", rekao je Šavi u četvrtak.

Sa Barselonom je osvojio 25 trofeja, a ima šansu da do kraja sezone uzme još dva. Igraće Barsa finale Kupa kralja sa Atletik Bilbaom i finale Lige šampiona sa Juventusom.

Odigrao je više od 750 utakmica za Katalonce, tri puta bio prvak Evrope s njima, te predstavljao ključnu kariku u taktici "tiki-taka", kojom je Barselona, ali i reprezentacija Španije dominirala od 2008-2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu