Nova vest
Fudbal

Subota, 04.04.2015.

23:13

Pucano na fudbalere Fenerbahčea

Nepoznati napadači pucali su na autobus u kojem su se nalazili fudbaleri Fenerbahčea, a prema informacijama iz Turske ima povređenih.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
YTSS

Napad se dogodio u blizini aerodroma u Trabzonu, a u autobusu je bila kompletna ekipa lidera turskog prvenstva koja se vraćala sa gostovanja Rizesporu (1:5).

Teško je povređen vozač autobusa koji je hitno prevezen u bolnicu i prema informacijama sa lica mesta nalazi se u teškom, ali stabilnom stanju.

Niko od igrača i stručnog štaba nije povređen, osim spomenutog vozača. U trenutku kada je pogođen, nekoliko fudbalera je pritrčalo i sprečilo da vozilo izgubi kontrolu i sleti sa puta.

Policija je ubrzo blokirala saobraćaj u tom delu Turske kako bi bezbedno prebacila igrače do aerodroma.

Agencija Anadolija javlja da su napači koristili sačmare.

Poslednjih meseci vlada potpuni Haos u Turskoj gde je 21. novembra Marko Ivković ubijen nožem u sukobu navijača Crvene zvezde i Galatasaraja.

Pre nekoliko dana radikalni levičari oteli su turskog tužioca Mehmeta Selima Kiraza, a on je potom ubijen sa tri metka u glavu. Prilikom akcije oslobođenja ubijeni su i napadači.

Dan kasnije policija u Istanbulu je blizu glavne policijske stanice ubila ženu koja je nosila bombu, jedna osoba je uspela da pobegne, a tom prilikom povređen je policajac.

Navijači u ovoj zemlji jedni su od najvećih fanatika na svetu, ali je oružani napad na igrače veliki presedan.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve